Gde su, šta rade...?

Vaša sećanja na utakmice, bivše igrače, legende...
budababa

Re: Gde su, šta rade...?

Post by budababa »

Kapiten wrote:Lovrić: Moju generaciju navijači Voše su obožavali

Navijači i fudbalska javnost oduvek su cenili beskompromisne i borbene fudbalere. Jedan od takvih u ekipi Slobode je Darko Lovrić, dobro poznato fudbalsko ime, koji je svoju karijeru započeo u rodnom Šidu u dresu lokalnog Radničkog, odakle ga fudbalski put vodi u Vojvodinu, najbolji tim naše severne pokrajine. Sa 19 godina nije dobio pravu šansu, pa je put afirmacije morao tražiti kroz Zvezdaru, Železnik, Bežaniju, Voždovac i Radnički sa Novog Beograda. Dobre igre nisu ostale nezapažene i pouzdani štoper se 2008. godine vraća u Vojvodinu i postaje deo tima koji je u sezoni 2008/09. osvojio drugo mesto i tako posle dužeg perioda razdvojio Partizan i Crvenu zvezdu na čelnim pozicijama u srpskom fudbalu. Nije ni čudo, imajući u obzir to da su tadašnju ekipu činili Lazetić, Kizito, Mrđa, Tadić, Vulićević, Medojević, Mario Đurovski, Veseljko Trivunović…

- Bila je to jedna odlična generacija i mislim da je to bio najuspešniji period moje karijere. Navijači su nas obožavali, pobeđivali smo i “večite rivale“, a mnogi od ovih momaka postali su deo reprezentacije i ostvarili dobre angažmane u inostranstvu. Nakon toga, odlazim u Jermeniju, u ekipu Banantsa, sa kojom sam igrao finale nacionalnog Kupa, koje smo izgubili od Pjunika. Na poziv izraelskog prvoligaša Hapoel Aškelona, selim se u gradić koji je na 50 kilometara od Tel Aviva i tu postajem standardan u timu koji se ustalio u njihovoj ligi, koja je iz godine u godinu sve kvalitetnija – kaže Lovrić.

Prošle godine, obukli ste dres Slobode. Kakvi su utisci jednogodišnjeg boravka u ovom gradu i klubu?

- Više nego pozitivni… Klub je odlično organizovan i drago mi je da sam postao deo jedne Slobodine porodice, upoznao sjajne saigrače i ljude iz uprave kluba. Potpuno sam posvećen fudbalu, pa i pored toga što je prvenstvena pauza, svaki dan treniram, jer želim da predstojeće pripreme dočekam potpuno spreman.

Ono što najviše zanima navijače Slobode je to da li će Darka Lovrića i sledeće godine gledati u crveno–crnom dresu?

- Istekao mi je ugovor sa klubom, ali postoje veliki izgledi da i dalje ostanem u Slobodi. Za sada imam pozive od strane nekoliko izraelskih klubova, a ukoliko se transfer ne realizuje, prednost u pregovorima imaće Sloboda. Zaslužili su to, jer su me svi u Užicu odlično prihvatili, od uprave do navijača. S druge strane, moram da razmišljam i o porodici, jer imam 33 godine i bilo bi lepo da još nekoliko godina odigram van granica zemlje.

Odličnim partijama ove sezone, “kupili“ ste fudbalsku javnost i navijače Slobode?

- Zavoleo sam Slobodu, ljude u klubu i oko njega. Sa čelnim ljudima kluba imao sam fantastičan odnos, a navijačima se divim na odnosu prema Slobodi. Neobično je videti sa kojom ljubavlju vole svoj klub i prate nas i u pobedama i u porazima. Drago mi je da su ljudi prepoznali moju želju da ostavim dobar utisak u Slobodi, jer kada nešto radim, radim to sa srcem i uvek maksimalno dajem sve od sebe. Iza mene je dobra sezona. Zadovoljan sam i rezultatima kluba, a podatak da u drugom delu sezone nismo izgubili od Vojvodine, Partizana i Zvezde govori u prilog tome – rekao je Lovrić.

Najveću snagu u karijeri daju mu supruga Borislava, kćerkica Tea i sin Petar, a srećni par u januaru očekuje još jednu prinovu.
:cheers:
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Almami Moreira vise nije clan Salamanke, s obzirom da se ovaj spanski klub ugasio.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Ружнал wrote:Говедарица селектор млађих кадета Србије

Дејан Говедарица биће нови селектор млађе кадетске репрезентације Србије (играчи рођени 1998. годишта и млађи). Некадашњи репрезентативац до маја је био задужен за генерацију 1992. годишта која је у протекле две сезоне учествовала у Регионалној лиги.

Говедарица је 2011. одвео омладинску селекцију на ЕП и на завршном турниру у Румунији стигао до полуфинала. Био је и асистент Александра Јанковића у младој репрезентацији. Полазник је школе за ПРО лиценцу.

– Наш избор је Дејан Говедарица, преостало је да се о предлогу изјасне Одбор за хитна питања или Извршни одбор ФСС – потврдио је Митар Мркела, заменик директора млађих репрезентативних селекција.

