23. kolo: Vojvodina-Sloboda 2:2

Ko je jači, Era ili Lala? (iz našeg ugla)

Poll ended at Sat Apr 13, 2013 10:02 am

Lala, što bi u sredu do finala (pobeda)
32
86%
Ta podjednaki su... (remi)
3
8%
Era od mermera (poraz)
2
5%

Total votes: 37

shecky

Re: 23. kolo: Vojvodina-Sloboda, subota 19h

Post by shecky »

Sta reci.. kakvu poruku poslati.. :)

Ozb meni je ovo najbolja utakmica koju sam gledao u zadnjih min. 5 godina!!
Strasan tempo za nasu ligu i to od 1 do 90 min!
Svaka cast i Slobodi koja nije dosla da se bunekrise nego da igra fudbal..msm barem igraci da golmana ne racunam...
Ne verujem da saban u zutom nije 10min produzio jer je Rankovic bar 6-7 min ukralo paseci travu!!
O Piskavcu sta reci..jeste shaban ali je lik ,umirao sam od smeha gledajuci ga ,ali je svakako nerealan trener ,nmg da verujem da u prvom poluvremenu posle jednog ofsajda od 2m on skace ko lud i buni se??!! o0 .. moron...

Sto se nasih tice ,tacno se vidi koliko Djura fali tj kako smo slabi u defanzivi kad on ne igra.
Marko nije za tu poziciju on je znalac i nit ima snage da se rve nit zna to da radi.. velike greska Vigija.
Kosovic me malo razocarao ali ipak je klinac jos pa ne trebe preterano kritikovati.
Enver jbt sta reci??? IGRACINA sa DVA srca! Kapa dole!

Neki kritikuju Kataija .. jeste zna nekad da pretera sa fintama ali po meni on igra sezonu karijere bar dosadasnje.
Neverovatno je elegantan prosto leti kad dobije loptu i zna sta zeli sa njom u vecini slucajeva, nadam se da cemo ga otkupiti od Olimpijakosa.

Susnjar veliko razocarenje za mene... nit se bori nit ulazi u sanse..

Iako sam ga kritikovao pre svega zbog zivota van terena ,red je red ,da se pohvali i Runi koji je igrao sasvim dobro.
Ima dobre lopte nije pravio gluposti tipa zuti karton u 5 minutu i slicno.

Kada sam ulazio na stadion opet sam vido likove za koje samo kad mu vidis facu odmah znas da nije nas!
Preselo mi momentalno i imao sam osecaj u prvih 45 da na stadionu ima ustvari najmanje Vosinih navijaca ,ali drugo poluvreme? :) :) kad je poceo ceo stadiona da peva aaaaaaaaaaaa!! Neprocenjiv osecaj!

Krivo mi je sto nismo pobedili ali mi i nije nesto preterano zao jer su momci strasno dobro odigrali ai kad vec neko mora da nas zakine onda nek to bude ekipa koja nije dosla da se bunkerise a pritom i zna da igra.

Cak sta vise mogao bih i Vigija pohvaliti prvi put u zivotu xaxax.
Milan

Post by Milan »

Akcent wrote:Stop besplatnom ulazu!!!!

K*nja mi se od likova koji sede pored mene i proslavljaju het-trik Nenada Milijasa...
Ovaj put se ne mogu sloziti, a delio sam tvoje misljenje u dosadasnjim utakmicama sa slobodnim ulazom. Za razliku od tada, veceras nisam imao utisak da ima puno zalutalih. Verujem da su istinski ljubitelji kluba bili u ogromnoj vecini, sto je, uostalom, i pokazala sjajna atmosfera...
lazarr wrote:Nekoliko izležavanja pred kraj smatram legitimnim pravom ekipe koja se brani da ukrade koji minut. Time se bave i veće ekipe u jačim prvenstvima od našeg. Najbolji lek protiv toga su 2-3 gola u njihovoj mreži i izležavanja odjednom više nema. Zato, sami smo krivi.
Poceli su sa izlezavanjem jos od 60. minuta, sto je vise nego bezobrazno i to im necu zaboraviti, ali, kao sto si i sam rekao, potpuno legitimno. Problem je hohstapler od sudije, koji im je to dopustio, a pri tom je i sam ukrao najvise vremena na najperfidnije nacine...

Sa fksloboda.org:

Hrabri i veliki

Vojvodina-Sloboda 2:2 (1:1). Genijalne asistencije Ranđelovića i hrabra i otvorena Sloboda.
Još jedna sjajna utakmica kada igra Sloboda. Pred oko 6000 gledalaca na novosadskom Karađorđu, u otvorenoj igri Sloboda i Vojvodina podelili su bodove - 2:2.

