OK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Turija

Re: OK Vojvodina

Post by Turija »

budababa wrote:
Sportal wrote:Vojvodina je veliki korak ka polufinalu ostvarila pobedom u Kraljevu 3:2, a plasman je potvrdila na svom parketu u Novom Sadu - 3:0 (25:15, 25:20, 25:19) za samo 69 minuta. Dražen Luburić imao je 16 poena u pobedničkom timu, dok je Ribnicu predvodio Mirko Radević sa 10.
U polufinalu idemo na ciganiju.
Prijatno sam se iznenadio plasmanu u polufinale.Iskren da budem, nisam očekivao.
Dobro je ako smo uspeli da podignemo igru, jer onda nije nedostižno Finale.Nemam neko visoko mišljenje ni o zvezdinom kvalitetu, tako da biće borbe (neizvesne).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Schteph_F89

Post by Schteph_F89 »

21.og i 25.og igramo sa cigusima u polufinalu,prve dve se igraju u Sumicama,prva se upravo igra,ima prenos na RTS2 :cheers:
Perf

Post by Perf »

Schteph_F89 wrote:21.og i 25.og igramo sa cigusima u polufinalu,prve dve se igraju u Sumicama,prva se upravo igra,ima prenos na RTS2 :cheers:
Kako smo prosli?
Schteph_F89

Post by Schteph_F89 »

Perf wrote:
Schteph_F89 wrote:21.og i 25.og igramo sa cigusima u polufinalu,prve dve se igraju u Sumicama,prva se upravo igra,ima prenos na RTS2 :cheers:
Kako smo prosli?
Izgubili 3:1 :x Prvi set 27:25,drugi smo mi dobili,u trecem opet vodili,ali smo ga izgubili a cetvrti su :shit: lako dobili!Jedino sto je dobro je sto smo pokazali da sa njima mozemo igrati i parirati im!Ako i igraci to skontaju vrlo lako se moze desiti da sledecu dobiju!
Turija

Post by Turija »

Pokazala je i ova utakmica da obe ekipe nemaju neki kvalitet.Proći će dalje ona koja bude imala više sreće, a mislim da je zvezda bliža finalu.
Naš sastav je jako šupljikav (na svim pozicijama).Igru nam nosi mlađani korektor Luburić, a to je, za sada, mnogo za njegova pleća.Petković, kontra njemu, ima puno godina (a ja nikad nisam bio fan njegovog dizanja, dok nasuprot tome, njegovog brata Vlada Petkovića sam daleko više gotivio).
Sinoć nas je Mitić ,,ubio", ne toliko dizanjem, koliko servisom i blokom.Na momente je bilo žalosno gledati kako primamo te lopte (ostavlja se gotovo ceo teren Kapuru, kao da je on najbolji libero na svetu).Svi se naši igrači, na prijemu, sklanjaju uz liniju, dok naši serveri ključne servise šalju u mrežu.
Nemamo ni napadače - primače. Veselinović i Stanković u zbiru jedan solidan.Prvi još nekako primi servis, a drugi samo napada, dok je prijem katastrofa.
O prvom tempu da ne govorim, a jako smo tanki i u bloku (i Čubrilo i Martinović).Nešto se tu i ublokuje, ali blok nema čvrstinu, pa protivnička zaštita bloka lako vraća te lopte u igru, ili nam pak razbijaju blok sa blokaut loptama.
Čini mi se da su naši igrači i bez konkretnih saveta sa klupe (na tajmu se pričaju opšte stvari i završavamo ga pre isteka vremena, kao da ga je protivnički tim tražio, a ne naša klupa).
Sve u svemu puno je manjkavosti u ekipi, ali bez obzira na sve to, imamo neke šanse, jer ni čerga nije mnogo bolja.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
budababa

Post by budababa »

Pukli smo i drugu utakmicu, ponovo 3:1. Treća se igra u četvrtak u Novom Sadu, početak u 18h.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Turija

Post by Turija »

