Pitajte Đumija
Pitajte Đumija
Sta se radi Vojvodjani? a a a?
jel moze neko da mi pojasni oko potrosnje kiseonika. kao neka granica u man utd je 60 ne znam ni ja cega. kako se meri i slicno? sta znaci
jel moze neko da mi pojasni oko potrosnje kiseonika. kao neka granica u man utd je 60 ne znam ni ja cega. kako se meri i slicno? sta znaci
Petrovic za Djuricica
Kakav je trenutno status Vladimira Bunica u Vojvodini?Zaista me je jako iznenadilo da nije bio na pripreme u Antaliji,jer mislim da je moralo da bude mesta za njega!Pa za njega su se pre dolaska u Vosu interesovali(zvezda,ofk beograd,buducnost(bd),)A i Vosa je trenutno jako tanka na poziciji polu spica,spica...Treneru kakvo je vase misljenje i razmislite malo o njemu!?
Mogao bi neko da ti objasni malo i nacin sastavljanja recenica, dok to ne savladas nema svrhe da ti se prica o necemu drugom, pozdrav od tvoje uciteljiceprijatelj od nekog! wrote:Sta se radi Vojvodjani? a a a?

Milan Djuricic
Maksimalna potrosnja kiseonika (VO 2 max=ml/kg/min.)
Je sposobnost organizma da unosi vece kolicine kiseonika,sto doprinosi ekonomicnom radu niskog i srednjeg inteziteta,a takodje i pospesuje oporavak nakon prekida rada jakog inteziteta.
Je sposobnost organizma da unosi vece kolicine kiseonika,sto doprinosi ekonomicnom radu niskog i srednjeg inteziteta,a takodje i pospesuje oporavak nakon prekida rada jakog inteziteta.
Milan Djuricic
Bunic je ustupljen CSK-u iz Celareva.Poznajem ga jos iz Kadetski selekcije Kikinde.Bio je vrlo talentovan igrac(i jos uvek je).Celarevo je sastavilo veoma dobar tim i evo prilike da se pokaze i vrati se u Vosu(iskreno to bih mnogo voleo).
Milan Djuricic
Izvini nisam ti napisao kako se izracunava potrosnja kiseonika!
Postoji takozvani Test Kupera koji se sastoji od toga da igrac trci bez prestanka 12 minuta.Rezultat se meri u metrima.Posto dobijemo vrednost u metrima onda je lako izracunati i vrednost VO 2.
Ako igrac naprimer istrci za 12 minuta 3200 metara,ta vrednost se ubacuje u formulu izracunavanja i to bi izgledalo ovako:
(3200 metara-504,9):44,73=60,3 ml/kg/min.
Znaci ako igrac pretrci 3200 metara njegova potrosnja kiseonika je 60,3
Nadam se da ti je sada malo jasnije.
Postoje i drugi testovi ali ovaj je naj jednostavniji ali ga retko ko sada primenjuje.
Postoji takozvani Test Kupera koji se sastoji od toga da igrac trci bez prestanka 12 minuta.Rezultat se meri u metrima.Posto dobijemo vrednost u metrima onda je lako izracunati i vrednost VO 2.
Ako igrac naprimer istrci za 12 minuta 3200 metara,ta vrednost se ubacuje u formulu izracunavanja i to bi izgledalo ovako:
(3200 metara-504,9):44,73=60,3 ml/kg/min.
Znaci ako igrac pretrci 3200 metara njegova potrosnja kiseonika je 60,3
Nadam se da ti je sada malo jasnije.
Postoje i drugi testovi ali ovaj je naj jednostavniji ali ga retko ko sada primenjuje.
Milan Djuricic
Jovic,Magoc i Bunic su ustupljeni CSK-u.
Dobric i Rajic Proleteru.
Susak i Rajevic Veterniku.
Grumic Mladosti iz Apatina.
Popovic nema resen status.
Dobric i Rajic Proleteru.
Susak i Rajevic Veterniku.
Grumic Mladosti iz Apatina.
Popovic nema resen status.
Milan Djuricic
Za Despotovica se jos nista ne zna,jedino sto znam je da je prosao sve testove (superiorno).
Sto se tice Pavlovica, samo radim ono sta sam obecao kad sam dolazio u Vosu.
Sto se tice Pavlovica, samo radim ono sta sam obecao kad sam dolazio u Vosu.
-
Za trenera
Nekoliko pitanja za naseg trenera:1)Zasto Kizito nije poceo utakmicu?2)Sta mislite da li bi igrali bolje u formaciji 5-3-2 koja se transformise u 3-5-2?3)Zasto ste uveli M.Jovanovica,a ne Maslica ili Djurovica?
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
Milan Djuricic
Kizito nije poceo utakmicu zato sto nije trenirao u Ponedeljak i Utorak.
A kada se tome pridoda da nije bio na pripremama u Antaliji onda nije bilo rezona da pocne utakmicu.Mi cemo igrati u formaciji 4:4:2 i videli ste da je to funkcionisalo dosta solidno.5:3:2 formacija je dosta defanzivna a formacija koju smo mi igrali je samo prelazni period za 4:3:3 formaciju koju zelim da igramo.
Jovanovica sam uveo kao treceg napadaca koji je trebao da igra u pravcu gola i da prihvata dubinske lopte i sprovodi ih prema Vukelji i Belicu.Teren je bio izuzetno tezak(noge su upadale u blato preko clanaka) a takav teren nije za Maslica.Djurovica nisam ni skidao za ovu utakmicu.
A kada se tome pridoda da nije bio na pripremama u Antaliji onda nije bilo rezona da pocne utakmicu.Mi cemo igrati u formaciji 4:4:2 i videli ste da je to funkcionisalo dosta solidno.5:3:2 formacija je dosta defanzivna a formacija koju smo mi igrali je samo prelazni period za 4:3:3 formaciju koju zelim da igramo.
Jovanovica sam uveo kao treceg napadaca koji je trebao da igra u pravcu gola i da prihvata dubinske lopte i sprovodi ih prema Vukelji i Belicu.Teren je bio izuzetno tezak(noge su upadale u blato preko clanaka) a takav teren nije za Maslica.Djurovica nisam ni skidao za ovu utakmicu.