Iznenađujuća postavka Stamenkovića, koji je prvi put postavio formaciju 3-5-2 (ili 3-4-1-2). Posle više od godinu dana na teren se vratio Lazarević, a šansu od prvog minuta dobio je Nigerijac Daniel Olerum: Ranković - Bajić, Lazarević, Gojković - Vasilić, Pilipović, Knežević, Pejović - Tiago - Olerum, Ranđelović.

Od samog starta videla se jasna ambicija Slobodaša, da napadnu, ni malo ne respektujući velikog rivala. Ipak, poveli su domaći. Nešto užu odbrambenu liniji koriste Novosađani u desetom minutu, kada je Katai centrirao a na prvoj stativi odlično reagovao Alivodić. Isti igrač je nešto kasnije pogodio i stativu.

Crveno-crni, danas u novoj crnoj garnituri, do poravnanja stižu u 31. minutu. Sjajno je Ranđelović spustio loptu Pilipoviću, koji oštro šutira u malu mrežu gola domaćih, i donosi veliku radost za stotinak Užičana na jugoistoku.

Krenuli su odlučno Užičani u drugom delu. U 51. minutu dolazi do potpunog preokreta. Bravura majstora Ranđelovića, koji u prostor izbacuje Vasilića, a kapiten oštro tuče iskosa sa desne strane. 1:2!

Od tog trenutka, Sloboda je kontrolisala igru dvadesetak minuta, do momenta kada je Vojvodina iskoristila igrača više na terenu i izjednačila. Pejović se povredio, a sjajan centaršut Alivodića, koristi Vranješ, i postavlja konačan rezultat.

U finišu utakmice, Vojvodina je preuzela inicijativu, koju srećom nije materijalizovala. Dobre šanse nisu iskoristili Katai i Vranješ, a siguran je bio i golman Ranković.

Na kraju, velikih i pravednih 2:2. Sloboda se neporažena vraća sa dva teška gostovanja na severu zemlje, pruživši zaista sjajne partije.

Valja napomenuti da se sudija Srđan Obradović 90 minuta dodvoravao domaćima, a nisu zaostajali ni pomoćnici. Ostaju nerazjašnjene dve situacije koje su okarakterisane kao ofsajdi, kada je u ozbiljnim situacijama bio Olerum.

-------------------------------------------------

Saznajemo da je nakon utakmice, neko iz obezbeđenja domaćih fizički napao šefa struke Slobode Stamenkovića, nakon čega je nastao opšti metež. O ovome će se više znati narednih dana.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

"Valja napomenuti da se sudija Srđan Obradović 90 minuta dodvoravao domaćima, a nisu zaostajali ni pomoćnici." :frown:
Mi nismo isti meč gledali. Manje su me debelo krme i onaj njihov golman folirant iznervirali od glavnog sudije a i onog debila pomoćnog ka zapadu koji izgleda još nije savladao lekciju - pasivni ofsajd.
Već je rečeno manje više sve, samo mi nisu baš najjasniji hvalospevi na račun Kataia. Momak je neozbiljan i dalje, nonšalantan, znam da može da udari tu loptu, ali on kao baba nekad puca, kao da se boji da ga noga ne zaboli.

p.s.Ovakva atmosfera na zapadu u drugom poluvremenu, a da nije meč sa blizancima...kopam po sećanju, ali ne pada mi ništa na pamet.
Io odio Belgrado
shecky

Post by shecky »

Nek prica ko sta zeli ali ja i dalje tvrim da je Katai nas najkvalitetniji fudbaler.
Setite se.. koliko ste pljuvali Ducu pa pogledajte gde je sad..

A sto se ovog izvestaja tice jbg.. nista vise ni manje navijacki nego sa naseg zvanicnog sajta.
A prava istina je da je Sloboda zasluzila bod a Vosa 3.
A sto se sudije tice realno gledano 3 prekida zbog njihovog golmana ,nije da sam merio al da ga jebes ako nisu sva tri bar 3min trajala .. to znaci 9min SAMO zbog golmana...
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

shecky wrote:Nek prica ko sta zeli ali ja i dalje tvrim da je Katai nas najkvalitetniji fudbaler.
Baš zbog toga ga i kritikujem.
Io odio Belgrado
Salvador

Post by Salvador »

Nevernik wrote: Cela ta Ne Zanima Me Prvenstvo Nego Samo Kup I Utakmice Sa Partizanom/Zvezdom filozofija je seljacka i luzerska. Zbog nje ce Vosa vecno biti treca.
:!:
Apsolutno delim misljenje. Neki ovde pisu da nam je svejedno da li smo uzeli tri boda ili jedan - potpuno neverovatno.
Samo borbeno !