Nažalost izgubili smo i treći meč (ovaj put smo uzeli 2 seta).
Veoma čudno smo izgubili utakmicu u petom setu.Zašto, to ne mogu da dokučim?Ne verujem da je baš toliko nedostajao kvalitet, da posle rasturanja zvezde u 4 setu 25:13 i te velike psihološke prednosti, izgubimo 5 set tako katastrofalno 9:15 (što još i nije tako strašno, kako se kretala rezultatska prednost gostiju u tom setu).Nedostajalo je samopouzdanje i klupa (ne dugačka, već bilo kakva), a sve to je posledica nebrige i osećaja aktera da nemaju nikakvu društvenu podršku iza sebe.
Ne znam kakvi su odnosi u samom Klubu, ali je očito da u Gradu nikoga nije briga za gradski sport.Prosto je neverovatno da, drugi grad u državi i drugi Univerzitet u državi, nema nijednog prvaka države u bilo kom kolektivnom sportu (a možda i uopšte).To ne može da bude prirodno stanje.
Hajde da kažemo nemamo novaca za ,,skupe" sportove (kao npr fudbal, pa možda i košarku), ali da jedan klub, sa takvom tradicijom i uspesima kao OK Vojvodina, doživi ovakav slom, ne znam kako objasniti.Znam da su u Gradu ljudi koji nisu navijači kluba iz svog grada (što je isto neverovatno), ali njihova funkcionerska obaveza prema građanima (za koju primaju platu), između ostalog, je i gradski sport, a čini mi se da su NS sportski klubovi siročići u svom gradu.
Mare

Post by Mare »

Nadovezao bih se na prethodni post Turije, sa pitanjem da li građani Novog Sada pokazuju interesovanje za svoje klubove?
Odgovor je NE, čak bi se moglo reći da građani Novog Sada pokazuju veći interes za BG klubove. Kao što smo videli primer večerašnjeg meča, gde gro dvorane podržava beogradski klub usred NS, gde BG klub ima organizovanu podršku od strane grupe novosađana sa sve transparentom nscz, dok lokalni klub u čijem se mestu igra nema gotovo nikakvu podršku. Veću podršku ima neki seoski klub nego OK Vojvofdina višestruki prvak države.
Da je situacija drugačija, da mi punimo dvorane i stadione i gradski oci bi se drugačije ponašali bez obzira kakvo je njihovo opredeljenje, a i naši klubovi bi bili mnogo uspešniji i lakše dolazili do sponzora pa samim tim i do boljih rezultata. Sa trenutnim odnosom snaga razmišljaju na način da kad same novosađane boli uvo za sve novosadske klubove zašto bi se oni cimali, a na isti način razmišljaju i potencijalni sponzori. Jednostavno nemaju ni oni interes kad ga ni mi ne pokazujemo. Tako da treba prvo da krenemo od sebe i treba da nas je sramota ovog večeras i ove dece što su nosila večeras dres Vojvodine. Cele godine nemaju podršku mogli su bar večeras da je dobiju, a da su je imali siguran sam da bi se serija nastavila, a ne već večeras završila.
Oasis

Post by Oasis »

zbog ocajne finansijske situacije ok vojvodina pred gasenjem.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

021 wrote:Memorijalni turnir Dušana Tojagića u subotu

Odbojkaški klub Vojvodina organizovaće u subotu, 27. aprila, tradicionalni turnir za mlađe selekcije, "Memorijal Dušana Tojagića Tojage - Smeč kup 2013".

Turnir odbojkaških nada, posvećen tragičnom preminulom nekadašnjem prvotimcu novosadskog kolektiva, biće održan, kao i prethodne dve godine, u sali OŠ "Jan Čajak" u Bačkom Petrovcu, a u saradnji sa Odbojkaškim klubom Mladost.

Učešće su još ranije najavile ekipe iz Poljske, Češke i još nekih zemalja, pa je ovaj turnir imao sve predispozicije da bude najkvalitetniji do sada, međutim, zbog teške situacije, u Odbojkaškom klubu Vojvodina bili su prinuđeni da ove godine naprave domaći turnir.

Kako bi spojili lepo i korisno, a u isto vreme afirmisali i mlade ekipe i klubove na području grada, Novosađani su na turnir pozvali Futog i Dunav Volley. Uz ova dva tima, u subotu će se u Petrovcu takmičiti i domaćin OK Mladost, kao i mlađa selekcija Vojvodina.

Turnir počinje u 10 časova.
the Gari

Post by the Gari »

Omladinci peti put uzastopno šampioni Srbije: http://www.dnevnik.rs/sport/vojvodina-p ... no-sampion" onclick="window.open(this.href);return false;

Posle ovakvih vesti, još više čudi kako stvari slabo funkcionišu u prvom timu. Ako je već tako gromoglasno najvaljeno ponovno osnivanje sportskog društva, mislim da su odbojkaši i vaterpolisti prvi na listi onih koji bi trebalo da budu pomognuti ovakvom zajedničkom organizacijom.

EDIT: Kad smo već kod odbojke... Veliko priznanje za dvojicu bivših igrača Voše: Braća Grbić u "Odbojkaškoj Aleji slavnih" http://www.mondo.rs/s290807/Ostali_spor ... avnih.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Ружнал wrote:Васа Мијић и Горан Ћато поднели оставке

Наговештај одређених, ако се могу назвати тако, потреса, у Војводини, полако се обистињују.

