13. kolo: Vojvodina-Banat 1:0
13. kolo: Vojvodina-Banat 1:0
jeste da je danas tek sreda i da smo jos pod utiscima posle utakmice sa jednim od "dva nasa najveca kluba"ili najomrzenija,kako vi zelite,ali mislim da ovaj topik treba otvoriti ranije zbog dva razloga!prvi je u svakom slucaju,cinjenica da(kao sto je neko ranije rekao)je ovo izuzetno vazna utakmica jer ukoliko zelimo da ostanemo u trci za titulu,kuci ovakve utakmice jednostavno moramo dobiti kako znamo i umemo,narocito sto ukoliko se ja nevaram sledece kolo gostujemo ofk-i!plus toga secamo se da nam je banat tj.buducnost iz banatskog dvora uvek bio tvrd orah,a duznici su nam i iz ove sezone jer su nam otkinuli dva boda.sto se tice sastava ekipe,videcemo ko ce sve biti spreman posle niza od tri izuzetno teske utakmice i ko ce sve morati da pauzira zbog kartona!i zato mislim da je konacno red da se okupi sto vise ljudi i da pomognemo nasim momcima da dodju do nova tri boda!
drugi razlog je najavljeni protest tj.izlazak nakon prvog poluvremena zbog "demokratskog"zakona i represije nad navijacima od strane obijaca trafika i njegovih saucesnika u plavom!
mislim da bi bilo korisno da nam neko malko vise objasni sta se pod tim protestom podrazumeva i kako se ponasati,da li se pod tim izlaskom podrazumeva da svi ljudi napuste stadion ili samo sever da nebude nekih neporebnih prozivanja ljudi koji zele da ostanu!ja cu samo reci svoje misljenje o tome,da bi mozda bilo pametnije da se izadje pred kraj jer cemo ostaviti igrace celo drugo poluvreme bez podrske a ko zna kakav ce rezultat biti tada!jer je za mene ipak bitnije da mi u subotu pobedimo,narocito sto svi znamo da se ti ljudi neosvrcu mnogo na prozivanja i tekve stvari!za neke promene cemo najverovatnije morati cekati period pred izbore kada se uvek izlazi u susret svima,od penzionera pa nadalje!
drugi razlog je najavljeni protest tj.izlazak nakon prvog poluvremena zbog "demokratskog"zakona i represije nad navijacima od strane obijaca trafika i njegovih saucesnika u plavom!
mislim da bi bilo korisno da nam neko malko vise objasni sta se pod tim protestom podrazumeva i kako se ponasati,da li se pod tim izlaskom podrazumeva da svi ljudi napuste stadion ili samo sever da nebude nekih neporebnih prozivanja ljudi koji zele da ostanu!ja cu samo reci svoje misljenje o tome,da bi mozda bilo pametnije da se izadje pred kraj jer cemo ostaviti igrace celo drugo poluvreme bez podrske a ko zna kakav ce rezultat biti tada!jer je za mene ipak bitnije da mi u subotu pobedimo,narocito sto svi znamo da se ti ljudi neosvrcu mnogo na prozivanja i tekve stvari!za neke promene cemo najverovatnije morati cekati period pred izbore kada se uvek izlazi u susret svima,od penzionera pa nadalje!
Bolje protest u vidu neke akcije van stadiona, napustanje utakmice je pre svega kaznjavanje nasih igraca a momci to nisu nicim zasluzili! Policiju i ministarstvo bas zivo zabole ima li navijaca na tribinama ili ne. Nemojte raditi nista sto moze biti na stetu nasih momaka!
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Vladane ako si na severu gledaj sta Firma radi, pa izadji napolje kao sto ce svi. Ako si na istoku ili zapadu, tvoje je slobodno gradjansko uverenje sta ces da uradis, ali u ovakvoj situaciji ako se makar malo osecas kao navijac izaci ces napolje i krenuti u miran protest gradom, kao onda protiv gradonacelnice. A ako ti se gleda tekma ti ostani i uzivaj.mislim da bi bilo korisno da nam neko malko vise objasni sta se pod tim protestom podrazumeva i kako se ponasati,da li se pod tim izlaskom podrazumeva da svi ljudi napuste stadion ili samo sever da nebude nekih neporebnih prozivanja ljudi koji zele da ostanu!ja cu samo reci svoje misljenje o tome,da bi mozda bilo pametnije da se izadje pred kraj jer cemo ostaviti igrace celo drugo poluvreme bez podrske a ko zna kakav ce rezultat biti tada
Izlazak pred kraj tekme je potpuno besmislen i do toga ce doci samo ako panduri ne budu pustali napolje na poluvremenu, a od njih je sve moguce. Posle protesne setnje se dolazi do juzne tribine i tu ce se pozdraviti igraci, tako da ajde u setnju prijace ti.
