Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
kuzma liman

Post by kuzma liman »

Djumi wrote:kuzma liman ti imas pravo na svoje misljenje i nikada ti ne bi odgovorio na tvoj post da nisi postavio jedno pitanje a to je:Koga je Djumi selektovao?
U Vojvodinu sam doveo Brkica i Buaca iz Kabela.Stosica iz Obrenovca,Kizita,Djurica i Maslica iz Srema SM.Nastica iz Zeleznika,Popovica sam ostavio u Vosi jer je bio na probi a dosao je iz Olimpije iz Ljubljane,Milutinovica iz Sapca,Drakulica sam doveo u vosu,Milosavljevica,
Od mladih igraca sam prikljucio prvom timu:Kacara,Pavlovica,Djurovica,Tadica,Vukobratovica,Savu Kovacevica .
Od svih ovih igraca samo je placen Milutinovic(dao gol Partizanu kad je Vosa pobedila 1:0) i to 5000 evra i to u Naii opremi.
Milan Davidov je kod mene debitovao u Cementu iz Beocina i njega sam doveo to leto ali nisu hteli da ga plate i to su tada bile male pare.Na srecu dosao je posle pola godine i ucestvovao u njenim uspesima.
Despotovic Ranko je kod mene odigrao(poceo) 8 utakmica od 17 i nije dao ni jedan gol.Njega je afirmisao Rajevac.
Gojko Kacar je igrao za Omladince Vojvodine i za Omladinsku reprezentaciju Stopera a ja sam ga prekomandovao u vezni red i dok sam ja bio trener nikada ni jedan minut nije igrao Stopera.Prvu utakmicu koju je odigrao kao ofanzivni vezni je utakmiza Vojvodina Cukaricki 1:0 i bio strelac jedinog gola(to je ona utakmica bez publike).Secam se dobro toga vremena jer su me svi napadali zbog Kacara u stilu kako se ja to pravim pametan i od reprezentativnog Stopera izmisljam veznog igraca.
Ali ta prica je poznata svima ali nemoj mi molim te izlaziti sa informacijama zbog kojih sam ja licno imao velike napade.
Mozes da kazes da je igra bila losa,isto tako i rezultat ali mi nemoj uzimati ono na cega sam izuzetno ponosan.Ne ljutim se na tvoje misljenje,niti na bilo cije sa ovog foruma.O ukusima se ne raspravlja.
Izvinjavam se sto sam izostavio neke igrace skroz sam smetnuo s' uma Brkica , Stosica , Buaca i Milutinovice (ako se nevaram doveli ste ih u isto vreme ) Drakulic je odigrao samo 2 utakmice i onda je dobio raskid ugovora da bi posle 2 godine dosao opet u vosu . Mislim da ste i sami rekli da ste pogresili sa Maslicem sad ne mogu da se setim sta je tacno bilo ali znam da je on imao nekih problema ...

Stvarno mi nije zelja da omalovazavam vas rad u selektovanju tima u jednoj temi ovde sam cak i napisao da sam vlasnik kluba angazovao bi vas kao kordinatora/sefa/direktora skauting tima jer cenim sto znate kvalitete mnogih igraca i sto mozete da prepoznate potencijal u mladim igracima jedino sto mi se nesvidja kod vas kao trenera su onkve izjave u medijima koje su bez pokrica koje i te kako uticu na posetu i raspolozenje navijaca posebno pred finale kupa (stvarno sam tada verovao da imate neko takticko iznenadjenje ,kad ono corak ) .

