Prvi tim

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
gospodinFKV

Re: Prvi tim

Post by gospodinFKV »

Pa upravo to. Da to pravilo ima casne namere, dodao bi se taj kaveat da status bonusa imaju samo igraci s pravom nastupa za nase mlade selekcije prema FIFA pravilima. Dakle, pravilo bonusa bi bilo vezano za pravo nastupa, ne za pasos.
Dokle god mu dajemo legitimitet time sto ga podrzavamo u smislu u kojem je namenjeno, to pravilo ce ziveti. Ako ga cela liga obesmisli i ogoli, neutralisace se i namere onih :shit: koji su to pravilo i uveli iz licne koristi.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Pojedini upisi su za mene malo poražavajući :)
hvylarn wrote: Tue Sep 17, 2024 12:05 pm Mi bismo da budemo časni u nečasnoj igri. Pa ne može tako.
Ovo je upravo ono što bi trebalo da Nas razdvaja od Njih. Jer, ako zloupotrebljavaš sistem onako kako njima odgovara, kako si onda drugačiji od njih?

Zaboravljate da naši protivnici nisu samo blizanci, već i drugi klubovi u ovoj ligi. Pasoš Sičendžeu je šlajmara u lice ostalima.
hvylarn wrote: Tue Sep 17, 2024 12:05 pm Ne možemo da budemo razvojna liga ako hoćemo da se dignemo na viši nivo.
Mi jesmo razvojna liga i jedno pravilo o bonusu, bilo ono dobro ili loše, to neće promeniti barem još 15-20 godina.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Rabba wrote: Tue Sep 17, 2024 4:01 pm Jer, ako zloupotrebljavaš sistem onako kako njima odgovara, kako si onda drugačiji od njih?
Za pocetak, time sto je tvoja zloupotreba nije akcija, vec reakcija. Niko od ostalih klubova ne predlaze resenja koja samo tom klubu odgovaraju. To radi crvena zvezda. Nismo ukrali bezbroj bodova, golova, pobeda. Oni postavljaju ta pravila? Okej, ajde da im pokazemo da ta pravila mogu itekako da im eksplodiraju u lice.

Sto se slajmare u lice tice, ja bih voleo bih da mogu da pozovem apsolutno sve klubove u ligi da dovedu jos 5-6 stranih bonusa i daju im pasose. Minimum. Sto vise, to bolje, da se u potpunosti obesmisli. Pa kad drzava pocne da govori kako to ne moze tako, da onda postavimo pitanje Djige i slicnih koji su na ''dobar dan'' dobijali pasose, te kad je trebalo za pravilo o strancima, te kad je trebalo za bonuse.

Tu lezi resenje, a ne da ostatak lige cuti i igra po viteskim pravilima, cime precutno potvrdjuju da pravila nisu ista za sve. Ne zelim da im damo tu satisfakciju. Ili ce da se zagrcnu na sopstveno :shit: , ili ce jasno i glasno da kazu da pravila, ipak, nisu ista za sve.

Ovo nije stvar moralne superiornosti, ovo je stvar je*anja majke milosne tom nakaradnom sistemu njihovim oruzjem, i vise od svega bih voleo da svaki klub u ligi zatrazi pasose za svoje igrace i obesmisli sistem. Sta Sicenje, daj i Deleu. Depu na ulasku u zemlju lepo svez nas pasos, pecat, pa da vidimo kako ce im se taj sistem svideti, kad svaki tim bude imao 6-7 gladnih stranaca u 11, kojima apsolutno zvizde mu*a ko je crvena zvezda i ko je neki tamo Ivanic...

Edit: Ja u ovome vidim i mnogo siri drustveni problem, zbog kojeg sam najvise napustio Srbiju. Svi bismo mi neke promene, samo, ako je moguce da zadrzim moralnu superiornost i ciste ruke u borbi sa najvecim sljamom koji je zadesio ovaj prostor u prethodnih stotinak godina. U ciscenju go*ana je logicno da ces morati da se zaprljas, i u tome je razlika, odnosno dodatni odgovor na to pitanje iznad. To sto ces na kraju tog posla malko da smrduckas dok se ne ocistis nije ni blizu toga da smrduckas tako jer si bukvalno go*no, sto oni jesu. Velika vecina Srbije je skroz okej s tim da sedi u toj kanalizaciji i vice naglas ''nisam ja taj koji smrdi'', i da to bude njihova opoziciona borba.
Last edited by gospodinFKV on Tue Sep 17, 2024 4:38 pm, edited 1 time in total.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

