3. kolo: Vojvodina-Spartak 1:0

IvanGrozni

Re: 3. kolo: Vojvodina-Spartak 1:0

Post by IvanGrozni »

Za poslednjih x godina se nisam ovako iznervirao gledajuci Vosu, na kraju ipak katarza :D . Slaba igra, ponavlja se sindrom slabog jesenjeg dela prvenstva,narocito protiv slabijih rivala-okrenutih defanzivi. Opravdanje za vecerasnju slabu partiju mogu videtii jedino u izmesanom sastavu, pogotovo po sto su njih trojcica debitovali u JSL L. Bez ideje, slabo kretanje osim naseg desng boka. Nije Enver bio los, dosta ga forsiraju, pomaze defanivi, nije u stanju da nadomesti slabu igru leve strane. Denkovic po meni los, zao mi je sto ce nasa deca da trpe, pre svega Mijat. Fatic klasican stoper, cini mi se da manjka u kontroli lopte i generalno sigurnosti. Simon videcemo, a Tumbasevic ubedljivo najlosiji, u glavi mi i dalje partija malog Kosovica sa Marakane koji sada nazalost neopravdano greje klupu.

Njihov trener se nije bunio zbog sudijske odluke da zaustavi igru, nego zbog fair-play. Pa da li je korektno da se ukrade 10min na neopravdano izlezavanje. Najjaca je bila Markova reakcija kada mu se ovaj trener unosio u lice, mrtav ladan bez reci prstom pokazao put prema svlacionici-neprocenjivo. Taj igrac sa brojem 4 je iznesen sa terena, a posle je imao snage da se normalno hodajuci prepire sa nama? SUS, 3 slatka boda :-)
Rivelinjo

Post by Rivelinjo »

Mislim da je Kapelo, dok je vodio Real (neka me neko ispravi ako grešim - kako za klub, tako i za samog trenera) naložio igračima da NE staju s igrom kad se protivnik valja, sve dok sudija ne svira. Rekao je da im mnogi slabiji klubovi tako odvlače vreme, zaustavljaju napade i da je on to naredio igračima (kako se protivnici ne bi bunili zbog nesportske igre i svetili njima).

Ako je očigledno ozbiljna povreda u pitanju, sudija zaustavlja igru i tu nema priče.

Meni se lično ne sviđa što je fudbal postao toliko nesportski, ali valda tako mora. Oni sitni pederluci (povlačenje za dres i sl.) su mi OK, više veština nego prevara, čak i sceniranje penala - pošto je kazna za foliranje žuti karton, samo izvoli - ali to valjanje...
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.
Baltazar

Post by Baltazar »

Konačno smo dali gol preko akcije sa leve strane.
Mijat je bio rezerva jer će verovatno igrati prvo poluvreme u Tiraspolju.
Nije sviran penal za nas.
Moramo se boriti i protiv Toleta i sličnih, i protiv blizanaca. Kao Don Kihot protiv vetrenjača.
Vojvodina, jedna jedina!
Firmson89

Re: 3. kolo: Vojvodina-Spartak, nedelja 20:30h

Post by Firmson89 »

budababa wrote:Najpre da kažem da najgora sisata kromanjonka u transu, na stolu ispod najveće šatre, na narodnom veselju u Guči predstavlja pojam urbane kulture za ono što su večeras prikazali igrači Spartaka. Valjanjem su oduzeli bar 10 minuta utakmice, a onaj mučenik koji se borio za život pre našeg gola je na nagoveštaj opasnosti skočio kao gazelica i potrčao prema svom kaznenom prostoru. Svojim očima sam to video i nemoj da me neko ubeđuje da nije tako. To što mu se nakon Škulijevog fatalnog udarca bol naprasno vratio, ne interesuje me uopšte. Jednostavno, sa šibicarima nema fer-pleja, već im šimikom treba zgnječiti sve tri kutijice i kuglicu, zunuti po zaušku i drskim razbojništvom im oduzeti sav nečasno zarađeni kapital. Posle dugo vremena sam osetio onu zaboravljenu staru strast, tribine na kojima su samo najzagriženiji mentoli, kojima Škuntelarov gol jadnom Spaletu, koji sekund pre nego što će glavni sudija poslednji put napuniti svoju pištalju pljuvačkom, znači više nego ciganima dvadeset i kusur titula zajedno. Parola, skandiranje protiv Toleta, Džaje i Ćokija, urlici obespravljenih svaki put kada sudija duel dva igrača presudi u njihovu korist... Zato toliko volim ovaj čudni klub i zato se kao zombi vraćam svake druge nedelje u "dom bolesnih". Fokken luv u, Shadwell!
Од речи до речи, не бих боље могао рећи! :)
Ово практиковати и у наредним утакмицама обавезно, па да видим колико ће се онда ваљати по терену...живци ми отишли, сваки најмањи контакт и њихови играчи вриште и траже носила и хирурге, а потом се одмах враћају у терен. Колико сам био беживотан током целе утакмице, толико сам оживео у последња 3-4 минута! Томе је можда придодало и прозивање њиховог играча на клупи, верујем да је број 4 био, што је узвраћао публици на западу! Све у свему, иако је утакмица била поприлично лоша и без голова, кући сам се враћао са осмехом! Сада треба спремити играче за Шериф, па да дочекамо више и тај Тотенхем! :cheers:
Brick Liman

