Milan Djuricic, intervju
Milan Djuricic, intervju
MILAN ĐURIČIĆ PO ODLASKU IZ VOJVODINE
Izutetno emotivno primio je odlazak s mesta šefa stručnog štaba FK Vojvodina Milan Đuričić. Još jednom ističući slogan “jednom za Vošu, uvek uz Vošu”, Đuričić je najavio da je onim što je uradio tokom svog boravka u Novom Sadu, praktično posejao povratak u crveno-bele redove.
Rastanak je usledio brže nego što ste mogli da ga očekujete?
- Dogovor s rukovodstvom bio je drugačiji. Pričali smo o podmlađivanju ekipe po svaku cenu, a onda je jasno da moraju da trpe i rezultati. Da sam s igračima koji su mi sada na raspolaganju i zdravim Dunđerskim, Pekarićem i Popovićem prošao pripreme i izgubio od Borca, sam bih podneo ostavku - istakao je Đuričić.
Vama je bar poznato fudbalsko pravilo, da prvi za rezultate ceh plaća trener?
- Rekao sam i na početku prvenstva da snosim punu odgovornost za rezultate. Ipak, fudbalerima sam napomenuo da ćemo grdnih problema imati u prva četiri kola, baš zbog specifične situacije u vezi s igračkim kadrom. Još tada sam naglasio, da “ako preživim” te mečeve, Vojvodina će sigurno obezbediti plasman na evropsku scenu. I sada čvrsto stojim na tom uverenju.
Navijači
Đuričić se zahvalio na izuzetnoj saradnji celokupnom stručnom štabu, a posebno navijačima.
- Imao sam sve vreme njihovu iskrenu podršku. Hvala svima, a posebno bih istakao navijače s klupskog internet foruma, koji predstavljaju pravu avangardu FK Vojvodina.
Pomoć
Po dolasku u Vojvodinu, Milan Đuričić je rekao da će pocepati ugovor kada u klubu ocene da nisu zadovoljni njegovim radom.
- Obećanje sam ispunio. Očekujem da mi Vojvodina isplati ono što sam zaradio do momenta kada mi je saopšteno da sam smenjen. U klubu dobro znaju koliko mi je sledovalo ugovorom, a sveznalice i kritičare, takozvane prijatelje kluba, savetujem neka se odrknu bar deset posto od onog koliko sam ja, pa će Vojvodina brzo izaći iz finansijske krize.
Po malo nekorektno zvuči prema vašem nasledniku?
- Zbog čega? Mogu mene da osporavaju takozvani stručnjaci koji nemaju treninga u saveznom rangu koliko ja imam utakmica. Ali, ne mogu da mi ospore da sam istrajao na sistemu “4-4-2” uprkos silnim otporima, ne mogu da mi ospore afirmaciju Kačara i Pavlovića, a neka se kritičari prisete u kakvim sam okolnostima radio. Ne krijem, očekivao sam da ću dobiti šansu i u utakmici s Radom, ali prihvatam da je ovo sastavni deo posla. Jedino neću da prihvatim omalovažavanje i nekorektnost.
Olako ste obećali Evropu?
- Ovaj tim Vojvodine ima kvalitet. Ja sam udarao temelj, ali nestrpljivi su kometarisali krov. Stvaranje tima je dug proces, za koji u Vojvodini, očigledno, nisu imali dovoljno sluha. Uostalom, vreme će pokazati da li sam bio u pravu. Podmlađivanje tima nosi u sebi ogroman rezultatski rizik, ali i zahteva međusobno poverenje. Kada sam podneo izveštaj posle prošlog prvenstva, dobio sam jednoglasnu podršku. Sada se ispostavilo da je goli rezultat u prvom planu. Zato i nisam hteo da ponudim ostavku jer bih time preuzeo odgovornost za učinjeno. Ovako, posle smene, odgovornost je preuzelo klupsko rukovodstvo.
Niko Vam ne osporava rad i uvođenje mladih igrača iz podmlatka u prvi tim, ali mnogo zamerki ima na igrače pristigle zimus iz drugih klubova?
- Maslić je morao da ode jer nije bio prihvaćen i nije iskoristio šansu. Đurić je veliki potencijal i budućnost je Vojvodine. Kizito je reprezentativac Ugande, a njegovo igranje, uprkos kašnjenju na pripreme, iznudila je povreda Popovića. Milutinović ima ubedljivo najbolje fizičke predispozicije u klubu i očekujem da potvrdi kvalitet. Ocena da je Todić za mene najbolji golman u zemlji, dovoljno govori o Ristićevim pozicijama. Drakulić, Milosavljević, Stošić i Nastić, koji su nedavno stigli, opravdaće epitet pojačanja.
