2. kolo: Voždovac-Vojvodina 1:1
Re: 2.kolo : Voždovac-Vojvodina, subota 17:30
I meni se svideo trenerov komentar - nonšalancija i nedovoljno borbeni pristup su nas koštali i ovaj put.
Očigledno je da naši igrači imaju problem psihološke prirode - ako hoćemo titulu ona se osvaja maksimalnim pristupom u svakoj utakmici, dok naši igrači očigledno imaju sasvim različite inspiracije u zavisnosti od protivnika i situacije - u teoriji najlakše utakmice (protiv Hiberniansa i Voždovca=) smo umalo izgubili, dok smo one najteže (Bursu i Honved na strani) sa lakoćom dobili. Tako se ne postaje šampion, niti u krajnjem slučaju igrač koji će otići u jak evropski klub.
Elem, treba se okrenuti dalje, ako se izvuku prave pouke biće ovo u krajnjem slučaju i korisna dva remija, ima još puno da se igra..
Očigledno je da naši igrači imaju problem psihološke prirode - ako hoćemo titulu ona se osvaja maksimalnim pristupom u svakoj utakmici, dok naši igrači očigledno imaju sasvim različite inspiracije u zavisnosti od protivnika i situacije - u teoriji najlakše utakmice (protiv Hiberniansa i Voždovca=) smo umalo izgubili, dok smo one najteže (Bursu i Honved na strani) sa lakoćom dobili. Tako se ne postaje šampion, niti u krajnjem slučaju igrač koji će otići u jak evropski klub.
Elem, treba se okrenuti dalje, ako se izvuku prave pouke biće ovo u krajnjem slučaju i korisna dva remija, ima još puno da se igra..
-
Ne treba se nervirati...
I da smo startovali sa 2 pobede i sa 2 poraza zna se ko će biti "šampion" ovog cirkusa od takmičenja.
Da se ja pitam, naštelovao bih svaku tekmu na nekih 3:3, 4:4 i jedva čekao da nas neko iz saveza prozove i, daj Bože, kazni nekim oduzimanjem bodova...
I da smo startovali sa 2 pobede i sa 2 poraza zna se ko će biti "šampion" ovog cirkusa od takmičenja.
Da se ja pitam, naštelovao bih svaku tekmu na nekih 3:3, 4:4 i jedva čekao da nas neko iz saveza prozove i, daj Bože, kazni nekim oduzimanjem bodova...
-
Sve je to lepo što se piše u smislu zna se ko je prvi pa ne moramo da se nerviramo, ali treba biti i treći, u tom grmu leži zec.Ove sezone će biti znatno jača konkurencija, sumnjam da će se privatizovani Čukarički koji napreduje koracima od sedam milja, Miškovićev Napredak, probuđeni i stabilizovani niški Radnički koji ima ceo grad iza sebe, Palmina Jagodina sklanjati da bi smo mi bez problema osvojili treće mesto.Treba gristi svaku utakmicu za svaki bod, kakvo crno opuštanje i nezainteresovanost za rezultat?
Mnogo smo mi navikli na neke stvari, hoćemo goluba na grani, a može se desiti da ostanemo i bez vrapca u ruci, uostalom još su sveže rane sa finala kupa protiv Jagodine gde šansu nismo stvorili za celu utakmicu.
Nije problem u ovom rezultatu, problem je u načinu našeg razmišljanja.Usput, stvaramo i dodatni pritisak na sve u klubu da sve zavisi od utakmica sa Šerifom, a ako ne daj Bože ne prođemo onda će biti smak sveta i ponovo treba da trpi prvenstvo, ovaj put ne zbog toga što su igrači mislima bili na meču sa Šerifom već što ih je to psihički dotuklo.Ili ako daj Bože prođemo, da ne bude ono puno smo slavili, ko će da misli na našu ligu posle takve utakmice i opet trpi prvenstvo.Ne zaboravimo da i kup relativno skoro počinje, ne bi valjalo da onako opušteni ispadnemo na startu.
Dakle, ono što nam treba je maksimalna ozbiljnost, spuštanje na zemlju umesto leta u oblacima, dobra doza realnosti, zatim samokritičnosti, ne osvrtanje na ono šta rade drugi već da gledamo sebe, pre svega mukotrpan i žestok rad, psihička stabilnost i mirnoća i to je to.Pobede i uspesi nam neće doći sami po sebi.A treba tu Evropu kojom smo srećni izboriti i za sledeću sezonu, a inače sledeće sezone će za nijansu možda čak biti i lakše što se tiče pozicije u žrebu, šteta je to propustiti.Treba misliti na vreme.
A što se tiče igrača, oni su profesionalci, od fudbala žive, neki su i reprezentativci, dosta ih je mlado, u najboljim godinama, ako ne mogu da izdrže tempo od 2 utakmice nedeljno, pa i manje od toga u proseku, o čemu onda da pričamo?
