Uprava
Podbara je po meni izneo realno stanje o proteklom vremenu. Niti je sve crno, niti sve pozitivno. Treba biti realan i ne preduzimati korake s motivom "lako cemo posle", tj ako nemamo unapred isplanirana barem 2 sledeca koraka.
Last edited by laki on Tue Jun 28, 2011 4:17 pm, edited 1 time in total.

Мишљење овог форума се чује и поштује на далеко. Сви сте позвани да учествујете у идејама за израду програма. Шта мислите зашто сам толико инсистирао на кодексу? Сад, нереално је да очекујемо да људи са шесдесет, седамдесет лета раде тај посао. То мора да изгура нека нова генерација!Buca wrote:A zar ne bi bilo bolje da se mi okupimo oko programa!
Pa, vrlo je jednostavan program, ali ko ga može sprovesti?
1. Osvajanje titule i igranje u Ligi šampiona.
2. Da bi se tačka 1. ostvarila, potrebno je:
a) široka sponzorska osnova, sa glavnim sponzorom koji će garantovati barem 1/5 godišnjeg budžeta kluba.
b) stabilne finansije, proistekle iz domaćniskog upravljanja klubom, prodaje igrača bez kojih možemo i ulaganjem u perspektivne igrače iz svoje škole, ali i pojačanja koja su to i zaista.
c) davanje prvenstva struci i sklapanje gugogodišnjih ugovora sa trenerom i sručnim štabom koji se prihvate ostvarivanja zadatka iz tačke 1.
d) ulaganje u marketing i promociju kluba na širokim osnovama, kako bi se povećao broj posetilaca "Karađorđa", i stekli uslovi za ostvarivanje programa iz podtačke a).
3. Transparentno poslovanje i podnošenje izveštaja na kraju sezone Skupštini kluba.
4. Pozitivan bilans na kraju godine, kao preduslov ostanka uprave na čelu kluba.
5. Učešće u radu organa FSS i Zajednice prvoligaša, kako bi se kroz institucije artikulisali interesi Vojvodine i vojvođanskog fudbala, uz insistiranje na regularnosti takmičenja i odgovornosti funkcionera ovih institucija.
6. Saradnja i pomoć za klubove iz Novog Sada i Pokrajine.
Ovo su samo neke skice kako bi to moglo da izgleda. S druge strane, smatram da je važno da se zadrži sadašnji sistem po kojem su članovi kluba i nosioci "integriteta i suvereniteta", ali da uprava mora da polaže račun upravo članovima kluba. Ako treba, a treba, povećati članarinu, pa i iz tih prihoda finansirati poslovanje kluba.
1. Osvajanje titule i igranje u Ligi šampiona.
a) široka sponzorska osnova, sa glavnim sponzorom koji će garantovati barem 1/5 godišnjeg budžeta kluba.
b) stabilne finansije, proistekle iz domaćniskog upravljanja klubom, prodaje igrača bez kojih možemo i ulaganjem u perspektivne igrače iz svoje škole, ali i pojačanja koja su to i zaista.
c) davanje prvenstva struci i sklapanje gugogodišnjih ugovora sa trenerom i sručnim štabom koji se prihvate ostvarivanja zadatka iz tačke 1.
d) ulaganje u marketing i promociju kluba na širokim osnovama, kako bi se povećao broj posetilaca "Karađorđa", i stekli uslovi za ostvarivanje programa iz podtačke a).
3. Transparentno poslovanje i podnošenje izveštaja na kraju sezone Skupštini kluba.
4. Pozitivan bilans na kraju godine, kao preduslov ostanka uprave na čelu kluba.
5. Učešće u radu organa FSS i Zajednice prvoligaša, kako bi se kroz institucije artikulisali interesi Vojvodine i vojvođanskog fudbala, uz insistiranje na regularnosti takmičenja i odgovornosti funkcionera ovih institucija.
Ovo su samo neke skice kako bi to moglo da izgleda. S druge strane, smatram da je važno da se zadrži sadašnji sistem po kojem su članovi kluba i nosioci "integriteta i suvereniteta", ali da uprava mora da polaže račun upravo članovima kluba. Ako treba, a treba, povećati članarinu, pa i iz tih prihoda finansirati poslovanje kluba.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
Za pocetak ovo zvuci odlicno!Krle wrote:1. Osvajanje titule i igranje u Ligi šampiona.
- slanobarac
podbara wrote:Ја ћу написати оно што сматрам да је добро а ти уради оно што је лоше.slanobarac wrote:ako neko ima spisak dobrih stvari neka ga obnaroduje pa da svi mi koji živimo u neznanju ili zabludi konačno progledamo.
