25. kolo: Vojvodina-Zemun 2:1

Mailman

Post by Mailman »

Narvno 3 boda su tri boda i evropa je tu na dohvat ruke. Nazalost desilo se sta se desilo oko stadiona , kazem nazalost jer je to moglo da se uradi mnogo bolje ali otom potom...
BondNS

Post by BondNS »

Baš gledam raspored za poslednjih pet kola... tri utakmice igramo protiv direktnih konkurenata za Evropu, od toga dve kod kuće (Hajduk i Voždovac) i jednu u gostima (Zeta). Ostale dve utakmice su u gostima, u sledećem kolu protiv otpisanog Jedinstva i pretposlednje protiv Cigana.

Evo i rasporeda utakmica do kraja prvenstva (naš i direktnih konkurenata):

- Vojvodina (Jedinstvo(G), Zeta(G), Hajduk(D), Zvezda(G) i Voždovac(D))
- Voždovac (Smederevo(G), Javor(D), OFK(G), Zemun(D) i Vojvodina(G))
- Hajduk (OFK(G), Zemun(D), Vojvodina(G), Zeta(D) i Jedinstvo(G))
- Zeta (Zemun(G), Vojvodina(D), Jedinstvo (G), Hajduk(G) i Zvezda(D))
- OFK (Hajduk(D), Zvezda(G), Voždovac(D), Borac(G) i B. Dvor(D))

(G) - igra kao gost
(D) - igra kao domaćin

Kao što vidite, veliki broj međusobnih susreta ekipa koje se bore za Evropu, tako da nas očekuje veoma zanimljiva završnica.
JEDNA STVAR MI NIJE JAZNA,ZASTO NASI KLUBOVI POSLUJU SA CIGANIMA KAD NIKAD NISTA NE ISPLACUJU,SVOJEVREMENO SU POSLALI UZICKU SLOBODU U DRUGU LIGU ZBOG TOGA,A I JAVOR NIJE NISTA BOLJE PROSAO...

Prosto k'o pasulj,u upravama im sede razni Scepanovici itd...
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Chitam u vestima da ima povredjenih, nadam se ne medju nashima :!:
Dejan

Post by Dejan »

Iz Dnevnika:
Tuča na bulevaru

U vreme kada je sudija Božidar Ćorsović označio početak prvenstvenog fudbalskog duela na Gradskom stadionu u Novom Sadu, počeli su i neredi na Bulevaru oslobođenja kod “T “kafea u blizini “Kulske banke”.

Neštio posle 15 časova došlo je do žestoke tuče navijača Vojvodine i Zemuna, pa je prema nezvaničnim podacima u bolnici završilo desetak navijača oba tima, a bilo je i povređenih pripadnika organa reda.

Prema rečima očevidaca koji su želeli da ostanu anonimni, navijači Vojvodine osujećeni su u nameri da se sukobe s pripadnicima Zemuna još kod drumsko-železničkog mosta. Policija je zatim četiri autobusa sa Zemunovim navijačima sprovela pored sajma i bolnice do Bulevara oslobođenja, gde su navijači izašli iz autobusa i u pratnji dve policijske marice krenuli prema stadionu. U međuvremenu, navijači Vojvodine pod jakom policijskom pratnjom u prvi mah bili su sprečeni da dođu u bliski kontakt sa Zemuncima. Međutim, nedaleko od “Kulske banke” na Bulevaru oslobođenja probijen je kordon i došlo je do žestoke tuče.

Sevale su štangle, baklje, a jedan od pripadnika saobraćajne policije bio je prinuđena da izvadi i pištolj. Naoštreni za sukob, navijači su bes iskalili i na automobilima osječkih registracija, čiji su vlasnici dovezli decu na košarkaški meč Viba lige u obližnjem centru “Lukovski”.
Intvervencija policije bila je žestoka, nekoliko izgrednika je privedeno, gostujući navijači su potrpani u autobuse i vraćeni za Zemun, tako da je na tribina bilo svega pet-šest pristalica gostujućeg tima. Zvanični izveštaji MUP-a razjasniće detaljnije nemile scene na novosadskim ulicama u vreme trajanja fudbalske utakmice Vojvodina – Zemun.

