Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Radoye
Administrator

Re: Uprava

Post by Radoye »

Buca wrote:Ovo sto se danas naziva reprezentacijom Srbije nije reprezentacija Srbije...
Tacno tako, ovo je reprezentacija tzv. "FSS", vodjena usko licnim mafijaskim interesima a ne patriotizmom. Ona samo forme radi nosi naziv "Reprezentacija Srbije" i ne predstavlja nas, drzavu Srbiju i/ili Srbe kao narod nego sluzi iskljucivo za promociju i licno bogacenje odredjenog kruga tzv. "menadzera" (ustvari okorelih kriminalaca) i slicnih "kontroverznih biznismena".

I dok se stvari sustinski ne promene po tom pitanju takva reprezentacija (kao i ceo tzv. "FSS") zasluzuje samo prezir, a ne podrsku!
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Minja
Administrator

Post by Minja »

Sa reprezentativnim fudbalom je ista prica kao i sa klupskim. Sistem mora da se promeni da bi se nesto promenilo. Tu pocinje i tu se zavrsava svaka prica.

Da ne sirim, utakmice reprezentacije pogledam, ali se ne uzbudjujem mnogo oko konacnog ishoda. Prosto, nije to vise ONO PRAVO.

A, veliko je pitanje, gledano na duze staze, da li je sraman debakl reprezentacije u ovim kvalifikacijama negativan ili pozitivan dogadjaj!?
Владика
Administrator

Post by Владика »

Vuke wrote:Od kad pratim Stari klub, uvek me je zanimalo koja je dugorocna strategija, plan i cilj ka kome tezi voljeni klub. Cesto su ljudi koji su ga predvodili bili puni prica, a sve se zavrsavalo na praznoj demagogiji. Sve sto se radi bez dugorocnog strategijskog plana i odredjenog cilja, u startu je osudjeno na propast! Kratkorocni planovi sluze da razradjuju dugorocne, a u nasem slucaju postoje samo kratkorocni planovi koji sami po sebi donose opsti haos i osudjuju svaki dugorocan plan i njegov kontinuitet na propast! Postoji i alternativni planovi koje treba sprovesti kada vam okruzenje to dozvoli/ u nasem slucaju stanje u FSS, Drzavi, Sudijskoj organizaciji, drustvu, finansijska situacija/ ali samo u svrhu ispunjenja zacrtanog cilja, a ne u cilju izgovora za odstupanje od dugorocnog plana.

Da ne davim vise/vec da pokusam kroz primere/

Trenutno stanje u FSS, drzavi, drustvu ne dozvoljava ni jednom klubu osim titovih blizanaca da dodje do trofeja, postpoji samo borba za trecu poziciju i nize. Da li u takvoj situaciji vredi dovoditi pojacanja iz ostalih klubova, placati prilicno velike plate za nase uslove/ 5-6 hiljada E mesecno bez premija/ trpeti ih i gledati kako dva titova blizanca na dres, pomocu sudijske organizacije i filijala dobijaju utakmice, trofeje. Igraci dolaze u FKV da zarade/FKV je trenutno po svemu 3 klub u ligi sa prilicno velikom razlikom od ostatka, mnogim takozvanim pojacanjima je FKV najveci klub za koji su igrali/ ali i da sto brze preko imena FK Vojvodina odu u inostranstvo. Kada nemaju uvek maksimalan voljni momenat, cesto ostaju nekoliko godina u klubu, postaju nezadovoljni, zasiceni i ne pruzaju ni delic mogucnosti zbog kojih su dovedeni i za sta su poprilicno placeni. Kada kasne plate, a imaju po nekoliko puta vece nego u drugim klubovima, dolazi do tihog i precutnog bojkota. Da li je ovakav sistem odrziv, isplatljiv, da li daje rezultate? Evidentno je da nije!

Imamo situaciju da FKV u poslednjih nekoliko godina napravila ozbiljne transfere samo od igraca iz sopstvenog pogona ili onih koji su se afirmisali u nasem dresu: Pekaric, Petkovic, Djuric, Kacar, Despotovic, Tadic, Aleksic, Mrdja, Katai. To su igraci koji su igrali za relativno malu platu, koja je povecavana u skladu sa njihovim igrackim razvojem, a na kraju je vistruko naplaceno.