Како се прича у „српској Атини“, а нико није демантовао, Васа Мијић је поднео оставку на место генералног директора нашег најтрофејнијег клуба.

Разлози због којих је то учинио, за сада нису познати. За три и по године, колико је накада најбољи либеро света, био на челу Новосађана, освојена су два Купа и исто толико пута тим је играо у финалу плеј–офа.

Али, Мијић није сам који се одлучио на тај корак. Исти потез повукао је и Горан Ћато, који је био на функцији председника Управног одбора клуба.

Иначе, њих двојица су дуго година играли у Војводини, прошли све селекције, а по завршетку каријера определили су се да помогну клубу који је од њих направио играче.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Ружнал wrote:Козић на клупи Војводине

Некада најбољем клубу на нашим просторима Војводини НС СЕМЕ, у последње време баш не „цветају руже“.

Дошло је време када су „полагали оружје“ на терену много слабијих од себе, а бодове су им чак препуштали и у СПЕНС – у. Оно што је сигурно када је састав за наредну сезону у питању, јесте да неће бити много промена.

– Одлази Немања Чубрило, али смо довели перспективног Стевана Симића из Футога, Вељко Петковић остаје, што је јако битно, а још решавамо статус Бранка Рољића. Мислим да ће нам велико појачање бити опорављени Милан Катић, од кога ове сезоне очекујемо много – каже Никола Марић, спортски директор „лала“.

Из „приложеног“ се може видети да тим постоји, али је непознаница тренер. Одбојкашки кругови кажу да ће скоро сигурно поред клупе „лала“ стајати Страхиња Козић, доскорашњи помоћник Николе Салатића, који би сада требало да преузме улогу генералног директора.

– Одговори на та питања биће позната тек после заседања радне групе. Наш главни проблем се зна, а то је финансирање клуба. Имамо генералног спонзора, али нам је неопходно још извора финансирања – „опомиње“ Никола Марић.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Ружнал wrote:Османкач помоћник Козићу у Војводини

Војводина НС семе је почела припреме за нову сезону. Играчи, струка и руководиоци, традиционално су се окупили у просторијама клуба у понедељак увече, а први тренинг одрађен је у уторак преподне на теренима СЦ „Волеј”, на Адицама.

На прозивци је било присутно 19 играча, међу којима и чланови млађих селекција, који ће имати прилику да се наметну тренерима. У првом делу припрема изостати деветорица играча, због обавеза у јуниорској и кадетској репрезентацији Србије.

Стручни штаб је доживео доста промена, у односу на претходну сезону. Председник Скупштине клуба Ђорђе Михајловић, спортски директор Никола Марић и доскорашњи први стратег Никола Салатић (кандидат за новог генералног директора), пуну подршку дали су тренеру Страхињи Козићу, као новом шефу стручног штаба.

Његов асистент биће Неџад Османкач, а у раду ће помагати и Синиша Гавранчић, дугогодишњи ас Новосађана, који ће водити бригу и о млађим селекцијама. Њихове функције тек треба да потврди нови Управни одбор, када буде формиран.

– Знате добро каква је ситуација у клубу, али се трудимо да је променимо и да нађемо решења. Мислим да ту има помака, а за вас је сада важно да имате услове за рад. Бројем играча смо задовољни, кренућемо с већом групом, а током августа ћемо направити селекцију – обратио се играчима спортски директор Никола Марић,.

Упоредо с припремама тећи ће и активности на пољу сазивања Сабора и Скупштине. Наиме, познато је да је старој руководећој гарнитури истекао мандат (сем председнику Скупштине Михајловићу), те је клуб тренутно без Управног одбора.

Није тајна да је Војводина НС семе у изузетно тешкој ситуацији и да се већ неко време бори за егзистенцију. За сада је мало оних, који су спремни да помогну (бар се тако показало у претходна два месеца), а у Војводини интензивно трагају за решењима, која би сачувала клуб.

Сабор (на којем ће се формирати нова Скупштина и Управни одбор) би требало да буде одржан крајем августа, или почетком септембра.
the Gari

Post by the Gari »

Grof Žekula wrote:
Ружнал wrote:Османкач помоћник Козићу у Војводини
Neđa Osmankač poseduje veliko odbojkaško znanje, posebno u oblasti statistike i analize igre protivnika. Ima veliko međunarodno iskustvo, rad sa Zoranom Gajićem itd. Mislim da može biti od pomoći ovoj mladoj ekipi i u klubu koji očigledno ima puno problema.
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply