Kup Srbije - sezona 2012/13

Locked

Koliki je domet Vojvodine ove sezone, što se tiče kupa?

Poll ended at Tue Sep 25, 2012 4:06 pm

Kup je naš, ovaj put stvarno!
25
42%
Igraćemo finale i opet ga izgubiti...
10
17%
Dve utakmice polufinala su nam limit.
14
23%
Ispadamo u četvrtfinalu ili ranije.
11
18%

Total votes: 60

Krle

Re: Kup Srbije 1/4 finala: Spartak-Vojvodina 1:1 (3:5 penali

Post by Krle »

Al poletesmo... :roll:
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
naseljekolumbija

Post by naseljekolumbija »

Red Marquis wrote:
gospodinFKV wrote:OPET SE BACIO U DESNU STRANU!!!! PA JA NE MOGU DA VERUJEM KAKAV JE TO PAPAK!!! :rolll:
Pa upaliće mu jednom...nekad...negde :mrgreen:

@naseljekolumbija
Generacijama koje dolaze posle nas neće značiti, ali mi treba da znamo bolje. I nije tačno da se samo trofeji pamte, ja pamtim i pamtiću krađu od cigana u finalu 90-ih, i ovu grobarsku pretprošlog maja, i lopove iz Beča, Austriju i Rapid...i što bi reklo Proleće - kako su se provukli Sisli i Verder...To trofeji su važni jedino, to je blizanački mentalitet...
Pamtićemo i gde nam klinci završavaju i ko sve ima suspenzije pa ih nema, ko čestita Bari i namešta mečeve, ko piše s crnima saopštenja i sto drugih stvari.

U prevodu, pišam ja na ovaj kup. Ako ga i uzmemo uopšte.
Razumem tvoje nezadovoljstvo radom uprave ali trofej se ceka duze nego ikada,mislim da je vreme da se uzme taj kup.
milancl

Post by milancl »

Red Marquis wrote:
gospodinFKV wrote:OPET SE BACIO U DESNU STRANU!!!! PA JA NE MOGU DA VERUJEM KAKAV JE TO PAPAK!!! :rolll:
Pa upaliće mu jednom...nekad...negde :mrgreen:

@naseljekolumbija
Generacijama koje dolaze posle nas neće značiti, ali mi treba da znamo bolje. I nije tačno da se samo trofeji pamte, ja pamtim i pamtiću krađu od cigana u finalu 90-ih, i ovu grobarsku pretprošlog maja, i lopove iz Beča, Austriju i Rapid...i što bi reklo Proleće - kako su se provukli Sisli i Verder...To trofeji su važni jedino, to je blizanački mentalitet...
Pamtićemo i gde nam klinci završavaju i ko sve ima suspenzije pa ih nema, ko čestita Bari i namešta mečeve, ko piše s crnima saopštenja i sto drugih stvari.

U prevodu, pišam ja na ovaj kup. Ako ga i uzmemo uopšte.
+1
Jedan klub na svetu volim jaaaa...
Zelja95

Post by Zelja95 »

Dajte ljudi,ubacite malo pozitivne atmosfere! Kup je nas! :greenbutt:
Turija

Post by Turija »

