Dve stvari, koje nemaju veze direktno sa dešavanjima na terenu, juče su mi uticale na snižavanje ocene kompletnog utiska o tome kakvi smo mi ljudi. Prvo: sa garijem dolazim pred blagajnu, desetak ljudi čeka u redu da uzme kartu za Zapad, a pored stoje dve poznate njuške sa Zapada (redovni posetioci svih dešavanja vezanih za SD Vojvodina, od fudbala do kuglanja) i taljaju te iste karte za 250 dinara. Dakle, neko iz kluba je pokupio određenu količinu karata i zloupotrebio dvojicu (bez namere da vređam) blago hendikepiranih ljudi, oštetivši time direktno klub za određeni iznos. Drugo: taj naš usrani mentalitet, viđao sam sahrane sa više sveta. Pobogu, slavimo 100 godina za par dana, subota, pola dva, 15 stepeni, sunčano, pobedom izbijamo na treće mesto, a na tri tribine jedva hiljadu mučenika. A svima usta puna kluba na fejsbuku, lupa se
like za svako sranje gde se spominje FKV, ali kada dođe vreme utakmice masa nađe 1001 preči razlog da preskoči dva sata podrške svom timu. Ozbiljna psihološka studija da se napravi. Mrkli mrak u klonji da ne spominjem, štampa se kalendar veličine bilborda na skupocenom papiru, a ovamo ljudi igraju ćorave bake između pisoara, degutantno. Ipak, da negativni primeri ne budu i jedini pobrinuo se neimenovani gospodin sa hand-made zastavom, jednostavnom ali efektnom. Svaka čast!
Sama utakmica daje nam pravo na umereni optimizam, klinčadija igra bez prevelikog respekta prema rivalu, tehnički su dobro potkovani, brzine i elana im ne manjka. Još tu i tamo bude sitnica koje kvare opšti utisak, ali se vidi pomak u odnosu na gostovanje u Sremu. Kako trenutno stvari stoje, mi sa timom koji je deset puta manje plaćen u odnosu na jesenji deo ne delujemo nešto mnogo lošije na terenu. Napad možda čak imamo i jači, rano je još govoriti kroz statistiku jer je uzorak mali, ali je činjenica da je tandem Veselinović-Stojanović dao tri gola na dve utakmice, a Škuletić-Kaluđerović ukupno 17 na 26 utakmica, ako se ne varam. Za sada, više nego dobro. Kada smo kod njih dvojice, ostaje mi i posle ovog meča onaj utisak koji sam imao nakon Pećinaca: Stojanović mi deluje mnogo konkretniji od Laze, bolje kretanje, bolji prijem lopte, raznovrsnije ideje. Ipak, brojke govore da je Veselinović dao gol više, i tu na scenu stupa ona čuvena izjava komentatora sa RTS-a, da je statistika kao bikini. Kada se Laza još malo "otkravi", a verujem da posle ova dva gola ide u dobrom pravcu, to bi mogao biti paklen tandem u nastavku sezone. Vezni red sasvim dobar, proradiće i Enver, samo mu treba dati malo vremena da se privikne na novonastalu promenu okruženja. Odbrana, s obzirom na to da je kompletno promenjena, funkcioniše iznenađujuće dobro. Ni na pripremama se nismo naprimali golova, a ni u ove prve dve zvanične utakmice. Najbolji utisak na mene juče je ostavio Nastić, što neko reče da ne prepoznaš momka kako je rutinski rešavao gotovo sve duele. Ako nastavi u ovakvom ritmu, možemo samo da žalimo što smo ga gurali u stranu zbog izvikanog Lekovića. Jovanić dobar, lepo je znati da imamo dva (nadam se i tri) pouzdana čuvara mreže, a zdrava konkurencija omogućiće i njima, ali i trećem golmanu, da daju svoj maksimum i uporedo napreduju. Već naredne nedelje protiv Spartaka ćemo dobiti nova saznanja koliko smo na dobrom putu konstruisanja kompaktnog tima, a i lepa prilika da u predodmeravanju snaga vidimo gde smo u odnosu na protivnika iz polufinala kupa. Biće to, ujedno, i prva takmičarska utakmica našeg tima u drugom veku postojanja. Dakle, plan za sledeću nedelju: krv, torta, koncert, Subotica.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...