Imamo situaciju u kojoj su dovedeni mnogi vec "dokazani" igraci koji su igrali za ozbiljnu platu, ocekivali da uvek budu u konkurenciji za tim, a nisu doneli nikakav napredak, a ni zaradu od eventualne prodaje. Mijatovic, Vukajlovic, Stojka, Milovic, Supic, Netorovic, Antwi, Djurisic i tako dalje

Svrha svega je da FK Vojvodina mora da se orijentise iskljucivo na sopstvenu omladinsku skolu, da maksimalno ulaze u nju/ trenutno je stanje mnogo gore nego sto vecina to predpostavlja/ Ne igraju svi kvalitetnu ligu, nema inostranih turnira, priprema, pedagoskog rada sa igracima, kvalitetne doselekcija sa teritorije Vojvodine, stipendijskih ugovora.

Primeri:
Izuzetno postujem Vulicevica i Ilica, ali trenutno ne pruzaju bolje igre od Vasilica i Memedovica iz Slobode/ obojca su stigla iz treceligasa Sloge, igraju za 4 puta manju platu i sa duplo vise motiva i zelje/

Treba pruziti sansu omladincima, ulagati u sve segmente, mnogo, mnogo vise nego do sada sto se tice svih mladjih kategorija, dovoditi samo mlade igrace zeljne dokazivanja i afirmacije, isto tako i strance. Imamo primer da je otisao golman Pajovic zbog plate od nekoliko stotina evra, a Supic je trazio mnogo puta vecu, da li bi trenutno bilo toliko razlike izmedju njih?

primer:
Lazovic, Janosevic

Pauljevic/Vasilic/, Karan, Kovacevic, Frimpong, Trajkovic, Nastic, Mladenovic

Medojevic, Meleg, Novakovic, Kosovic, Mitosevic, Stevanovic, Roksa, Spremo

Abu, Skuletic, Susnjar, Dimitrov, Bojovic

Povremeno: Ferati, Baskalo, Bajic, Mejic i ostali mladji igraci.

Ubedjen sam da bi ovakav neki tim/ ili slican/ igrao duplo borbenije, da bi budzet za plate bio 10 puta manji od trenutnog, da bi moglo jos vise da se ulaze u mladje kategorije i da klub mnogo vise napreduje/klupski butik, marketing, trening kampovi na teritoriji Vojvodine, skauting sluzba, formiranje B tima, da bi imali stalan i siguran izvor prihoda i tako dalje. A kada se steknu uslovi za trofeje, bilo bi ih lako napasti.

Vazno je:

- Trener
/ pruziti mu maksimalnu slobodu i podrsku u radu/

-Pojacati trenerski tim za mladje kategorije
/Dovesti mlade, obucene i ambiciozne trenere koji ce pedagoski raditi sa mladim igracima/

- Vrsiti doselekciju
/dovoditi samo mlade igrace iz Srbije i inostranstva koji su zeljni afirmacije i dokazivanja/

- Planski vrsiti prodaju igraca
/da se zna koji igrac je zasluzio da ide preko, za koju cenu i ko mu je spremna zamena/

- Da nema rezervisanih mesta u timu
/jedino merilo vrednosti da bude teren/

- Ne postavljati nerealne ciljeve
/traziti dobru igru, borbenost, zalaganje, a ne samo rezultat koji je trenutno na kraju JSL bezvredan/

- Plate po ucinku
/ da vecina ima slicna primanja kao u ostalim JSL klubovima, a da bonus za premije bude veci/

Gledali bi "svoju" decu na terenu, koja su trenutno veoma kvalitetna, sposobna i zeljna dokazivanja, klub bi bio stabilan i imao bi mnogo prostora za stalni napredak. Razvio bi se dugorocan, a opet jednostavan isplativ i ostvariv plan, dugogodisnjom primenom bi se stvorio sistem.

Kljuc svega je kada Adjuru na pitanje ko bi iz JSL bio pojacanje za FKV, odgovori niko! Trenutno ni jedan igrac nije bolji od mladih igraca koji su ponikli u Vojvodini!
Владика
Administrator

Post by Владика »

Мислим да је Вуке указао на једини пут којим би Војводина морала да иде, ослањање искључиво на своје снаге(уз мало допунску селекцију из иностранства или других средина) и играње нападачког фудбала. Војводина би морала да постане "српски Ајакс", а можда би требали искористити и наше холандске везе (Самарџић,Говеарица,Вуков) да почнемо да играмо такав фудбал? Нема ту велике мудрости, када је Аустрија била велесила у фудбалу доводили смо тренере из те земље, када су Мађари харали Европом доводили смо тренере из Мађарске. Данас се врло добро зна где се игра најлепши и најбољи фудбал и тај пут морамо следити.
Кључна ствар, која мене највшише боли, како може неко из нашег подмлатка да дође до првог тима и да има проблема са пријемом лопте и додавањем тачног паса? Шта раде тамо на тим тренинзима?
laki