Mnogo smo mi navikli na neke stvari, hoćemo goluba na grani, a može se desiti da ostanemo i bez vrapca u ruci, uostalom još su sveže rane sa finala kupa protiv Jagodine gde šansu nismo stvorili za celu utakmicu.
Nije problem u ovom rezultatu, problem je u načinu našeg razmišljanja.Usput, stvaramo i dodatni pritisak na sve u klubu da sve zavisi od utakmica sa Šerifom, a ako ne daj Bože ne prođemo onda će biti smak sveta i ponovo treba da trpi prvenstvo, ovaj put ne zbog toga što su igrači mislima bili na meču sa Šerifom već što ih je to psihički dotuklo.Ili ako daj Bože prođemo, da ne bude ono puno smo slavili, ko će da misli na našu ligu posle takve utakmice i opet trpi prvenstvo.Ne zaboravimo da i kup relativno skoro počinje, ne bi valjalo da onako opušteni ispadnemo na startu.
Dakle, ono što nam treba je maksimalna ozbiljnost, spuštanje na zemlju umesto leta u oblacima, dobra doza realnosti, zatim samokritičnosti, ne osvrtanje na ono šta rade drugi već da gledamo sebe, pre svega mukotrpan i žestok rad, psihička stabilnost i mirnoća i to je to.Pobede i uspesi nam neće doći sami po sebi.A treba tu Evropu kojom smo srećni izboriti i za sledeću sezonu, a inače sledeće sezone će za nijansu možda čak biti i lakše što se tiče pozicije u žrebu, šteta je to propustiti.Treba misliti na vreme.
A što se tiče igrača, oni su profesionalci, od fudbala žive, neki su i reprezentativci, dosta ih je mlado, u najboljim godinama, ako ne mogu da izdrže tempo od 2 utakmice nedeljno, pa i manje od toga u proseku, o čemu onda da pričamo?
Last edited by Plavim Dunavom on Sun Aug 18, 2013 10:07 pm, edited 1 time in total.
Nazalost, kako izgleda da stvari stoje, upravo sve i zavisi od utakmice sa Serifom i novca koji eventualni ulazak u LE donosi.Plavim Dunavom wrote:...stvaramo i dodatni pritisak na sve u klubu da sve zavisi od utakmica sa Šerifom, a ako ne daj Bože ne prođemo onda će biti smak sveta...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
-
To nikako ne valja i ne sme tako da bude da jedna utakmica rešava sve, nešto se mora i napraviti, svoriti, neki sistem, kontinuitet, ali možda je za nas to pusta nada.Vreme će reći svoje, a najbrže već sada protiv Šerifa kada tako stoje stvari, nadajmo se najboljem.Radoye wrote:Nazalost, kako izgleda da stvari stoje, upravo sve i zavisi od utakmice sa Serifom i novca koji eventualni ulazak u LE donosi.Plavim Dunavom wrote:...stvaramo i dodatni pritisak na sve u klubu da sve zavisi od utakmica sa Šerifom, a ako ne daj Bože ne prođemo onda će biti smak sveta...
@Plavim Dunavom
Vrlo lepo razmišljanje o svemu. Bojim se da si u pravu, ali najverovatnije jesi.
Vrlo lepo razmišljanje o svemu. Bojim se da si u pravu, ali najverovatnije jesi.
-
Ono što nama treba je jasno definisan cilj u narednih godinu, dve i pet.Plavim Dunavom wrote:Sve je to lepo što se piše u smislu zna se ko je prvi pa ne moramo da se nerviramo, ali treba biti i treći, u tom grmu leži zec.Ove sezone će biti znatno jača konkurencija, sumnjam da će se privatizovani Čukarički koji napreduje koracima od sedam milja, Miškovićev Napredak, probuđeni i stabilizovani niški Radnički koji ima ceo grad iza sebe, Palmina Jagodina sklanjati da bi smo mi bez problema osvojili treće mesto.Treba gristi svaku utakmicu za svaki bod, kakvo crno opuštanje i nezainteresovanost za rezultat?
Ja bih najviše voleo kada bi pre početka sezone neko iz kluba rekao: Nama je ove godine cilj osvojiti 60 bodova (lupam, naravno)
Onda bi imali nešto na osnovu čega bi merili šta smo uradili.
Potpuno se slažem i samo bih želeo da dodam nešto. Ogroman probelm koji postoji u našem klubu već dosta vremena je taj što apsolutno ne postoji niko ili nešto kome bi se odgovaralo u slučaju neostvarenog zacrtanog cilja. Jasan pokazatelj ovoga je i finansijski izveštaj koji skupština usvaja svake godine/sezone jednoglasno i bez ikakvih pitanja.prijatelj fudbala wrote:Ja bih najviše voleo kada bi pre početka sezone neko iz kluba rekao: Nama je ove godine cilj osvojiti 60 bodova (lupam, naravno)
p.s. imao je pravo trelos gia kad je rekao da ćemo igrati najvažniju utakmicu u avgustu, samo što to neće biti najvažnija utakmica sezone, nego mi se čini i da će određivati budućnost kluba. Generalni sponzor je možda rešenje, ali ko će to znati...
