20. kolo: Bezanija-Vojvodina 0:1

User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8891
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Djumi wrote:Trener Bezanije Stamenkovic napao verbalno Ivicu Brzica na konferenciji za stampu.
Ima li negde detaljnijih informacija sta se desilo?
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Post by Djumi »

Radoye wrote:
Djumi wrote:Trener Bezanije Stamenkovic napao verbalno Ivicu Brzica na konferenciji za stampu.
Ima li negde detaljnijih informacija sta se desilo?
Brzic je bio na konferenciji za stampu posle utakmice zajedno sa Stamenkovicem.Posle kratkog izlaganja se zahvalio prisutnima i napustio konferenciju za stampu zbog utakmice C.Zvezda:Ofk Beograd.To je izuzetno uvredilo Stamenkovica,koji je rekao da ne bi dosao na konferenciju za stampu da je znao da ce je Brzic napustiti.Eto to se desilo otprilike !
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
Turija
Posts: 10786
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Gledao sam konferenciju za štampu na SOS u, i mislim da su napadi na Brzića apsolutno neopravdani.Brzić je korektno ispoštovao obavezu i pojavio se na konferenciji.Izvinio se i zamolio prisutne da ga pitaju ono što imaju, jer je žurio da odgleda utakmicu zvezda-ofk.Rekao je svoje utiske o utakmici i pošto nije bilo pitanja, napustio salu.
Stamenković je svoje izlaganje počeo napadom na Brzića, kako je to sramota za naš fudbal, kako i on ima daleko više PRIVATNIH obaveza od Brzića (iako je Brzić otišao na utakmicu zbog posla, a ne zbog toga što navija za zvezdu, pa mu se gleda ta utakmica.Stamenkoviću bi verovatno poseta toj utakmici bila privatna, u svojstvu navijača, pa je verovatno zato spominjao da ima daleko više privatnih obaveza od Brzića).Jednostavno, čovek još uvek ne shvata da ne navijaju svi ljudi (treneri) za zvezdu i partizan i da trener Vojvodine na te utakmice ide službeno.Zatim, kako i on da je znao da će se tako nešto desiti, ne bi došao na konferenciju.Postavio se kao da je njemu Brzić neophodan, da bi on (Stamenković) izneo svoje mišljenje i viđenje utakmice (ili je bio raspoložen za neku drugu priču, pa mu se izjalovilo).Skroz bez veze.Imao je duplo više vremena za sebe, nego da ga je delio sa Brzićem.Po mom mišljnju ,,incident" je veštački.
E, pošto sam odgledao i izveštaj sa utakmice, mogu malo nešto da kažem o svojim zapažanjima.
Bili smo neuporedivo bolji tim i sasvim zasluženo pobedili.Imali 5-6 zrelih šansi (ne polušansi).Pogodili prečku i stativu (Sepuja i Grozdanovski).Dobro izvođeni korneri Popovića (za razliku od prošle utakmice ) i pravovremeno ubacivanje Tumbasovića doneli su pobedu.
Odličan utisak ostavili su Grozdanovski i Sepuja.Bili su velika opasnost za odbranu Bežanije.Grozdanovskog stvarno sreća neće, ali, po zakonu verovatnoće, mora proraditi.Čak ga i Trivunović pogodi šutem na gol Bežanije (da nije sigurno bi ušla u mrežu).
Dobar Pop i Trivunović, a čini mi se i Đurovski (izgleda da je počeo da rasčišćava situaciju u svojoj glavi).Kad smo kod toga, prvi put sam video da se i Tadić istinski ojedio (zbog promašene polušanse), što je jako važan POZITIVAN detalj za mene.
Na kraju, mogli smo da primimo i damo gol.Zašto tako nesigurno, posle vođstva u poslednjim minutima :?:
Nisam bio na utakmici, pa da sam video, ali ,,opravdano sumnjam" da je uzrok davanja šansi Bežaniji izostanak pritiska naših napadača na odbranu protivnika još u začetku njihovih napada, pa su lako prenosili igru na, i u, naših 16m.Uzrok toga vidim u izvršenim izmenama.
Ušli su igrači koji ne haju za odbranbene zadatke (Vukelja, Aleksić, Tadić), a izašli oni koji mogu i hoće da trče (Buač, Grozdanovski, Sepuja), tako da se to moralo desiti.Mi smo imali forsirani napad, jer izmene su bile spremne za tu ulogu, ali zato odbrana: ,,srce oće , a du.e klokoće".Ipak, 3 takva igrača istovremeno na terenu (pa makar 10 minuta), prevelik je rizik na rezultatu 1:0.
To je ta priča koju ja često spominjem kad kažem da igramo sa jednim, dva ili tri igrača manje.I, zaista igramo sa toliko manje igrača u defanzivnim zadacima, a često i u napadu.Istina, sve ređe, ali još uvek
Jednostavno, današnji fudbal ne trpi ,,čekalice" i lenštine.To je prvo što pojedinci moraju promeniti u glavi i nogama.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
vladans
Posts: 548
Joined: Tue Sep 18, 2007 2:55 pm
Location: novi sad

