24. kolo: Vojvodina-Spartak 0:1

Locked
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

budababa wrote:Mora se nešto menjati, ili pojedinci na terenu, ili filozofija igre, to je bar jasno nakon uvida u to da smo u poslednjih 12 utakmica u prvenstvu doživeli osam poraza.
Eeeee.... to mene zbunjuje.... u svakoj ozbiljnoj ekipi,u periodu tako losih rezultata,nijedan igrac ne bi smeo da se upusta u onakve egzibicije sa driblinzima kao sto je Tadic radio na JNA.Odakle im ODJEDARED toliko nadmenosti? Razumeo bih da smo svaku trecu ili svaki pet mec igrali na takvom nivou,ali.... nismo.I zaista nije mi jasan taj mec na JNA.Jer ocigledno je posle ove utakmice,da nismo digli igru na taj nivo.... koji je u cetvrtak prezentovan.Nesto kontam,da bi takav mec,mogli videti samo jos u finalu kupa... pa ne bi bilo lose poslati obavestenje Anticu i svim menadzerima,da na druge utakmice sto se tice Vose,ne moraju ni dolaziti,jer nece imati sta videti :wink:
Image
Xomep182

Post by Xomep182 »

Krle wrote:Tužno je što sad sve ovo pričamo, jer ispada da smo neozbiljni. I šta ako nas je Spartak pobedio? Jer treba sve u vodu da bacimo? Bili su bolji za gol - kapa dole. Dobra ekipa, tvrd fudbal, kraj. Kakve vi promene, drage kolege, doživljavate iz meča u meč. Jel ste dosledni? Jel znate šta želite? Pukli smo od Golubova, jbg, neka smo. Zaslužili smo da puknemo. I šta sad? Pljuvati po našima? Jel' su igrala naša deca - jesu. Jel smo se trudili - jesmo. I? U pamet se ljudi, ako smo ljudi. Toliko.
Slazem se 100%.
na poluvremenu drug sedi pored mene i vise puta izgovara recenicu "ja i dalje ne mogu da verujem da mi gubimo..."

Mislim da sa igracima mora dosta da se radi na psiholoskom planu..jer, ponavljam, do gola smo stvarno dobro igrali, a onda smo skroz pali...

A verovatno je i umor imao uticaja..
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Vec sam rekao,i meni se cini da smo sasvim pristojno i prepoznatljivo igrali,al jbg.... jedna greska i potop.Ne mogu reci da se igraci nisu trudili,pogotovo me Mario osvojio svojim izgaranjem na svakom delu terena.Ne zameram nikome nista za ovaj poraz.Kamo srece,da nam je svaka utakmica ovakva... da nema ono domaci-gostujuci teren
Image
pera

Post by pera »