Jos jednom se izvinjavam stvarno nemam nameru nikog da omalovazavam
Djumi

Post by Djumi »

Nema potrebe da se izvinjavas!
Evo ove polusezone su debitovali Drinic,Katai,Mitosevic,Novakovic,Mudrinski,Kovacevic.Neki od njih planski a neki prosto slucajno(Drinic).
Ali nije sustina u debitovanju vec u kvalitetu rada koji ce ih dovesti do toga da postanu igraci.Pavlovic je odigrao vise utakmica od Kacara,Njih dvojica su bili razlicite licnosti.Postoje igraci koji mogu sami da se izbore sa problemima i oni drugi kojima treba pomoc.
Najsveziji primer ti je Medojevic.Na pocetku sezone je bio nudjen Javoru zajedno sa Karanom i Mitosevicem jer je Vosa tada imala 40 igraca.Sticajem okolnosti(izuzetno je jaka licnost) zavrsio je sezonu kao najbolji mladi igrac Srbije.Karan je postao mladi reprezentativac kao i Meda.Vuk je dobio prostor da pokaze ono sto su mnogi od Vas videli.Katai je postao omladinski reprezentativac i veliki je talenat ali ako ne bude pravilno vodjen propasce kao igrac.On ima najbolju igru 1:1(dribling) od svih mladih igraca.
Ako me pitas dali sam zadovoljan ovom polusezonom odmah ce ti odgovoriti NE,
a naravno da i ja snosim krivicu.
Kao trener ja sam pristalica Mancestera a ne Celzija! I jedan i drugi nacin su ispravni.Mancester je uspesniji a iz Mancestera u Celziju mogu da igraju Vidic,ferdinand i Runi. Paradoks,zar ne?
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
igoork

Post by igoork »

Zanimaju me neke stvari koje mi nikako ne idu u glavu.

Da li je moguce da mi kao klub koji nema para mozemo sebi da priustimo da kupimo Hucisvilia i evo sada Adamsa a da obojica zajedno nisu igrali ni 15minuta.
U cemu je problem sta je sa njima? A da ne spominjem Rumuna... :?

Takodje interesuje me Djumi sta ti mislis povodom nase sledece sezone ako se uzme u obzir da ce neki sigurno otici.
Da li mi imamo igracki kadar da ih nadomestimo? Posto predpostavljam da dinara necemo videti za pojacanja... :roll:
Djumi

Post by Djumi »

Vojvodina ce se ponovo naci u istoj situaciji kao 2005 godine u januaru.Mislim na igracki kadar.
Mislim da ce mnogo igraca otici u ovom prelaznom roku i da ce klub uzeti dobar finansijski potencijal.Konacno ce valjda stici i novac za Aleksica.
Doci ce se ponovo do dileme Mancester ili Celzi.
Trziste igraca je vrlo suzeno i ovaj prelazni rok ce odluciti sudbinu Vose u naredne 2-3 godine.Ali sigurno i dece Vojvodine.U ovom prelaznom roku nesme biti sentimentalnosti ni prema kome.
sto se tice nekih gresaka u prelaznom roku one su normalne,samo je bitno da ih nema mnogo :!:
Koral

Post by Koral »

Gospodine Djuricicu, a ja zelim da Vas pitam, da li neko iz kluba uopste razgovara o planovima sa Vama? Bata ili ko vec... Kako mozemo da pricamo kad ne znamo na cemu smo, ni ove godine a vidim ni za narednu. Sta je cilj ovog kluba, ima li ga? Zelimo borbu za neki trofej zaista, zelimo li mozda da plasiramo mladje od sledece godine kako bi prodavali, sta su ciljevi, ima li uopste neke zamisli u glavama ljudi koji vode Vosu?
WestSide

Post by WestSide »

Mislim da je kljucno da navijaci Vojvodine u ovom momentu podrze Djumija. Ako cemo da pricamo o bilo cemu, treba prvo da znamo da je on trener i naredne, a ja bih voleo i naredNIH sezona.