Najviše ste želeli Milana Davidova, a upravo je njegov gol za Borac u prvom kolu nagovestio ovakav epilog?
- Reč je o sjajnom igraču koji je bio spreman da dođe u Novi Sad. Nije došao, jer Vojvodina nije mogla da mu odmah isplati ponuđenih 15.000 evra.
Koliko je rastanak s Govedaricom uticao na vaše pozicije?
- Vojvodini nedostaje igrač tipa Govedarice. Time sam sve rekao.
Šta dalje planirate?
- Na redu je sticanje “profi licence” u septembru, a onda, videćemo. Sigurno je da ću u subotu biti na istočnoj tribini i sa “Starom gardom” navijati za Vojvodinu u meču s Radom - rekao je Milan Đuričić, iza kojeg će pored afirmacije Gojka Kačara i Borislava Pavlovića, izborenog opstanka u prošloj sezoni, ostati i skor od: pet pobeda, četiri remija i osam poraza, uz gol razliku 13:20, koliko je zabeležio u 17 prvenstvenih nastupa kao šef stručnog štaba Vojvodine.
Sava Savić
Da li je to trebalo da Djumi ode da bi dobio sansu da kaže nesto u javnosti? Nabrojte u koliko je bio sportskih emisija, ili koliko je dao intervjua. Đumi, šta misliš koliko si PRIJATELJA imao!?
Izutetno emotivno primio je odlazak s mesta šefa stručnog štaba FK Vojvodina Milan Đuričić. Još jednom ističući slogan “jednom za Vošu, uvek uz Vošu”, Đuričić je najavio da je onim što je uradio tokom svog boravka u Novom Sadu, praktično posejao povratak u crveno-bele redove.
Rastanak je usledio brže nego što ste mogli da ga očekujete?
- Dogovor s rukovodstvom bio je drugačiji. Pričali smo o podmlađivanju ekipe po svaku cenu, a onda je jasno da moraju da trpe i rezultati. Da sam s igračima koji su mi sada na raspolaganju i zdravim Dunđerskim, Pekarićem i Popovićem prošao pripreme i izgubio od Borca, sam bih podneo ostavku - istakao je Đuričić.
Vama je bar poznato fudbalsko pravilo, da prvi za rezultate ceh plaća trener?
- Rekao sam i na početku prvenstva da snosim punu odgovornost za rezultate. Ipak, fudbalerima sam napomenuo da ćemo grdnih problema imati u prva četiri kola, baš zbog specifične situacije u vezi s igračkim kadrom. Još tada sam naglasio, da “ako preživim” te mečeve, Vojvodina će sigurno obezbediti plasman na evropsku scenu. I sada čvrsto stojim na tom uverenju.
Navijači
Đuričić se zahvalio na izuzetnoj saradnji celokupnom stručnom štabu, a posebno navijačima.
- Imao sam sve vreme njihovu iskrenu podršku. Hvala svima, a posebno bih istakao navijače s klupskog internet foruma, koji predstavljaju pravu avangardu FK Vojvodina.
Pomoć
Po dolasku u Vojvodinu, Milan Đuričić je rekao da će pocepati ugovor kada u klubu ocene da nisu zadovoljni njegovim radom.
- Obećanje sam ispunio. Očekujem da mi Vojvodina isplati ono što sam zaradio do momenta kada mi je saopšteno da sam smenjen. U klubu dobro znaju koliko mi je sledovalo ugovorom, a sveznalice i kritičare, takozvane prijatelje kluba, savetujem neka se odrknu bar deset posto od onog koliko sam ja, pa će Vojvodina brzo izaći iz finansijske krize.
Po malo nekorektno zvuči prema vašem nasledniku?
- Zbog čega? Mogu mene da osporavaju takozvani stručnjaci koji nemaju treninga u saveznom rangu koliko ja imam utakmica. Ali, ne mogu da mi ospore da sam istrajao na sistemu “4-4-2” uprkos silnim otporima, ne mogu da mi ospore afirmaciju Kačara i Pavlovića, a neka se kritičari prisete u kakvim sam okolnostima radio. Ne krijem, očekivao sam da ću dobiti šansu i u utakmici s Radom, ali prihvatam da je ovo sastavni deo posla. Jedino neću da prihvatim omalovažavanje i nekorektnost.