Dugo pratim ovaj forum,pa evo konacno sam resio i da se aktivnije ukljucim u raspravu. Evo nekog mog vidjenja ove utakmice.
Izasli su nasi igraci sa zeljom da pobede, trudili se, uklizavali, pokusavali na sve nacine, ali taman koliko ih je sve islo protiv partizana, toliko im danas nista nije polazilo za rukom... Ekipa Spartaka odigrala je motivisano i borbeno kao da se bori za finale LS i na kraju imala i srece da dodje do vodeceg (ujedno i pobedonosnog) gola. Moram priznati da me je u gostujucoj ekipi odusevio nas bivsi clan Vidak Bratic, koji im je danas drzao celu odbranu i pokupio 99% lopti. I svaka cast Spartaku za kornere, posto svaki put se bar 5 igraca zalece na skok i predstavlja opasnost po gol protivnika.
A sad malo pojedinacno o nasima:
Brkic-nije imao puno posla, nisam obratio paznju na njega prilikom gola Spartaka, tako da ne mogu da kazem koliko snosi krivicu. Nepotrebno je nekoliko puta dovodjen u nezgodne situacije povratnim loptama i delovao je pomalo nesigurno u tim situacijama. Svaka cast za ona dva odlaska u protivnicki sesnaesterac
Vulicevic-dobijao je i dosta lopti u probojima po desnoj strani, ali mora popraviti centarsut, borbenost na standardnom nivou
Tumbasevic-covek niti je levak, niti je bek, ali svojim zalaganjem uspeva da sve to prikrije i ni u kom slucaju ne bude slaba karika
Pletch-danasnja partija mi se nije svidela, previse komplikovanja u pojedinim momentima i preveliki izleti, koji su uvek potencijalna opasnost po nas gol zbog nedostatka brzine da se vrati u odbranu
Karan-zadovoljavajuca partija, ne rizikuje puno i cisti lopte, ali s vremenom ce verovatno dobiti sigurnost da malo saceka. Dve situacije mi kvare opsti utisak-po njegovom kretanju prilikom kornera bio sam siguran da cemo primiti gol,sto se i obistinilo i to cini mi se bas preko njega i druga je bespotrebno i bezrazlozno guranje na ivici sesnaesterca prilikom akcije kada je ponisten gol Spartaka. Svaka cast za trud i u napadu na kraju
Adjuru-moram da kazem da mi se uopste ne svidja njegova igra u fazi napada, posto mu je uvek potrebno bar 3-4 dodira da umiri loptu pre narednog pasa. Mozda nije ni losa stvar sto ce pauzirati u sledecem kolu, da vidimo alternative na njegovoj poziciji
Djurovski-slaba igra desnom nogom je njegova odlika, ali sam ocekivao da bar jedan sut bude realna opasnost po gol Spartaka. Prilicno bleda partija, ali ipak igrac koji ima ideju ali cesto ne i dovoljno snage da ideju sprovodi u delo tokom cele utakmice
Tadic-trudio se, trcao, cak i uklizavao ali jednostavno danas mu nista nije islo. Ipak po meni znacajan pomak u odnosu na neke ranije utakmice
Mereba-nije igrao na svojoj poziciji, neka pozicija poluspica mi se cini korisnijom za ovog igraca. Nesto bolji u delu igre kada je igrao na levom boku
Medojevic-decko je dobio 3 udarca u nos i ocigledno povredio ledja pre nego sto je izasao. Ostatak utakmice propratio je sa puno nervoze i podrske saigracima. BRAVO MEDO!!!
Mrdja-danas prilicno neprimetan u zavrsnici napada, ali pretpostavljam da je odvlacio igrace posto su vezni igraci imali vise prostora blizu sesnaesterca
Mudrinski-nista posebno nije pokazao, ali cini mi se kao igrac koji moze da odigra "sidro" i distribuira lopte u prostor brzim igracima poput Mrdje
Smiljanic-usao je pun zara, sprintom dosao do klupe kada ga je Djumi pozvao, grizao, pokusavao. Samo tako nastavi momce
Stjepanovic-dosta kratko je igrao, pokusavao ponesto, nije cak ni puno solirao, ali na kraju bez ikakvog uspeha

Moram jos da dodam da mi se na poluvremenu ucinilo da ce Mitosevic uci, posto je jedini otrcao do svlacionice, a ostali rezervni igraci su ostali na terenu, ali se ubrzo vratio. Videlo se danas i ono sto sam primetio i na utakmici sa partizanom, a to je da je Novakovic igrac koji unosi veliku razliku u timskoj igri i presingu na zadnju liniju protivnika, koji nismo uspeli da izvrsimo ni na kraju utakmice.

PS:izvinjavam se na dugackom prvom postu, trudio sam se da sve pokrijem posto sam posle godinu dana pogledao utakmicu sa zapada :)
shecky

Post by shecky »

E pa sad nije da su se nesto preterano trudili tj ni blizu agresija nije bila ko na JNA...
A sta treba da ih slavimo ?? pa naravno da ih treba pljuvati..
Da se razumemo ..grdno se zaj***o onaj ko misli da je finale kupa ispralo fleke ..
Ja ne zaboravljam tako lako niti prastam , jednostavno izvlacenja NEMA za ozbiljan klub.Mada... koliko smo mi ozbiljni..
100 puta smo culi ono..e sad smo kixnuli pa moramo da kuci protiv FK xxxyyy da se iskupimo za poraz.. xaxa ,tako nesto ne postoji!
Xomep182

