Kup Srbije - sezona 2012/13

Locked

Koliki je domet Vojvodine ove sezone, što se tiče kupa?

Poll ended at Tue Sep 25, 2012 4:06 pm

Kup je naš, ovaj put stvarno!
25
42%
Igraćemo finale i opet ga izgubiti...
10
17%
Dve utakmice polufinala su nam limit.
14
23%
Ispadamo u četvrtfinalu ili ranije.
11
18%

Total votes: 60

kapri

Re: 1/2 finala Kupa Srbije: Vojvodina-OFK Beograd, sreda 18h

Post by kapri »

Prvih 10 minuta utakmice "tole lopove" i pesma uz koreografiju - totalni promasaj. Ostalo vezano za samu utakmicu sve receno, da smo dali jos koji gol bilo bi savrseno, a ovako ce biti mesec dana iscekivanja. Mislim da na ovom snimku sa monda nedostaje jos par sansi iz drugog poluvremena.
kowalski

Post by kowalski »

Ako stadionski spiker slucajno ubuduce opet zapocne ono sabanisanje kao u drugom poluvremenu, molim onog ko mu bude najblize da iscupa kablove ozvucenja iz struje.
Image
shecky

Post by shecky »

Pa pazz.. mozda je Tole bio na tekmi pa zato su pevali nem pojma nit me previse zanima...
Sto se Radoje tice ..sto da ga ne kritikujem tj ja njega nisam ni kritikovao nego Vigija.
Ja bih reko da Vranjes uopste nije delovao kao neko ko ne moze vise da izdrzi na terenu,cak reko bih da se i sam iznenadio sto je zamenjen.
Ja Adjurua jako postujem posto je decko profi od glave do pete! Strasno dobar defanzivni vezista ali danas je vise puta bukvalno smetao samom sebi na terenu i zato ga kritikujem ali opet se sve svodi na trenera koji je mogao i morao to da uoci.
Sve ovo govorim zbog toga sto bi mozda mozda.. na taj nacin bili jos kreativniji na sredini terena i to bi valjda rezultiralo sa jos kojim golom.

I ja sam prezadovoljan ,ponajvise sto se stvarno na terenu oseca onaj timski duh!!! Svi kao jedan! nesto kao pred ono cuveno finale sa crnim govancetom.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Prvo bih pozdravio ambijent u kom je odigrana vecerasnja utakmica! U takvim uslovima i (eventualno) los fudbal ili los potez mnogo manje upada u oci. Isto tako bih zeleo da pozdravim nasu vecerasnju igru, jer smo dominirali nad (za nase uslove) respektabilnim protivnikom, kojeg pri tom jos vodi nas bivsi trener. Ostaje zal sto nije vidjen jos koji gol u mrezi Ofk-e, jer ovako, nezasluzeno imaju aktivan rezultat, a bog te pita sta se moze izdesavati do sledece utakmice.

Sto se tice pojedinaca u nasoj ekipi, po mom (subjektivnom) misljenju, podbacio je dvojac iz veznog reda, ne totalno, ali nisu bili na nivou ostatka ekipe, mislim na Radoju i Kataija. Prvi jos uvek nije dostigao formu po kojoj smo ga upamtili sa kraja prvog dela sezone, a i deluje mi kao da ne zna koja je njegova trenutna uloga na terenu. Tu pre svega mislim na deo igre kad je lopta kod nas. Sto se tice defanzive, nema zamerke, samo bih dodao da je igrac sa velikim radnim kapacitetom (jaakooo puno se krece). Katai je, cini mi se, poslednje 2 utakmice u blagom padu forme, i ja bih vec na sledecoj utakmici dao sansu ili Susnjaru (a Abua na bok) ili malom Mijatu, koji je bio jedan od najboljih na pripremama. Dodao bih i Adjurua, kog sam pohvalio gledajuci na pripremama, ali cini mi se da se on opet vraca na onog starog nesigurnog Djuru, sa losim pasom i prijemom. Nije to veceras bilo nesto posebno lose, ali nije ni onaj "novi" Djura (opet moje subjektivno misljenje). Da se ovo ne bi (neopravdano) pretvorilo u neku kritiku, da kazem da su ipak svi igraci i vise nego dobro - odlicno obavili onaj zajednicki-timski deo posla i mislim da je upravo to razlog vececrasnje pobede (dominacije) - kompaktnost. U toj dobroj igri bih istakao Alivodica koji me je odusevio! Kakva kretnja i kakav centarsut. U jednom trenutku sam se zapitao da li se taj covek ikad umori, narocito kod situacije kad iz totalne defanzive istrci 70-ak metara i u punom sprintu perfektno centrira? Fenomenalno!!! Od Abua nismo doveli ovako kvalitetno pojacanje! Gorak ukus ostavlja samo neopravdano izostavljanje Alivodica iz bodovanja za igraca utakmice od strane nekoliko forumasa, sto mislim da (nazalost) nema nikakve veze sa sportom tj. onim sto se desava(lo) na terenu...

