11. kolo: Vojvodina-Jedinstvo (Bijelo Polje) 2:0

Turija

Post by Turija »

Više pripada novosadskoj fudbalskoj sceni, ali ajde ovde kao digresija:
Djumi, kako je bilo na Detelinari Novi Sad-Srem?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Djumi

Post by Djumi »

Turija,Srem je pobedio 1:0.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Владика
Administrator

Post by Владика »

Djumi wrote:Turija,Srem je pobedio 1:0.
Đumi, sve čestitke na uspešnom debiu!
Što se tiče tekme pohvalio bih Kizu a od momenata za pamćenje ostaje prodor Pavlovića kada je pretrčao 40 metara i ostavio bar 3 čuvara iza sebe!
Turija

Post by Turija »

Djumi, čestitke za uspešan povratak na teren. :D
Sada se Novom Sadu crno piše. Tako je to u životu, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.
Od sada, sa većom pažnjom pratićemo rezultate Srema.Srem je Voši dao, odjednom, svoja tri najbolja igrača.Takve stvari moraju da se pamte
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Djumi

Post by Djumi »

Hvala na cestitkama ali hoce li neko postaviti malo opsirniji izvestaj :!: :?:
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Nasty boy

Post by Nasty boy »

po obicaju najdetaljniji izvestaj daje RED FIRM wrote: FK Vojvodina - FK Jedinstvo 2:0 (2:0)

Zuti kartoni: Pavlovic, Kizito (Vojvodina), Savic, Petrovic (Jedinstvo)

Vojvodina: Todic, Stepanov, Stosic, Nastic, Mandic, Kizito, Vukobratovic(Kacar), Dobric, Milutinovic(Pavlovic), Jovanovic, Vukelja.

Jedinstvo: Jovsic, Drndar Ermin, Sadzakov Dusan, Petrovic, Trifunovic, Babaca, Drndar Ekrem(Videkanic), Sljivancanin(Vukovic), Cindrak, Kaludjerovic, Savic(Brdjanin).

Ne toliko zanimljivu utakmicu domacin je resio u svoju korist preko pogodaka svojih napadaca.Prvu kakvu takvu priliku Vojvodina je stvorila nakon prekida kada je Jovanovic svojim sutem sa oko 20m izborio korner.Lep centarsut koji je usledio nekoliko minuta kasnije od strane Kizita Vukelja neuspeva da pretvori u gol,tacnije njegov sut iz okreta u sesnaestercu zaustavio je golman Jovsic.U 18.minuti veliko iznenadjenje,na tribinu ulazi Fale sto izaziva odusevljenje prisutnih U pravi cas rekli bi mnogi jer je potom usledila prava bomba Jovanovica,koji izvodeci slobodan udarac sa dvadesetak metara zabada loptu pod samo precku Jovsicevog gola - 1:0! Gosti nakon toga pokusavaju nesto vise da urade,pa je nakon centarsuta Ermina Drndara i odbijene lopte na nju natrcao Petrovic,ali je za malo bio naprecizan,njegov sut je zavrsio malo pored desne stative golmana Todica.Veoma pokretljivi Kizito u jednom momentu se nasao na desnoj strani kada je svojom dubiskom loptu uposlio Dobrica,a ovaj odlicno uposljava Vukelju koji je odlicno pratio akciju izbacivsi ga oci u oci sa golmanom gostiju,usledio je vest dribling i pogodak za 2:0! Do kraja poluvremena gosti su nakon poigravanja Stosica uspeli da stvore jos jednu priliku kada je Savic dao povratnu loptu za Babacu,ali njegov sut brani Todic.

Drugo poluvreme donelo je par izmena na terenu,a prvi odlican prodor imao je Pavlovic koji iako je isao po desnoj strani nanizao dvojicu gostujucih igraca,uposlio Kizita na suprotnoj strani,usledio je sut,ali je golman Jovsic uspeo da primiri ovaj udarac.Odlicnu priliku za goste propustio je potom Savic kada je na centarsut Videkanica glavom sutirao pod precku,ali tu se isprecio cuvar mreze Novosadjana koji je izboksovao loptu u korner.Jedna od lepih akcija vidjena je potom na delu igralista koji pripada gostima,a odlicno uposljavanje Jovanovica od strane Vukelje izbacilo ga je oci u oci sa golmanom gostiju medjutim, sut Jovanovica zavrsio je tik pored stative.Gosti su ponovo pripretili sutem preko Babace sa dvadesetak metara,a ne tako dobar sut uspeo je da zavrsi u korneru nakon male nesmotrenosti Todica.Do kraja utakmice vidjene su jos dve prilike ispred gola gostiju.Prva kada je Dobric izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara,ali je to bio i suvise lak plen za Jovsica i nakon toga isti akter fantasticnim pasom sa centralnog dela terena uposljava Vukelju koju izbija sam ispred Jovsica,ali njegov sut nakon odbrane golmana gostiju zavrsava u korneru.