Post by Brick Liman »

Škuli, Škuli, you always scores a goal... :smoker: Kako se menja pesma...
Katastrofalno igramo, dosta smo jadni. Kod Vukčevića se vidi po nekim potezima da ima štofa i finu tehniku za JSL, samo je na kondicionom nivou prosečnog ovisnika o kreku, tako da, ako se to nekako dovede u red možda i more bit pojačanje. Vranješ je sinoć pošteđen verovatno zato što mu je protiv Šerifa duša bila u nosu i što je delovao tragikomično u duelima protiv pridnjestrovskih crnaca. Samo naš fudbal može da trpi "umetnike s loptom" za koje drugi moraju da trče.
Kaluđerović je prilično jadan igrač što sam znao i ranije, jer svako ko je igrao u sockociganiji u potonjih 5-6 godina je ispod svakog proseka. Teško nama sa njim.
Peco Škuletić je naša snaga! :gospodin: :whip:
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
vdn slaninar

Post by vdn slaninar »

sad sam video go,a najjaci utisak mi je delac koji je dotrcao do pola terena da proslavi go sa skuletom,on ko da je u vosi 100 godina a ne na pozajmici.a ovo valjanje je jadno za ekipe koje se pale da postanu ozbiljan klub,ko prosle sezone ofka u prvenstvu,zato gotivim slobodu,igraju muski pa sta bude.
kej

Post by kej »

Rivelinjo wrote:Mislim da je Kapelo, dok je vodio Real (neka me neko ispravi ako grešim - kako za klub, tako i za samog trenera) naložio igračima da NE staju s igrom kad se protivnik valja, sve dok sudija ne svira. Rekao je da im mnogi slabiji klubovi tako odvlače vreme, zaustavljaju napade i da je on to naredio igračima (kako se protivnici ne bi bunili zbog nesportske igre i svetili njima).

Ako je očigledno ozbiljna povreda u pitanju, sudija zaustavlja igru i tu nema priče.

Meni se lično ne sviđa što je fudbal postao toliko nesportski, ali valda tako mora. Oni sitni pederluci (povlačenje za dres i sl.) su mi OK, više veština nego prevara, čak i sceniranje penala - pošto je kazna za foliranje žuti karton, samo izvoli - ali to valjanje...
Meni je najjače kad se igrač valja na 3 cm. od aut-linije pa lekarska ekipa i ekipa sa nosilima pretrčavaju preko celog terena umesto da se đubre samo otkotrlja u aut..
Ko još izbacuje loptu u 93.min? Mi da prekidamo poslednji napad u neverovatno važnoj utakmici za nas zbog grča fudbalera Spartaka? Uz to, bio je to jedan čudan grč, fenomen medicine, sad je tu-sad ga nema.. Ovo čak nije ni ogrešenje o fer plej. Ekipa kojoj treba gol neće u zaustavnom vremenu nikad izbaciti loptu, ni u jednoj jakoj evropskoj ligi. Da se ovo desilo u prvom poluvremenu tada bi već bilo jajarski.
ABU ABU ABUBAKAR, METNI IM GA JEDNOM MAKAR!
One and only

Post by One and only »

Ma kakvo izbacivanje lopte, u normalnim ligama taj sto se valja je u 90% slucajeva stvarno povredjen i ne moze da nastavi. Kod nas u 90% slucajeva trci kao lud posle 20 sekundi od dolaska lekara. Ne znam kako, mozda imamo najnapredniju medicinu na svetu. :D
Nikada, ali nikada ne izbacivati loptu u aut u ovoj ligi, sve dok sudija ne da znak za tako nesto. Juce smo gledali 20 minuta igre, ostalo ne znam ni kako da nazovem. Stvarno je izuzetno mucno gledati nasu ligu posle celodnevnog pracenja Bundes i Premier lige.
United of Vojvodina
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

budababa i Brick Liman, na samo sebi svojstven način, rekoše ama baš sve u vezi jučerašnjeg meča!!!