Ovo je naravno moj stav.
Pre par meseci u Zrenjaninu, Banat je bio zreo da im damo 3 komada. Tada to nismo iskoristili, odigrali smo jako lošu utakmicu i izgubili 2 vredna boda. U međuvremenu su se mnoge stvari u našoj igri promenile i u subotu kiksevi bilo kakve prirode jednostavno ne dolaze u obzir.
Očekujem da u utakmicu uđemo bez Đurića i Popovića koji imaju kartone, jer su nam mnogo potrebniji za naredno gostovanje na Karaburbmi, a verujem da i bez njih neće biti problema da se pobedi Banat. U poslednje vreme se puno priča o Kačaru. Treba imati u vidu opasnost da Vošina igra postaje zavisna isključivo od njega. To može i mora biti velika šansa u narednom periodu, kada će protivnici Gojku posvećivati naročitu pažnju, za druge igrače da dođu do izražaja. Upravo to priželjkujem da se desi već na ovoj utakmici.
Na kraju, nadam se da bi i naši sugrađani mogli pozitivno da nas iznenade, a boljih preduslova za to davno nije bilo. Svi su tokom prošle nedelje sigurno bar jednom pročitali ili čuli imena Gojko Kačar i Vojvodina. Pa valjda će im to biti dovoljan motiv da se konačno dovuku do stadiona i vide novu Vošu koja igra lepo i kidiše na titulu. Sramota je da igramo pred jedva 1000 ljudi. Što se protesta tiče, podržavam ideju i akciju, ali zaista je moglo to biti organizovano i na način da se ne uskraćuje podrška igračima.
Očekujem da u utakmicu uđemo bez Đurića i Popovića koji imaju kartone, jer su nam mnogo potrebniji za naredno gostovanje na Karaburbmi, a verujem da i bez njih neće biti problema da se pobedi Banat. U poslednje vreme se puno priča o Kačaru. Treba imati u vidu opasnost da Vošina igra postaje zavisna isključivo od njega. To može i mora biti velika šansa u narednom periodu, kada će protivnici Gojku posvećivati naročitu pažnju, za druge igrače da dođu do izražaja. Upravo to priželjkujem da se desi već na ovoj utakmici.
Na kraju, nadam se da bi i naši sugrađani mogli pozitivno da nas iznenade, a boljih preduslova za to davno nije bilo. Svi su tokom prošle nedelje sigurno bar jednom pročitali ili čuli imena Gojko Kačar i Vojvodina. Pa valjda će im to biti dovoljan motiv da se konačno dovuku do stadiona i vide novu Vošu koja igra lepo i kidiše na titulu. Sramota je da igramo pred jedva 1000 ljudi. Što se protesta tiče, podržavam ideju i akciju, ali zaista je moglo to biti organizovano i na način da se ne uskraćuje podrška igračima.
Last edited by 021 on Thu Nov 08, 2007 1:12 am, edited 1 time in total.
7. novembar 2007. | Izvor: B92, Tanjug
Dogovor navijača i MUP-a?
Nezadovoljstvo navijača tumačenjem i primenom Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim terenima, posle dvodnevnih razgovora sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije i MUP-a Srbije, na pomolu je da se reši.
Navijačke grupe naših najpoznatijih klubova, koje su predvodili simpatizeri Crvene zvezde i Partizana, tokom posete FSS, gde su razgovarali sa predsednikom Zvezdanom Terzićem i generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem, izneli su stav da oni nisu protiv Zakona od 9. oktobra, nego imaju ozbiljne primedbe na njegovu primenu, koja je, kako su izjavili, selektivna i neprincipijelna.
"Fudbalska organizacija ne može biti ravnodušna na bojkot navijača, pa smo zbog toga danas razgovarali sa predstavnicima MUP-a Beograda. Ljudi iz policije su, takodje, orni da reše sve nedoumice u tumačenju Zakona i otvoreni su za dalje razgovore", rekao je na konferenciji za novinare predsednik FSS Terzić.
On je dodao da su naši navijači sazreli i predstavljaju ozbiljnog partnera, jer ne traže ništa više nego što to imaju njihove kolege u drugim zemljama.