Utakmica ocigledno nije izazvala veliko interesovanje,a i ovako malobrojna publika na danasnjoj utakmici nije imala prilike da vidi zanimljivu igru.Osim pogodaka,par dobrih ubacivanja i prodora Kizita znali su da zagreju dlanove malobrojne publike na stadionu.
Uknjizena su 3 nova boda,ali je i pored toga prisutan evidentan nedostatak u povezanosti igre Vojvodine,sto moze da predstavlja problem u duelima sa ozbiljnijim protivnicima od danasnjeg.

Da dodam da je po zavrsetku utakmice pomocni sudija u basketanerskim patikama nakon konstantnog provociranja navijaca sa istocne tribine pozdravio iste sa Image.Izgleda da je shvatio da svoju kulturu moze da pokazuje na pravom mestu.
Ja sam japi Image,a ti?
Turija

Post by Turija »

Ja ne mogu da razumem ni trenera Marića, ni sve druge koji su se okomili na igru veznog reda, a nisu recimo ni spomenuli 4 promašene šanse kada su naši napadači bili oči u oči sa golmanom Jovšićem.Da li bi neko od njih prozborio išta, da su napadači iz tih šansi dali golove i rezultat bio 6:0 za nas?
Prvo pitanje koje moram da postavim je: koji igrači, odnosno koliko njih čine naš vezni red?Trojica ili četvorica, odnosno, šestorica?Ako su vezni red samo Dobrić, Milutinović (Kačar) i Vukobratović, kao osnovni vezni, ja sam prezadovoljan kako su oni sa svojim godinama i za ovako kratko vreme preporodili igru Vojvodine.Budimo objektivni i priznajmo da oni učestvuju u svakom našem napadu i isto tako u odbrani.Da špartaju po celom terenu u borbi sa brojnijim protivničkim veznim redom, ako našem veznom redu ne pripada i Kizito i Pavlović, kao pomoćni bočni vezni.Ako pripadaju, onda se izrečene kritike odnose i na njih.
Ja se divim fizičkoj spremnosti navedene trojke, da mogu sa oduzetom loptom krenuti u kontru i u istoj akciji pri izgubljenoj lopti zašprintati nazad i omesti protivnički napad.E, kamo sreće da to urade Vukelja i Marko, kao nekad Ljubomir Vorkapić, kada je bio špic Vojvodine u šampionskoj generaciji.A, njih još niko sa zvaničnog mesta ne proziva za promašene zicer šanse i pretrčane metre.
Počeli smo da gledamo na mladu trojku kao na mašine koje nikad ne zastanu i ne pogreše.A, oni su ipak samo ljudi. I, ako bude po neki pogrešan pas, ili duže zadržavanje lopte nije greh za lomaču, već za savet.Mnogo me njih trojica podsećaju na vezni red Mihajlović, Jokanović, Šapurić, uz bočnu pomoć Mijića i Vujačića.
Meni se posebno sviđa igra Dobrića.Zna da oduzme loptu na sredini, otvara se da je primi, prolazi u situaciji igrač na igrača, ume da zadrži loptu ili iznudi faul, faulira kad ne može drugačije, i najvažnije, ima pregled igre, precizan pas i šut, a uz sve to ne staje 90 minuta. Sa svoje samo dvadesetdve.
Ajde neka se neko seti kada smo zadnji put viđali u našoj ekipi igrača koji je pasom izbacivao svoje napadače pred protivničkog golmana.Da li je poslednji bio, možda, Amir Teljigović?Međutim, Amirov radijus kretanja je onaj krug na centu igrališta.
Treba kritika, da se deca ne otmu, ali za sve jednaka.Kad se ,,kritikuju,, napadači svede se na konstataciju: imamo problem realizacije, nismo iskoristili šanse, a niko ne kaže: toliko šansi se NE SME PROMAŠITI. Ili, napadač nije ispratio svog čuvara u fazi naše odbrane, već stajao na protivničkoj polovini i gledao šta se dešava pred našim golom. Ili se, pak, sakrio uz aut liniju, ne oznojivši se, pa će zbog svega toga sledeću utakmicu provesti na klupi, odnosno, tribinama.E, kad se to dogoditi bićemo Tim i, s punim pravom, kritikovati vezni red za slabiji učinak od očekivanog.
Setimo se samo kakve smo utakmice, do sada, gledali godinama.
A, ulaznica od 400 dinara je bruka.Čim smo malo napravili pomak u rezultatu, odmah deranje kože.Koliko bi koštala ulaznica da smo slučajno prvi?
Владика
Administrator

