Omladinci i kadeti FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Dejan

Re: Omladinci i kadeti FK Vojvodina

Post by Dejan »

ВОЈВОДИНА: Петрић постао професионалац

Штопер омладинског тима Милован Петрић рођен је 1994.године и потписао је четворогодишњи професионални уговор

У уторак је ка­пи­тен омла­дин­ског ти­ма но­во­сад­ских цр­ве­но-бе­лих, ко­ји је про­шле го­ди­не осво­јио шам­пи­он­ску ти­ту­лу, Ми­ло­ван Пе­трић, пот­пи­сао че­тво­ро­го­ди­шњи про­фе­си­о­нал­ни уго­вор с цр­ве­но-бе­ли­ма.

Пе­трић игра на ме­сту што­пе­ра и ро­ђен је 1994. го­ди­не.
http://www.dnevnik.rs/sport/vojvodina-p ... fesionalac
Charlie

Post by Charlie »

http://www.glas-slavonije.hr/189858/6/O ... -26-minuta" onclick="window.open(this.href);return false;
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

To su omladinci koji se takmice u kvalitetnoj ligi Vojvodine, pojacani Milinkovicem i Jorgicem. Ne preterano kvalitetna ekipa...
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Koliko cujem Ivanic igra odlicno u Proleteru, cak (je) treba(o) da dobije poziv u jednu od reprezentativnih selekcija. Jako sam nestrpljiv da vidim ovog momka u Vosinom dresu!
Tony Starks

Post by Tony Starks »

Kad smo već kod toga, Radoja je jedini naš igrač koji se nalazi na danas objavljenom Ćurčićevom spisku U21 reprezentacije.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Tony Starks wrote:Kad smo već kod toga, Radoja je jedini naš igrač koji se nalazi na danas objavljenom Ćurčićevom spisku U21 reprezentacije.
Pozvan je i Djordje Lazovic, nas golman na pozajmici u Javoru.
Toto Riina

Post by Toto Riina »

Da li je Lazovic jos uvek igrac FKV? Cuo sam da se Ivanic lepo snasao u Proleteru.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Jedan primer zasto u nasem fudbalu ne stasavaju (vise) majstori fudbala - u indirektnoj komunikaciji sa jednim lokalnim novosadskim trenerom (nosiocem profi licence), inace u vise navrata trener Proletera, ja istaknem Ivanica, kao ogromnog talenta i velikog majstora fudbala, a njegov odgovor na to - pa da, dobar je, zna sa loptom, ali PREVISE JE MEKAN, ne moze da igra tako...
Nije proslo ni mesec dana od toga, Ivanic je dao 2 gola (na jednom mecu) za Proleter, a u vremenu nakon toga postao i glavni sraf u njihovoj igri.

Decko je majstor fudbala, ali ono sto je on prvo primetio i sto ga najvise muci je to sto je on "mekan"?! A opet, i to sto je mekan, sigurno nije mogao videti u njegovoj igri, vec je to zakljucio po njegovoj gradji (mrsav, vrzljast - atipicna gradja za fudbalera), jer Ivanic toliko dobro kontrolise loptu, da vecina igraca ne stigne ni da ga uhvati tj. udje u duel sa njim.
tulip

Post by tulip »

Da je Mesi stasavao u Srbiji, naši treneri bi ga proglasili za rahitičnog i verovatno bi završio u FK Petrovaradinu.
DAJ GOL!!!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

tulip wrote:Da je Mesi stasavao u Srbiji, naši treneri bi ga proglasili za rahitičnog i verovatno bi završio u FK Petrovaradinu.
Tačno. Zemlja zadnjih veznih, to smo postali. A fudbal je uvek bio ogledalo države. Koliko se ovde ceni kreativnost, nije ni čudo da je isto tako u fudbalu.
Io odio Belgrado
Ken mahniti

Post by Ken mahniti »