Vrlo je verovatno da je sukob bio pripreman, jer je do žestoke tuče došlo i jesenas prilikom gostovanja Novosađana u Zemunu, kada su domaći navijači nasrnuli na gostujuće.
S. S.
Stoik
Starosedelac

Post by Stoik »

FK Vojvodina - FK Zemun 2:1 (0:0)

Glavni sudija: Božidar Ćorsović.
Žuti kartoni: Dobrić (Vojvodina), Lazarević (Zemun)
Strelci: Dobrić (penal), Milutinović (Vojvodina), Martać (Zemun)

FK Vojvodina: Kahriman, Krasić, Mandić, Đurić, Stošić, Nastić(Milutinović), Kačar, Dobrić, Kizito(Popović), Vukelja, Jovanović(Buač).

FK Zemun: Radaković, Savić, Ćosić, Sandulović, Lazarević, Teodorović, Prodanović(martać), Vidović(Nešković), Ilić, Markovski, Mešter(Veselinović).

Fudbaleri Vojvodine zabeležili su još jednu pobedu,ovoga puta nad fudbalerima Zemuna vezavši tako po treći put u prvenstvu dve pobede.Poprilično loš početak fudbaleri Vojvodine su ispravili nešto boljem igrom u finišu prvog dela igre,da bi se u drugom delu gosti neobjašnjivo stali i dozvolili domaćinu da kreira dalji tok meča.

Prvu priliku na utakmici imao je Jovanović koji je uz aut liniju po levoj strani dobio jednu dubinsku loptu na koju je odreagovao volejov sa ivice kaznenog prostora ali je njegov šut završio podalje od leve stative golmana Radakovića.Nakon toga, zemunci preuzimaju kontrolu igre i stvaraju par odličnih šansi,ali srećom ni jednu od njih nisu realizovali.Prvo su pripretili preko Brane Ilića koji se oslobodio svog čuvara Đurića i zatim šutirao,ali pravo u svog doskorašnjeg saigrača a sada golmana Vojvodine Kahrimana.Potom su preko odlicne akcije po levoj strani koja je potekla od Markovskog pripretili na centaršut Meštera ali je noga Vidovića koji se našao oči u oči sa Kahrimanom zadrhtala i šut je završio daleko pored gola novosađana.Potom na odličan pas istog igrača lopta odlazi iza leđa Stošića,koji je ispustio iz vida brzonogog Branu Ilića koji je došao do lopte,krenuo sam ka Kahrimanu,ali je njegov šut završio pored gola domaćina.Naredna prilika ukazala se Vojvodini kada je nakon kornera od strane Vukelje Đurić glavom neometan šutirao preko gola.Narednu i prvu veliku priliku za Vojvodinu imao je Vukelja,koji je dobio odličan pas od strane Dobirća,ušao u šesnaesterac,zalomio svog čuvara i pogodio unutrašnji deo stative da bi odbrana Zemuna tada dobro odreagovala i izbila loptu u polje.Nakon toga izrodila se još jedna odlična prilika za Vojvodinu.Vukelja je vukao loptu kroz sredinu,a potom uposlio Jovanovića koji je šutem sa ivice kaznenog prostora samo okrznuo spoljašnjui deo stative.Do kraja poluvremena u beleznici se našao još jedna zanimljiv detalj.Naime Kačar je sa 25 metara okušao svoj šut,ali je lopta završila u naručju golmana Radakovića.