"Inat ne vodi ničemu, jer može da bude samo na štetu fudbala. Interes naše fudbalske organizacije je da stadioni budu puni navijača i da se sportski navija. U tome su saglasne i sve navijačke grupe", istakao je Terzić.
Predstavnici MUP-a Beograda i Srbije, preneo je Terzić stav policije, intervenisali su samo na zahtev klubova. Iz toga se može izvući zaključak da su komesari za bezbednost klubova tražili striktnu primenu novog zakona, koji nije dozvoljavao unošenje tvrdih predmeta na tribine, kao ni pirotehničkih sredstava.
"Već sada je dogovoreno sa policijom da navijači mogu nositi zastave sa mekim nosačima i pokretne zastave, ali da njima ne mogu ometati sigurnost publike. Brzo nam predstoje i drugi razgovori sa svim učesnicima u tom nesporazumu, jer želimo da brzo rešimo probleme bojkota navijača", rekao je Terzić.
Prvi čovek srbijanskog fudbala smatra da klubovi-organizatori mora da ponesu veću odgovornost nego do sada u pripremi utakmica i da ne smeju svoje slabosti zaklanjati autoritetom policije.
"Naši navijači će već u subotu moći da na tribine unose bubnjeve, meke nosače sa zastavama i druga obeležja, ali su se oni obavezali da neće zloupotrebljavati nijedan navijački rekvizit", kaže Terzić.
Zanimljivo je da su se i predstavnici MUP-a Beograda saglasili sa pojedinim zahtevima navijača, ali da su se nesporazumi javili zbog različitog tumačenja Zakona.
Generalni sekretar FSS Zoran Laković je istakao da su navijačke grupe jedinstvene u tome da žele da vide pune stadione i potpunu sigurnost na njima. To su dva postulata na kojima se insistira i od koga ni sami navijači neće odustati.
ISPALI TADIĆ I STOJČEV
Za Vojvodinu juče bio loš dan – povređena dvojica
Novi Sad – Jučerašnji dan nije bio dobar za Vojvodinu. Lale su,
naime, na treningu ostale bez dvojice levonogih ofanzivaca,
mladog reprezentativca Dušana Tadića i Miloša Stojčeva. Tako su se njih dvojica priključila golmanu Žaljku Brkiću koji, zbog viroze, ne trenira već nedelju dana.
- Tadić je iskrenuo zglob i ne može da radi – raportira strateg Novosađana Ivica Brzić. – Što se Stojčeva tiče, on je, posle višenedeljne pauze, taman počeo da trenira punom parom, da bi juče obnovio povredu kolena zbog koje je i pauzirao.
Posle velikog remija protiv Partizana u Beogradu, Vojvodina se, prema njegovim rečima, za predstojeću utakmicu sa Banatom priprema u dobroj atmosferi. Deo priprema za taj meč biće i današnji sastanak na kojem će i igrači, i stručni štab, saslušati opširnu analizu igre zrenjaninskog superligaša.
- Moj pomoćnik Branislav Novaković je Banat gledao na gostovanju u Kuli, odnosno na njihovom terenu protiv Borca, i sigurno će nam predočiti niz korisnih informacija – kaže glavnokomandujući panonske lake konjice.
Ono što, pored dobre forme ekipe hrabri stručni štab stare dame srpskog fudbala, jeste stabilizovanje zdravlja kapitena Nine Pekarića, a važan faktor priželjkivanih budućih uspeha mogao bi da bude i povratak na njen gol bivšeg mladog reprezentativca Damira Kahrimana koji je dobro iskoristio priliku koja mu se ukazala zbog Brkićeve bolesti.
- Pekarić je potpuno fit i ove nedelje je čak dodatno trenirao, ne bi li što više podigao formu. Što se Kahrimana tiče, on je protiv Partizana odbranio sve što se moglo braniti, za golove nije kriv i zadovoljan sam načinom na koji je obavio svoj posao, tako da je on sada ponovo u prenosti u odnosu na ostale naše golmane – zaključio je iskusni stručnjak.
BEZ TERETA POPULARNOSTI
KAČAR ČVRSTO NA ZEMLjI
- Ne znam šta da vam kažem, bilo je sve normalno dok je postizao po jedan ili dva, hajde da vidimo kako će biti sada kade je počeo da daje po tri gola – šali se Brzić, odgovarajući na pitanje da nije ogromna medijska uzdrmala Kačara. – No, šalu na stranu, naravno da to nije uticalo na Gojka, on je pametan momak i može sve to da iznese bez problema.