Neminovno je da ce mnogo igraca otici ovog leta i da cemo zaraditi pristojan novac od toga. Hajde da od tih para stvorimo mlad sastav koji cemo zadrzati nekoliko godina. Mislim da Vojvodina treba da funkcionise u tom pravcu, kao klub u koji ce dolaziti sav talenat iz Srbije, da se na kraju proda napolje. i u koji ce se na kraju karijere vracati ti isti igraci da pruze dozu neophodnog iskustva. Imamo trenera koji itekako zna da prepozna potencijal i da ga ukljuci u igru i zato ga treba zadrzati. Ugovor od 3-4 godine koji ce trajati 3-4 godine bez obzira na rezultate, jer ce se kad tad isplatiti to poverenje, i to mogu da garantujem, jer je skoro uvek tako u sportu, a bez takvog poteza Vojvodina nikad nece postati klub kakav zelimo da bude, a to je najveci u zemlji.
Jelen pivo, malobrojni znaju zasto...
Djumi

Post by Djumi »

Koral wrote:Gospodine Djuricicu, a ja zelim da Vas pitam, da li neko iz kluba uopste razgovara o planovima sa Vama? Bata ili ko vec... Kako mozemo da pricamo kad ne znamo na cemu smo, ni ove godine a vidim ni za narednu. Sta je cilj ovog kluba, ima li ga? Zelimo borbu za neki trofej zaista, zelimo li mozda da plasiramo mladje od sledece godine kako bi prodavali, sta su ciljevi, ima li uopste neke zamisli u glavama ljudi koji vode Vosu?
Licno mislim da Vojvodina nema jasnu strategiju sta je to prioritet u ovom momentu ili bar ja neznam.Kad se zavrsi ova sezona moguce je da ce se izaci sa takvim stavom,za sada o tome samnom za ova dva meseca niko nije razgovarao.Od moga dolaska govorilo se da je Kup prioritet.Nismo ga osvojili i to je neuspeh kako moj tako i svih u klubu.
Svaki klub koji ima jasnu strategiju nemoze da dozvoli da dodje do optuzivanja drugih za neuspeh.Ako svako zna sta treba da radi i to zaista radi a tada dodje do neostvarenih ciljeva onda se sedne i uz konstruktivnu kritiku ispravljaju se greske i podize nivo rada na veci nivo.To je jedini put do uspeha u kontinuitetu.
Na pocetku ove sezone ambicije Vojvodine su bile sampionske ali sam siguran da su bile nerealne.Ovo nepisem da bi nekoga optuzio vec prosto podleglo se zeljama navijaca da se uzme titula.To mogu da razumem,zelja je velika kod svih Vojvodinasa.Titule se osvajaju strpljenjem,zdravim nacinom finansiranja,dobrim i strucnim radom,dobrom komunikacijom sa Fudbalskom organizacijom.
Iskreno se nadam da ce Vojvodina krenuti putem uspeha bio ja tu ili ne :!:
Nevernik

Post by Nevernik »

Somborac wrote: hajde se samobanuj...
Djumi je svojom selekciom i omogucio da danas za Vosu predstavlja neuspeh 5 mesto i izgubljeno finale kupa! Treba mu dati sansu da uvede nasu decu u prvi tim, da selektira ekipu i odradi pripreme! Ali mu dati punu podrsku i slobodu! Ko tako ne misli ili ima nekih koristi, pa zato tako pise ovde ili totalno nema veze sa fudbalom, a i zivotom uopste!
Znaci ako neko misli da Djumi nije trener za velika dela, a u nasem slucaju to znaci kup/titula, onda je on ili ubaceni strani placenik koji ne zeli dobro Vojvodini, ili je retardiran, ili je totalni fudbalski laik koji ne kapira da svi ovi silni porazi i nereseni rezultati uz ocajnu igru u stvari predstavljaju put kao svetlijoj buducnosti.

A da mi lepo formiramo Politbiro na forumu koji ce odlucivati ko je dovoljno dobar da pise ovde, posto se cini da jedna od osnovnih ideja internet foruma ( razmena i sukobljavanje misljenja ) predstavlja najveci trn u oku pojedincima. Izgleda da je mnogo lepse kad svi imaju isto misljenje, pa se medjusobno tapsu po ledjima mesecima.

Ova rasprava o Djumiju se otegla, na srecu uskoro pocinje svetsko prvenstvo pa cemo se malo odmoriti od tema koje su vezane za nas klub.

