Koliko puta smo bili svedoci da kada igramo protiv ova dva klubanasi igraci cesto prave neshvatljive greske i prakticno dobijene utakmice gube.
Primera je mali milion a to su promaseni penali,glupavo skrivljeni penali,autogolovi,pocetnicke greske zadnjih igraca odbrane,nemoguci promasaji napadaca,neshvatljive izmene trenera(dobro ovo nema veze sa igracima ali bilo je i toga-Djoincevic),primanje tri gola za 5 minuta....
Kako je moguce da se to uvek nama desava?
Zasto smo od pozitivnog skora protiv vecitih na utakmicama u Novom Sadu pre raspada bivse drzave dosli do velikog zaostatka?Zasto vec godinama ne mozemo da ih dobijemo?
Zvezdu nismo dobili u Novom Sadu 10 godina,a na Marakani 20 i kusur.Partizan nismo dobili u Novom Sadu takodje skoro 10 godina(mislim 7 i to je valjda bila ona pobeda u kupu 1:0 koja nije nista znacila zbog poraza u Beogradu 4:1),a na JNA smo ih doduse dobili 2 puta,ali uz veliki broj poraza i to i sa 6:3 i 4:0.Ne treba zaboraviti ni poraz od Zvezde 7:1 u Novom Sadu.
Zasto neki timovi poput Borca iz Cacka imaju redovno uspehe protiv ova dva kluba,a mi ne mozemo?Sta je u pitanju?
Ja mislim da bi neko na ovu temu mogao da napise i doktorsku disertaciju iz psihologije ili sociologije.
Sta se primecuje na tim utakmicama?
Ja eto uvek primetim da su igraci Zvezde i Partizana napaljeni.Cesto igraju kao u nekom transu(nesto slicno se desavalo i hrvatskim igracima na utakmicama protiv nasih ekipa),polazi im sve za rukom,dok nasi igraju mlako i ne ide ih nikako.Vojvodinu ipak dozivljavaju svi kao veliki klub i ipak vise inspirise nego Borac iz Cacka,a idealna je prilika za vadjenje iz krize,pogotovo pred lepim navijackim ambijentom na utakmicama u Novom Sadu.Zato ja i kazem da nama nece dozvoliti da ispadnemo,jer nece imati na kome da se vade.
Igraci u Zvezdi i Partizanu moraju da se izjasnjavaju i kao NAVIJACI tih klubova sto u Vosi nije slucaj.Takodje u tim klubovima iako je sve na njihovoj strani vlada atmosfera da je sve upereno protiv njih i da je u korist onog drugog kluba.Zato njihovi igraci cesto padaju u trans i zele da se dokazu i eto "spasu" jednu veliku Zvezdu ili Partizan protiv koje se kuje zavera.
Kod nas je suprotno,mi smo moneta za potkusurivanje,kod nas niko ne sme da digne glas,mi uvek moramo da budemo mirni i uzorni.
Od nasih igraca retko ko navija za Vosu,a mada ima onih kojima je ona mozda draga to nije dovoljno.Postuju oni Vosu,ali svi jedva cekaju da odu cim se ukaze prilika u svoje rodno mesto da proslave uspeh.
Igrace Zvezde i Partizana koji nisu iz Beograda uspehe proslavljaju u Beogradu.
Sta nama treba?
Trebaju nam igraci koji NAVIJAJU za Vosu,a ne da je simpatisu i postuju.Zato ja mislim da treba da se drzimo svoje omladinske skole,a da nam cak ni odatle ne trebaju momci ako ne navijaju za Vosu.
Niposto na leto ne treba dovoditi pojacanja,sve je to bacanje prasine u oci i opet cemo gubiti od cigana i grobara.
Ako nam treba detektor lazi da bi utvrdili da li neko navija za Vosu,onda nema nam druge nego da ga nabavimo.