Post by Xomep182 »

shecky wrote:E pa sad nije da su se nesto preterano trudili tj ni blizu agresija nije bila ko na JNA...
A sta treba da ih slavimo ?? pa naravno da ih treba pljuvati..
Da se razumemo ..grdno se zajebao onaj ko misli da je finale kupa ispralo fleke ..
Ja ne zaboravljam tako lako niti prastam , jednostavno izvlacenja NEMA za ozbiljan klub.Mada... koliko smo mi ozbiljni..
100 puta smo culi ono..e sad smo kixnuli pa moramo da kuci protiv FK xxxyyy da se iskupimo za poraz.. xaxa ,tako nesto ne postoji!
Ne treba da ih slavimo, ali ne moramo sad ni da ih pljujemo, bar ne jako ...pokusali su da ponove JNA, ali im nije uspelo, nisu se vukli po terenu, konacno su poceli da igraju. Po meni cak i bolje od protivnika, Spartak je ako se ne varam imao 3 suta na gol, i od toga je jedan usao, dok mi svoje sanse nismo uspeli da iskoristimo :roll:
smor

Post by smor »

A sramota protiv zvede? Pa cela Srbija je igrala 1, vec sam pisao kako sam zivi svedok kada je ciganka usla u kladionicu brazil i pitala koliko dobija na 1000 din ako odigra na zvezdu, pojma nije imala da popuni tiket, sifre, sing to sve govori... Rezultat znate... Nesto mi govori $$$$ da ce ciganka odigrti na nas u finalu... Tuga... I sta sad ovih 8 blamaza cemo da menjamo za kup? NEKA HVALA, a ovaj sto mu sastavljaju tim... Kabel place za takvom trenercinom....
soderstorm

Post by soderstorm »

Zaista nemogu da verujem da kritikujete Djumija za postavu.

Pa svaki trener bi izveo istu postavu posle odlicne utakmice tako da tu on sigurno nije kriv. Definitivno svezina ekipi je falila i tu je bio najveci problem. Ovaj spartak sa onim Adebajorom nista posebno nije pokazala dobili su nas kao i vecina ekipa dali nam gol i mi se pogubili. Imali smo 3 odlicne sanse Tadiceva ona babeci udarac Djurovskog i onaj penal a ovi imali mozda 3 suta na gol. Definitivno igramo lose kada gubimo uspeli smo da se vratimo protiv OFK Beograda ali jos smo tanki sa te strane. I pokazalo se recimo da u utakmici bas protiv OFK Beograda i protiv Hajduka i Partizana sta se postize kada je zar za pobedom izrazen a ovako moze nas da pobedi i klub iz male Mostanice.

Sto se tice kupovine kupa pa ja nemogu da verujem da neko zaista misli da ce oni cigojneri nama prodati kup. Koliko se oni dice kako imaju 10 duplih kruna i 20 i kusur prevenstava, oni ce nama da ti kup to su zaista price za malu decu.
shecky

Post by shecky »

Pa svaki trener bi izveo istu postavu posle odlicne utakmice tako da tu on sigurno nije kriv. Definitivno svezina ekipi je falila.

Izvini, ali ovo nikako nije logicno.
U tome je i poenta da se ubaci Slaven, Mudri, Adams, Smiljanic. Oni su zeljni igre valjda i sveziji, grizli bi vise nego ovi.
ice

Post by ice »

Zbog svega treba da nas na finale kupa ode više nego ikada.
Da nas ima redovno na hiljade, itekako bi bili neki faktor, svi bi strepeli od nas i uvažavali neki iole uobličen zajednički stav.Nemojte da se predomišljate u vezi te utakmice!
JEDNOSTAVNO, PETOG MAJA MORA BITI INVAZIJE NA BEOGRAD!
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
ssnigd

Post by ssnigd »

Pogledah snimak primljenog gola i definitivno Brka sa odbranom snosi krivicu. Ne moze golman da ima kretanje na centarsuteve, kreni pa stani. Ili izadji na loptu i pokidaj sve pred sobom, ionako si zasticen, ili brate ostani na liniji i cekaj sut kako bi mogao da odbranis to. Ovako si krenuo i samo ostao ukopan u mestu i naravno da onda ne mozes da odreagujes. Slicno onome kako je Kleo dao drugi gol. I dalje treninzi, treninzi, treninzi, treninzi...... pa do besvesti dok se ne nauce.

