gospodinFKV wrote: ↑Tue Jun 20, 2023 4:10 pm
Koliko god ga kritikovao, ja i dalje stojim iza toga da je NN celu sezonu proveo na pogresnoj poziciji.
On je morao igrati iza napadaca, postavljen dublje. Zamislite Nemanju Nikolica danas u tandemu sa Abubakarom iz 2011/2/3. Pa ovaj bi jos barem 10 komada po sezoni nizao.
Nemanja je strasan talenat, ali je cinjenica da on mora iza trojice da igra. Ne moze on biti deo te trojice. Niti trci, niti ima realizaciju. On je jedna vrlo neshvacena desetka zapravo, i sebi dodatno odmaze tim stavom i generalnim bezobrazlukom.
On je izgleda celu karijeru proveo na pogrešnoj poziciji ako se malo pedantnije pogleda njegova karijera preko 80-85% mečeva je proveo kao centarfor što znači da su izgleda svi treneri grešili u vezi njega. U proseku kod nas postiže gol kao i kroz karijeru na svaka tri ipo meča. Samo je u poslednjoj sesoni u zadnjem mandatu u Spartaku bio bolji ali je odigrao samo deset utakmica pa otišao.
Jednostavno igrač na momente ali nije za klupu a nije ni za startnog centarfora jer nije gol igrač. On je idealan za slabije ekipe, da igra bez presije i da ga bude divota gledati. Da se pota za sve u igri. Za nešto ozbiljnije nije. Tužna istina i tjt. On maksimalno može biti drugi napadač ali nikako polušpic jer osim smisla za igru nema ništa da ponudi na toj poziciji.
Ja još ne mogu da prežalim da toliku platu dajemo Nikoliću a ne Lukiću. Lukić je bre u svakom fudbalskom segmentu bolji. Jedino je Nikolić elegantniji za gledanje mada sa onakvom fizikalijom Lukić ni ne može da bude elegantan. Čovek je zver, razbijač igra levom i desnom nogom. Slobodnjak, pregled igre, duel, dodavanje, utrčavanje ma sve može i to sa svake pozicije.
Mada stojim iza toga da su N.N i N.L jako kompatiblni igrači i da bi zajedno vrhunski funkcionisali jer imaju smisla za igru.
Znači dovedeš Lukića i on ti sam garantuje treće mesto i borbu za drugo.
Znači posle Mrđe i Oumarua najbolji naš centarfor bi bio. A mislim da bi sjebao i njihove najbolje sezone kod nas.