Post by vladans »

popularni piskavac je juce pokazao da je ona narodna ko gubi ima pravo da se ljuti skroz na mestu!naravno da je i smekercina brzic mogao sacekati sa stavljanjem naocara i odlaskom u rupu osim ukoliko su mu javili da ga nece pustiti u lozu ako zakasni deset minuta ali ozlojedjenost doticnog trenera bezanije iskazana prema vojvodini i totalno neobjektivno sagledavanje utakmice to nikako nemogu da opravdaju!
sobzirom da utakmicu nisam gledao vec samo izvestaj na sos kanalu mogu da primetim da smo bili mnogo bolji,stvarali sanse i odigrali slicno kao i u smederevu,naravno stom razlikom da smo ovog puta od tih silnih prilika jednu uspeli da realizujemo!
User avatar
KoKanidja
Posts: 617
Joined: Sat Feb 12, 2005 4:29 pm
Location: INTERVENTNA Brigada - Pariske Komune

Post by KoKanidja »

Djurovski je odigrao dosta lose, ali se izgleda najvise radovao pobedi. Boji se lopte, ne sme da udje u duel, nista nije uradio. Sepuja je bio dobar, ima dribling i oslobadja se igraca ali nije imao zavrsni pas ili shut. Posle 1:0, mi smo igrali sa 5 u odbrani i 5 u napadu, nije mi bilo jasno zasto neki nisu hteli da se vracaju bar do sredine, i zato umalo da primimo gol. Mada bi bilo bas nezasluzeno da nismo dobili. Nije lose, a valjda ce biti bolje, posto Bezanija nije nezasluzeno zadnja.
ssnigd
Posts: 3408
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Trener bezanije Stamenkovic je jedna opskurdna licnost na koju ne treba obracati paznju, svoju iskompleksiranost sto trenira najgori tim u ligi i sto je izgubio u poslednjim minutima zeli da okrivi Brzica i sudiju sto nije svirao penal za njih u I poluvremenu kada im je navodno fauliran njihov crnac pri tom navodeci da ako je ono bio za nas penal protiv hajduka onda je ovaj cist kao suza. Prvi minut utakmice - neki sumnjiv aut na sredini terena sudija svira za nas, a on skace sa klupe kao da su mu ponistili regularan gol i tako je nastavio celu utakmicu da skace kao dvorska luda pored klupe vrseci pritisak na sudiju i ispostavilo to je nastavio i na konferenciji za stampu.

