Ko zna zasto je to dobro

Gari, kad bi se malo potrudio shvatio bi da postoji ogromna razlika izmedju omladinskog fudbala i onog koji se igra u prvim timovima. Cak i u ovoj nasoj jadnoj ligi.Toto Riina wrote: Gari da si se i jednom iscimao da odes do SC Vujadin Boskova i pogledas sampionsku generaciju omladinaca bilo bi te sramota svake reci napisane u ovom postu! To su deca od 17,18 godina koja su kaznena ekspedicija u Srbiji i koja su uterala strah u kosti blizancima. Ekipe protiv njih standardno igraju bunker i takmice se koja ce sa manje golova napustiti teren.
Setimo se koliko je Duca osporavan ovde, a sada je verovatno najbolji igrac reprezentacije i holandske lige. Meleg i Boske ce uz kvalitetniji rad preko slicno proci.
Kladim se da ne znas da nabrojis 5 omladinaca bez provere po forumu, ali vazno je da se mraci i pljuje po svemu. Pa, hajde malo i po omladincima.
Za kraj ko je i gde predstavio svakog kao novog Mesija i na osnovu cega si doneo zakljucak da su precenjeni
Pre nego sto pocnem sa odogovorom na tvoj(e) post(ove) da kazem sledece:Nevernik wrote:Gari, kad bi se malo potrudio shvatio bi da postoji ogromna razlika izmedju omladinskog fudbala i onog koji se igra u prvim timovima. Cak i u ovoj nasoj jadnoj ligi.
Takodje ako se malo potrudis shvatio bi da ja nisam pljuvao po omladincima nego izrazio svoje misljenje da se njihovi kvaliteti precenjuju na forumu.
Ti si izgleda nov ovde pa nisi bio u prilici da citas hvalospeve na racun Aleksica, Kataia, Mitosevica, Melega. Bosketa...sada su tu Kordic, Nastic, Sekulic, Spremo...dosta njih je dobilo sansu i ako cemo posteno nisu se predstavili kao igraci koji donose razliku. Ni u Vosi ni izvan zemlje.
Ah, da, cuvena forumaska skola odgovaranja. Kad se sa nekim ne slazes odmah reci da je on za Batu ili ovog puta Skuletica.Grba_NS wrote: Pre nego sto pocnem sa odogovorom na tvoj(e) post(ove) da kazem sledece:
Ovaj klub postoji (jos uvek) samo zbog omladinske skole, na racun koje i funkcionise. Ovaj klub nije zaradio ni na jednom igracu van te skole!
Sad, da ti odgovorim jer se osecam prozivanim kao neko ko prati "nase klince".
Posto si rekao da treba da se potrudimo da shvatimo, ja sam se potrudio i dosao sam do sledeceg zakljucka (mozda mi ne valja zakljucak al' jbg.):
-Omladinski fudbal se (naravno) razlikuje od seniorskog.
-Omladinski fudbal i iskazivanje kvaliteta u njemu je odlican pokazatelj necijeg potencijala/talenta za seniorski fudbal.
-Cak i u ovoj nasoj (jadnoj) ligi neki (kao nkp) forsiraju iste te klince pa ne vidim da ih nesto gazimo u medjusobnim susretima (o titulama necu ni da govorim).
Osporavas njihov kvalitet/potencijal? Ok. Koliko puta si ih gledao i da li si ih uopste gledao da bi mogao da izneses takav sud?
Ja sam prvi pisao (i pisacu ubuduce) hvalospeve na racun Aleksica, Melega, Mitosevica, ne zato stu su "nasa deca" vec zato sto pokazuju vise od ostalih u toj konkurenciji (u drzavi Srbiji). To zasto neki od njiih nisu razvili svoju karijeru do kraja i na pravi nacin jeste osnovni problem u celoj ovoj situaciji, a problem svakako nije u njihovom talentu i nedostatku istog, vec u odnosu kluba prema njima i generalno omladinskoj skoli.
I na osnovu cega ti uopste osporavas Melega sad? Video si ga jedno poluvreme (u sensiorskoj konkurenciji ) i doneo si zakljucak da decko ne zna? Ko je to od njih dobio sansu i kad? Zao mi je sto nisam prisustvovao tome?!
M. Kordic nije branio nijednu seniorsku takmicarsku utakmicu, njegov brat Saleta je odigrao 2 utakmice, ukupno 60 min (ako je i toliko), Spremo odigrao manje od poluvremena (protiv Rada prosle sezone) i od tad ga nema, Sekulic kad se zbroji 45 min. (na 2 poslednje utakmice). Je l' to ta sansa na osnovu koje si zakljucio da nemaju kvalitet?