Post by laki »

Veoma dobar post. Nadam se a neko ovo cita da ne bude pisanje uz vetar...
Image
Turija

Post by Turija »

Odlična analiza (a i lepo napisana - jasno i sa stilom) :!:
Bilo mi je zadovoljstvo pročitati.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
budababa

Post by budababa »

:) wrote:U ponedeljak je u SC ,,Vujadin Boskov" na inicijativu FK Vojvodina odrzan sastanak na kome su prisustvovali predstavnici klubova koji pripadaju sportskom drustvu. Govorio je Vlaovic, pricao kako treba bolje da se organizuje drustvo da stiti interese svojih clanica da se ne bi dogadjale kradje kupova i slicne nepravde, cak je spomenuo da bi fudbalski klub finansijski pomogao u jednom momentu klubove iz manje popularnih sportova. Kratko je sastanku prisustvovao i predsednik u ostavci al samo kao pasivni posmatrac.

Mene zanima ako imamo ovde ljude blize klubu, koje se namere tu kriju pa da fudbalski klub pravi inicijativu za sve ovo, kao da je sporstko drustvo neki bitan faktor ili ce ikada biti...

Izvinjavam se sto sam unapred napacen pa su mi sve teorije zle namere.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
djape_ns

Post by djape_ns »

Da se nadovezem...

Pre 15ak dana na rukometnoj utakmici Vosa-Metaloplastika, primetio sam da su bili Bata, Rabrenovic u drustvu sa Vukicevicem. Prvo sto sam pomislio otkud ovo, kad sutradan citam u novinama rk Vojvodina hoce da istupi iz lige.... Ne ulazim u to da li je opravdano ili ne, al ovaj scenario je vec vidjen u nasem fudbalskom klubu...
Smrdi mi tu nesto zestoko.
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
Vuke

Post by Vuke »

FKV svaki mesec ima obavezu za plate igraca od otprilike 115 000 evropskih novcanica. Jos jedna cinjenica koja ide u prilog da se treba okrenuti potpunom radu sa mladjim kategorijama, uz doselekciju sa samo kvalitetnim igracima.
slanobarac

Post by slanobarac »

Vuke wrote:FKV svaki mesec ima obavezu za plate igraca od otprilike 115 000 evropskih novcanica. Jos jedna cinjenica koja ide u prilog da se treba okrenuti potpunom radu sa mladjim kategorijama, uz doselekciju sa samo kvalitetnim igracima.
Jel to znači da našu decu ne treba platiti? Inače ova cifra mi deluje malo prevelika.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Buca

Post by Buca »

S' obzirom da je do nedavno Milko Novaković bio jedan od najplaćenijih igrača, a od nedavno je to Petar Škuletić cifra uopšte nije velika za mesečne obaveze našeg kluba(tu spadaju i redari, očuvanje terena i sve to, kao i plate zaposlenima). Da imamo ozbiljnijeg sponzora ovo bi bila smešna cifra, a ovako ispada da imamo problema sa 1.380.000 evara godišnje iako smo prodali par igrača!?
Željko Brkić jedan je od nas!!!
slanobarac

Post by slanobarac »

Buco, cifra od 115000 evra je pomenuta samo za plate fudbalera pa tako ispada da imaju prosečno oko 5000 evra!? Ono za sponzore si apsolutno u pravu a tek o prodaji igrača da ne pričamo.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
kenta

Post by kenta »

Buca wrote:S' obzirom da je do nedavno Milko Novaković bio jedan od najplaćenijih igrača, a od nedavno je to Petar Škuletić...
Buco, jel ovo provereno?
Vuke

Post by Vuke »

slanobarac wrote:
Vuke wrote:FKV svaki mesec ima obavezu za plate igraca od otprilike 115 000 evropskih novcanica. Jos jedna cinjenica koja ide u prilog da se treba okrenuti potpunom radu sa mladjim kategorijama, uz doselekciju sa samo kvalitetnim igracima.
Jel to znači da našu decu ne treba platiti? Inače ova cifra mi deluje malo prevelika.
Ne, to znaci da se treba okrenuti radu sa mladjim kategorijama! Mladim igracima da se menja visina i duzina ugovora u skladu sa fudbalskim napredkom i razvojem karijere. Sigurno u startu ne bih imali veliku platu, vec bi radom, disciplinom i igrama izborili veci ugovor.