Post by Владика »

Ni meni nije jasno što se Džimi ozlojedio na vezni red kada je jasno da je ceo tim pao u drugom poluvremenu. Zašto su se naši igrači zadovoljili sa 2-0 protiv Jednistva? To su repovi prošlih vremena koji se moraju menjati što brže.Milutinović, Vukobratović, Dobrić, Kiza, Pavlović i Kovačević su temelj za izuzetno snažan vezan red(ako ništa drugo onda bar u trkačkom smislu)!
Najpohvalnije za ovu utakmicu je što smo uspeli da napravimo nekoliko dobrih kontra napada. Marko i Vukelja su promašili po dva zicera i to je valjda njihov prosek?
Šta kažete za rezultate u ovom kolu? Beki je još jednom pokazao da je neverovatni strateg :lol: !
limanfkv

Post by limanfkv »

Igra dobra do 2 gola,i onda kad pomislis da ce im dati 5 oni stanu...Mada nije lose.Todic opet odranio par puta lepo posebno sut glavom kod 2:0.Vukelja dosta dobar(mislim kakav ume da bude ovo je odlicno).
Sto se tice trenera nije mi jasno zasto npr Buaca nije bilo ni na klupi a decko je dosta dobro igrao kada je igrao.Takodje zasto nije zamenio nekog od napadaca cisto da ih odmori jer vec dosta utakmica igraju samo Roki i Dijego.Ako ni zbog cega onda makar kod 2:0 da uigra malo tog napadaca koji ce zameniti Marka protiv Zete(a sa njima ako nameste 3 za 3 .....).
Po meni najbolji detalji su ono pretrcavanje Pavlovica,i odbrana Todica,ali i golovi.
Inace Jedinstvo je ocajno,mislio sam da su malo bolji.
400 dinara zapad?? :lol: :lol: :evil: Jos jedna u nizu odlicnih akcija uprave,nakon ukidanja FER Tribine ucinili su jos jedan potez da vrate ljude na stadion :!: Bravo. .
0.0625
BondNS

Post by BondNS »

limanfkv wrote: 400 dinara zapad?? :lol: :lol: :evil: Jos jedna u nizu odlicnih akcija uprave,nakon ukidanja FER Tribine ucinili su jos jedan potez da vrate ljude na stadion :!: Bravo. .
Najbolje mi je što je u Dnevniku pisalo - "Za ovaj meč uprava Novosađana je odredila uobičajene cene ulaznica. Tako da zapad košta 400 dinara, istok 200, a sever 50 dinara." što me je navelo da se zapitam koliko sam do sada plaćao kartu. Nije mi bilo teško, pogledam ja karte iz prethodnih kola, kad tamo, gle čuda piše 300 dinara.
Ono što je mene... hm... zabrinulo... je najava spikera na stadionu pred početak utakmice. Naime, ne znam da li je neko čuo, ali čovek je rekao nešto slično ovome: Puno pozdrava za sve prisutne na Gradskom stadionu, koji će se uskoro zvati stadion Vojvodine. Da li je to na pomolu prelazak stadiona u vlasništvo kluba... i verovatno novi kredit... i verovatno nova prevara?
Bojim se da ne izgubimo i S.C. Vujadin Boškov i stadion. Nadam se da nisam u pravu
JEDNA STVAR MI NIJE JAZNA,ZASTO NASI KLUBOVI POSLUJU SA CIGANIMA KAD NIKAD NISTA NE ISPLACUJU,SVOJEVREMENO SU POSLALI UZICKU SLOBODU U DRUGU LIGU ZBOG TOGA,A I JAVOR NIJE NISTA BOLJE PROSAO...

Prosto k'o pasulj,u upravama im sede razni Scepanovici itd...
Locked