Sansa je kad nekog pustis da odigra celu sezonu (da ne kazem i vise), istrpis njegove (trenutne) slabosti i pustis ga da se razvija na pravi nacin. Ja cu podsetiti da su isti ti momci (koji nemaju kvalitet) prosle godine na ubedljiv nacin osvojili titulu u omladinskoj konkurenciji, a ove godine igraju jos ubedljivije, gde u prvih 7 kola imaju SVE pobede.
I dokle god ima i jednog navijaca Vojvodine koji razmislja na ovaj i slican nacin, Skuletic(i) i treba da nam vode glavnu rec na terenu!
Thiago jedan od najboljih igraca u ligi? Na osnovu cega tvrdis tako nesto? Broj golova koje je postigao je mizeran s' obzirom u kojoj ligi, a ja licno nikada nisam video nijedan njegov lucidan pas ili dribing kojim je on pokazao neko znanje. Svi golovi koje on postize postigao bi svaki iole krsten napadac. Cak je i onaj njihov Randelovic bolji od njega.Charlie wrote:Ne znam cemu ovo podsmevanje Jokicu. Pa normalno da je Thiago(jedan od najboljih igraca u ligi) duplo brzi od njega na tolikom prostoru. Vuk M. daje totalno idiotski pas, sedam igraca se nabilo u 20m i ostavilo 30m przno da se ovaj zaleti.
Matori, zesce si promasio cilj. Nit sam rekao, nit sam ciljao na Batu.Nevernik wrote:Ah, da, cuvena forumaska skola odgovaranja. Kad se sa nekim ne slazes odmah reci da je on za Batu ili ovog puta Skuletica. Ne moze da omane.
Aj nabroj mi (ako nije problem) tu "nasu decu", sto igraju glavnu ulogu?!Nevernik wrote:Ako pratis nase utakmice u poslednje vreme mozes da primetis da, iako smo svi mi ovde tvrdili da je Vignjevic doveden da bi SKuletic/Trajkovic i slicni igrali, Skuletic vise ne igra. Glavnu rec na terenu imaju bas nasa deca.
Rezultat se nije nesto promenio.
Sigurno! Okrecem to ne bih li dobio neku virtuelnu forumasku bitku. Pomenuo si i imena osim Aleksica, Kataia, Mitosevica, Bosketa, u istom kontekstu, a to sta si mislio/zeleo da kazes, to verovatno (samo) ti znas.Nevernik wrote:Ja nigde ne osporavam njihov kvalitet. Niko ne bi bio srecniji od mene ako oni stvarno vrede onoliko koliko ljudi ovde tvrde. Ja samo kazem da je u tradiciju ovog forumu da precenjuje kvalitete nase dece.
To nije napad na nasu omladinsku skolu nego obzervacija na pisanje na forumu.
Mislim da je sasvim jasno da se moja poslednja recenica "dosta njih je dobilo sansu i ako cemo posteno nisu se predstavili kao igraci koji donose razliku. Ni u Vosi ni izvan zemlje" odnosila na Aleksica, Kataia, Mitosevica, Bosketa.
Ovi mladji su pomenuti kao ponavljanje hvalospeva.
Sad sto ti to izokreces da bi tebi odgovaralo je vise tvoj problem.
I meneNevernik wrote:Ja ne spadam u tu grupu navijaca koji slede logiku "Samo neka igraju nasa deca pa makar ispali u drugu ligu".
Briga me da li je nase dete, njihovo dete, africko dete.
Ne brinem ja za njega, otice (i) on iz Vose (kao mnogi) pa ce na konto nekog drugog kluba da daje golove i asistira. Ta prica sa nasim igracima koji nam ne valjaju je ko "deja vu", tj. ponavlja se iz godine u godinu da nasi "otpadaci" bljesnu u drugim klubovima.Kao i svi ostali slab sam na lokalne klince ali ne toliko da evo i dve godine kasnije jos uvek pisem kako je ceo svet kriv sto Mitosevic igra ocajno. Samo da ne bi priznao da mozda on i nije tako dobar igrac.
Solidan jeste. Da igra za tim koji se bori za trece mesto u Srbiji.
A cenis da to ne bi mogli postici (u doglednoj buducnosti) ukoliko bi pruzili sansu momcima iz sampionske generacije?Nevernik wrote:Ali koliko sam ja primetio mi svi tezimo necem visem od treceg mesta.