Na sledece tri utakmice ova ekipa mora da dokaze da ima karakter i da rezultati ovog proleca nisu bili slucajni. Bezanija, Kula, Apatin - svaka njima cast ali mi to moramo da tucemo bez pardona. Renome Vojvodine je takav da ekipama poput Bezanije moraju gace da se tresu od straha kada treba da nam izadju na megdan, i da budu srecni kada prodju sa manje od 3 komada u svojoj mrezi. Ako ne bude tako, onda mi nemamo sta da trazimo u vrhu sa cigansko-grobarskim dvojcem iz Beograda, a bogami ni u Evropi. Znaci sledece tri utakmice - tri pobede, i zatim dva puta sa ciganima u 4 dana, prvo u ligi a zatim najvaznija utakmica u zadnjih 10 godina - finale Kupa. Podsetio bih i da je ovo prvo finale Kupa SRBIJE - sta ces lepse nego da ostane zapisano u istoriji da je prvi pobednik ovog takmicenja bila FK Vojvodina Novi Sad...
Očekujem veliku borbu i našu veliku želju za pobedom, u jednoj mnogo hrabrijoj igri pred TV kamerama od one prošlonedeljne.
Sutra igramo, možda, odlučujuću utakmicu za treće mesto, jer pobeda vredi više od 3 boda.
Srećno momci
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Vratio sam se kući zadovoljan viđenim na tekmi (ne gledajući tribine).Vojvodina je igrala onako kako treba da igra.Pametno napadački, odgovorno i EFIKASNO.Odmarala je nedovoljno oporavljene igrače.Dala šansu onima koji je predugo čekaju : Nastić, Marković, Milutinović i najzad BRKIĆ.U drugom poluvremenu Sikimiću, Smiljaniću i Vukobratoviću, a na potreban i zaslužen poslati su Davidov, Despotović i Buač.Malo je škripalo u vezi kad je Davidova zamenio Sikimić, ali je sve došlo na mesto kad je on stao na Despotovu (i svoju) poziciju.Čak je i gol dao.
Stvoreno je danas sijaset šansi iz akcija u kojima su učestvovali gotovo svi igrači.Prvi gol je pao posle odlične intuicije Tadića šta protivnik može uraditi sa loptom.Tadić je presekao tu akciju i uposlio Despota koji je sprovodi u mrežu:
Goooooool,goool,gol!!!! Despotovic,1:0!!!!
Drugi gol je je pao posle odlične akcije po desnoj strani i ubacivanja lopte u 16m , gde je nije dobro zahvatio (mislim Despotović) ali je tu bio danas fantastični Nastić da to popravi:
Goooooool,goool,gol!!!! Nastić,2:0!!!!
Ovim pogotkom smo obezbedili pobedu i nastavili da igramo odlično do poluvremena.Puno, puno aplauza bilo je upućeno našim igračima, za poteze i borbenost.
U drugom delu izostao je Davidov i ušao Sikimić.Tada smo izgubili prepoznatljivu igru.Mali Tadić je to osetio, pa je više ulazio na poziciju leve polutke u organizaciju igre.Danas sam zadovoljan kako je odigrao.Trudio se, bilo ga je svuda i sa Čotrom je dobro držao tu levu stranu.
Čotra takođe vrlo solidan i racionalniji na tom mestu od Petkovića (nije ,,bunario,, dobijene i oduzete lopte).gotovo da nije bilo predatih lopti protivniku, odigrao vrlo rezonski i mnogo smelije kretao u napad od Petka.
U jeku pritiska Bežanije dajemo treći gol posle kontre i dodavanja Tadića Sikimić uspeva da glavom smesti loptu iza solidnog Božovića.
Na drugoj strani mi smo na golu imali dobrog golmana Brkića.Izvadio je strahovit šut iz samih levih rašlji i odbranio ono što je trebalo.Na prestogo dosuđenom penalu je bio na pravoj strani, ali je Osmanović šutirao jako pored (opet) levih rašlji.Naš golman imao jedno zapaženo boksovanje, a naročito me je Brkić oduševio degažmanom lopti nogom.Pravo na naše najviše igrače. Tako da su čak oni i odnosili lopte glavom, što davno nije viđeno na našim utakmicama.Obično je Kahriman degažirao na bok, na najniže Tadića, Pantelića (koji je, uzgred, dobijao u živce od tih lopti).Takođe je lepo, brzo i pravovremeno proigravao svoje odbranbene igrače dodajući im loptu rukom.
Odlična igra Markovića na novoj poziciji i Milutinovića u staroj-novoj ulozi.Pretrčali su obojica Maraton i oduzeli bezboj lopti protivniku.
Pekara i Đurić neprobojni.Zaista su najbolji centarhalfovi u Ligi.Pogotovo se to videlo kad se uporede sa Bežanijinim štoperima.
Na kraju, oduševljen sam kako je funkcionisala desna strana sa Nastićem i malim Smiljanićem(dobar je bio i Buač).Svaki napad je mirisao na gol.Prava je šteta što je Sikimić, pri kraju utakmice, podigao loptu visoko posle proboja u 16m Bežanije prebacivši Vošinog Ovena ( ili Runija), zavisi kako ko vidi sličnosti.
Koliko sam bio nezadovoljan igrom protiv starijih partizana, toliko sam danas zadovoljan igrom protiv njihove mlađe braće.Tako da mi se srce (posle 6 dana) vratilo na mesto.
Idemo dalje!
PS
Mislim da su imali šta da vide danas prisutni mladi Selektori (možda se Brki smeši još jedan dres, ali sa brojem 1).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Konacno ne brani Kahriman.Mislim da Brkic treba jos malo iskustva,pa mozemo dobro da prodamo Kahrimana.Igra Vose odlicna,navijanje malo slabije?!Oni su bili tako losi i demoralisani da cak ni onaj nepostojeci penal nisu uspeli da pogode.Rajevac pogadja taktiku i Bezanija je pobedjena!Idemo dalje da gazimo pa finale kupa
Nisam bio na utakmici pa ima par pitanja...
Zasto nije branio Kahriman? Kako to da je bilo tako malo publike? Na radiju su rekli 500?!?!? a pre 10-15 dana 10 puta vise? i to radnim danom!