Da li neko od upucenijih moze da mi objasni sta se sa malim Feratijem desava?Po meni jedan od zasluznijih za uspehe nasih omladinaca a potpisao je i profesionalni ugovor i nista :?:
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Desio se Georgije Ilic, koji je kvalitetniji i perspektivniji od njega.
limanfkv

Post by limanfkv »

Grbo ti znas, nisam pratio. Jel Georgije prikljucen prvom timu ili je sa omladincima? A ono sto mi je najnejasnije ne za nas tim, nego generalno za nasu ligu je to kada cujem za igrace od 16-19 godina kako su premladi za prvi tim. Kako u onim Barselonama, Ajaksima itd. nisu samo u JSL jesu to mi ne ide u glavu. Izdojio bih primer Rada, mislim da je Stojic uradio dobar posao kada je prodao ovih 4-5 igraca zimus i gurnuo decu. Rad ima prosek ekipe od 20 godina, a cini mi se da nisu zabelezili poraz u nastavku sampionata. Sta je ono sto ciljam, mnogi se pitaju kako to da za Vuleta ili Abua nije stigla ponuda? U poslednjih nekoliko godina izuzetno je tesko prodati igraca iz nase lige (mi smo tu jos odlicni kada se pogledaju ostali) koji ima preko 23(maksimum) godine.
0.0625
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

limanfkv wrote:Grbo ti znas, nisam pratio. Jel Georgije prikljucen prvom timu ili je sa omladincima? A ono sto mi je najnejasnije ne za nas tim, nego generalno za nasu ligu je to kada cujem za igrace od 16-19 godina kako su premladi za prvi tim. Kako u onim Barselonama, Ajaksima itd. nisu samo u JSL jesu to mi ne ide u glavu. Izdojio bih primer Rada, mislim da je Stojic uradio dobar posao kada je prodao ovih 4-5 igraca zimus i gurnuo decu. Rad ima prosek ekipe od 20 godina, a cini mi se da nisu zabelezili poraz u nastavku sampionata. Sta je ono sto ciljam, mnogi se pitaju kako to da za Vuleta ili Abua nije stigla ponuda? U poslednjih nekoliko godina izuzetno je tesko prodati igraca iz nase lige (mi smo tu jos odlicni kada se pogledaju ostali) koji ima preko 23(maksimum) godine.
Koliko sam ja shvatio Georgiju je odlazak na pripreme, pre svega, bila nagrada za stvarno sjajnu polusezonu u omladincima. On je uglavnom sa njima (tamo trenira), a po potrebi prvog tima dobije poziv da trenira sa njima (i odigra poneku prijateljsku). Mislim da svi trenutno imaju taj status sem Kosovica, a za Gacinovica nisam siguran (cini mi se da se i na njega ozbiljno racuna). Vise cu moci da kazem sad za vikend kad budu igrali prvu domacu utakmicu nakon pauze.
Inace, odredjivanje starosne granice ili bolje receno zrelosti za seniorski fudbal se mora odredjivati striktno individualno - neko je manje, a neko vise zreo (logicno), bez obzira na hronoloske godine (starost) - bioloska starost, jedina starost koje je bitna u sportu!
Po meni, Kosovic, Gacinovic, Ilic pa i Sekulic su vec sad u stanju da odigraju ozbiljnu ulogu u prvom timu, sto znaci da mogu da prave razliku (neko manje neko vise), dok u slucaju Sprema, Nastica, Nikolica, Milinkovica treba biti obazriv i strpljiv. Spremo recimo ima dosta cudnu narav, cesto ume da pravi probleme i ako se otrgne kontroli mogao bi biti jedan u nizu propalih... I da, vec sam pomalo dosadan, ali Ivanic je u najmanju ruku trebao da bude starter, a od sledece sezone i nosioc igre, al eto...
lexa

Post by lexa »

Grba_NS wrote:Desio se Georgije Ilic, koji je kvalitetniji i perspektivniji od njega.
+ Ferati je klijent agencije s kojom je klub imao spor oko onih ugovora itd.
Post Reply