Ja kao strani placenik i ubaceni element, i dalje smatram da Djumi nije pokazao dovoljno da bi bio resenje na duze staze.
Ja gledam rezultate i igru.
Sta ko pise/prica pre i posle utakmice, da li pise na forumu, da li je prijatelj likova sa foruma, da li ce javno reci da je navijac Vojvodine nisu stvari koje imaju efekat na konacnu sliku o treneru.

Cini mi se da vecina ljudi koji traze da Djumi dobije sansu na duzi rok, kao argument jedino daju njihovu licnu veru u Djumija i selekciju igraca od pre 5-6 godina.
Ako Djumi ima njuh da pronadje dobrog igraca, mozda njegovo pravo mesto nije klupa, nego fotelja sportskog direktora.
Jer dovesti dobre igrace u klub je samo pola posla, treba od njih posle napraviti dobar tim. A to je ipak malo teze.
kej

Post by kej »

Da li Djumi moze da odgovori- kako i zasto se u vrlo kratkom vremenskom periodu od trenera koga niko ne moze zadrzati u klubu pretvorio u trenera koji ne zeli sam da napusti klub?? To su dve najsuprotnije moguce izjave.

Vidim konstatacije pojedinih forumasa da svako ko ne daje punu podrsku sadasnjem treneru nema veze sa fudbalom i zivotom, da je sve to smisljena giljotina i da se sve to radi iz koristi... Bravo, veoma argumentovano i kako mnogi ovde vole da kazu ''gospodski''( kakva bre gospoda, Vojvodina je samo jos u enciklopedijama gospodska, poslednjih dvadeset godina je palanacki klub).
Djumi

Post by Djumi »

Nevernik wrote:Jer dovesti dobre igrace u klub je samo pola posla, treba od njih posle napraviti dobar tim. A to je ipak malo teze.
E bas bi voleo da mi ti objasnis kako se to radi :!: Nemislim nista lose ali po tome kako si to napisao vidim da ne poznajes princip selekcije.Drugim recima selekcija je temelj Tima :!: Onaj ko nezna da napravi selekciju nikada nece znati da stvori Tim :!:
To je opcija mancester kako je ja zovem :!:
ps.Sportski Direktor nikada ne bi bio
Djumi

Post by Djumi »

kej wrote:Da li Djumi moze da odgovori- kako i zasto se u vrlo kratkom vremenskom periodu od trenera koga niko ne moze zadrzati u klubu pretvorio u trenera koji ne zeli sam da napusti klub?? To su dve najsuprotnije moguce izjave.

Vidim konstatacije pojedinih forumasa da svako ko ne daje punu podrsku sadasnjem treneru nema veze sa fudbalom i zivotom, da je sve to smisljena giljotina i da se sve to radi iz koristi... Bravo, veoma argumentovano i kako mnogi ovde vole da kazu ''gospodski''( kakva bre gospoda, Vojvodina je samo jos u enciklopedijama gospodska, poslednjih dvadeset godina je palanacki klub).
kej moras Dobro da gledas ono sto vidis :!:
Ako je Vojvodina palanacki klub onda moze da je vodi i Srpski Murinjo mali :!:
021

Post by 021 »

Djumi wrote:Doci ce se ponovo do dileme Mancester ili Celzi.
A što ne Barselona?
Gde je Smiljanić i zbog čega je iščezao u poslednje 4 utakmice kada je najavljeno da će dobijati priliku?
Djumi

Post by Djumi »

021 wrote:
Djumi wrote:Doci ce se ponovo do dileme Mancester ili Celzi.
A što ne Barselona?
Gde je Smiljanić i zbog čega je iščezao u poslednje 4 utakmice kada je najavljeno da će dobijati priliku?
Pred utakmicu sa Borcem se povredio a u Ivanjici je dobio visoku temperaturu.
Djumi

Post by Djumi »

