Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Re: Transferi

Post by Turija »

jackson wrote: Fri Jun 23, 2023 10:11 am Po meni ne treba da se zanosimo lk.Cilj treba da nam bude minimum treće mesto u ligi i to uz forsiranje naših mladih igrača.Klince treba ranije ubacivati u vatru.Uzeti samo dva tri iskusnija, u smislu da su igrali iole ozbiljan fudbal preko.Ovo dovođenje 30+ igrača koji nisu izašli iz Srbije nikako.Ne kažem da možda nemaju neki kvalitet ali to ne treba da bude put kojim ćemo ići.
Delim misljenje i zato sam nezadovoljan kako tece ovaj prelazni rok do sada.
Najverovatnije je da na pripreme u Sloveniju nece voditi mnogo mladih igraca, a ostaviti u Novom Sadu te igrace 30+ godina. Puno imamo starijih igraca u timu, uz to istrosenih, slabo motivisanih i sporih. Zamaskiraju se stvari tako sto se odaberu 2 mlada igraca, forsiraju godinama, bez zdrave konkurencije, i imaju alibi da daju ugovore i prostor mladima.

Zato cekam spisak igraca za put u Sloveniju, jer tada ce bit jasno da li krecemo u pravom smeru, a to je ono sto si napisao.

Mene interesuje teren, a ne to da li je isplacen celokupni porez, sto naravno treba, ali to je stvar drzave i uprave kluba, a ne navijaca. Navijace interesuje fudbal, razvoj i stabilnost kluba, a ne da se dicimo samo time sto smo platili porez.

Treba da se dicimo igrom, odnosom kluba prema igracima i navijacima, predstavljanjem u domacem i evropskom okruzenju. To je FKV njenih Osnivaca i sledbenika.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
N13

Post by N13 »

Eh sad, treba biti i malo realan. Forsiranje klinaca od 17-18 godina, i uz to trece mesto.
Ne idu ta 2 cilja jedno sa drugim nikako, i to niko u svetu ne radi.

Ako hoces rezultat, onda kostur pravis od igraca u najboljim godinama (23-28). Uz to imas 2-3 starija igraca za kapitene i autoritet, i jos 2-3 klinca, talenta koja ces da gurnes u vatru.

Ako hoces forsiranje klinaca, u svakom trenutku da imas 8-9 igraca na terenu mladjih od 21, onda ne mozes ocekivati rezultat. I ne samo rezultat, vec tim klincima ce jako brzo pasti samopouzdanje ako gube sve utakmice.
Klinac da bi pokazao svoj talenat i najbolju verziju sebe mora imati dobar rezultat, slobodu u igri, i nekog iskusnijeg pored sebe ko ce da pokriva njegove eventualne greske.
jackson

Post by jackson »

N13 wrote: Fri Jun 23, 2023 10:50 am Eh sad, treba biti i malo realan. Forsiranje klinaca od 17-18 godina, i uz to trece mesto.

Ako hoces rezultat, onda kostur pravis od igraca u najboljim godinama (23-28). Uz to imas 2-3 starija igraca za kapitene i autoritet, i jos 2-3 klinca, talenta koja ces da gurnes u vatru.

Ako hoces forsiranje klinaca, u svakom trenutku da imas 8-9 igraca na terenu mladjih od 21, onda ne mozes ocekivati rezultat. I ne samo rezultat, vec tim klincima ce jako brzo pasti samopouzdanje ako gube sve utakmice.
Klinac da bi pokazao svoj talenat i najbolju verziju sebe mora imati dobar rezultat, slobodu u igri, i nekog iskusnijeg pored sebe ko ce da pokriva njegove eventualne greske.
Naravno da ne može 8,9 ali mislim da može bar tri četri sa 18-20 godina.Ima dosta uspešnih primera u Holandiji na primer.Imaš i Dortmund.Naravno da mi nemamo taj fond igrača ali mislim da je ovo realno za naše uslove.Možda je i najveći problem što se kasno daje šansa mladima.Čitam pre neki dan i Batak kaže neka budu strpljivi.
Turija

Post by Turija »

N13 wrote: Fri Jun 23, 2023 10:50 am Eh sad, treba biti i malo realan. Forsiranje klinaca od 17-18 godina, i uz to trece mesto.

