Draganeeeeeeeee,Draganeeeee......
Dragan Mrdja,igrac,covek... koji je obelezio sezonu 2009/2010 u Vojvodini i u Jelen super ligi,definitivno.
Mislim,da bi se bez problema moglo diplomirati na temu "D.Mrdja - lik i delo".Djumi,das mi A licencu,ako dobro napisem sastav!?
Salim se malo!!!
Ne znam iz koga ugleda sagledati sve ovo oko Mrdje.... ali recimo evo samo nekoliko teza,jer iskreno,malo me i mrzi pisati ovo,posto je vecina vas sve vec rekla.Dakle:
-fudbalski kvaliteti
-Zvezda ili Vojvodina
-kapitenska traka
-ljudske osobine
-orao ili samo "beli medved"
O Mrdjinim fudbalskim kvalitetima sam dao svoje misljenje jos u trenutku dok je potpisivao za nas.Mrzi me da trazim sad taj topic,ali moram reci da ni danas ne bih bas mnogo promenio svoj iskaz u odnosu na tada.Iako ima (za moj ukus) mnogo vise fudbalskih mana nego vrlina,ipak je specificna vrsta igraca,koji ako se "pronadje sa klubom",moze biti veoma ubojit.U Vosi se "pronasao" (ali s kim?) i zato je najbolji strelac prvenstva,mada jos uvek ne smem nista uzeti zdravo za gotovo,jer Andrija mozda svoj het-trik cuva za kraj.Koga Baljak ujede,taj se i Kaludjerovica boji
Mnogi su mu zamerili jer je zvezdin igrac.Meni licno taj deo njegovg CVa iskreno nikad nije zasmetao,kao u ostalom ni kod bilo kojeg drugog igraca koji je dolazio iz Zvezde ili Partizana kod nas.Jednostavno,ako se trudis,pa jos nesto i znas... super.Ako je drugacije,ne valja.Ovaj put,rekao bih da smo da smo sa tog aspekta napravili pogodak dovodjenjem Dragana.Niko ne moze niti sme da kaze,da se Dragan Mrdja nije trudio u dresu Vojvodine.Interesantno da niko od forumasa nije prokomentarisao onaj Draganov trk u finalu,od gola ka centru,da bi zastitio Maria od Lazetica i onih ostalih.Izgledalo je,kao da je 100 godina,nas.
Kapitenska traka... najveci greh i najveci Mrdjin teret u ovom klubu.Vise je nego ocigledno!!!Ne znam,mozda sam u pocetku,mozda i pod uticajem vecine,bio protiv,ali kad pogledam sa ove distance,Dragan Mrdja je igrac Vojvodine koga fudbalski svet u zemlji Srbiji najvise respektuje.Mislim,da je od svih igraca imao i najveci autoritet na terenu,kod sudija... iskreno,smatram da nije napravljena greska,prilikom dodele trake.
E sad... sta reci o Mrdji kao osobi?Da li je umesno bilo sta i napisati,kad ne poznajem coveka?Ali moram izneti cinjenice,koje me pomalo zbunjuju,tako da necu moci dati svoj sud u ovoj koloni.Njegov boravak u Vosi obelezili su verbalni konflikti sa navijacima,pa na kraju i sa saigracima.A opet na terenu je,cini mi se uvek davao maximum,u stampi takodje uvek korektan,kulturan,umeren... i sam Djumi je spominjao da je Mrdja bio spreman i kapitensku traku da vrati,tako da zaista.... ne mogu izneti neki svoj sud po ovom pitanju.
i na kraju jos u prilog celini iznad,da kazem da me tek zbunjuje Draganovo "telefoniranje" za vreme zagrevanja,i njegovo (uvek isto) skandiranje posle i najmanjeg uspeha (uvek istoj osobi)
A sto se reprezentacije tice... lepo je to sto je on kao"nas" pozvan,ali... eh,kad bi mi i Antara bio dostupan kao Djumi,pa da ga pitam... da li nam to Mrdja treba zbog svoje visine,kao Zigina zamena?Mislim,igra glavom...

Smatram da je jedino koristan za ekipu,protiv reprezentacije,protiv koje bi trebali igrati podredjenu ulogu.Npr.u finalu svetskog prvenstva... ali opet,nema Dragan bas toliki kvalitet da bas u finalu bude najbolji
eto,sto rekose Grba & Turija,
pozitivna nula
p.s.i takav kakav je,dva puta bolji od Marka i Ljubise zajedno