To što si ti zapisao, drugi ne vide tako, niti su zapisali tako, a daješ im povoda da se pozovu na tvoj upis :)
Stexman

Post by Stexman »

Malo je glupo pozivati se na moral sada kada smo ga izgubili priznavanjem pravila bonusa!? Da smo glasali protiv, pogotovo protiv toga da stranac bude bonus, sad bi mogli da pricamo o moralu i da trazimo da se to pravilo drugacije definise.
Ovako, prihvatili smo pravila cigana i zato podrzavam davanje pasosa Sicenjeu, a da bi se to pravilo obesmislilo treba da zatrazimo jos za nekog...

Bonus pravilo je smisljeno pod izgovorom da se razvijaju mladi igraci, ali ako su to strani mladi igraci, nikakvog smisla nema i stoga nema potrebe ni da se postuje.

Ista prica je bila povodom broja stranaca. Kada su cigani bili u buli i bez love, trazili su smanjenje broja stranaca, sad kad imaju da ih dovode uveli su pravilo o povecanju broja stranaca... Oni se sprdaju sa svakim pravilom u Srbiji, demonstriraju silu i sad mi treba da glumimo moraliste!? Moralnije mi je da im pokvarimo sve to obesmisljavanjem svakog njihovog poteza nego igranje pod njihovim pravilima.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ssnigd

Post by ssnigd »

Stexman wrote: Tue Sep 17, 2024 8:34 pm
Ista prica je bila povodom broja stranaca. Kada su cigani bili u buli i bez love, trazili su smanjenje broja stranaca, sad kad imaju da ih dovode uveli su pravilo o povecanju broja stranaca... Oni se sprdaju sa svakim pravilom u Srbiji, demonstriraju silu i sad mi treba da glumimo moraliste!? Moralnije mi je da im pokvarimo sve to obesmisljavanjem svakog njihovog poteza nego igranje pod njihovim pravilima.
Ne samo pasos za Sicenjea, vec i Karadjordjeva zvezda. Kada moze Toma Nikolic da je ima, moze i Sicenje.
Dodatno, traziti srpski pasos i za Serija.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

gospodinFKV wrote: Tue Sep 17, 2024 4:29 pm Edit: Ja u ovome vidim i mnogo siri drustveni problem, zbog kojeg sam najvise napustio Srbiju. Svi bismo mi neke promene, samo, ako je moguce da zadrzim moralnu superiornost i ciste ruke u borbi sa najvecim sljamom koji je zadesio ovaj prostor u prethodnih stotinak godina. U ciscenju go*ana je logicno da ces morati da se zaprljas, i u tome je razlika, odnosno dodatni odgovor na to pitanje iznad. To sto ces na kraju tog posla malko da smrduckas dok se ne ocistis nije ni blizu toga da smrduckas tako jer si bukvalno go*no, sto oni jesu. Velika vecina Srbije je skroz okej s tim da sedi u toj kanalizaciji i vice naglas ''nisam ja taj koji smrdi'', i da to bude njihova opoziciona borba.
Sad si postao malo nedosledan. Tebi smeta brzo državljanstvo i vidiš da je rešenje da se udari po pravilu dok se obesmisli, ali ne tvoje rešenje. Tvoje rešenje je da istupiš iz lige.

Moj osvrt, još jednom, nije na opozicionu borbu, već stav ljudi na forumu da "Kad ne možeš da ih pobediš, pridruži im se". Bukvalno je kvalitet razmišljanja poravnat sa idejom da je sramota kako se blizanci ponašaju i kako se odnose prema ostatku sportskih protivnika, ali zato naš takav odnos prema istim tim protivnicima, koji je sve više isti kao i blizanački, ok. Ovo ti je kao u školi, imaš dva debila koji idu okolo i maltretiraju i kradu klincima, a ti kao neki mali ne niko, umesto da nađeš nekakvo pozitivno rešenje(kakvo god ono bilo) ti odlučiš da je najbolje da i ti kreneš da maltreriraš i kradeš klince, jer ako mogu dva debila, što ne bi i ti koji nisi debil.