O tome je i rec - treba gro igraca od 23-28 godina u timu, a ne 30+ (i to ne bivsih odlicnih, vec samo prosecnih). Sta se od njih moze ocekivati u tim godinama?
Ja cak nisam odusevljen ni partijama Drincica, kao mnogi forumasi, jer je usporavao igru i akcije, sa ponekim dobrim sutem i centarsutem. Mogao da zadrzi i iznese loptu, ali smo gubili na vremenu i brzini. Definitivno, imao je autoritet, borbenost i posten odnos. Trcao je zaista puno i na svaki deo terena, ali smo time gubili koncepciju igre, jer je predugo ,,carinio" svaku loptu, dok su ostali stajali u mestu i nisu znali sta da rade. Tip zadnjeg veznog je meni Kacar, Radoja, Medojevic ...da ne govorim od mnogo godina ranije, recimo Sapuric...

Niko ne trazi da nam stalno igraju klinci od 17-18 godina i budu vecina na teren, vec da dobijaju minute za razvoj.

Nas problem je sto stariji igraci ne prave razliku i ne daju prostor za razvoj mladih, a treneri ne smeju ni da probaju dati 15-20 minuta drugom mladom igracu, osim ,,odabranom". Uglavnom fizicki sporom i tromom, neizgradjene tehnike i pregleda igre.
Tako godinama. Zato smo i tu gde smo sa igrom i rezultatima.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Stexman

Post by Stexman »

@Turija
O kom forsiranju klinaca pisemo? Nasi omladinci su na 9-om mestu u ligi, kadeti na 5-om. Koga da forsiramo? Daj da sredimo skolu, da tu idemo na rezultat, da uzmemo titulu u omladinskoj ligi, da nam Omladinci igraju LS u svojoj starosnoj grupi pa da onda pricamo dal tu ima nekog ko zavredjuje paznju da mu se da sansa. Ovako cemo doci u situaciju da forsiramo pojedince koji to ne zasluzuju. Jer jedno je nemati kvalitet ali bar kidaj dete ako dobijas sansu godinama a nista ne uradis. Treba da te iznose sa terena posle svake utakmice od umora...

Prvi tim mora da se pravi sto kaze N13 da igra na rezultat, da budemo konkurentni i za titulu a ne za trece mesto. Sta nam znaci vecito trece mesto? Po cemu se to razlikuje od petog? Po tome sto ce se ici nedelju dana kasnije u kval. za evropu? Ako ne krenemo sa visokim ambicijama nema nam prosperiteta.
Svi znamo za onu: " Ko visoko leti..." ali ako ne letis visoko neces ni odleteti na vrh!

P.S.
Daj kad vec nema kvaliteta u nasoj ligi da dovedemo onda najspremnije igrace, trkace, fajtere... pa da idemo na brz i fizicki jak fudbal... A mi stalno neke slobodne koje niko nece a kostaju nas na kraju vise nego da smo platili posteno transfer.
Last edited by Stexman on Fri Jun 23, 2023 12:09 pm, edited 1 time in total.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Ovo je highlights 20 min.

Kakvo mišljenje imate o Majdevcu? Da li je po vama pojačanje?
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Deep Purple wrote: Fri Jun 23, 2023 12:07 pm

Nisam gledao video,pogledacu ga posle,al Majdevac iako dobar proslu sezonu nije nekako po mom ukusu
Image
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Voja wrote: Fri Jun 23, 2023 12:16 pm

Nisam gledao video,pogledacu ga posle,al Majdevac iako dobar proslu sezonu nije nekako po mom ukusu
Ja ga ne poznajem kao igrača osim to nešto što sam ga pogledao u Pazaru. Jedino što primećujem na osnovu highlightsa (mada su samo golovi i po koja asistencija i to nam ne može puno reći o njegovim kvalitetima) je to da je jako direktan i da po prijemu lopte može da stvori prednost i na malom prostoru postigne gol. Stvoren je za kontre i utrčavanja iza zadnje linije. Direktniji je recimo dosta od Čumića i Baray-a koji igraju bolje sa loptom u nogama i igraju na širinu dok je Majdevac orijentisan na dubinu i utrčavanja. Direktan je u igri 1 na 1. Takav sam utisak stekao. 25 godina, znači ulazi u najbolje godine. Da li bi bio kvalitetno pojačanje to ne znam ali je definitivno drugačiji profil plus može i centarfora da igra pa može i na taj način da doprinese jer voli utrčavanja iza leđa odbrane pa bi sa njim imali jednu opciju više u zavisnosti od postavke igre protivnika. Postigao je i gol protiv Apoela tako da može, pakuj ga i potpisuj :mrgreen: :mrgreen:

