Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
CRD FCV

Re: Transferi

Post by CRD FCV »

Voja wrote: Mon Apr 03, 2023 8:29 pm I Zlatan je uskoro slobodan :mrgreen:
Њега доводимо за паре које добијемо кад оверимо Европу

Човић би био појачање за клупу и замена Милошевића који иде за два три месеца. У случају повреде НН нема ко да скочи напред.

Слажем се да треба да појачамо бекове јер ту смо најтањи. Такође нам требају појачања за сваку позицију али права појачања.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

CRD FCV wrote: Mon Apr 03, 2023 8:48 pm Слажем се да треба да појачамо бекове јер ту смо најтањи. Такође нам требају појачања за сваку позицију али права појачања.
Ako se ne varam ugovori u junu isticu Petrovicu beku TSCa i igracu za kojeg bih digao ruku i podrzao dolazak Nemanji Antonovu :) Treba nam bekovi sa mudima.
Uvek sam mislio da je i Gajic dobar bek,al da ga Zvezda unistava,i sad kad vidim cenu na TMu,odmah sam pobegao :mrgreen:

Sto se stranaca tice,kapiram da bi za bekove najbolje bilo angazovati neke brazilce. Sad pogledah na TMu Nasticevu statistiku,ako je istinita ono je ocaj
Image
slanobarac

Post by slanobarac »

Deep Purple wrote: Mon Apr 03, 2023 7:53 pm Ako postoji i promil šanse za Čovića on će biti naš, Zbiljić se kune u njega. Obožava ga, spominjao ga je u nekoliko navrata po medijima.
I u Trenera se kleo tako da je nikakav fudbalski stručnjak.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
fcvisart

Post by fcvisart »

Zar stvarno mislite, da sa jednim veznjakom i centarforom možemo bilo šta u toj evropi, ako je se i domognemo. Pa za bilo kakve bodove i golove tamo treba nam bar 3,4 vrhunska igrača sa malo jačim iskustvom.
Najveća ljubav, jedina moja, Vojvodina!
Karlsson

Post by Karlsson »

Ako dođe Čović onda ćemo i njega morati da čekamo kao Malbašića što smo. Ako prodamo Kabića i osvojimo neko od prvih 5 mesta ja bih fokus stavio na dovođenje Šljivića, Nikolaševića i Jojića kao što se pričalo. To je odličan zalog za budućnost, a već bi mogli i da konkurišu ako ništa barem za klupu, Jojić i za prvih 11.
Još nešto novca bih izdvojio za pojačanja, rasteretio budžet odlascima najpre N. Nikolića, Milosavljevića, Baraja i Simića i odatle krenuo sa rekonstrukcijom i pojačavanjem tima.
Turija

Post by Turija »

Ako udjemo u bilo koje evropsko takmicenje, prioritet je sadasnjost i trebaju nam spremni i provereni kvalitetni igraci za te utakmice - pa, gotovo, u svakoj liniji, kako bi napravili evropski iskorak. Takodje, time i domaci. Nama su sada najpotrebniji igraci sa iskustvom u evro takmicenjima, jer trenutno u postavi nemamo igraca takvog profila, kako nasi igraci ,ne bi sagoreli" u zelji i tremi.

O buducnosti razmisljati i raditi pazljivo i planski dovoditi mlade talentovane igrace na pozicijama za koje se proceni da ce ubrzo moci zameniti starije igrace.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Ljudi, ako se plasiramo u grupnu fazu nekog takmičenja, to treba smatrati samo po sebi kao ogroman uspeh. Ova ekipa nema šta da traži u bilo kojoj grupi i ne da se ne bih ponašao kao Turija, već bih uradio potpuno suprotno. Lagano unapređenje igračkog kadra i korišćenje sredstava da postanemo redovni učesnici evropskih takmičenja. Pokušaj instant rezultata nama donosi samo još veći čabar. Mada, kakve moralne gromade i elitni biznismeni nam vode klub, neće kamen na kamenu ostati svejedno. Pa treba očekivati bar 5 preskupih igrača, kolaps u Evropi i onda borbu za golo preživljavanje.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
slanobarac

Post by slanobarac »

Ako mislimo da u junu, julu dovodimo pojačanja za Evropu, nema tu 'leba. Zimski prelazni rokovi su termini za pravljenje tima za naredno prvenstvo i Evropu.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Rabba Apsolutno se slažem.

Ja bih stvarao kostur tima, jezgro oko kojeg bih gradio tim za još veći iskorak. Npr ako ostvarimo ambiciju i uđemo u neko evropsko takmičenje onda lepo sesti sa igračima. Popričati ko se u klubu vidi još par sezona, ko se vidi, da se proceni kvalitet odnosno da li ispunjava ambicije za taj potencijalni iskorak. Nekim fudbalerima učiniti uslugu ako žele da se naplate npr Simić. Dovesti strance na mestima gde ne možemo da nađemo domaćeg fudbalera koji ispunjava kriterijume. I pod broj jedan bih vratio Medojevića. To je čovek koji diše ovaj klub i sama njegova pojava u ekipi nešto znači, na stranu kvalitet i koliko može da pruži.