За мене је свакако најважније како смо играли са близанцима:
-скор са црним близанцом од 2001-2006 јесте 1-1-9(прва колона наше победе, нерешено и порази) а од 2006-2011 је 5-3-7
-скор са црвеним близанцом од 2001-до 2006 1-4-7 а од 2006 до данас је 3-4-9
-дуг пре доласке Бате је био преко 4 милиона евра(можда и шест) а имали смо још гомилу нерешених судских спорова
-Комерцијална банка је покушавала дапреузме хипотеку над СЦ Вујадин Бошков-
-Од доласка ББ- сређен Ветерник, стављене столице на Стадиону, стигли рефлектори, сређен стадион, нова ложа, нови објекти на СЦ Вујадин Бошков(добро знам ко је дао новце за то али опет на том питању није ништа урашено у последње две деценије)
-заживела акција Буди Новосађанин, навијај за Војводину
- Нови Сад је постао Фирмин град
-ниједан наш играч под уговором није отишао код близанаца
-Кроз клуб продефиловало гомила играча које ћу неке од њих увек носити у лепим сећањима
-резултатски, имали смо три финала купа, три пута смо били трећи и једном смо били вицешампиони
Није баш све тако црно а далеко од тога да је све прекрасно?
-Skor sa blizancima meni ne daje odgovor da je uprava radila dobro ili loše. Ovogodišnji skor sa njima je pozitivan ali smo opet zaostali. Fudbal se igrao i pre 2000-te godine pa gde je ta statistika? Jeste da je bilo i gore ali prostudiraj kada je napravljena tolika razlika, uostalom tada smo i osvojili 2 titule, nekoliko drugih i trećih mesta i to u državi od preko 20 miliona stanovnika gde je konkurencija bila itekako ozbiljnija. Ovo danas je Srpska liga.
-- Dugovi su pre bate bili kažeš 4 miliona ili 6. Izvini ali i da su klikeri mnogo je. ( mislim na razliku)
-Kako smo se dogovorili sa Komercijalnom bankom, jel to rešeno?
-To oko sređivanja Veternika, stadiona reflektora, loža ?!. Nije to on uradio ništa jer nije ni mogao jer papirološki nije njegovo iliti naše već gradsko. Stadio se sređivao samo zbog dva atletska takmičenja i u-17 a ne zbog FKV. Dokazi su mnogi novinski članci.
-Akcija budi novosađanin navijaj za Vojvodinu. Šta je to sem onog natpisa na ogradi istoka?
-Šta je uprava zaslužna što je Novi Sad firmin grad? A čiji će da bude?
- Ono za blizance sam i sam pomenuo kao jedino dobro (jednom prilikom sam napisao da je ova uprava uradila 2 dobre stvari: neprodavanje blizancima naše igrače i drugo dovođenje Milinkovića uklub i srećom ga nisam postovao jer je ovaj baš za koji dan oterao trenera)
-A koliko je igrača prodefilovalo koje bi najradije zaboravio? Mislim, mnogo, mnogo više.
E sad šta ne valja po mom mišljenju.
Osvrnuću se samo na poslednje vreme i pitam:
- Čemu ono sramno zajedničko saopštenje s crnima?
- Zašto pljuvanje sopstvenim navijačima u lice čestitajući crvenima jubilej?
- Koliko para je klub inkasirao prodajom igrača u navedenom periodu? Zna li iko?
- Koliko smo plaćali igrače i jesmo li ih uopšte plaćali? Onje pre govorio da smo jedini klub koji na vreme plaća, čak unapred a danas kaže da svi nekome duguju pa možemo i mi.
- Postoji gomila kontradiktornih izjava koje je taj čovek dao i više niko živ ne može da rasudi šta on misli i šta je hteo da kaže. Da li je klub podneo krivičnu prijavu protiv onih pevača nakon finala kupa? Molim?
-Zašto su isplate plata u hotelima usko vezane za prelazni rok fudbalera?
- Nije dobro za imidž Vojvodine da joj na čelu kluba bude čovek koji je hapšen zbog nameštanja utakmice.
I za kraj neću reći ono što svi znate samo ukucajte njegovo ime u Google pa kad naiđete na nešto afirmativno po naš klub obavestite me.
Ono što je govorio gospodin Smederevac na tribini u Skupštini Grada je Vojvodina kakvu ja priželjkujem.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Kakvo jednostrano razmisljanje! Zasto su plate u hotelu park usko povezane s prelaznim rokom?! Sta to znaci da ljudi u Parku primaju plate 2x godisnje?
