Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Deep Purple

Re: Uprava

Post by Deep Purple »

slanobarac wrote: Thu May 19, 2022 2:39 pm
Cane wrote: Wed May 18, 2022 11:44 pm N13, bravo za komentar. Napokon realno, suštinsko i konkretno sagledavanje stvari onakvih kakve one jesu a ne pusto iznošenje lepih i uglavnom trenutno neostvarivih želja, a ne ni istresanje frustracija i defetistčko jadikovanje, čega ovde ima i ponajviše. Slažem se s tobom, ovo što se sad najavljuje je daleko od idealnog ali ipak pruža barem tračak nade za izlazak iz ovog teškog kanala u kome smo već dugo. Da li će tako i biti videćemo, ali spoticati ih pre nego što su i počeli je nešto što ne razumem ako potiče od navijača FKV.
Ponoviću i stoti put ako treba. Zbiljić mi ne uliva poverenje i mislim da je nedostojan kluba. Ako je to defetizam, jadikovanje i spoticanje nove uprave u redu. Znači izražavam skepticizam u pogledu tog čoveka i to je sve. Baš njih briga šta o njima misli jedan sa foruma i da im baš on kvari velike planove. Ajde molim te!!?
Nego niko od vas što mu dajete blanko poverenje da kaže šta zapravo očekuje od njega?Šta bi vas zadovoljilo? Ako je to nešto slično onome što je svojevremeno radio onaj šarlatan kome se smejala cela Srbija, neka hvala.
Sve ono što je napravio sa OK.
A pri tome ne mislim na rezultate.
Neka se sredi marketing, otvori fan shop i srede tako neke stvari u klubu uz neki solidan igrački kadar za naše uslove. Da nismo povezani u medijima sa nekim van fudbalskim stvarima. Da se približi malo klub navijačima
Sve preko toga je bonus.
Danas je skupština?
Turija

Post by Turija »

Ne treba gajiti prevelika ocekivanja. Tal koji nam sledi nece biti na nivou ocekivanja. Pandemija, Ukrajina, energenti, hrana krediti...
U svakom slucaju, bice bolje nego do sada, a prvi pravi indikator bice prelazni rok.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Krle

Post by Krle »

Au novog li sastava. Mnogi u životu nisu seli u golubije go**o na tribini našeg stadiona. Red kadrova, red delegiranih iz partija, "kontroverzni" biznismeni i neki stari znanci. Šta nam je, to nam je - propasti nećemo, ali ni videti bodove protiv dvoglave aždaje s Topčidera.

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Sport ... odina.html
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
Cane

Post by Cane »

Da ne bude kako se eto slepo podržava sve što stiže iz kluba, meni se recimo ni najmanje ne dopada "novi" sastav skupštine. Uz par izuzetaka, predstavnici svih mogućih tu uguranih političkih i drugih struja su jednostavno i najblaže rečeno užas. Da su stvari u ovom napaćenom klubu suštinski počele da se menjaju videće se kad u najvišem organu kluba ne bude bar 95% ovih nazovi delegata. Daleko im lepa kuća od FKV, ne zna se ko je gori od koga tu.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Još Gajić i pumpadžija, i ovo je all star ekipa :mafia:
Io odio Belgrado
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Standardniji sastav nego prvih 11 :mrgreen:
Komotno mozemo otvoriti topc Legende Skupstine :mrgreen:
Image
fare

Post by fare »

Pa jel tu Zbiljić ili ne? vidim da je Samardžić i dalje tu.
Turija

Post by Turija »

fare wrote: Thu May 19, 2022 8:59 pm Pa jel tu Zbiljić ili ne? vidim da je Samardžić i dalje tu.
Tako je svejedno je li tu ili nije, jer skupstina je vrhovni organ kluba po zakonu.
Dakle, sve po starom.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
021

Post by 021 »

Mislim da većina ljudi ovde ne vidi (ili ignoriše) suštinski problem, a to je nerešeno pitanje svojine. Klub je suštinski ničiji, nema vlasnika, što ujedno znači da niko ne snosi odgovornost za njegovo funkcionisanje. Sabor je ukinut, članske karte ne postoje, skupština kluba samu sebe bira. Klub je potpuno kriminalizovan i sportski obesmišljen, jedina svrha mu je da se članovi uprave ugrađuju u transfere i plate igrača (u poslednje vreme mogu samo ovo drugo, jer za transfer je ipak potreban minimum znanja). Ne postoji sistem, ni vizija, a planiranje je misaona imenica. Dolazak Zbiljića to NEĆE rešiti.