- Ovaj tim Vojvodine ima kvalitet. Ja sam udarao temelj, ali nestrpljivi su kometarisali krov. Stvaranje tima je dug proces, za koji u Vojvodini, očigledno, nisu imali dovoljno sluha. Uostalom, vreme će pokazati da li sam bio u pravu. Podmlađivanje tima nosi u sebi ogroman rezultatski rizik, ali i zahteva međusobno poverenje. Kada sam podneo izveštaj posle prošlog prvenstva, dobio sam jednoglasnu podršku. Sada se ispostavilo da je goli rezultat u prvom planu. Zato i nisam hteo da ponudim ostavku jer bih time preuzeo odgovornost za učinjeno. Ovako, posle smene, odgovornost je preuzelo klupsko rukovodstvo.
Niko Vam ne osporava rad i uvođenje mladih igrača iz podmlatka u prvi tim, ali mnogo zamerki ima na igrače pristigle zimus iz drugih klubova?
- Maslić je morao da ode jer nije bio prihvaćen i nije iskoristio šansu. Đurić je veliki potencijal i budućnost je Vojvodine. Kizito je reprezentativac Ugande, a njegovo igranje, uprkos kašnjenju na pripreme, iznudila je povreda Popovića. Milutinović ima ubedljivo najbolje fizičke predispozicije u klubu i očekujem da potvrdi kvalitet. Ocena da je Todić za mene najbolji golman u zemlji, dovoljno govori o Ristićevim pozicijama. Drakulić, Milosavljević, Stošić i Nastić, koji su nedavno stigli, opravdaće epitet pojačanja.
Najviše ste želeli Milana Davidova, a upravo je njegov gol za Borac u prvom kolu nagovestio ovakav epilog?
- Reč je o sjajnom igraču koji je bio spreman da dođe u Novi Sad. Nije došao, jer Vojvodina nije mogla da mu odmah isplati ponuđenih 15.000 evra.
Koliko je rastanak s Govedaricom uticao na vaše pozicije?
- Vojvodini nedostaje igrač tipa Govedarice. Time sam sve rekao.
Šta dalje planirate?
- Na redu je sticanje “profi licence” u septembru, a onda, videćemo. Sigurno je da ću u subotu biti na istočnoj tribini i sa “Starom gardom” navijati za Vojvodinu u meču s Radom - rekao je Milan Đuričić, iza kojeg će pored afirmacije Gojka Kačara i Borislava Pavlovića, izborenog opstanka u prošloj sezoni, ostati i skor od: pet pobeda, četiri remija i osam poraza, uz gol razliku 13:20, koliko je zabeležio u 17 prvenstvenih nastupa kao šef stručnog štaba Vojvodine.
Sava Savić
Da li je to trebalo da Djumi ode da bi dobio sansu da kaže nesto u javnosti? Nabrojte u koliko je bio sportskih emisija, ili koliko je dao intervjua. Đumi, šta misliš koliko si PRIJATELJA imao!?
Last edited by Владика on Fri Aug 19, 2005 4:55 pm, edited 1 time in total.
PRIJATELJ
Podbara,Djumi je imao mnogo PRIJATELJA,ali mu je jedan samo ovde govorio sta misli.Svi ostali oko njega su mu bili PRIJATELJI,tapsali ga po ramenu,kobajagi podrzavali a kad mu okrenu ledja ili on njima ruzili ga,ismevali,ponizavali.Bio je sam,niciji,osudjen na propast od prvog dana.Kada bude naucio da nije popio svu pamet ovog sveta,da je Don Kihot nastradao u borbi sa vetrenjacama i da su za njegove ideje bili potrebni ljudi koji ce ga istrpiti,pomoci mu a on ih nije imao i nije znao da ih stavi sebi u korist.Nadam se da sledecem treneru necu biti PRIJATELJ kao ovome.Pozdrav
Re: PRIJATELJ
koliko samo ovde ima istinePRIJATELJ wrote:.Bio je sam,niciji,osudjen na propast od prvog dana.

Zabranili ste forum,ali nije prestalo da se pise!?