Željko Brkić jedan je od nas!!!
-
Nemam nikakvu informaciju, ali mislim da je generalni sponzor tu negde i da se čeka izhod tekmi sa Šerifom...Buca wrote:Potpuno se slažem i samo bih želeo da dodam nešto. Ogroman probelm koji postoji u našem klubu već dosta vremena je taj što apsolutno ne postoji niko ili nešto kome bi se odgovaralo u slučaju neostvarenog zacrtanog cilja. Jasan pokazatelj ovoga je i finansijski izveštaj koji skupština usvaja svake godine/sezone jednoglasno i bez ikakvih pitanja.prijatelj fudbala wrote:Ja bih najviše voleo kada bi pre početka sezone neko iz kluba rekao: Nama je ove godine cilj osvojiti 60 bodova (lupam, naravno)
p.s. imao je pravo trelos gia kad je rekao da ćemo igrati najvažniju utakmicu u avgustu, samo što to neće biti najvažnija utakmica sezone, nego mi se čini i da će određivati budućnost kluba. Generalni sponzor je možda rešenje, ali ko će to znati...
Slazem se ,verovatno je i tu ista prica kao i precutna prica u vezi Laneta.
Ako udjemo u LE dobicemo i njega i nekog konkretnog sponzora,a ne bih se iznenadio da to bude Gasprom..
Ako udjemo u LE dobicemo i njega i nekog konkretnog sponzora,a ne bih se iznenadio da to bude Gasprom..
Ja cak nisam siguran da li grupna faza uopste moze da se igra bez generalnog sponzora? Znam pouzdano da LS ne moze, ali za LE generalno vaze malo nizi kriterijumi posto su novcane nagrade daleko manje. U svakom slucaju, sigurno je da ce nekome postati zanimljivo da nam iskesira neku paru kako bi Evropa videla njihov logo.
- PanonskiFantom
Re: 2. kolo: Voždovac-Vojvodina 1:1
http://www.dnevnik.rs/sport/vojvodina-o ... azmisljalo
Ako je bilo brišite. Na dnu teksta su objašnjenja oko kapitenske trake.
Ako je bilo brišite. Na dnu teksta su objašnjenja oko kapitenske trake.
Vise nista nije isto!
- One and only
Neverovatna glupost i velika sramota je sto smo se uopste prikljucili toj "akciji".Dnevnik wrote:Капитен
Не мало изненађење за необавештене међу око 400 гледалаца на стадиону Обилића, изазвала је чињеница да је Новосађане у дуелу с Вождовцем као капитен предводио Стојан Врањеш, иако је на терену био и стандардни носилац траке Мирослав Вулићевић.
Сазнали смо да, пошто се Војводина придружила кашњењу мечева од пет минута, међу црвено-белима нису желели да тиме угрозе Вулићевића који би одмах зарадио жути картон и морао би под притиском да игра меч. Овако, јавну опомену добио је Врањеш, иначе играч који важи за мирног и није склон добијању картона.
Samo smo mi, Spartak i OFK dobili zute kartone zbog toga. Da li sudija mora da dodeli zuti karton u tom slucaju ili je to njegova slobodna odluka?
Last edited by One and only on Mon Aug 19, 2013 11:16 am, edited 1 time in total.
United of Vojvodina
U najmanje 30 postova iznad sam pročitao kako je jako važno pobediti Šerif jer tada ćemo zaraditi novce i spasiti klub od propadanja.
To u stvari uopšte nije tačno.
Pare od ulaska u LE dobijaju se sledeće godine u ovo vreme, tako da na te novce ne treba računati odmah.
Pare koje bi eventualno popunile kasu su od TV prava, ulaznica i reklama.
Ne znam koji je odnos tih para i onih koji se dobijaju od UEFE, ali eto bar da razjasnimo tu dilemu.
To u stvari uopšte nije tačno.
Pare od ulaska u LE dobijaju se sledeće godine u ovo vreme, tako da na te novce ne treba računati odmah.
Pare koje bi eventualno popunile kasu su od TV prava, ulaznica i reklama.
Ne znam koji je odnos tih para i onih koji se dobijaju od UEFE, ali eto bar da razjasnimo tu dilemu.
Ja mislim da se nagrada za igranje u grupnoj fazi dobija odmah nakon prolaska poslednjeg kola kvalifikacija (1.3M), a da se novac od TV prava dobija nakon završetka takmičenja. Ali to je manje bitno, samo da dobijemo Moldavce