Nasi su dobro i zrelo odigrali, ne racunajuci totalno nespotrebno povlacenje posle datog gola, sto nam se opet ponavlja i gde smo opet imali srece da ne primimo gol u 90. minutu. Sa KoKanidjom se ne bih slozio oko Djurovskog da nije nista uradio, mislim da je dobro odigrao, odigravao tacne pasove i duge lopte, stalno je trazio loptu cesto dolazeci i na Trivunovicevu i Tumbinu poziciju, jedino ti dueli u koje se izgleda boji da udje. Sepua pored te africke nediscipline oko bespotrebnog sutiranja iz nemogucih pozicija je pruzio odlicnu partiju, puno dobijenih vazdusnih duela, gradjenje lopte, pravio je puno problema u odbrani bezanije, a i pokazao je jednu do sada nevidjenu fintu laznog skoka. Milutinovic odlicno prodirao po desnom boku, ali i dalje bez pravog centarsuta, puno faulova je nacinjeno nad njim. Grozdanoski nema srece oko gola, ali je morao mnogo bolje da odreaguje posle one precke. Pop siguran, kao i stoperi. Trivunovic gospodari na sredini terena, pomogao u odbrani kao i Tumbasovic, koji je bio slabiji danas na terenu ali resio utakmicu. Tadic 8) 8) , izgleda da polako izlazi iz krize.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
Turija
Posts: 10786
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Hvala Kokanidji za komentar :!:
Nadam se da će još neko od navijača, koji su bili u Železniku, skupiti volje i vremena da napišu svoje utiske.
Ipak smo mi u trci za tron. Čak se i u medijima stidljivo spominje vodeća trojka, a na forumima Voše gotovo tajac.
Last edited by Turija on Sun Mar 16, 2008 9:05 pm, edited 2 times in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Ja se ne bih slozio oko Sepuje. Bio je dosta sebican u nekim situacijama. Mozda od velike zelje ili jednostavno nema dobar pregled igre. U pocetku je igrao pogibeljno, na cuvara (sto je uradio i u prijateljskom protiv Sremca iz Cerevica, pa ga je sudija isterao iz igre), a napravio je i dosta faulova u napadu. Verovatno mu treba jos dosta da se privikne na novo podnevlje gde se ne tolerisu takvi ispadi. Sa druge strane, vidi se da je jak i dobar u gradjenju, popravio je i kretanje na terenu, ali mu ostaje da popravi one osnovne stvari oko pravila igre.
User avatar
Milan
Posts: 4233
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Jako me raduje što smo pobedili, jer mislim da bi se još jedan negativan rezultat(bez obzira na pobedu protiv Kule iz penala) katastrofalno odrazio na moral ekipe, pa i celog kluba. Igrom nisam zadovoljan. Jeste da smo imali terensku inicijativu tokom celog susreta, ali sve je to meni bilo nekako jalovo. Čak i ona prečka i stativa nisu bile plod nekih izrađenih akcija. Bojim se ćemo imati problema sa ozbiljnijim ekipama koje nas se neće plašiti. To je nešto što mi se sviđa. Taj respekt protivničke ekipe koji nismo imali još od druge polovine 90-ih. Da ne bude zabune, pod gore navedenim mislim na svesnost protivnika da igraju sa daleko kvalitetnijim od sebe, a ne da nas cene kao klub.
Nego da nastavim... I moje mišljenje je (iako mi je jako antipatičan)da je Đurovski pružio daleko kvalitetniju partiju. Sasvim solidno se kretao, tražio je loptu, a zatim i brza rešenja dalje i deluje mi nekako čvršći u duelima. Sepua mnogo davi kad primi loptu i trba mu puno vremena da se namesti pre dodavanja i naročito šuta. Fino se gradio,ali mi smetaju njegova otvaranja u stranu prilikom kontri. Trebao bi se ugledati na Despota i češće tražiti najkraći put kroz sredinu. A šta reći o već pomenutoj finti skoka :roll: . Mislim da više ne bi smeli žrtvovati Popa na mestu levog beka. Iako se svojski trudi, ipak to nije njegova pozicija. Stošić mi je bio nešto nesiguran i strepeo sam svaki put kada je visoka lopta išla ka njemu. Mada, tome je verovatno doprineo izrazito jak vetar tokom čitave tekme. Veseljko je po meni bio dobar, a najprijatnije iznenađenje mi je bilo Tadićevo htenje-zalaganje (iako je bio kratko u igri). Sve u svemu, mislim da nismo daleko od dobre igre i da uz male korekcije možemo puno. Samo da kod sastavljanja tima ne bude kompromisa i da igrači ubede sebe da i dalje mogu dobiti svakog protivnika. Mislim da ukoliko im se onaj par klikera dole ne poveća (a čini mi se da se u zimskoj pauzi malo smanjio) , dolazimo u situaciju da će se naši igrači opet plašiti bg dvojca i pre nekgo što utakmica počne.
I da, mislim da je njihov crnac bolji od našeg...
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Milan
Posts: 4233
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Zaboravih da dodam... Parkirali smo ispred stadiona i u isto vreme iz kola do naših izlazi Pantelić u civilu. Na moje pitanje zašto ne igra, on odgovara: "konkurencija"! Bata ni na klupi, a nama nema ko da da gol. :?
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8891
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Milan wrote:Mislim da ukoliko im se onaj par klikera dole ne poveća (a čini mi se da se u zimskoj pauzi malo smanjio) , dolazimo u situaciju da će se naši igrači opet plašiti bg dvojca i pre nekgo što utakmica počne.
I da, mislim da je njihov crnac bolji od našeg...
Eh, nazalost si u pravu za ovo - ako su ti klikeri u proseku jesenas bili orasi to je bilo zato sto smo imali Kacara, Despota i Pekaru. Svi ostali klikere, oni fudbalske lopte - a sada nam samo klikerasi ostali a vratio nam se i onaj sto cak ni klikere nema a "mora" da igra. No valjda ce se neko probuditi i preuzeti odgovornost vodje, ako ne onda nam se lose pise...
User avatar
Turija
Posts: 10786
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Ko je još bio na našoj klupi, osim trojke koja je ušla u igru, i Brkića, kad za Pantu nije bilo mesta :cry: ?
Da li je Vukobratović bio u 18?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Vukobratović, Vukajlović i Radović.
User avatar
Turija
Posts: 10786
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Hvala Red Firmu, za brz odgovor :!:
Jedno mesto za Pantu je bilo, ali s druge strane, ipak, moram biti zadovoljan što taj na klupi nije bio u prvih 11.
Teško i sporo kristališemo postavu.Međutim, moram priznati, da za razliku od ranijih vremena, to ide mnogo brže.I, da sada zbog toga ne gubimo bodove.Osim u Smederevo, gde je trkački i formacijski izvedeni sastav i bio najslabiji u prolećnom delu prvenstva. Što se, naravno, i odrazilo na krajnji rezultat utakmice.
Da li je VD Predsednik nastavio odličnu praksu Batinu, da prati Vošu na svakoj utakmici?U Novom Sadu je bio prisutan na tribinama, a da li je bio u Smederevu i Železniku?
Mislim da je prisustvo Predsednika na svim utakmicama od velikog značaja za Klub i njegove rezultate, kao i motivaciju aktera.Ali, predsednik mora biti i najiskreni navijač Kluba na čijem je čelu, da bi bilo sve na svom mestu.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Turija wrote:Da li je VD Predsednik nastavio odličnu praksu Batinu, da prati Vošu na svakoj utakmici?U Novom Sadu je bio prisutan na tribinama, a da li je bio u Smederevu i Železniku?
Bio je i na sve tri utakmice.
Last edited by Stoik on Mon Mar 17, 2008 9:19 pm, edited 1 time in total.
Locked