Passion wrote:Каква го*на са РТС-а. Сваки пут одмах после утакмица близанаца ставе голове на сајт, а сад још нема голова против ОФК-е. Да су победили баш се питам да ли би била иста ситуација. :shit:
Potpuno sam postao ravnodušan u vezi Voše i našeg Kupa (čak ne znam ni da li bih želeo da ga osvojimo), ali kad god vidim naslove u bg medijima u vezi bilo koje Vošine utakmice, postane mi drago.Jer, uvek je, ako pobedimo, to bila naša pobeda: uz puno sreće, u zadnjem minutu, iz penala, sudijsku pomoć, u nadoknadi vremena, jedva i slično, ili se, pak, ne nađemo u naslovu (a more utakmica blizanci tako dobijaju, pa se nijednom to ne pomene, čak ni između redova).
U suprotnom, tj kad izgubimo, sigurno smo u naslovima tipa: još jedan poraz slabe Vojvodine, bleda igra Voše, Voša nadigrana, još jedno loše izdanje Voše i sl. dok kod remija bude naslov tipa: srećan remi Vojvodine, Voša se provukla, Voša jedva do boda, Voša sačuvala bod...
I tako iz kola u kolo, iz godine u godinu, tačno se zna kada ćemo se naći u naslovima blica, b92 ružnala... TVu.I tačno se zna u kom kontekstu (pitanje je samo u kakvoj varijaciji jedne iste poente).
E, zato mi je drago (i kad smo ovakvi nikakvi) a pobedimo, ili prođemo u narednu rundu takmičenja, makar i na penale, samo zbog onih koji nas toliko bolesno ne vole, a kao žele nam dobro i jaku Vojvodinu :oops: .
Zbog takvog javnog licemerja, radujem se svakoj pobedi Voše, čak i kada mi se ona smuči. Pa tako, i ako dogodine prvi put osvojimo kup (u ovakvom sastavu i stanju) biće mi satisfakcija za sve ranije otete nam trofeje. Satisfakcija za sve ranije generacije i nepravde učiniće me, bar na jedan način, zadovoljnim (i za muku onih koji će morati da nam uruče trofej i morati objaviti naslove tipa: ,,Vojvodina osvajač Kupa 2013").Jer, ta medijskoinformativna obaveza da, dan ili dva, komentarišu Vošin trofej biće im teška mora, a nama zadovoljenje neke kosmičke pravde (bar na trenutak).
:cheers:
Last edited by Turija on Wed Nov 21, 2012 9:10 pm, edited 3 times in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ristoo7

Post by ristoo7 »

терзић-бата-палма-Јавор
Boske87

Post by Boske87 »

Svaka čast Turija, potpisujem sve što si napisao. Dolazim pre neki dan u Bubi kod stadiona, dok čekam pljesku listam žurnal i čitam izveštaj sa utakmice Radnički Niš- Voša. Kako je samo :shit: od novinara sročilo tekst o velikoj fudbalskoj nepravdi i nezasluženoj pobedi zle Vojvodine, ma odmah mi se smučio život u Srbiji i izgubio sam apetit. Da ranije nisam pogledao sažetak utakmice možda bih i poverovao u taj tekst, a ako postoji profesija u Srbiji koja je na najnižim granama onda je pobednik u žestokoj konkurenciji upravo to novinarstvo.
I zato i ovakva kakva je sada Vojvodina, sa svim svojim ispadima igrača i mutnim radnjama uprave, opet je jedini borac protiv vetrenjača u JSL. Klub čiji smisao postojanja održava samo taj pankerski stav navijača, kojih istina nema puno ali i to je samo jedan od dokaza opravdanosti naše borbe i stepena trulosti našeg društva. Zato svaka ovakva dvostruka pobeda, naš prolaz na guzove ali pošteno i ispadanje blizanca iz kupa, meni znače više nego što i jednom navijaču blizanaca njihova usrano osvojena titula. E u tome je razlika između nas i njih. I zato mi uopšte nije bitan trofej niti će ikada biti, duh vojvodinaštva je građen na usmenim predanjima s generacije na generaciju o velikim pobedama, još većim porazima, na sudijskim krađama i propuštenim šansama. Na svemu onome što čini jedan klub velikim a trofeji su tu najmanji činilac. Bitan je način na koji se dolazi do istih a ona naša dva vrede više nego dvadeset blizanačkih titula.
What else are you gonna do on a Saturday?
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
milancl

Post by milancl »

Turija i Boske potpisujem svaku vašu reč.
Rekao sam pre meča da bih voleo da ispadnemo, da se ovom pacijentu koji je odavno u komi isključe aparati koji ga održavaju u životu. Onda mi kolega javi da gubimo 1:0. Ja onako umoran od vožnje čitav dan pogledam na sat, vidim da ima još 20 min do kraja. I shvatim da ustvari želim da pobedimo, jednostavno ne mogu protiv moje Voše. Trenutno osećam se konfuzno, u dubini duše nadam se tom trofeju, nadam se uspesima u prvenstvu, nadam se pobedama Vignjevića i odbranama Supića koliko god ne podnosio ni jednog ni drugog. Ali samo zato što su oni članovi mog kluba. Kakav je, takav je, ali je moj. Do svega ovoga je dovelo kao prvo stanje u našem klubu u poslednjim godinama, stanje u preminulom srpskom fudbalu, sve što čine bg blizanci, na kraju krajeva stanje u ovoj državi...
Ovaj rezultat samo produbljuje neizvesnost oko budućnosti našeg kluba. Sada sledi klasična strategija sve karte na Kup, bla, bla, bla... Zimska pauza je duga, najavljivaće se dovođenje pravih pojačanja, obavezno jednog napadača, davanje šanse mladim igračima... Ispiraće nam mesecima mozak sa tim, a ništa se od toga ostvariti neće... Polufinale je daleko, samo da se ne ponovi Borac, a dotle živimo u nadi i snovima, ništa drugo nam ni ne preostaje. Mada ovako letargični, bojim se da ništa bolje ni ne zaslužujemo.
Jedan klub na svetu volim jaaaa...
Владика
Administrator