Uz nadu da ce igra nastaviti da se krece uzlaznom putanjom zelim da kazem da sam optimista, ne samo po pitanju revansa i kupa, nego i ostatka sezone, ali da ne ureknemo - Vosa vise nego ijedan drugi klub ima te vrtoglave uspone i padove.
VOSAMOJA

Post by VOSAMOJA »

E bogami ja se toga i bojim.. Donji Srem..
Em sto ta ekipa igra neki otkaceni fuzbal ,em sto su se nasi garant ispraznili vecerac u mentalnom smislu a ne treba zaboraviti ni to da ce nam to biti 3ca utakmica u nedelju dana..
Bice cupavo..a ako Vigi ima iole mozga sada je pravo vreme da se ubaci 3-4-5 svezih igraca.. Susnjar Poletanovic Nastic ...
Sasvim se slazem da je ovo odlicna prilika da se ubace Kosovic, Susnjar, Nastic, i ostali.

Sto se tice danasnje utakmice, ostaje samo da zalimo sto razlika nije veca ali ako ponovimo ovo u revansu nema cega da se bojimo. Puno trcanja i zalaganja, svaka cast celoj ekipi. Enver najbolji danas.
KoKanidja

Post by KoKanidja »

Апсолутно нисам ништа видео на терену, али сад читам како хвалите Аливодића, једино што могу да додам је да он мене баш јако подсећа на Милоша Шестића. Као прво по изгледу (фигура и глава) али и по игри (што сам видео у Смедереву и Борчи).
Ови краставци ако нас избаце треба угасити Клуб.
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
novosadjanin

Post by novosadjanin »

shecky wrote:E bogami ja se toga i bojim.. Donji Srem..
Em sto ta ekipa igra neki otkaceni fuzbal ,em sto su se nasi garant ispraznili vecerac u mentalnom smislu a ne treba zaboraviti ni to da ce nam to biti 3ca utakmica u nedelju dana..
Bice cupavo..a ako Vigi ima iole mozga sada je pravo vreme da se ubaci 3-4-5 svezih igraca.. Susnjar Poletanovic Nastic ...

Odmarace se Alivodic protiv Sremaca i to prinudno zbog zutih kartona. Videcemo da li ce Vignjevic dati sansu na desnom krilu Smiljanicu ili Deleticu. Tu treba Abu, Katai i Vranjes da preuzmu odgovornost i prelome utakmicu. Ali da ne skrecemo sa teme...
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Damir 025

Post by Damir 025 »

Ne znam da li gresim,mislim da bi bolje bilo da su karte bile bar 100 din... Bar bi se malo proredilo ovih "navijaca za dz". Svakakvih prica sam se naslusao danas oko mene,od onog "Dal je bolje da zvjezda u Nisu igra sa Kasalicom ili Lazovicem u spicu",pa "Jel Vojvodina sad u finalu?!". Ne treba nikom uskracivati pravo da gleda tekmu,ali ovo iritira! Kome je stvarno stalo do Vose platio bi i 500 ili jos normalnije uzeo sezonsku. Sigurno da je lepse igrati na punom stadionu,ali... Gostovanja su MAJKA :mrgreen: ! Svi na Karaburmu!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Sačekaću ponoć i pogledati na Areni snimak pa da prozgovorim i o fudbalu, a sad ću samo reći da je bez obzira na sve brlje koje besplatan ulaz donosi, ovo ipak bio dobar potez. Video sam danas zalaganje kakvo sam mislio da više ne stanuje na Karađorđu a tu je itekako doprinela i atmosfera sa tribina. A ovakav razmak između dva meča polufinala...svinjarija trademark FSS. Sledeće godine prvi meč u novembru, a revanš u maju stavite...

Tole? Sa time se navijanje počinje? Opet ciganisanje. Plava Unija ponovo ubola sa parolom, a da upotpuni to našao se spiker koji je počeo opasno da brljavi, ja pomislih čika Žika opet pijan :mrgreen:

Neće biti lako, ali ulazimo u finale.
Io odio Belgrado
stormer

Post by stormer »