Za Vojvodinu juče bio loš dan – povređena dvojica
Novi Sad – Jučerašnji dan nije bio dobar za Vojvodinu. Lale su,
naime, na treningu ostale bez dvojice levonogih ofanzivaca,
mladog reprezentativca Dušana Tadića i Miloša Stojčeva. Tako su se njih dvojica priključila golmanu Žaljku Brkiću koji, zbog viroze, ne trenira već nedelju dana.
- Tadić je iskrenuo zglob i ne može da radi – raportira strateg Novosađana Ivica Brzić. – Što se Stojčeva tiče, on je, posle višenedeljne pauze, taman počeo da trenira punom parom, da bi juče obnovio povredu kolena zbog koje je i pauzirao.
Posle velikog remija protiv Partizana u Beogradu, Vojvodina se, prema njegovim rečima, za predstojeću utakmicu sa Banatom priprema u dobroj atmosferi. Deo priprema za taj meč biće i današnji sastanak na kojem će i igrači, i stručni štab, saslušati opširnu analizu igre zrenjaninskog superligaša.
- Moj pomoćnik Branislav Novaković je Banat gledao na gostovanju u Kuli, odnosno na njihovom terenu protiv Borca, i sigurno će nam predočiti niz korisnih informacija – kaže glavnokomandujući panonske lake konjice.
Ono što, pored dobre forme ekipe hrabri stručni štab stare dame srpskog fudbala, jeste stabilizovanje zdravlja kapitena Nine Pekarića, a važan faktor priželjkivanih budućih uspeha mogao bi da bude i povratak na njen gol bivšeg mladog reprezentativca Damira Kahrimana koji je dobro iskoristio priliku koja mu se ukazala zbog Brkićeve bolesti.
- Pekarić je potpuno fit i ove nedelje je čak dodatno trenirao, ne bi li što više podigao formu. Što se Kahrimana tiče, on je protiv Partizana odbranio sve što se moglo braniti, za golove nije kriv i zadovoljan sam načinom na koji je obavio svoj posao, tako da je on sada ponovo u prenosti u odnosu na ostale naše golmane – zaključio je iskusni stručnjak.
BEZ TERETA POPULARNOSTI
KAČAR ČVRSTO NA ZEMLjI
- Ne znam šta da vam kažem, bilo je sve normalno dok je postizao po jedan ili dva, hajde da vidimo kako će biti sada kade je počeo da daje po tri gola – šali se Brzić, odgovarajući na pitanje da nije ogromna medijska uzdrmala Kačara. – No, šalu na stranu, naravno da to nije uticalo na Gojka, on je pametan momak i može sve to da iznese bez problema.
Da pokusam da ti objasnim.Radoye wrote:Ne moglo, nego MORALO!!!!
Pravom navijacu,ultrasu,je mnogo vazno da pokaze stav,da pokaze reakciju na svo obespravljivanje u poslednje vreme.Njemu njije bitno ni ime protivnika,ni vremenske prilike,ni mesto odigravanja,ni pozicija na tabeli,bez obzira na sve to,on ce biti uz klub,ali isto tako moras da stitis i svoja prava,ako mislis na svoju buducnost!U prevodu jebes ti i titulu i sve ako ja necu moci titulu da proslavim sa barjacima,zastavama...ako cu se osecati kao u zatvoru na tribini,i tako treba ceo zivot...
Ma razumem ja to.Camel wrote:Da pokusam da ti objasnim.Radoye wrote:Ne moglo, nego MORALO!!!!
Pravom navijacu,ultrasu,je mnogo vazno da pokaze stav,da pokaze reakciju na svo obespravljivanje u poslednje vreme.Njemu njije bitno ni ime protivnika,ni vremenske prilike,ni mesto odigravanja,ni pozicija na tabeli,bez obzira na sve to,on ce biti uz klub,ali isto tako moras da stitis i svoja prava,ako mislis na svoju buducnost!U prevodu jebes ti i titulu i sve ako ja necu moci titulu da proslavim sa barjacima,zastavama...ako cu se osecati kao u zatvoru na tribini,i tako treba ceo zivot...
Ali zar ne postoji nacin da se boris za svoja prava na nacin na koji neces da uskratis podrsku svom klubu? Momci to nisu zasluzili.
A oni koji te jebu sa zakonima, njih ionako nije briga ides li ti na stadion ili ne. Pa zato su i doneli taj zakon da ultrase oteraju odatle. A ti im upravo pruzas to sto oni hoce. Odlaskom ultrasa sa stadiona oni (panduri i politika) pobedjuju!