Vrsiti doselekciju sa teritorije Vojvodine, otvarati kampove, mladjim kategorijama obezbediti stipendijske ugovore, kvalitetne trenere, pripreme, medjunarodne turnire i tako dalje. Na taj nacin bi klub dobro funkcionisao, smanjio troskove, imao vece prihode od prodatih igraca i vec spremne zamene za te igrace. Kao sto Ajaks funkcionise, veoma uspesno. A ubedjen sam da bi se ti mladi igraci dobro poznavali/stasavali bi zajedno/ da bi se vise borili i cak bolje igrali nego sadasnji tim. Pojacanja inostrana ili iz Srbije dovoditi samo najbolja/ mlada i ambiciozna/ od iskusnijih igraca treba dovoditi igrace koji imaju karakter borca i rodjenog pobednika / cisto radi primera Buac, Savo Pavicevic/
Primeri:
Izuzetno postujem Vulicevica i Ilica, ali trenutno ne pruzaju bolje igre od Vasilica i Memedovica iz Slobode/ obojca su stigla iz treceligasa Sloge, igraju za 4 puta manju platu i sa duplo vise motiva i zelje/

Uprava ce biti na velikom testu ove zime! Moje misljenje je da klub mogu/trebaju da napuste za adekvatno obestecenje Supic, Ilic, Vulicevic, Pavlovic, Adjuru, Antwi

A nikako se ne smeju prodati Vosina deca i igraci cija ce cena tek da raste i koji jos puno toga treba da pruze Vojvodini Medojevic, Trajkovic, Stevanovic, Mereba, Mojsov, Mitosevic

Nije tacna info Da je ranije Milko, a sada Skuletic najplaceniji.
laki

Post by laki »

Po meni Vuleta i Paju treba zadrzati. Znam da su im verovatno primanja visoka, ali sam ja njima dvojicom PREZADOVOLJAN! Ne slazem se ni za Djuru. Covek je jako dobar defanzivni vezni i jako dobro moze da odigra Medni zamenu.
Ilic opusteno neka ide, i onako imamo brdo centarfora. Abu, Skulesija i Bojke su sasvim dovoljni.
Ako prodamo Merebu, to ce biti jako veliki gubitak jer je on za sada jedini ofanzivni vezni koji valja!
Po mom skromnom misljenju za Vosu ne bi bio gubitak ako odu: Yaw, Ilic, Supa, Mojsov, Brankovic, (mozda i Ljubinkovic ako nije kalibar makar kao Mereba, jer i onako nam veoma kvalitetni Vuk sedi na klupi). Mozda sam nekog zaboravio.

Inace, ja sam ovakvog misljenja, a vec sam to i pisao: Ne znam zasto uvek gomilamo igrace?! Sta ce nam Brankovic, 5 golmana na platnom spisku, i slicni igraci, koji primaju nemalu platu a vrede minimalno?! U jednoj temi sam napisao po meni idealnu postavku u ovom trenutku, i sad cu ponoviti:

Golman ( Supu bih prodao bez ikakvog obestecenja jer mislim da ima visoka primanja a ne vredi ni 500e mesecno, tako da bismo samo rasteretili budzet )
Odbrana: Paja, Vule, Traks, Karan (Mojsov neka ide slobodno pa neka pada kod nekog drugog. Hvala mu na svemu iz prosle sezone ali to je izgleda bilo to. Imamo i zamenu u vidu Frimponga i jos dvojice, ako se ne varam Kovacevica i Novakovoca. SASVIM DOVOLJNO.)
Sredina: Vuk kao defanzivni (zamena Djura i Vuk), Mereba kao ofanzivni (zamena Vuk i Brankovic, ako taj ista vredi), desno Boske, levo Boba
Napad: Abu i Bojke (Skulesija).
Manje - vise, svakog koga nisam pomenuo, po meni, treba pustiti da odu bez ili sa minimalnim obestecenjem ako je to potrebno, jer bismo na taj nacin prilicno rasteretili budzet!

I sto je najvaznije: U buducnosti ne gomilati igace koji su prosecni fudbaleri!! Takvih u nasoj skoli imamo na pretek! Ili dovesti nekog igraca koji zaista vredi (Torbica, mozda cak i Kasalica) ili ne dovoditi nikoga! Zaista nikada nisam video poentu u tome da na tri prosecna igraca mesecno trosimo 10000e kad mozemo dovesti jednog jako dobrog da igra za 15000e!

Eto toliko od mene.
Image
Post Reply