Jednostavno ne treba gomilati, dovesti strance gde nema dobrih domaćih, par klinaca sa potencijalom i par domaćih kvalitetnih igrača uz par odlazaka. 5-6 fudbalera i to je sve. Bek, krilo, vezni i napadač su pozicije koje moramo da pojačamo.

Ne treba sad gušiti ni Zukića ni Topića u slučaj ako se ne prodaju već treba da ostanu i imaju minute ako su već krenuli da igraju kako treba.
Turija

Post by Turija »

@Rabba, ne vidim ja u tvom postu sta je suprotno od onog sto sam napisao?
Realno, sa ovakvim sastavom, cak i pojacanim talentovanim mladimm igracima, mozemo samo da sanjamo grupnu fazu. Bez pravih pojacanja, nama ce biti problem i takmicenje u kvalifikacijama bilo kog ranga.
Nemojmo se zanositi ovom pobedom protiv partizana. Prisetite se da se mi borimo za 1-2 gola i pobedu protiv svakog protivnika u nasoj ligi. Koliko su nam samo uzeli bodova timovi iz donjeg dela tabele?

Sad dolazimo do pitanja, sta je starije, koka ili jaje?
Moras prvo ostvariti neki rezultat sa sadasnjim timom, da bi hteli da dodju dobri igraci ( mladji i stariji) u Vojvodinu - a to kosta, kao i svaka investicija. Mi ovu pricu o mladim igracima pricamo godinama i tapkamo u mestu.
Sta smo uradili u Evropi i domacoj ligi? U Evropi ispadamo, uglavnom, u drugom kolu ili je i ne igramo, jer je uvek zestoka nasa borba za mesto koje vodi u Evropu.
Tim mora imati okosnicu sa par iskusnih igraca, oko kojih ce se razvijati i sazrevati mladji igraci, a i dobrog trenera.
Da smo to imali, ne bi npr. Zukica i Topica cekali 4 godine da pocinju da lice na igrace na koje se mozes osloniti u toj buducnosti - i to mozda? A, mi sad hocemo neki evropski iskorak i pohod sa njima ili sa mladim Jojicem i slicnim igracima. To je nemoguce. Pogledajte samo sta su i gde su najtalentovaniji mladi igraci iz Srbije, kad odu u inostranstvo. Nestanu ili se vrate ovde da ozivljavaju karijeru.

U svakoj liniji se moramo ozbiljno pojacati za nastup u Evropi.
A onda, pamet u glavu za prosperitetnu i stabilnu buducnost. Da li to mozemo u aktuelnim uslovima - ne znam. Ali, vredi pokusati, jer dobra je prilika. Polako stvarajuci, bez evro okosnice, nikad necemo nista stvoriti, jer najbolji ce prvom prilikom otici, ako nemamo zapazeniji i kontinuirani nastup u Evropi.

Ne razumem zasto se bojimo uspesnog evropskog nastupa u smislu sta ce biti posle njega? Pa, to posle je nama, vec odavno, sadasnjost. Uspeh u Evropi moze samo da donese bolje dane, ako ima pameti i postenja u Klubu i Gradu.
:cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Turija mi moramo prvo da napravimo tim koji je kombatibilan, koji će biti kvalitetniji od glavne konkurencije u domaćem prvenstvu. Ne treba se zaletati pa dovesti kao što i sam Rabba kaže 4-5 skupih igrača koji će prvom prilikom nakon ispadanja iz evrope ili serije loših rezultata da dižu sidro i budu nezadovoljni. To je uvek mač sa dve oštrice.

Znači praviti tim u odnosu na Čukarički i TSC. U odnosu na njih biti bolji. Mi moramo da imamo prvo kontinuitet rezultata i pozitivnog poslovanja u domaćim okvirima da bi rizikovali u inostranstvu. Mi se svakako ne bi blamirali po LK ako bi ojačali ovaj tim za 30%. Mislim i praksa pokazujemo makar u tom takmičenju da kompatibilne, timski nastrojene ekipe uzimaju bodove i ne blamiraju se.