Rešenje, prema tome, nije promena ljudi na čelu kluba, već potpuna promena modela organizacije. Pretvaranje kluba u akcionarsko društvo i privatizacija po modelu Rijeke ili Osijeka. Mogu da dođu i Zbiljić, i Gajić, ali ako svojim novcem kupe udeo i postanu većinski akcionari. Pa da vidimo kako će onda upravljati klubom, koje će igrače dovoditi, koliko će ih plaćati, da li će razviti skauting, omladinsku školu, sklanjati se blizancima... Moje mišljenje je da profesionalni sportski klubovi ne treba da dobiju ni dinar javnog novca. Država/grad eventualno mogu da im obezbede infrastrukturu. Ako ne mogu da prežive samostalno, ne treba da postoje kao profesionalni klubovi.

U trenutnim uslovima, situacija za FKV je prilično beznadežna. Zato je prvo i pravo pitanje - kako doći do privatizacije, a ne koji će od krpelja preuzeti ulogu glavnog parazita. Nisam pravnik, ali čini mi se da je trenutni statut kluba faličan i da bi se mogao oboriti. Datira to još iz vremena Kan-Kana, kada je ukinut Sabor. To bi mogla biti polazna tačka u eventualnoj borbi za promene u klubu. Uvek ostaje kao moguće rešenje i radikalna varijanta, a to je osnivanje druge FK Vojvodine kao potpuno novog kluba, i kretanje od nule.
Dragojlo

Post by Dragojlo »

Ali neizbežni Toma i Kupre, koji su mesta zaslužili svojim nesebičnim dugogodišnjim angažovanjem na tribini (Severu), a pomalo i kao bezbednjaci.... :greenbutt:
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Nije stvar do statuta kluba nego do zakona - FK Vojvodina je uz blizance (i nisam siguran da li je tu jos neki klub) proglasena "klubom od posebnog znacaja" i izuzeta iz privatizacije dok se ne donese specijalni zakon samo za ove. A taj zakon se ne donosi i nece se nikada doneti zbog blizanaca jer svima u svakoj vlasti odgovara ovakvo stanje. Tako da sa te strane mrka kapa.

Ono sto bismo mogli uraditi sa promenama statuta kluba je da nadjemo neku varijantu u kojoj Skupstina ne bira samu sebe. Da li da se glasanje za clanstvo skupstine otvori za zaposlene + vlasnike sezonskih (gde bi svaki predlagali i birali po 50% clanstva) ili da se vrati Sabor ili nekako deseto - ne znam, uglavnom ovo da jedan organ sam sebe bira i nikome ne odgovara do sebi to ne postoji nigde u svetu. Kad bi smo se nekako "unormalili" makar do granica koje nam nenormalni uslovi zakonskih okvira dozvoljavaju situacija bi vec bila ako ne idealna ono barem mnogo podnosljivija nego ovaj sadasnji horor.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
slanobarac

Post by slanobarac »

Da širim "defetizam" ili da ćutim?
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
torrente

Post by torrente »

slanobarac wrote: Fri May 20, 2022 7:35 am Da širim "defetizam" ili da ćutim?
ma kao i do sada samo daj da mračimo,kakva sezona takvi i postovi. :cup:
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
Krle

Post by Krle »

torrente wrote: Fri May 20, 2022 12:07 pm
Svakom po zasluzi i gde bi nam kraj bio. :deal:
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
torrente

Post by torrente »

torrente wrote: Fri May 20, 2022 12:07 pm
taj rad matori! 8)
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
Post Reply