Damir 025 wrote:Ne znam da li gresim,mislim da bi bolje bilo da su karte bile bar 100 din... Bar bi se malo proredilo ovih "navijaca za dz". Svakakvih prica sam se naslusao danas oko mene,od onog "Dal je bolje da zvjezda u Nisu igra sa Kasalicom ili Lazovicem u spicu",pa "Jel Vojvodina sad u finalu?!". Ne treba nikom uskracivati pravo da gleda tekmu,ali ovo iritira! Kome je stvarno stalo do Vose platio bi i 500 ili jos normalnije uzeo sezonsku. Sigurno da je lepse igrati na punom stadionu,ali... Gostovanja su MAJKA :mrgreen: ! Svi na Karaburmu!
Potpuno se slazem sa tobom!
Danas sam se ocajno osecao na istoku, okruzen gomilom simpatizera crvenih i crnih (verujem da je dosta njih vise puta bilo na nasim, nego na njihovim utakmicama) koji su dosli da bi ubili vreme do Lige sampiona. Sva sreca pa je krenula da pada kisa, pa se to kolko tolko proredilo...
DekiFirma

Post by DekiFirma »

Pa sta, nek gledaju :D .. A nekim cudom RTS izbacio najnormalniju i najobjektivniju vest
Воша на корак до финала

Војводина славила на Карађорђу голом Абубакара у првој утакмици полуфинала Купа. Реванш меч 17. априла на Карабурми.

Фудбалери Војводине победили су вечерас на стадиону Карађорђе у Новом Саду екипу ОФК Београда са 1:0 у првој утакмици полуфинала Купа Србије. Стрелац јединог поготка на мечу био је камерунски интернационалац Абубакар Оумару у 71. минуту.

Војводина је све време имала иницијативу и бројне шансе, а ОФК Београд је у више наврата спасао сјајни голман Милан Лукач који је у првом полувремену одбранио три врло изгледне прилике. "Лале" су у 42. минуту имале најбољу шансу, када је Оумару промашио лопту с пет метара.

Војводина је по јакој киши и пред 8.000 гледалац још агресивније кренула ка голу гостију. После неколико пропуштених прилика, Енвер Аливодић је у 60. минуту погодио стативу. Све то време ОФК је бранио свој гол, а повремено су покушавали да истрче у контранападе, али без успеха.

Војводина је повела у 71. минуту. Ђорђе Шушњар је проиграо Аливодића, он је прошао по десној страни и центрирао на другу стативу, а Оумару је у паду главом успео да пошаље лопту у мрежу.
Ту се нису наставили напади домаћих, који су у 80. минуту поново затресли мрежу, али је судија поништио гол Бранислава Трајковића због офсајда.

Тренер Војводине Небојша Вигњевић рекао је да су његови фудбалери одиграли најбољу партију од када је он у клубу и додао је да је задовољан победом од 1:0 у првом мечу полуфинала Купа Србије.

"Ово је данас најбоља партија мојих играча од када сам ја у Војводини. То сам и очекивао уз овакав амбијент, квалитет и жељу... Противник је био одличан, имали смо много шанси, али нисам задовољан резултатом. Не чак ни реализацијом, јер је голман ОФК-а Лукач одбранио неке немогуће ситуације", рекао је Вигњевић.
ОФК није имао ниједну шансу данас, али тренер београдског тима Зоран Милинковић није био незадовољан.

"Резултат је активан и хоћу да верујем да ће ОФК Београд за месец и по дана бити много бољи тим. Момци су оптерећени претходним поразима. Данас су изгарали на терену, а Лукач нас је држао у резултату. Утакмица је била тешка, али је резултат врло активан", рекао је Милинковић.

Реванш меч игра се 17. априла у Београду. Раније данас у првој полуфиналној утакмици Јавор је у Ивањици савладао Јагодину са 1:0.
zukenp

Post by zukenp »

Prvo cestitke na pobedi ,a i atmosferi .Iznenadila me brojka i vasih ali i OFk-inih navijaca.Oni uglavnom idu na stranu sa po 50 ljudi.Izgleda da kup ima neku vrijednost ako imamo u vidu i skoro pun "stadion" u Ivanjici :) .A drugo nisam ni sumnjao (to sam bio napisao u 1.postu) da ce Enver ,ali kako ga ovamo zovu Ali ,da se dobro pokaze.Jednostavno takav tip igraca odmah ulazi u srca navijaca ,ako ni zbog cega drugog(ako ga ne krene taj dan) onda zbog borbenosti (koju ima i na treningu) .
tulip

Post by tulip »

Svaka čast njihovom golmanu. Svaka čast Vojvodi Alivodi... Ali na mene je najjači utisak ostavio Abu prilikom naše kontre pri kraju I poluvremena, kada je bukvalno faulirao našega Paju, pretrčao preko njega, uzeo luptu i projurio desnom stranom terena izborivši korner. Zbog toga sam ovaj put dao Abubakaru sva 3 boda!
DAJ GOL!!!
Ultra slanina

Post by Ultra slanina »

Kakvu parolu je imala Unija?
milancl

Post by milancl »

"pozdravite mamu vašu", ako se na to misli...
komična scena mi je bila kada je počela kiša a oni iskoristili transparent kao kišobran :D
Jedan klub na svetu volim jaaaa...
Locked