Samo da dodam - Fair play je nešto što možeš, ali NE MORAŠ da poštuješ (to nije OBAVEZA).
Hoćeš luk u pljeski ili ne? Golden Shower ili ne? TVOJ IZBOR!!!

Da se uvede pravilo - svako ko legne na teren mora 10 minuta napolje (da se oporavlja). Pa da vidimo ko bi se izležavao i koji bi trener tražio da mu se igrači "bacaju" po terenu...

Da istaknem da je Škuntelar postigao dva MAJSTORSKA (pre svega PAMETNA) gola za četiri dana!!!
karantin

Post by karantin »

U Užicu u prvom kolu taj isti Spartak je igrao efektivno 60 minuta. Ostalih pola sata je proteklo u valjanju po terenu, neprekidnom ulasku lekarske ekipe u teren i u Aleksićevom maratonskom ubacivanju lopte. Srećno su izvukli nerešeno, a posle utakmice na konferenciji za novinare Piskavac se obrušio na sramno ponašanje igrača Spartaka, na šta je Kurćubić ostao začuđen u stilu "šta hoće ovi, normalno je da se valjamo i da otaljavamo". Dno dna, vidim da se ponovilo i u Novom Sadu. Kakav fer plej, takve treba gaziti na terenu.
laki

Post by laki »

Ja u zivotu ne bih izbacio loptu u aut kad bi neko pederski lezao i odugovlacio. Sudija ce prekinuti tekmu ako je neko stvarno povredjen a i kad se zavrsi napad onda ce sudija odmah pustiti lekare u teren. Niko nije smrtno povredjen da mora lopta da se izbacuje. Kakav fer plej mi da postujemo ako oni leze kao da ih gadjamo snajperom? Jel taj njihov fer plej treba da postujemo? Kad oni budu casno igrali mogu da dobiju fer plej. Sad neka je za nauk nasim igracima da se izbacivanje lopte ne isplati jer su nasi protivnici jajare najobicnije uglavnom.

A u slucaju da lekari moraju da ulaze u teren , treba da se donese neko pravilo da u tom slucaju sudija ne sme da pusti u igru doticnog igraca bar 3 minuta. Brate ako je lekarska ekipa ulazila da ti ukazuje pomoc to znaci da je zesci faul bio, povreda neka... ne mozes biti oran za igru u narednih 5 sekundi. A kod nas igrac se ni ne javi sudiji , samo namesti stucne i utrci, juce sam to video, nisam mogao da verujem!!

Kao poslednje, Skuleticu, nauci da igras glavom i bices jebeni razbijac!!
Last edited by laki on Mon Aug 26, 2013 12:10 pm, edited 1 time in total.
Image
stevan

Post by stevan »

Sto se tice valjanja po terenu , mislim da nikako ne treba prekidati ekipu koja je u napadu.Kad se napad zavrsi sudija nek prekine utakmicu.Podrzavam ne izbacivanje lopte u aut zbog valjanja fudbalera.Sinoc je bilo smesto gledati igrace Spartaka padnu , pa kad vide da ne stajemo ustaju.Brza medicina.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

laki wrote:Kao poslednje, Skuleticu, nauci da igras glavom i bices jebeni razbijac!!
Na žalost, od toga nema ništa. Ne mož' čovek naučiti u tim godinama, to je trebao odavno da savlada. Nema taj trzaj i spuštanje lopte na dole (kao Abu), već i kad se domogne lopte glavom, "diže" je...
laki

Post by laki »

Grof Žekula wrote:
laki wrote:Kao poslednje, Skuleticu, nauci da igras glavom i bices jebeni razbijac!!
Na žalost, od toga nema ništa. Ne mož' čovek naučiti u tim godinama, to je trebao odavno da savlada. Nema taj trzaj i spuštanje lopte na dole (kao Abu), već i kad se domogne lopte glavom, "diže" je...
Da, na zalost si u pravu... A kad skoci glava mu dostize visinu precke i visinu golmanovih ruku u skoku. Koji bedak sto covek ne zna da igra glavom sa takvim skokom i takvom visinom :!: :!:
Image
noxterns

Post by noxterns »

Pridruzujem se pohvalama Skuleticu,dva vrhunska gola.Ako tako nastavi bice sigurno najbolji strelac lige.Da ne idem sada isuvise daleko ali nakon toga sve visi dometi postali bi mu moguci :mrgreen:
Locked