Zato uradite ono sto tamo gore kazes, i BUDITE UZ KLUB a sa ACABima i ministrima-obijacima se treba obracunati na neki drugi nacin.
Radoye,pa to je samo jedno poluvreme,niko ne kaze da ce tako biti i protiv Napretka.Neke stvari se moraju uraditi bez obzira na sve.Mozda njih briga ko ce biti na stadionu,ali Terzica i njihovu lopovsku kompaniju nije,jer gube legitimitet,tako da ce oni onda izvrsiti pritisak na politicare i MUP jer im i daju deo kolaca od njihovih mafijaskih poslova da ih ovi ne bi dirali,i onda ce se valjda stvari pomeriti sa mrtve tacke.U tome je sustina.
Bato majstore vodi nas do titule 

ok treba protestovati slazem se,slazem se i sa tim da vecina ipak ima zadnju rec o tome na koji ce to nacin biti uradjeno,sto je skroz normalno,ali mislim da je takodje normalno da svi imamo neka svoja vidjenja kako bi to trebalo da izgleda!mislim da bi najbolja varijanta bila(koja bi i najvise odjeknula u javnosti)da se izadje,eto i na poluvremenu,ali da se ostane recimo ispred istoka i da tu pevamo do kraja utakmice!em bi po meni to bio odlican nacin da se iskaze protest jer nismo na stadionu,em bi nas igraci culi i znali da smo ipak tu ,sto bi im sigurno znacilo!
@radoye
U Cacku nam nisu dali da unosimo rekvizite-ostali smo celu tekmu.
U Novom Sadu protiv Cuke nam nisu dali kompletnu koreo da unesemo-bili smo celu utakmicu.
U bg-u protiv partizana isto cimanje-opet ostali celu utakmicu.
Necu ti reci da smo svaki put ostali na stadionu i pored svega samo zbog igraca,ali imala je i ta cinjenica svoj udeo u svemu.
U isto vreme ostale navijacke grupe ni ne ulaze na stadione...
Mi smo procenili da ce ovako najbolje ispasti za sve.
@vladans
Nije nama u cilju da setamo oko stadiona...cilj nam je da nas ceo grad vidi,da nateramo svakog coveka koji nas bude video da razmisli ponovo da li smo mi stvarno samo za zatvore,da ih nateramo da razmisljaju,a usput dobijas i odredjenu paznju u medijima gde se isto tako skrece paznja javnosti na nas problem.
U Novom Sadu protiv Cuke nam nisu dali kompletnu koreo da unesemo-bili smo celu utakmicu.
Necu ti reci da smo svaki put ostali na stadionu i pored svega samo zbog igraca,ali imala je i ta cinjenica svoj udeo u svemu.
Mi smo procenili da ce ovako najbolje ispasti za sve.
@vladans
Nije nama u cilju da setamo oko stadiona...cilj nam je da nas ceo grad vidi,da nateramo svakog coveka koji nas bude video da razmisli ponovo da li smo mi stvarno samo za zatvore,da ih nateramo da razmisljaju,a usput dobijas i odredjenu paznju u medijima gde se isto tako skrece paznja javnosti na nas problem.
OK...Camel wrote:@radoye
Dobro, ti si tamo a ja sam vec puno godina citav jedan okean daleko od stadiona pa samo sa strane to mogu da posmatram, mada znam o cemu pricas jer i sam imam dosta stadionskog staza ali davno je to bilo. Meni se cini da se ipak ovako najvise kaznjavaju nasi igraci koji nisu u celoj prici nista skrivili.Camel wrote: Mi smo procenili da ce ovako najbolje ispasti za sve.
Treba naci neki nacin da se sjebu panduri i vlada jer su oni iza cele ove price a da se to uradi tako da bude sto bezbolnije za klub i za navijace. Sad, kako to uraditi - jednostavno ne znam, nisam pametan.
To je odlicna ideja, ali takodje moze da se odradi i tako da se seta pre i posle utakmice a da se za vreme utakmice bude ako ne na tribini onda makar tako kako je Vlada predlozio (ako radite bojkot). Jednim udarcem dve muve...Camel wrote: Nije nama u cilju da setamo oko stadiona...cilj nam je da nas ceo grad vidi...
Jos jedno, razumem ja vas potpuno samo se bojim da cete sami sebi (i klubu) naskoditi a da nista necete napraviti "tamo gde treba".