Током августа или септембра ИО ФСС требало би да изабере и селектора генерације 1996. годишта, коју је у кадетском узрасту предводио Милан Лешњак.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

V. novosti wrote:Kahriman menja klub u Ukrajini

Potencijalni reprezentativac Srbije Damir Kahriman će uskoro promeniti klub, ali ne i zemlju u kojoj brani.

Dvadesetosmogodišnji čuvar mreže ukrajinske Tavrije karijeru će nastaviti u Metalistu iz Harkova, preneli su tamošnji mediji.

Klubovi su se dogovorili oko uslova transfera, koji će biti realizovan u bliskoj budućnosti.

U sezone 2012/13. nekadašnji golman Vojvodine, Javora, Rada, Vojvodine, Konje... je 16 puta stajao na golu Tavrije i primio je 16 golova.
Andreyos

Post by Andreyos »

http://www.rezultati.com/utakmica/z70T0 ... i-utakmice" onclick="window.open(this.href);return false;
Jer nas su osnovala gospoda, a njih drugovi!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

http://ajax.bbvms.com/view/default/2188755.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Da upotpunim post linkom! Kakva golcina iz kornera!
the Gari

Post by the Gari »

Gojko u zavičaju porodice Kačar http://www.mondo.rs/a594231/Sport/Fudba ... rpsku.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Nadam se da će moj matični klub Vojvodina uspeti da iduće sezone osvoji šampionsku titulu."
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
limanfkv

Post by limanfkv »

[video]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yas#t=173s[/video]

Dovedite Ranka kuci!
0.0625
budababa

Post by budababa »

24sata.rs wrote:Meleg: Videće Piksi i Rambo još mojih golova iz kornera

Srpski fudbaler Dejan Meleg (18) najavio je sjajnu sezonu u prvom timu Ajaksa, u prijateljskoj utakmici protiv Putena (4:1), postigao je prvi gol - direktno iz kornera. Baš tako su nekad radili majstori našeg fudbala Dragan Stojković Piksi ili Dejan Rambo Petković.

To je stvarno početak iz snova. Na meni je sada da još više radim i da svojim zalaganjem na treningu pokazem treneru, kao i celom stručnom štabu da mi je mesto i u prvom timu Ajaksa. Naravno, prija mi što me porede sa tako velikim igračima poput Piksija i Ramba, a ako nisu videli ovaj gol, nadam se da će ubrzo neki slican ovome - kaže Meleg za "24 sata".

Bivši ofanzivni vezni Vojvodine je na početku priprema pokazao da bi već naredne sezone mogao da bude jedan od glavnih igrača Ajaksa, iako ima samo 18 godina. A ovaj gol iz kornera nije slučajnost.

- Na treningu uvek izvodim prekide sa te strane, iz desnog ugla. Tako da je bilo i malo sreće, a i mnogo znanja - dodaje reprezentativac Srbije do 19 godina.

Njegov potez iz snova pratio je i trener prvog tima, čuveni holandski fudbaler Frank de Bur. Ipak, u klubu još nisu reagovali, ali danas se mogu očekivati i zvanične pohvale. A juče je snimak gola iz kornera obišao svet.

- Još ništa mi nisu rekli, imali smo slobodan dan. Pretpostavljam da će danas na treningu biti mnogo šala na moj račun. Najvažnije je da smo mi pobedili u prvoj utakmici u novoj sezoni. To mnogo svima znači, posebno nama mlađim igračima. Očekuje me težak posao, ali potrudiću se da uzborim mesto u prvom timu - poručio je Meleg.

Naučio holandski jezik za pola godine

Dejan Meleg je karijeru započeo je u Bačkom Jarku, potom je pet sezona proveo u Vojvodini, odakle je zimus kao omladinac otišao u Ajaks i potpisao ugovor na tri i po sezone. Kaže da se odlično snalazi u Holandiji. "Super sam se snašao. Naučio sam jezik za šest meseci, ne perfektno, ali mogu da se sporazumem sa ljudima i razumem skoro sve", priča Dejan.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
mihailov

Post by mihailov »

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 35367.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Baksuz!
Napred Voso!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

KAPITENU - IZDRŽI !!!
B92 wrote:Brkić četiri meseca van terena

Srpski reprezentativac Željko Brkić biće van terena najmanje četiri meseca, pošto se povredio na treningu u teretani tokom priprema Udinezea.

Golman ekipe iz Udina je pri vežbi sa tegovima povredio tetivu koja spaja rameni pojas sa grudnim košem, a pošto je za čuvara mreže taj deo veoma bitan odmah je preporučena operacija.

Tako će Brkić već u utorak biti operisan u Milanu, a potom će njegov oporavak trajati do četiri do pet meseci.

Zbog toga će Udineze sigurno morati da krene u potragu za novim čuvarem mreže, pošto je jasno da će se Brkić ponovo na terenu naći tek krajem godine.
Milan

Post by Milan »

Kakav maler tera ovog coveka... :(

p.s. Grofe, ne pratis fabulu...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

E jebiga Brxa krenuo baksuz ko onomad Gojka...

Brz oporavak majstore!!!
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
limanfkv

Post by limanfkv »

A do kurca vise.

Drz` se Brko!
0.0625
Passion

Post by Passion »

На муци се познају јунаци! Не дај се Капитену!
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
Post Reply