Drugo poluvreme donelo je sasvim novu sliku na terenu.Od Zemuna koji je znao da pripreti na teren je istrcala ekipa Zemuna (koja je u trenucima kada su i gubili) zadrzavala loptu u svom posedu na svom delu igre bez ikakve namere da pripreti u napadu.
Dakle,prvi ozbiljniji napad Vojvodine u drugom delu igre sudija Ćorsović je okarakterisao prekršajem za jedanaest metara.Naime,Kizino je prihvatio loptu na nekih tridesetak metara od gola a onda u nezadrzivom naletu nanizao četiri igrača Zemuna,da bi ga peti zaustavio zajedno sa loptom.Veoma sumnjiva situacija u šesnaestercu Zemuna okarakterisana je penalom kojeg je realizovao Dobrić.Nakon toga Vojvodina je imala i dobru šansu,a sve se zbilo kada je nakon izvedenog kornera Kizita loptu izbijenu izvan šesnaesterca dočekao Vukelja i šutem iz voleja promašio gol za koji centimetar.Konačno su i Zemunci u drugom delu igre imali jednu priliku i to nakon kornera od strane Meštera,lopta je stigla do Prodanovića,čiji je udarac glavom završio u Kahrimanovom naručju.Zatim su se sva zanimljivija dešavanja preselila u šesnaesterac gostiju.Prvo je Milutinović prošao po desnoj strani,zalomio svog čuvara,šutirao,ali je golman Radaković odbio loptu u polje.Potom je nakon duzeg petljanja Jovanovića i Vukelje iskosa sa leve strane šut oprobao Jovanović,ali je lopta završila u spoljnjem delu mreže.Potom je Vojvodina postigla i drugi pogodak na utakmici.Dobrić je petljao u šesnaestercu,da bi se izborio za poziciju za šut,što je i učinio,a na odbijenu loptu od intervencije Radakovića natrčao je Milutinović,najbolje se snašao u tom trenutku i glavom matirao po drugi put nemoćnog golmana gostiju.Poslednje viđeno bio je i najlepši detalj na utakmici uz soloprodor Kizita,a to je bio perfektan šut sa 25 metara Martaća koji je tako nakon izvedenog slobodnog udarca postavio konačan rezultat utakmice.

Napisao bih još dosta stvari vezane za utakmicu ali po svoj prilici verovatno svi koji su je gledali i koji su imali uvid u dešavanja pred ovaj susret mogu da primete razliku između pravog duela dve ekipe i one za sada netaknute crne strane sporta.Pisao sam i kada su nas krali,ali sada mi je zaista muka kad treba da pričam o poklonima.Ko želi da shvati,shvatiće.
Turija

Post by Turija »

Red Firm, ja želim da shvatim , ali ne shvatam, šta nam je poklonjeno?Zar ti suđenje u drugom poluvremenu vidiš kao domaćinsko?Ako ti suđenje vidiš na taj način, onda mi nismo bili na istoj utakmici.Pa, sudija je Zemuncima navukao evro gol.
Druga je stvar što smo mi navikli da je normalno ono što se svira protiv nas ( i u Novom Sadu), a sada kada se to isto ne svira shvatamo kao poklon.Ne znam šta se sad traži?Dlaka u jajetu?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Stoik
Starosedelac

Post by Stoik »

Mislio sam na penal.
A druga stvar,razlika je evidentana u igri Zemuna u prvom i drugom delu....u drugom se nisu udostojili da nešto više naprave,mrsko im je bilo da se dodaju na svojoj polovini....elem,što ja pričam sve ovo...verovatno nisi upoznat sa načinom izbora današnjih trenera,današnjeg rukovodstva u svim klubovima u ligi i na koji način se dogovaraju određene utakmice.Ja sam to osetio dobro na svojoj koži veruj mi da dobro znam o čemu govorim.
max

Post by max »

ja bih rekao da je penal cist kao suza i da sudija uopste nije navlacio da mi pobedimo.da li su zemunci igrali 100% ili nisu ne bih znao reci jer uopste neznam koliko su oni kvalitetna ekipa posto ih do sada nisam ni gledao
Locked