Nama ne treba spektakularan prelazni rok.
Ja bih iskreno ovako nečem težio, prvo bih svim silama išao da ukradem Docića Čukaričkom jer je on garant u našoj ligi a i čovek je kvalitetan fudbaler. Mislim da je realnije da ga dovedemo nego što to mislimo, red je i on da igra pred navijačima a ne pred 200 ljudi ili Vulića. Vratio bih Medojevića. I sa dvojicom takvih igrača bih završio vezni red. Ostaje dovoljno prostora za Zukića i Topića koji se ne bi ugušili. Od stranaca pojurio bih svim silama onog Fernandeza iz Poljske, doveo napadača stranca i beka koji je proveren igrač. Ako postoji prostora za krilo stranca i njega bih doveo. I to je sve. Uz par odlazaka i afirmaciju nekih mlađih igrača, eventualno dovođenje nekih dobrih potencijala ako se ukaže prilika. Mi jednostavno trebamo prvo da budemo bolji od konkurencije a da ne urušavamo ekipu. Mi smo tek sad pokazali određeni kvalitet i mentalitet u ekipi. Tek sad su koliko toliko kliknuli, neki su videli da mogu (Topić i Zukić) i igraju u skladu sa tom spoznajom da mogu. Jednostavno prvo kompatibilan tim koji je solidan na svakoj poziciji pa tek onda dovoditi kvalitetne igrača. Mi moramo težiti tome da za 2-3 sezone na primer toliko podignemo klub da možemo da vratimo Gaćinovića i sl igrače i da nam to bude taj “peak” u kom bi probalu napraviti iskorak u domaćem takmičenju i pripretiti ozbiljno :shit:

Naravno ako se ukaže prilika da se dovede neko ko odskače i ko je jako kvalitetan, treba se isprsiti i dovesti ga ali mira da postoji mera i dobro da se proceni.

Postoji mnogo dokaza u mnogim ekipama srednjeg nivoa da masovno ulaganje nije ključ, samo pogledati ekipe poput Aris-a, Osijeka, Hajduka i sl koji i pored finansijski jako dobrih ulaganja ne prave nikakav iskorak u evropi. Meni se recimo najviše sviđa Rijeka. Treba napraviti neki sistem gde se posluje sa ekipama iz liga petica, dovode niihovi igrači koji ne zaigraju u prvom timu. Npr sa Italijanima sa kojima već imamo odeđeni kontakt. Rijeka je relativno redovan učesnik u evropi i naravno variraju sa rezultatima u domaćem prvenstvu ali znaju šta rade i ne zaleću se. Ne daju 2 mil za obeštećenje kao npr Osijek već dovedu mlade fudbalere iz evrope koji nisu lošijeg kvaliteta od tih koje dovede Osijek. Ovo su sve banalni primeri ali razumete šta hoću da kažem.
Da rastemo i organizujemo se kako treba.
Turija

Post by Turija »

@Deep
O 30% novih igraca i ja govorim, kada sam napisao da treba svaku liniju tima da pojacamo. Ali, 30% koji ce moci da igraju mnogo ravnopravnije u Evropi, a u nasoj ligi da ne govorimo.
Ima li u Srbiji takvih 30%? Sve ostalo je i moja prica.

Nije Docic igrac za Evropu. Videlo se to i u nastupima Cukarickog tamo.
Cukaricki imao dobre i mlade igrace( bolje od nas), pa nista. Petarda samo takva. Dobro, mi smo primili 6 od Laska :devil:

Svaki nas dobar mladi igrac otice prvom prilikom u inostranstvo i nikad neces uspeti da sastavis respektabilan tim bez kupovine. Ali, ako imas da kupis sada i napravis uspeh, posle i ako ode mladi igrac, dobices novac i kupices drugog. Da li mladog ili starijeg zavisi od procene sta ti treba. Vazno da igraci zele da dodju u Vosu. Magnet je samo igra u Evropi, a ne borba za nju i domaca liga sa Cukom, TSC, Javorom, Surdulicom...
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Ako klub planira dovoditi jednog,dva,tri igraca... voleo bih da to ipak budu stranci poput Baraya i Traorea,nesto novo u nasem fudbalu,sveza krv... kakvi crni Docici,Medojevici,Gacinovici.... I nama (navijacima) treba ta nova "ljubav" novi flert,novi izazov,upoznavanje sa igracima,onda tu ide obostrana pozitivna tenzija,iscekivanja,dokazivanje,motivacija,nadanja... a ovi provereni domaci ili povratnici,siti oni nas siti mi njih
Image
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Dovodjenje Covica sada bi bilo potpuno besmisleno s obzirom na to koliko igraca imamo na tim pozicijama. Na stranu njegovi kvaliteti, prosto bismo zagusili pola tima, ne samo poziciono vec i u svlacionici.
Nama su potrebni levi bek i spic golgeter, cak mozda i vise nego desetka.
hvylarn

Post by hvylarn »

Vratite Drinčića, motor ekipe. I sa ovih približnih 40 godina i bez dve sezone igranja bi bio bolji od polovine trenutnih.
Post Reply