Neko je isto napisao kako nije dovoljan samo pozitivan skor da sa blizancima da bi taj isti bio zadovoljan, jer smo opet zaostali! Pa to znaci da je tebi dovoljno samo onoliko koliko nam treba da ne bismo zaostali?! Onda navijaj za partizane jer tamo imaju koliko im treba da ni u kom slucaju ne zaostanu jer im je pola sampionata zatvoreno. Cuo sam od jednog igraca iz naseg kluba kada su pricali o toj temi da 2 sezone Vosa nije zatvorila ni jednu utakmicu, koliko on zna, a verovatno zna mnogo vise od nas ovde!
Kao sto rekoh, ne branim nikoga, ali molim vas, malo objektivnoti, jbt!
Kaze neko isto: sramno saopstenje! I mene je zabolelo, ali da li je to razlog da zbog nase pogodjene sujete teramo nekog bez adekvatne zamene uz ideju kako ce nam biti bolje ko god da ga zameni!! Da li ce taj bilo ko srediti neki novi sportski centar u Veterniku i nastaviti, npr da ne prodaje igrace zlezdi i partizanima? Kako cemo se osecati kad Abubakara budemo gledali u zvezdi za transfer od 50 000 E? Vuka Mitosevica, Kataia.....
Neki samo mrace, a nikakve isplanirane predloge ne daju! Kad citam vecinu postova ovde, imam utisak da ce nam procvetati ruze kad neki iz uprave odu, a ponovicu 100. put: nisu ovi na funkcijama vecno! Bilo je i drugih i nisu cvetale ruze!!!!! Moramo imati u planu ALTERNATIVU! ALTERNATIVA je kljucna rec! Nije dovoljno samo to da ona ne poseduje Hotel Park, jos mnogo toga mora da bude ispunjeno, plus da taj isti hoce da se upusta u sve ono sto odredjena funkcija zahteva od njega. Kada se takva opcija pojavi, ja cu biti prvi koji ce je podrzati

Neko je isto napisao kako nije dovoljan samo pozitivan skor da sa blizancima da bi taj isti bio zadovoljan, jer smo opet zaostali! Pa to znaci da je tebi dovoljno samo onoliko koliko nam treba da ne bismo zaostali?! Onda navijaj za partizane jer tamo imaju koliko im treba da ni u kom slucaju ne zaostanu jer im je pola sampionata zatvoreno. Cuo sam od jednog igraca iz naseg kluba kada su pricali o toj temi da 2 sezone Vosa nije zatvorila ni jednu utakmicu, koliko on zna, a verovatno zna mnogo vise od nas ovde!
Kaze neko isto: sramno saopstenje! I mene je zabolelo, ali da li je to razlog da zbog nase pogodjene sujete teramo nekog bez adekvatne zamene uz ideju kako ce nam biti bolje ko god da ga zameni!! Da li ce taj bilo ko srediti neki novi sportski centar u Veterniku i nastaviti, npr da ne prodaje igrace zlezdi i partizanima? Kako cemo se osecati kad Abubakara budemo gledali u zvezdi za transfer od 50 000 E? Vuka Mitosevica, Kataia.....
Neki samo mrace, a nikakve isplanirane predloge ne daju! Kad citam vecinu postova ovde, imam utisak da ce nam procvetati ruze kad neki iz uprave odu, a ponovicu 100. put: nisu ovi na funkcijama vecno! Bilo je i drugih i nisu cvetale ruze!!!!! Moramo imati u planu ALTERNATIVU! ALTERNATIVA je kljucna rec! Nije dovoljno samo to da ona ne poseduje Hotel Park, jos mnogo toga mora da bude ispunjeno, plus da taj isti hoce da se upusta u sve ono sto odredjena funkcija zahteva od njega. Kada se takva opcija pojavi, ja cu biti prvi koji ce je podrzati

- One and only
Ne znam koliko puta godisnje primaju platu, niti bi trebalo to da nas zanima. Informacija da se plate u hotelu/ima dobijaju nakon prodaje nekog igraca, a prethodna nije isplacena pola godine, je apsolutno tacna. Ja tebe pitam zasto je to tako????? Da li je Vojvodina sponzor hotela ili obrnuto? "Samo malo objektivnosti."laki wrote:Kakvo jednostrano razmisljanje! Zasto su plate u hotelu park usko povezane s prelaznim rokom?! Sta to znaci da ljudi u Parku primaju plate 2x godisnje?