Post by Samo borbeno ! »

Sjajno su odigrali nasi momci,ali falilo je i srece :roll:
Susnjar opet nije nista pokazao,ok treba da dobija sansu al vidi se bre odma dal je neko zreo za prvi tim Vojvodine. Vreme ce pokazati.
Trener gostiju kao na lsd-u ,trci pored aut linije i mase rukama tripuje da je pomocni sudija jbt :lol:
Drina

Post by Drina »

shecky wrote:Nek prica ko sta zeli ali ja i dalje tvrim da je Katai nas najkvalitetniji fudbaler.
Katai moze mnogo ali nece postici nista! Covece, kad neko sa dvadeset i nesto ne zna da pogodi okvir gola onda je to znak da
taj igrac ima VELIKI problem. Pa to je trebao da nauci jos.... da zna da suta dao bi sigurno makar gol na ovoj utakmici.
ristoo7

Post by ristoo7 »

Одлична утакмица, да се овако игра сваке недеље лако би било пунити стадион и са наплаћивањем улаза. Атмосфера на западу одлична, са оваквим утакмицама се привлачи публика, а и публика са оваквом атмосфером мотивише фудбалере.
Одбрана и даље шкрипи, није ми јасно како толико утакмица одбрана игра лоше, када су ти исти играчи играли одлично у претходном периоду, то је по мени посао који наш тренер још није одрадио, или не зна да га одради.
Са друге стране трио Енвер, Катаи и Врањеш по мени може да уништи било коју екипу у нашој лиги, само да се последња два, по мени наша два најбоља фудбалера коначно спреме за 90 минута, био би ред.
Косовић одличан. Шушњар и даље показује само потенцијал, надам се да ће ускоро експлодирати и доказати се да је прави нападач, каквог нисмо дуго гледали у нашој лиги.

Поред купа, једина брига до краја сезоне ми је последње коло и могућност намештања те утакмице. Можда је управа издржала пар месеци без неких глупости, али су то и даље исти људи који су толико проблема и грешака направили да су одавно требали да оду, сами од стида, али то је нешто што је искорњено и нашем друштву.
Box

Post by Box »

Odlicna utakmica! Zakula mnogo sigurnije deluje od s. , hvata lopte , uklizava da spase Runijeve brlje... Paja je imao par veoma lepih poteza i odigrao je dobru utakmicu. Enver je tenk!!! Jedino Susanjar slab, jako je pogubljen i ne siguran.Ilic kada je usao u igru sve je krenulo mnogo agresivnije i jedva su se branili.
Na zapadu atmosfera prava slaninarska i krivo mi je sto nismo pobedili jer bi zapad eksplodirao...
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

ristoo7 wrote:Одбрана и даље шкрипи, није ми јасно како толико утакмица одбрана игра лоше, када су ти исти играчи играли одлично у претходном периоду, то је по мени посао који наш тренер још није одрадио, или не зна да га одради.
Odbrana je bila dobra zato sto se nije igralo toliko ofanzivno. Kad imas napadacku taktiku, odbrana je vrlo cesto stavljena na test, a mi sa Vignjevicem konacno imamo neku pristojnu taktiku, koja moze da nam donese golove. Ovoj ekipi samo fali jedan Despotovic/Fierro/Aleksic da puni mreze, jer nemamo onog pravog spic igraca.
Schteph_F89

Post by Schteph_F89 »

Jedan zanimljiv detalj sam zapazio preko tv prenosa a to je kada je posle utakmice Vignjevic dosao do G.Ilica i onako znojavog ga zagrlio i potapsao i uz osmehe su razmenili par reci.Raduje me ovakva zdrava atmosfera :cheers:
fksloboda.org

Post by fksloboda.org »