Zajebi sad opozicionu borbu i koliko treba umočiti ruke. Svi smrdimo i ti sa nama. To je fakt. Iako se parfimišeš po inostranstvu i tvrdiš da ovo ovde više nije tvoj problem a iza ti je ostala i porodica i prijatelji. Ali nije tema ove prepiske. Niti moje zamerke tebi, jer je ni nemam, u tom kontekstu, a ni u bilo kojem drugom, jer em se ne znamo, em prilično dobro pišeš, za moj ukus. Tema je nedovoljno detaljan stav i stanovište po pitanju problema u tvom upisu. Upravo zbog ovoga iznad napisanog. Gomila ljudi sanja da postane treći blizanac, što je činjenica, iako će reći da to što mi radimo je drugačije i nikako kao ono što rade blizanci, iako je isto. Sa time se borim po forumu i pokušavam da ti skrenem pažnju da kao jedna od najviđenijih osoba ne daješ uporište tim članovima/navijačima svojim upisima, jer je jasno da nisi poravnat sa takvim idejama.
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

Rabba wrote: Wed Sep 18, 2024 9:38 am Gomila ljudi sanja da postane treći blizanac, što je činjenica, iako će reći da to što mi radimo je drugačije i nikako kao ono što rade blizanci, iako je isto. Sa time se borim po forumu i pokušavam da ti skrenem pažnju da kao jedna od najviđenijih osoba ne daješ uporište tim članovima/navijačima svojim upisima, jer je jasno da nisi poravnat sa takvim idejama.
Nekoliko puta sam krenuo da se uključim, ali sam odusta jer je tema slojevita, pa se bojim da neću uspeti da napišem jasno i koncizno, a onda ću biti i pogrešno shvaćen.

Samo ću potvrditi gore citirano i dodati da sam, unazad 20 godina, ovo generalno primetio i u direktnom kontaktu sa ludima različitih godina i obrazovanja.
Za mene lično je to jedna od par najvažnijih stvari koju ne želim da izgubim, jer ako se to izgubi onda za mene nema više smisla navijati za ovaj klub.
Svestan sa da ovaj stav u ovoj postavci stvari najverovatnije ide na uštrb rezultata, ali i to je vrlo diskutabilno.
Turija

Post by Turija »

@Luka
Isto se plasim da cu biti pogresno shvacen, pa sam se samo jednim postom ukljucio u diskusiju, podrzavsi post @gospodina FKV.
@ Rabba je idealista, sto je ispravno, ali da li je realno?
Ovde se ogromna vecina ljudi svrstava uz pobednike i tesko da manjina to moze promeniti? Izbor je vrli crno beo. Ili ces ostati ili otici. Mnogo mladih, sada, vec bira ovo drugo. Jer, najproduktivnije godine im prolaze. Zivot neumitno tece i vremena za cekanje nema na odmet. Ko ne zeli ili ne moze, ostace i pokusavati da nesto poboljsa.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Cane

Post by Cane »

Da ne širimo mnogo ali imam potrebu samo kratko izneti stav da je priča o bilo kojem "trećem blizancu" poturena kao kukavičije jaje i predstavlja tešku besmislicu.
Znači iz milion razloga, koje sad i ovde ne bih obrazlagao jer bi se mogli pisati romani o tome, NITI jedan treći klub u Srbiji NE može NIKADA postati "treći blizanac" pa ni FKV i svaka rasprava o tome je nestvarno gubljenje vremena i gotovo vređanje inteligencije. Ukratko klasičan oksimoron.
Turija

Post by Turija »

Cane wrote: Wed Sep 18, 2024 8:50 pm Da ne širimo mnogo ali imam potrebu samo kratko izneti stav da je priča o bilo kojem "trećem blizancu" poturena kao kukavičije jaje i predstavlja tešku besmislicu.
Znači iz milion razloga, koje sad i ovde ne bih obrazlagao jer bi se mogli pisati romani o tome, NITI jedan treći klub u Srbiji NE može NIKADA postati "treći blizanac" pa ni FKV i svaka rasprava o tome je nestvarno gubljenje vremena i gotovo vređanje inteligencije. Ukratko klasičan oksimoron.
@Cane, sve je potpuno tacno.
Meni samo nije jasno kako je ta prica uspela da se primi kod dosta navijaca Vojvodine? Valjda, bezeci od svega blizanackog, prividja se ljudima i tamo gde je nema i ne moze je biti? Oksimoron, kako si napisao.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Karlsson

Post by Karlsson »

Angolci dominiraju Fejsbuk stranicom kluba.
Simica

Post by Simica »

Ko je Djokanović Damjan?
Dade dva komada danas.
A za tri asistencije Depua +
Post Reply