Iskreno vise me rezultati u ovoj napacenoj ligi ni ne zanimaju. Meni najvise bode oci poslovanje kluba i nemogucnost da isplatimo neka smesna dugovanja (Borac - 40000 evra,...).
United of Vojvodina
I sad sam ja neobjektivan jer sam pitao da li radnici u hotelu Park primaju platu 2X u jednoj godini? A koliko radnici, tj igraci nisu primali plate kad su bile razne uprave pre ove? Mozda ni ovi sad ne primaju redovno i to je jedan od razloga zasto treba menjati sadasnju upravu, ali ne za BILO KOGA.
Ko zna kakve su igranke oko tog tranfera u pitanju. Verovatno nisu dobre, ali ja nisam ni rekao da je bb dobar, samo sam pokusao da posmatram stvari u celini a ne da se njarim kad mi nesto nije po volji.
Neki ovde samo skontaju nesto iz necijeg posta sto im ne odgovara i onda to quotuju, a sve ostalo kao da ne postoji.
Ko zna kakve su igranke oko tog tranfera u pitanju. Verovatno nisu dobre, ali ja nisam ni rekao da je bb dobar, samo sam pokusao da posmatram stvari u celini a ne da se njarim kad mi nesto nije po volji.
Neki ovde samo skontaju nesto iz necijeg posta sto im ne odgovara i onda to quotuju, a sve ostalo kao da ne postoji.

- slanobarac
- Plate koje su kasnile su isplaćene posle Mrđinog transfera.laki wrote:Kakvo jednostrano razmisljanje! Zasto su plate u hotelu park usko povezane s prelaznim rokom?! Sta to znaci da ljudi u Parku primaju plate 2x godisnje?
- Jeste, ja želim Vojvodinu na prvom mestu i blizanci me ne interesuju. To nema veze sa upravom, želim uspeh a za mene nije uspeh ako zaostajemo 10 bodova umesto 20.
- Kažeš ALTERNATIVA. Pa jadni smo mi kad nam je on jedina opcija.
- Ako neko može da proguta ono saopštenje OK ali meni savetovati da navijam za crne posle 38 godina staža na stadionu je baš onako....
Shvatam da smo različiti i nema potrebe za jakim rečima, srediće se sve ovo jednog dana i naše reči govoriće o svima nama.

Ajde da ne quotujem obojicu koji su trazili moje izvinjenje, samo cu tebi odgovoriti. Kao prvo ja sam vam pozeleo pune dzepove, obojica lepo procitajte sta je napisano pa cete uvideti da niko nije pricao kako tom demagogijom punite dzepove, ali i dalje smatram da bi mogli to lepo da naplatite, te stoga zaista ne vidim potrebu da se bilo kome izvinjavam zato sto nekome zelim da se obogati teorijom kojom se vodi.Brick Liman wrote:Molio bih administratore da banuju ovog šarlatana ukoliko se javno ne izvini za ove gnusne optužbe.Sve ostalo je demagogija koju ja nemogu da progutam, a vama koji je gurate zelim pune dzepove od te demagogije
U svetu pravih navijača, sinčiću, nema gore optužbe od ove koju si ti izneo. A optužio si ljude koji su od svog navijanja za Vojvodinu imali samo štetu, koristi nikad sem prijateljstava za koja bi bili uskraćeni da nisu dobar deo svog života posvetili praćenju kluba i sigurno su više od tebe učinili u smislu pomoći i promocije kluba. To je loša strana interneta, što se svaki oblik života oseća sigurno iza tastature, predstavlja se za navijača, a možda je samo pandurčina koja zna da uključi kompujter.
Muka mi je.
Sto se tice osecaja sigurnosti iza tastature... Prilikom registracije na forumu sam ostavio i broj telefona, hmmm koliko njih je tako nesto uradilo, bas me interesuje. I nemoras da mi se izvinjavas sto si na primeru mene pominjao "...oblik zivota...predstavlja se navijacem...pandurcina..." jer me stvarno ne doticu tvoje dubokoumne analize interneta kroz moj primer.
- etxeberria
- slanobarac
Gospodo iz uprave zakasnili ste na treće poluvreme. Ako smo na početak utakmice voljom drugih kasnili pola sata sada nas ( ustvari vas ) niko nije sprečavao da uđete na vreme i dobro "napaljeni" dobijete utakmicu. Ove fss lopuže koji su već oguglali od raznoraznih saopštenja i saopštenja na saopštenja će ovo samo nasmejati i ništa više. Treba to mnogo oštrije i ne zadržati se na apelima, pitanjima, traganjima za odgovorima i šta ti ja znam.