Post by Владика »

Turija wrote:E, zato mi je drago (i kad smo ovakvi nikakvi) a pobedimo, ili prođemo u narednu rundu takmičenja, makar i na penale, samo zbog onih koji nas toliko bolesno ne vole, a kao žele nam dobro i jaku Vojvodinu :oops: .
Zbog takvog javnog licemerja, radujem se svakoj pobedi Voše, čak i kada mi se ona smuči. Pa tako, i ako dogodine prvi put osvojimo kup (u ovakvom sastavu i stanju) biće mi satisfakcija za sve ranije otete nam trofeje. Satisfakcija za sve ranije generacije i nepravde učiniće me, bar na jedan način, zadovoljnim (i za muku onih koji će morati da nam uruče trofej i morati objaviti naslove tipa: ,,Vojvodina osvajač Kupa 2013").Jer, ta medijskoinformativna obaveza da, dan ili dva, komentarišu Vošin trofej biće im teška mora, a nama zadovoljenje neke kosmičke pravde (bar na trenutak).

:cheers:
То је дух! Свака част!
[video]http://www.youtube.com/watch?v=Kgpqz8SbQ-w[/video]
prijatelj fudbala

Post by prijatelj fudbala »

Ako sad ne uzmemo Kup onda stvarno više ne znam koji nam k...c treba da osvojimo trofej!
Zabole me i za upravu, i za pojedince na terenu i klupi, samo da donesemo pehar u Novi Sad, to će više da boli njih nego što će obradovati nas ali neka crknu, ko im j..e mater!
masterNS

Post by masterNS »

Hmm... Da li se ikada od 1945 desilo da bar jedan blizanac nijje u finalu? Ne znam, verovatno nije ni bitno.
Prosli smo Spartak i plasman u polufinale zvuci lepo. Ako uzmemo u obzir da su i blizanci ispali (jedan u ovom kolu, jedan u proslom) to ovom polufinalu daje dodatnu vrednost. Medjutim, nase igre ove jeseni su jako lose, efikasnost nikakva. Na terenu vlada bezvoljnost i zasicenost Vojvodinom i nasom ligom se moze primetiti kod nekih nama bitnih fudbalera. Upravu necu da spominjem jer ne zelim ni da mislim o njima. Da su finale igra u ovoj polusezoni, mi ne bismo bili favoriti ni u jednoj utakmici, ne bi bili ni protivnici. Bili bi to dueli dva rivala pribliznog kvaliteta, koga god da izvucemo. Ukoliko prelazni rok odradimo dobro, resi se status Abua, ratosiljamo se raspalih akvizicija, ne dovedemo nove raspale akvizicije, dovedemo trenera, pa i da se nadamo finalu.

Blizanci su ispali, ali tu su sada terzic i palma. Oni su sigurno veliki krokodoli u ovom mulju od TSL. Nije ni bata mala maca, ali su terza i palma ipak vece zverke. To ne mora puno da znaci, ali OFK od povratka terze melje i sigurno da bi mu puno znacio Kup, jer bi to znacilo vecu cenu igracima, a svi znamo sta bi to znacilo za terzu. Palma bi kup iskoristio za dodatnu politicku promociju, a jasna je koliko je to njemu i ljudima oko njega bitno za odrzavanje u vladajucim koalicijama. Tako da mi se cini da ce ovaj kup imati veliku vrednost svim ucesnicima, iako je rec o jednom relativno nebitnom takmicenju.