Spartak dosao neprimetno u NS, i odneo bodove za SU. A mi, sa sutevima kao babe neke i ne mozemo bolje. Steta zbog onolikog broja ljudi koji je bio na stadionu :(

A sad sve iz pocetka.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Nevernik

Post by Nevernik »

Marcello wrote:
@nevernik

Evo, npr. ja nisam otišao na utakmicu, "znajući" da je nameštena. Čak nisam ni siguran da jeste, iako i dalje MISLIM da jeste. Ja samo pričam o onome što sam video, a, veruj mi, imam prilično iskustva, stečenog na ovom i drugim stadionima, ne samo u Srbiji. Po načinu, na koji su se kretali naši igrači, pogotovo u 2. poluvremenu, meni se upalila lampica u glavi, da tu nisu čista posla. Nekad, jednostavno, osetiš da nešto nije u redu...Ja sam to danas osetio, moj subjektivni osećaj, ništa drugo...

A, pošto nam fudbal (i klub) vode sve same poštenjačine...mislim da ne grešim.
Marcello, nasi igraci se uvek cudno krecu, moraces da mi das neki jaci dokaz :).
Ja vec godinama dolazim na stadion i cudim se njihovim nefudbalskim potezima i kretanjima. Oni to rade jer ne znaju bolje. Jer smo mi skup prosecnih i ispod prosecnih igraca, od kojih nikad nece biti ozbiljan fudbaler.
Sa druge strane slazem se sa tobom da cemo zbog ljudi koji vode fudbal u Srbiji, i zbog dugogodisnjeg iskustva, uvek biti sumnjicavi.

Moj post se pre svega odnosio na likove koji imaju desetak postova ovde, pojave se posle svakog poraza da bi nam uz koriscenje large fonta objasnili kako je sve jedna velika namesteljka, bez nekog dokaza ili objasnjenja.
Ova nova zavera, koja se promovise i koja ukljucuje pola lige mi se ipak cini vise kao SF nego realnost. Pogotovo sto ukljucuje dobronamernost rezimskih klubova, koji nama poklanjaju kup. Pri cemu jedan od njih ostaje bez trofeja ove godine. Od kad su Zvezda i Partizan postali takve dobrice, posle 50-60 godina unistavanja svakoga ko im stane na put?

Kao sto je vec dosta ljudi reklo, problem ove utakmice je sto je cetvorici igraca ovo cetvrta utakmica u deset dana.
Vecina igraca se emotivno i fizicki ispraznila u cetvrtak. Plus je verovatno slavlje dugo trajalo.
Ne treba biti trenerski genije pa da ukapiras da su neke promene bila neophodne. Tim je morao biti osvezen.
Nije ovo premier liga , pa da igraci imaju snage za ovakav ritam.

Amaterska greska strucnog staba.
Tim veca, jer kao sto sam vec rekao, ovo je bila idealna prilika da se ponovo uspostavi crveno-bela romantika sa nekim uspavanim slaninarima.
Nevernik

Post by Nevernik »

smor wrote:a sramota protiv zvede ? Pa cela Srbija je igrala 1, vec sam pisao kako sam zivi svedok kada je ciganka usla u kladionicu brazil i pitala koliko dobija na 1000 din ako odigra na zvezdu, pojma nije imala da popuni tiket, sifre, sing to sve govori....rezUltat znate....nesto mi govori $$$$ da ce ciganka odigrTi na nas u finalu... Tuga....i sta sad ovih 8 blamaza cemo da menjamo za kup ? NEKA HVALA, a ovaj sto mu sastavljaju tim.... Kabel place za takvom trenercinom....
Cela Srbija, ukljucujuci verovatno i tu tvoju ciganku, je igrala na Hajduk u petak. Toliko da je mec bio blokiran u subotu.
Cela Srbija, ukljucujuci verovatno i tu tvoju ciganku, je igrala na Zvezdu u subotu. Dvojku ili 2-2.
Rezultate znas.