Posto idem da spavam da ti odmah odgovorim i na sledeci post
Nevernik wrote: Ja kao strani placenik i ubaceni element, i dalje smatram da Djumi nije pokazao dovoljno da bi bio resenje na duze staze..
Ja gledam rezultate i igru..
Onaj ko trazi i gleda rezultate a posebno igru posle posle 2 meseca rada bilo kog trenera nikada i nikada nece naci trenera na duge staze.Poslednji primer u velikim klubovima je Van Gal :!:

Nevernik wrote:Sta ko pise/prica pre i posle utakmice, da li pise na forumu, da li je prijatelj likova sa foruma, da li ce javno reci da je navijac Vojvodine nisu stvari koje imaju efekat na konacnu sliku o treneru.
Ovo su potpuno tacne konstatacije :!: Slazem se :!:
Mare

Post by Mare »

Gospodine Đuričiću moram da istaknem da sam pozitivno iznenađen Vašim poslednjim komentarima. Za razliku od Vašeg komentara koji ste ovde ostavili nakon finala kupa i poraza od Rada gde ste sve one kod kojih nemate apsolutnu podršku okarakterisali kao ljude koji pričaju sami sa sobom i dušebrižnike, sada se u Vašim odgovorima forumašima primeti puno više tolerancije i poštovanja. Svaka čast na tome, verujem da je vrlo teško izdržati sve napade i komentare koji nekad i pređu onu granicu pristojnosti, ali smatram da Vi ne smete da se spuštate na taj nivo jer ste trenutno, a možda i ostanete, na funkciji trenera jednog kluba kao što je FK Vojvodina. Nakon ovakvih Vaših odgovora, mislim da ste Vi sposobni sami da se nosite sa tim pritiskom i da Vam ne trebaju drveni advokati na ovom forumu, koji će sve one koji Vas ne podržavaju nazivati retardima, ljudima koji nemaju pojma sa fudbalom i životom itd. Sto ljudi, sto ćudi, kao što ste i sami rekli svako ima pravo na svoje mišljenje. Da budem iskren spadam u onu grupu kod koje Vi ne uživate apsolutnu podršku. Sa jedne strane uzimam u obzir činjenicu da ste u teškom trenutku došli u klub, da ste bili svesni da ćete biti ili pukovnik ili pokojnik, ali sa druge strane sam siguran da ste bili svesni u šta se upuštate, i kao što sam već rekao svako svoj krst nosi. Prosto je neverovatno koliko jedna utakmica može da odluči. Da smo kojim slučajem osvojili taj za nas ukleti kup sada bi ste siguran sam bili heroj Vojvodine i Novog Sada i sve ono loše iz ove sezone bi otišlo pod tepih. Vi bi bili heroj a ova uprava okarakterisana kao najbolja u poslednjih 20 godina, ako ne i više. Tako blizu, a tako daleko. Nažalost takav smo narod, populistički, volimo pobednike. Oduvek su se pamtili samo pobednici, oni pravi ne moralni. Cenim tu Vašu iskrenu, "javnu" ljubav prema FK Vojvodini, i još uvek ne mogu da prelomim da li Vam treba ukazati još jednu šansu, onu pravu od početka. Prosto mi je neverovatno da jedan trener sa stažom kakav Vi imate i kapacitetom kakav je ovde predstavljen još uvek nema onaj pravi, materijalistički rezultat. Otuda i moja dilema da li je Milan Đuričić sazdan od materijala koji je potreban da bi Vojvodina na čelu sa njim konačno prešla sa reči na delo i posle dugog posta ponovo svoje vitrine omrsila jednim trofejom. Ovom klubu je takav rezultat neophodan i to ne za par godina, već ako može odma u narednoj sezoni. Znam ja da ne može sve preko noći, ali mi smo poslednji trofej osvojili daleke 1989, u 96 godina postojanja imamo samo dve titule. Zato na kraju pitanje čiji će odgovor, ukoliko mi odgovorite, možda pomoći da rešim svoju dilemu, šta možemo da očekujemo od FK Vojvodine u sledećoj sezoni ukoliko njen trener bude M. Đuričić?
Post Reply