Ova uprava je dugo u klubu, svi su imali korist od toga(pa makar to bilo i samo dizanje statusa u zajednici), sem Vojvodine. Red je da i ona dobije nesto od toga. Bar nesto... Kup ko kup, jedan illi nijedan, ne navijam za Vojvodinu zbog trofeja, nece promeniti puno. Gust bi bio uzeti ga pobedom nad nekim blizancem u finalu, slaviti pred njima, dok se nerviraju i placu na BIA-u, CIA-a, FBI-i, Vucica, Toleta, Dacica, Lukica i ...

PORUKA ZA UPRAVU: ODMAH SE PRIJAVITI ZA ORGANIZACIJU FINALA I GROMOGLASNO NAJAVITI REKONSTRUKCIJU I PROSIRENJE STADIONA! (izvinjenje zbog caps locka, ali sam hteo da naglasim poruku)
Daljac

Post by Daljac »

http://www.sportal.rs/news.php?news=87105" onclick="window.open(this.href);return false;

Na ovom linku ima opširniji, petominutni snimak.

Izgleda da je ovo danas bio, za srpske uslove, još i sasvim gledljiv fudbal u Subotici. Jako lep gol Puškarića po meni, dosti šansi su i naši stvorili, jedan nerealan promašaj glavom sa pola metra pred golom, na kraju, sreća na penal-ruletu, nek se i nama jednom vrati za sve. Šta god i kako god, opet sam se derao i skakao nakon našeg prolaza u polufinale, i dan mi je automatski bio popravljen :)

Sasvim mi je svejedno sa kime se u polufinalu susrećemo, da se samo ne uplićemo opet nedomaćinski oko organizacije finala i ne stvaramo euforiju, i da se, kao i danas, makar samo i provučemo na pobedničko postolje, ali da nas godinu dana svi zovu, hteli-ne hteli, osvajačima srpskog kupa! :cheers:
Casual

Post by Casual »

masterNS wrote:PORUKA ZA UPRAVU: ODMAH SE PRIJAVITI ZA ORGANIZACIJU FINALA I GROMOGLASNO NAJAVITI REKONSTRUKCIJU I PROSIRENJE STADIONA! (izvinjenje zbog caps locka, ali sam hteo da naglasim poruku)
Mene bi bilo sramota da trazim da organizujem finale, pa ko ce nama opet da veruje? :oops:

Samo da ne budu opet izjave od nadleznih "...Vojvodina nije nikad osvojila kup pa nece ni sad."
Iako se desi da osvojimo kup, sve ce to proci bez neke euforije medju navijacima i bez preterane medijske paznje. Smucio se ljudima vise taj kup i razne najave osvajanja. Menjao bi kup samo da odu ljudi koje vode klub.
Volem Vošu!
DUB

Post by DUB »

Domacinstvo???
Sto bi rekla popularna voditeljka iz mog nesrecnog detinjstva, "Ne, nikako!". Ako i dodjemo do tog finala onda bolje da idemo na izlet u neku naseobinu koja se prihvati organizacije toga i da se lepo provedemo i izbrljavimo ko svi posteni punxi.
Takodje bez suludih prica o imperativima i utakmicama sezone kao prosle godine.
Prvo srediti stvari u nasem dvoristu tj. napraviti igru i tim ukoliko je moguce, jer po trenutnoj konstelaciji zvezda u tzv. super ligi i pratecim joj takmicenjima, prvi favoriti su OFK (Terzini interesi + Kiza na klupi) i Jagodina (mada licno mislim da ce se ono sto vlada tom ubogom varosicom zadovoljiti i cirkusom tzv. izlaska u jevropu iz prvenstva, sem ako ne utripuje da obraduje sveze vencane zirafe peharom kupa, mada vidim da sve novine vec pisu o "historijskom" uspehu fk-a koji nosi naziv varosice).
Apropo trenutne uprave i njene veze sa eventualnim osvajanjem trofeja, sve i da uzmemo ligu sampiona meni ce ostati ostati u jednako "lepom" secanju, ali ce zato nekog spermatozoidovog spermatozoida poteklog od spermatozoida iz mojih mosnica savrseno boleti ona stvar za NY Yankees-e i koliko su doprineli eventalnom osvajanju trofeja.
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Dobro ga ub'o ovaj iz Spaleta, evrogol. A nas gol klasican abuovski! :deal:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Locked