West coastbudababa wrote:http://www.mondo.rs/s275920/Sport/Fudba ... e_PDV.html

West coastbudababa wrote:http://www.mondo.rs/s275920/Sport/Fudba ... e_PDV.html
Upravo tako, nisam mogao da verujem da on prodaju svega što valja predstavlja kao nešto čemu se treba diviti...podbara wrote:Две ствари:
1.ми нисмо предузеће већ спортско друштво
2 наша примарна делатност није стварање знања и квалитета које се може трансферисати у Европску Унију већ борба за част и славу нашег клуба.
То је суштинска разлика између виђења Управног Одбора и верних нвијача са Запада.
Добро сам разумео поруку, нисам тражио најгоре већ сам рекао шта мислим. И ја потписујем оно што је Брик рекао. Скидам шешир Управи што у ово време успева да из овог тамног вилајета успе да прода играча у добре лиге али видиш то мене уопште не радује. Велики раскол између прокламованих циљева и продаје играча и латентна економска криза која нас прати су ме још једном уверили да смо ми стварно предузеће а не ФК. Ипак, наравно има обавештенијих,упућенијих који то добро знају али те информације су увек резервисане за одређене појединце. На крају испада да сви нешто пишемо о клубу а да у ствари немамо појма шта се дешава.PZS wrote:Prijateljska poruka: ne moramo bas u svakom potezu uprave da trazimo samo ono najgore
Prvo sto sam pomislio... Ovo se vrtelo na svim na svim televizijskim kanalima sa nacionalnom frekvencijom. Meni je ovo odlican potez kao sto je rekao PZS jer smo im se pos..li u usta samim tim sto smo finansijski u plusu a kamoli sto nasi igraci idu u velike Evropske klubove a ne njihovi. 1,nesto miliona evra nije veliki novac u danasnjem fudbalu ali za nase uslove verovali ili ne FK Vojvodina je najbogatilji klub u SrbijiPZS wrote:Jok nego cemo da prodamo ono sto ne valja![]()
Kao sto jednom prilikom Brick napisa, gari je stvarni rektor ulicnog univerziteta. Po meni se on ovom konferencijom za stampu direktno posrao u usta bg blizancima sa sve politicko tajkunskom kamarilom u svojim redovima (ukljucujuci i ove nase kvazi lokal patriote) i u isto vreme odradio extra marketinski potez za nas klub. Svi mediji su objavili saopstenje, a citajuci komentare na netu, vecina je osim onih o stajlingu pozitivna. Poenta je u tome da dok onimotpisuju i reprogramiraju poreske dugove, nama naplate svaki dinar duga za poreze i doprinose ukljucujuci i veoma upitnu naplatu PDV od 20% na prodaju igraca. U poslednja dva transfera 1.500.000eur Boske i 650.000eur Meleg to je 43.000eur koje ce drzava opet na indirektan nacin transferisati kao pomoc posrnulim "gigantima"
Prema nekim mojim izvorima inspektori poreske uprave su boravili vise u Veterniku nego u svojoj filijali u NS. Da se razumemo nije to ni tako lose jer na neki nacin teraju upravu da radi nan nacin koji svi mi zelimo, a to je transparentno i u korist FKV.
I jedna prijateljska poruka: Ne moramo bas u svakom potezu uprave da trazimo samo ono najgore![]()
Pardon. Sada sam tek primetio da sam izostavio jednu nulu u poreskoj sumi. U pitanju je 430.000eur
Vi sad vidite koliko nam uzimaju i zamislite sta bi smo da uradimo sa tim parama ?!
Svi mi mozemo da nagadjamo ali previse je slucajno da nkp igraci odu kod mihe u fiorentinu... Kleo je u Kini ako se dobro secam, Bambi Tosic i Sulejmani su jedini od svih za kojeg moze da se kaze da je svojom igrom tamo gde jesu. Kada se pogleda ne bi oni tamo otisli da nisu prvo "oteti" iz svojih klubova. Slazem se sa tobom da su oni imali dobre transfere ali su sada gde i jesu finansijski jer su pare isle ko zna gde. NO ELEM, izasao je u tom "west side" fazonu i ostajem pri tome da je napravljen odlican marketinski potez bez obzira sta je receno na toj konferenciji. Bilo da je izazvao pozitivne ili negativne emocije o ovome se pricalo koliko toliko, sto bi Ameri rekli "there's no such thing as bad publicity". Ja bih predlozio da se obuce tako sareno i da ode u deciju bolnicu, vec vidim naslove "klovn u poseti decjoj bolnici u NS" to bi tek bio marketinski bum...Red Marquis wrote:Preterujete.
Ipak je večiti šampion mnogo veće prodaje imao u poslednjih par godina(Jovetić, Nastasić, Fejsa, Tošić, Kleo). Jeste da dobar deo tih para je ko zna u čijim džepovima završio(što se mene tiče mogu i sve da im maznu), ali oni ne grcaju kao sestrica njihova. Jasno je da imaju pomoć i od države i zatvaranje očiju vlasti kod prijavljivanja poreza, ali činjenica stoji da je nk partizan najbogatiji klub u Srbiji.
I ne mogu da razumem da neki ovde dele Batin entuzijazam(čitaj demagogiju) oko poslovanja Voše. Pa hoće li klub videti nešto od tih prodaja? Hoćemo li možda KUPITI (ne dovesti besplatno) nekog od tih para pa da vam bude drago?
Kakav odnos imate sa FSS i sa menadžerima?
Imamo izuzetnu saradnju, jer s njima ne komuniciramo.