Re: PRIJATELJ
čitajući ovo Prijatelju imam utisak kao da si stvarno primetio šta je bila najveća Đuričićeva "mana",a to je podrška koju nije imao baš od onih od kojih je i trebao najviše da ima a to je uprava i kao da provejava malo seta u tvom postu ovde,kao da i ti shvataš da njegova nestručnost koju si toliko puta ovde pokušao da proguraš nije dolazila nikad u pitanje,odnosno da je istina negde skrivena od nas daleko.PRIJATELJ wrote:Podbara,Djumi je imao mnogo PRIJATELJA,ali mu je jedan samo ovde govorio sta misli.Svi ostali oko njega su mu bili PRIJATELJI,tapsali ga po ramenu,kobajagi podrzavali a kad mu okrenu ledja ili on njima ruzili ga,ismevali,ponizavali.Bio je sam,niciji,osudjen na propast od prvog dana.Kada bude naucio da nije popio svu pamet ovog sveta,da je Don Kihot nastradao u borbi sa vetrenjacama i da su za njegove ideje bili potrebni ljudi koji ce ga istrpiti,pomoci mu a on ih nije imao i nije znao da ih stavi sebi u korist.Nadam se da sledecem treneru necu biti PRIJATELJ kao ovome.Pozdrav
možda grešim ili mi se pak samo učinilo
Re: Milan Djuricic, intervju
Tvoja Vojvodina polako dolazi temo gde si rekao da ce bitipodbara wrote:MILAN ĐURIČIĆ PO ODLASKU IZ VOJVODINE
- Ovaj tim Vojvodine ima kvalitet. Ja sam udarao temelj, ali nestrpljivi su kometarisali krov. Stvaranje tima je dug proces, za koji u Vojvodini, očigledno, nisu imali dovoljno sluha. Uostalom, vreme će pokazati da li sam bio u pravu. Podmlađivanje tima nosi u sebi ogroman rezultatski rizik, ali i zahteva međusobno poverenje.

Je**te ,gledam ovu sliku i nekako razmisljam sta ti je zivot. Danas vodis ekipu na tekmama, sutra ides na tribine sa obicni mnavijacima i gledas kako drugi ubiraju plodove tvog rada. Citiracu Vuka- Dzimika,izvini, nije nista licno...Dejan wrote:
Mislim da ova slika sve sama govori
Jednom za Vosu,uvek za Vosu
Voso,Voso,stara damo,ko su tramvaj klubovi da te gledaju popreko samo?
Bas uzivaju u plodovima rada bivseg trenera.Priupitaj Dzimiku sta misli o spremnosti igraca i zasto su trojici igraca stradale loze otkada je Dzimi preuzeo klub.Verovatno sto su igraci bili dobro pripremljeni pa lako izdrzavaju napore koje im novi trener postavlja.Da ne bi bilo,da PRIJATELJ opet pljuje starog trenera,priupitajte Dzimija,zaljubljenici u rad bivseg trenera.Ali normalno ljubav je slepa.Pozdrav
-
Dobro znas da Susek zbog povrede nije igrao 8 meseci i odjednom je poceo utakmicu protiv Obilica,nespreman i nedovoljno oporavljen!PRIJATELJ wrote:Priupitaj Dzimiku sta misli o spremnosti igraca i zasto su trojici igraca stradale loze otkada je Dzimi preuzeo klub
A kosu ostala dvojica?
Ja sam japi
,a ti?

Kako studiram DIF znam da se zadnja loza povredjuje samo ako je igrac preopterecen ili je trening lose doziran.Koliko znam Djumi se hvalio da mu nikada ni jedan igrac nije istegao misic.PRIJATELJ wrote:Priupitaj Dzimiku sta misli o spremnosti igraca i zasto su trojici igraca stradale loze otkada je Dzimi preuzeo klub.Verovatno sto su igraci bili dobro pripremljeni pa lako izdrzavaju napore koje im novi trener postavlja.
Zabranili ste forum,ali nije prestalo da se pise!?
Za povrede loze si sasluzan ti a za pobede neko drugi.E moj Djumi tek nedavno sam procitao poruke koje si ostavio na topicima.slavko wrote:Je**te ,gledam ovu sliku i nekako razmisljam sta ti je zivot. Danas vodis ekipu na tekmama, sutra ides na tribine sa obicnim navijacima i gledas kako drugi ubiraju plodove tvog rada. Citiracu Vuka- Dzimika,izvini, nije nista licno...Dejan wrote:
Mislim da ova slika sve sama govori
Jednom za Vosu,uvek za Vosu
Prijatelju Djumi je otisao neko misli da je uradio veoma mnogo za klub neko misli da nije...Svako ima pravo na svoje misljenje
Ti si bio jedan od njegovih najvecih kriticara i nemam nista protiv toga,ali krajnje je neumesno i nekulturno govoriti sada o Djumiju kada on vise nije ovde
Zeleo si novog trenera dobili smo ga,ostavi sada Djumija na miru i bolje napisi nesto o ulaganju grada u obnovi Stadiona ili podrsci kluba ako znas...

Zeleo si novog trenera dobili smo ga,ostavi sada Djumija na miru i bolje napisi nesto o ulaganju grada u obnovi Stadiona ili podrsci kluba ako znas...