Najpre veliki pozdrav svim vojvodinasima, uzivao sam u NS, kao i uvek, to je gostovanje koje ne propustam, najbolje!
Divan ambijent, cestitam vam na poseti, na onom zajednickom navijanju tribina.
Vojvodina je bila bolja, sto je i logicno, jer ste kvalitetnija ekipa, sa vise kvalitetnih igraca u punoj snazi, najboljim godinama, sa duzom klupom, kvalitetnim klincima, naravno, bogatiji i veci klub, dok mi krpimo rekovalescente, igrace koji nisu igrali neko vreme, pa traze formu za odlazak u Azerbejdzan, Kipar, jer za kvalitetnije nemamo.
Mogli ste do pobede, mogli ste dati jos bar 3 gola, ali mogli smo i mi svasta napraviti da nam se nije povredio Pejovic, kada smo primili drugi gol sa igracem manje na terenu! Nekoliko vrhunskih poteza Randjelovica bilo je ono u cemu sam najvise uzivao!
Iako sam bio preko puta dijagonalno i ne znam sta se tacno dogadjalo, razumem pricu sa Piskavcem, jer znam kako bi bilo kod nas da dodje tako blago receno temperamentan gostujuci trener.
Sa druge strane, sta god ko mislio o njemu, smatram da mu pripadaju velike zasluge sto mnogi od vas tvrde da im je ovo jedna od boljih partija Vojvodine u zadnjih par godina.
Naime, sa povredjenim Randjelovicem i Knezevicem, zbog kartona odsutnim nezamenljivim Lovricem, sa Olerumom i Lazarevicem koji igraju prvu utakmicu nakon godinu dana neigranja fudbala, jos uvek nedovoljno spremnim Pilipovicem nakon loma noge i prakticno bez klupe, retko ko bi se onako otvorio na Karadjordju i priredio obrte, uzbudjenja, omogucio i vama da se razmahnete, primorao vas da uvedete Oumarua, koji nam je razvalio odbranu. I sve ono sto on urla kraj klupe stimulise nasu ekipu, dize tenziju i tera ih da pruze iznad mogucnosti, a ispostavlja se u korist fudbala, opet kazem, sta god opravdano imalo da se kaze o ponasanju.
Kulminiralo je onim njegovim gestikuliranjem sutiranja lopte koja je izlazila pored njega u aut. Ali, tome je prethodila situacija kada mi osvajamo loptu na levom beku, Smiljanic, mislim, se valja na terenu, a mi ne krecemo u napad, vec izbacujemo u aut, iako smo, mislim, tada gubili 1:0. Smiljanic odmah ustaje, znaci nije strasno nista bilo, valjao se, vracate loptu, a u sledecem napadu napred ostaje da lezi Vasilic, vi ne izbacujete, vec krecete u napad. Ja sam prvi koji mrzi to vracanje i izbacivanje u aut i to, kao i valjanje po terenu su jedine situacija kada vicem na nase igrace, ali ta situacija je pokrenula lavinu uz njegovo standardno skakanje kraj klupe. Tada je odlepio.
Da je on drugaciji, mi ne bismo gledali onakvu utakmicu, a Sloboda mozda ne bi bila vise u prvoj ligi, vec Cukaricki, Bezanije itd. Mozda biste vi imali 2 boda vise, ali za drugo mesto na tabeli su velike premije igracima, a nije prvo, znaci samo trosak 8)
Ono sto najvise zameram je ono vracanje izmene i valjanje naseg golmana. Knezevic je povredjen nedeljama, premicac, on je opravdano lezao i trazio izmenu, ali nije dobio i vratio se posle par minuta kraj aut linije, jer nama jednostavno nema ko da udje u igru i igra na tom nivou. Rankovic je od 3 valjanja, jednom lezao opravdano, jer je dobio strasan udarac, to sam video, bio mi je blizu, druga dva verovatno simulirao. A ono sto me najvise nervira je odugovlacenje sa izvodjenjem prekida, posebno zato sto mislim da nam nista ne donosi, a obicno se tako i lose izvede prekid.
Provukli ste nam se u Uzicu jesenas, mi smo se provukli sada za prvi bod u NS, sto nije mala stvar!
Veliki pozdrav i srecno u kupu!
Last edited by fksloboda.org on Sun Apr 14, 2013 12:36 pm, edited 3 times in total.
Brick Liman

Post by Brick Liman »

Odlična atmosfera i klasični FCV koji između poraza od OFKOBSKA i remija sa Slobodom tuče klub vojne službe bezbednosti. To je taj proklet klub koji volim.
Ne znam kako nekog može da iznervira ona pankečina primatska gospodin Piskavac, obučen po poslednjoj modi u Groznom, Taškentu i Dušanbeu. Ono je toliko primitivan oblik života da ne može da te iznervira. Prvom prilikom kad odem u Užice, otići ću u taj njihov socko shop i kupiti ovu pregroznu majcu. Toliko je grozna da moram da je imam.
Image
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
DUB

Post by DUB »

Manite se Piskavca, ne bi ja tu nista dirao.
Dueli sa Slobodom su jedni od retkih kad na utakmicu ne idem samo zbog FCV nego delom i zbog doticnog. Svaki put zeljno iscekujuci da vidim kakvu ce nam zabavu prirediti. :mrgreen:

A glede Alivodica, sve stoji sto je napisano (uostalom i sam sam mu dao 3 boda u glasanju za igraca utakmice). Ali ne znam da li sam samo ja to primetio, ali decko mnogo voli loptu. Toliko da ju je u par navrata uzimao i sopstvenim saigracima, pogotovo ono u prvom poluvremenu kad ju je bezpotrebno skinuo Susnjaru sa noge i upropastio idealnu sansu. Malo samo da se iskontrolise po tom pitanju i bice jos bolji.
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Locked