Turija wrote: ↑Mon Oct 09, 2023 8:42 am
Da li trenutno postoji alternativa u spisku igraca FKV?
Po meni, treba poksati sa izmenama i probuditi tim, ali realno ja ne vidim podlogu za promenu pristupa u utakmicama, pogotovo sto cemo sada imati jace protivnike u narednim mecevima?
Slažem se da treba pokušavati sa promenama dok se ne nađe neka dobitna kombinacija, ali spisak igrača je dosta tanak, pogotovo u veznom redu, koji nam je rak-rana. Uroš Nikolić i Kajević su kanda neupotrebljivi zbog sklonosti povredama. Milosavljević se trudi, ali nije igrač koji pravi razliku na terenu, niti će napredovati u 32. godini.
Zukić nam je trenutno najkvalitetniji vezista, ali doživljava sporadične padove u igri, i još uvek ne može samostalno da prelomi utakmicu. Napredovao je puno ove godine, spasilo bi nas ako bi otišao korak dalje i počeo redovno da postiže golove i individualnim potezima rešava utakmice, što je zapravo radio sa 17 godina kada je debitovao u prvom timu.
Mateus može biti koristan jer je upotrebljiv na više pozicija, ali mi se ne dopada što je za kratko vreme napravio relativno veliki broj kardinalnih grešaka u dodavanjima, od kojih su nas neke koštale i primljenih golova. Takođe mi je čudno da on kao potpuno nov igrač dobija minutažu i poverenje pre Miletića. Nije mi jasno zbog čega je Miletić jedini igrač koji kod novog trenera nije proveo ni minut na terenu. Mene on neodoljivo podseća na Medojevića po građi i načinu igre, i mislim da je zaslužio da dobije priliku da pokaže šta zna (famoznih Đumijevih 10 utakmica).
Ne bih baš bio u koži trenera Popovića. Možda mu ne bi bilo loše da se ugleda na Rajevca iz sezone 2006/07, koji je bukvalno isprobao i ispretumbao kompletan igrački kadar i od tima koji niko nije video u vrhu došao do jedne od najbojih ekipa u poslednje dve decenije. Izbunario je Despotovića i Buača koji su tada bili u 3. planu, isforsirao Tadića... Pitanje je da li u ovom timu imamo 'materijala' da se ponovi nešto slično.