Koriscenje kladionice i raznih kladionicarskih dojava da bi dokazao svoju teoriju je prilicno glupa rabota.
Last edited by Nevernik on Mon Apr 19, 2010 12:29 am, edited 1 time in total.
UNIT8

Post by UNIT8 »

Momcima treba pruziti podrsku bez obzira na rezultat. Jako lako je moglo biti i 3-1. Jednostavno tako je ispalo. Niko ne moze zameriti igracima na borbenosti, stvarno se videlo da hoce pobedu. Pre par dana smo tukli partizan usred Beograda, a to izgleda mnogi jako lako zaboravljaju. Bodove koje smo danas izgubili ne znace bukvalno nista, a igracima ce biti dobra lekcija da se utakmica igra od prvog minuta, a ne poslednjih 20 i da se nista nece resiti samo od sebe.
Ja licno jos uvek ne mogu da skinem osmeh sa lica od cetvrtka, jednostavno kupili su me momci pobedom u kupu, sta cu slab sam na pobede protiv blizanaca :)
Imaju lepu sansu da naprave istorijski uspeh 5.maja, treba ih pustiti u miru da se pripreme za taj mec :wink:
vojvodina jedna jedina

Post by vojvodina jedna jedina »

Malopre dodjoh kuci posle dva sata voznje.Citao sam dosadasnje komentare i manje vise sve je receno.Danas sam ubedio druga koji inace od nedavno zivi u Novom Sadu da prvi put dodje na Karadjordje,jer on nije neki ljubitelj fudbala.Verovao sam da ce lepa atmosfera i dobra igra Vose uticati na njega da cesce posecuje stadion.A prvi njegov konkretan komentar na utakmicu je bio to da ima osecaj kao da gleda duel naseg Novoknezevackog Obilica koji inace bitise u cetvrtom rangu.Time je jasno i kratko opisao kakav se fudbal danas igrao.A ispod mene je sedao cica od pedesetak godina(bili smo na istoku),sa kojim sam sa vremena na vreme razmenjivao recenice.I rece kako je posle dugo vremena opet na stadion verujuci u bolje dane kluba.Bogami prevario se i imam utisak da je sada dosao i ko zna kad.I verovatno bar 4/5 danasnjeg Istoka razmislja na taj nacin.Video sam po navijanju da to nisu standardni navijaci,koji dolaze redovano na stadion,vec su sad iskoristili to sto je slobodan ulaz i to sto je napravljena dobra atmosfera posle pobede nad Partizanima.I kao sto sam napomenuo iznad, vecina nece dolaziti u narednom periodu.Inace obilo nam se o glavu to silno slavlje posle pobede u Beogradu.Kao da samo osvojili Ligu Sampiona.To sam napomenuo i u petak,samo sto tada sam to na poprilcno umeren nacin rekao.Ni na JNA nismo nista odigrali,odlucilo su dva trenutka inspiracije Tadica koji je mozda igrao utakmicu karijere i dve odlicne reakcije Mrdje.Sto se tice Djurovskog osim atraktivnog gola isticao se valjanjem(kao i Mrdja) terenu.Sve ostalo je manje vise bilo za zaborav.Partizan je delovao kao grupa rekrativaca,i verovatno je odigrao svoju najslabiju utakmicu u poslednjih par godina.Mi smo to iskoristilii i to je to.Jednostavno mi smo s plasirali u finale,sto znaci da nismo jos osvojili trofej,a za mene trofej je jedini bitan!!!Ako izgubimo od cigana,za mene ta"velika" pobeda nece imati nikakav znacaj.Kao da je nije bilo!!! Jer trofeji se pisu i pamte a druga mesta i finala se zaboravljaju!!!Najgore je to sto je i navijace,a tu mislim i na clanove ovog foruma zahvatila euforija.A kao sto smo danas videli brzo ste spusteni na zemlju.Jer kao sto narod voli da kaze,vuk dlaku menja a cud nikako.Na taj nacin bar ja razmisljam,jednostavno ne mogu celu losu sezonu da zaboravim zbog jedne "velike" pobede.Potvrda je stigla danas.Bez obzira na sve sanse u finalu protiv cigana su izjednacene,i ni oni nemaju koncepciju igre,jednostavno ko bude manje los taj ce i osvojiti kup...
Locked