Milan wrote:

Ne znam, ali ja tu kućicu osećam kao da je moja.
Svestan sam da bi južna tribina bila mnogo funkcionalnija kao cela (ali, već jednim delom smo tu funkcionalnost narušili sa novim izgledom Malog Juga), pa kad već nije 100% funkcionalna tribina, sad da li će biti 70% i 50%, ne menja mnogo račun.Međutim, mnogo menja imidž našeg Stadiona.Ta kućica je simbol generacija (tog stadiona) i po meni vredi žrtvovati deo funkcionalnosti zbog unikatnog izgleda i jedinstvene tradicije FK Vojvodine.Bilo bi sjajno da ta kuća ostane i postane Muzej Kluba.
Jer, mi ćemo i ovako teško puniti tih 19.000 mesta, ali svako ko prati fudbal odmah će, već na prvi pogled u TV prenosu prepoznati odakle on ide, bio navijač Vojvodine ili ne.
Ovi novi stadioni su slični kao jaje jajetu, kao i nove zgrade (spavaone socrealizma) u fudbalskom slučaju novi Koloseumi modernog robovlasništava.
Uništili smo mnogo starog jezgra Novog Sada, ne moramo baš sad i Stadiona i jedinstvene istorije FK Vojvodine.Sigurno postoje arhitekti koji znaju ukomponovati tu nesretno započetu rekonstrukciju južne tribine sa tom postojećom kućicom i novim Velikim Jugom.Kada se ta nova tribina izjednači sa nivoom zapadne tribine, neće tu biti baš tako malo sedećih mesta (sasvim dovoljno za goste, ako se ona proglasi za gostujuću tribinu?).
Na kraju krajeva, ni najmanje ne želim da se mešam u politiku naše najveće navijačke grupe Firma, koja je sada locirana na Severu, i ovom prilikom iznosim samo neko svoje lično mišljenje i viđenje, možda je , ipak, vredan žrtve ,,Povratak na Jug" - ovaj put Veliki?Da li neko misli da je bolje da smo sa najvećom navijačkom tribinom na Severu i sličniji u tome crvenom (nego crnom) blizancu, za mene je irelevantno. Svaka geografsko-lokacijska sličnost je samo slučajna i iznuđena uobičajenim navijačkim prostorom na stadionu.
S druge strane, bliskost možda novog ultranavijačkog Velikog Juga, sa sada već navijačkim Zapadom, i sa, verovatno, najglasnijim i najorginalnijim Istokom, napravile bi na terenu rezonancu grotla, iz kojeg se gostujući glas, sa udaljenog severa, gotovo ne bi ni čuo.Spojili bi tradiciju Malog (posle rekonstrukcije) Velikog Juga i zadržali prepoznatljiv imidž stadiona, zadržali bi i bezbednu Fer Tribinu za najmlađe (klinci bi se jako brzo ,,primili" kad vide i čuju kako se šeretski navija sa njihove desne strane i kako se 90+ minuta ori pesma sa leve.Mislim da vredi (pred konačan izgled Stadiona i donošenja Odluke za narednih 100 godina) ozbiljno razmisliti o svemu.Napraviti sveobuhvatnu analizu, kao i ,,završni račun".
Znam da će biti veoma različitih mišljenja o kućici (i o svemu ostalom), ali baš iz tih različitosti mišljenja, pogleda i stavova se iskristališe najbolje rešenje, ne kao plod kompromisa, već kao plod ideja.
PS
Nije tačno da je naš Stadion nepoznat i neprepoznat u Evropi.Ako trenutno nije poznat po fudbalu, poznat je (i biće i još više) po atletici, a ja se nadam da će vrati i fudbalske rode na njega.Mnogi nekada najači, a i danas slavni klubovi Evrope itekako pamte ovaj Stadion, na kojem su bili pobeđivani i nadigrani za nezaborav.