100 godina kluba

Locked
Krle

Re: 100 godina kluba

Post by Krle »

limanfkv wrote:
Krle wrote:Beogradska kapija, pola bela, pola crvena. Transparent na zidu Đave što gleda ka gradu... Zastave na svakoj banderi, ko za Sajam... Gradska rasveta, pa i ona na mostovima pola bela-pola crvena... GSP busevi u istim bojama... Komunalna policija sa šalovima... Trake po granama drveća: na jednom bele, na sledećem crevene i tako naizmenično... Miletiću u ruke "pobednika"...
Murija? Pa jos najgore sorte?
A za ovo drugo stvarno ne znam sta bih ti napisao. Podsetio bih te da nije samo stogodisnjica jedne svetinje, vec i mnogih TAMO NEKIH "pobednika" kako kazes. Nista gadnije nisam procitao ne na ovom forumu, nego na samom Internetu.
Pod jedan: To je genuine novosadska murija koja i nije to kako se zove. Pod dva: Imali smo transparent sa Miletićem u sličnoj pozi. Pod tri: Opusti se, ima malo i ironije u tom mom, "najgadnijem", postu...
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
madda fakka

Post by madda fakka »

Image

U duhu 100 godina kluba :cheers:
I Bog je Slaninar...
Helm

Post by Helm »

Moram sad da pitam nesto kad se vec povela prica oko OFK-a, a ova tema mi se cini najpogodnijom.
Vezano za sve te silne stogodisnjake. Posto je cinjenica da OFK i Hajduk to nisu koliko ni zvezda (koja ruku na srce ni ne pokusava to da ozvanici, sve je na pojedinacnim slucajevima), mene zanima prica oko Javora. Ono sto sam procitao na njihovom sajtu mi deluje regularno oko godine osnivanja. Da li ima upucenijih koji znaju vise o tome?
Cisto me zanima da li smo najstariji, ili drugi najstariji prvoligas.
simicpk

Post by simicpk »

Koliko ja znam, 1912, je stigla prva fudbalska lopta u Ivanjicu, a Javor kao klub tek posle '45.
ФКВ
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

simicpk wrote:Koliko ja znam, 1912, je stigla prva fudbalska lopta u Ivanjicu, a Javor kao klub tek posle '45.
Lopta doneta u mesto = dan osnivanje kluba? To može samo kod nas...
Javor je prvu utakmicu odigrao posle drugog svetskog rata!!! Amin!
Helm

Post by Helm »

E to me zanima, hvala. :cheers:
Владика
Administrator

Post by Владика »

Проверио сам период од 1932-1937. године, клуб са именом Јавор није постојао нити је играо утакмице. Невероватна је лаж(коју су пласирали) да у том делу Србије није постојало организованих фудбалских такмичења,могли су учествовати у оквиру Крагујевачког или Сарајевског подсавеза али њих тамо једноставно нема.
Helm

Post by Helm »

Dakle jos jedna izmisljena stotka u nizu... Hvala na trudu. :cheers:
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Po nacinima na koje pojedini racunaju osnivanje svojih klubova mi bismo 'ladno mogli za godinu osnivanja da pisemo 1848. i tako naprasno postanemo najstariji klub na svetu. 166 godina, malo li je? :greenbutt:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
nboya
Administrator

Post by nboya »

Ja sam na mom placu iskopao kuglu od pecene zemlje iz mladjeg neolita. Tu kuglu je neko nekad sigurno sutnuo tako da FK Korman iz susednog sela moze mirne duse da upise godinu osnivanja 2000pne. Ima li ko stariji 8)
UPRAVA NAPOLJE!!!
DUB

Post by DUB »

Veci punk bi bio da proglasimo 2114 za godinu osnivanja pa da polako krenemo da racunamo vreme do 0-te godine... :mrgreen:
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Helm

Post by Helm »

DUB wrote:Veci punk bi bio da proglasimo 2114 za godinu osnivanja
To bi bilo kvalitetno uriniranje po svim laznim stogodisnjacima. :deal: "Eto vam vasih 100 godina, mi slavimo stotku do osnivanja." :greenbutt:
madda fakka

Post by madda fakka »

nboya wrote:Ja sam na mom placu iskopao kuglu od pecene zemlje iz mladjeg neolita. Tu kuglu je neko nekad sigurno sutnuo tako da FK Korman iz susednog sela moze mirne duse da upise godinu osnivanja 2000pne. Ima li ko stariji 8)
A nenene ja ovde na adicama sam nasao ram za koji je zavezana ribarska mreza. Veruje se da su Iliri igrali igru koja podseca na fudbal i da se veruje da zbog imena tog amaterskog kluba Ilirijada Homer dobio ideju za svoj ep jer su se junacki borili na terenu.... :shit: :shit: :shit:
I Bog je Slaninar...
Marcello

Post by Marcello »

A, Odisej je, zapravo, bio tadasnji kapiten! :mrgreen:
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
Stexman

Post by Stexman »

Sta je starije od svih klubova? Pa lopta!
Mi treba da proglasimo sebe za izumitelje lopte! Ta lopta se kasnije prosirila po evropi, a u Juznu Ameriku je odneo Kolumbo koji je saobracajnu skolu-plovidbeni smer ucio bas u Novom Sadu i praksu imao na Dunavu. :mrgreen:
Locked