@Stexman

Majdevac je spreman igrač plus trkač.
Turija

Post by Turija »

@ Stexman
Ja se slazem da nam je losa omladinska skola ( zato sam i citirao deo intervijua u Dnevniku naseg veterana Krstonosica, u vezi kriterijuma za upis u tu skolu, a on je novac i koliko ga imaju roditelji te dece).
Medjutim, ne mogu da se slozim da se ne daju minuti nasim mladim reprezentativcima. Primera radi: Milisevicu, Bukincu, Kovacevu, Mileticu... Osim, zdravstveno rovitog Kabica, niko vise nije imao priliku da zaigra nekoliko minuta. Pa da vidimo, cemu se mozemo nadati?

Ako je tako, da nema kvaliteta u omladincima, sta ce FK Vojvodini onda omladinska skola?
Koja je njena svrha? Koja je svrha imati 10 selekcija, a ranije sa 3 izbacivali asove iz nje. Mislim da je odgovor jasan. Onda ne stvaramo igrace, vec treba da uvezemo spremne, brze strance fajtere i taj novac preusmerimo na tu stranu.
Kad ne mozes da stvoris, kupi i (pre)prodaji. Budi Cukaricki, samo sa navijacima, koji ostanu u toj varijanti. Ovako se samo nerviramo, stalno iscekivamo nesto sto skoro nece doci. Ako uopste i dodje?
Forza Voša

Post by Forza Voša »

Meni se on nikako ne svidja a cak i da mi se svidja pitanje je kako to trener vidi. Lukic se meni svidja ali je opet pitanje i kako ga vidi trener i da li ga mozemo priustiti. Majdevac mi se toliko ne svidja da bih oberucke prihvatio da Mihajlo Ivanovic bude prvi spic a doveo bih Milosa Zlicica koji se slicno Majdevcu izvlaci i zavlaci ali je em mladji em plemenitiji za moje oko i pritom vise ucestvuje u igri. Pisalo se ovde ranije i o Makaricu a meni se ni on ne svidja. Kad bi se ogranicili samo na Superligu i da moram da izaberem onda bi mi pre Majdevca na listi bili i Gigic iz Javora i tamnoputi napadac Radnickog KG.

U svakom slucaju mislim da bi trebali svim snagam ici na Jojica iz Mladost Lucana (i igrac i bonus) i ako se ikako ukaze prilika za Radulovica. Slobodni su za nazad ako treba i Rosic i Kerkez i Jagos Vukovic (pritom je nazad guzva), sredina Vulic, Uros Radakovic prica se o Medi (svakako ne treba preterivati jer mi se svidjaju Kokanovic i Apostolovski od nasih mladjih a sad im je vreme da se prikljuce). Za napred sam vec pisao. Treba razmisljati i o sledecim prelaznim rokovima posto vecina igraca ima ugovor na jos godinu dana, treba znati sta hocemo, sta necemo al pre svega trener.
„Hasta la Victoria Siempre!“
jackson

Post by jackson »

Turija wrote: Fri Jun 23, 2023 11:40 am

O tome je i rec - treba gro igraca od 23-28 godina u timu, a ne 30+ (i to ne bivsih odlicnih, vec samo prosecnih). Sta se od njih moze ocekivati u tim godinama?
Ja cak nisam odusevljen ni partijama Drincica, kao mnogi forumasi, jer je usporavao igru i akcije, sa ponekim dobrim sutem i centarsutem. Mogao da zadrzi i iznese loptu, ali smo gubili na vremenu i brzini. Definitivno, imao je autoritet, borbenost i posten odnos. Trcao je zaista puno i na svaki deo terena, ali smo time gubili koncepciju igre, jer je predugo ,,carinio" svaku loptu, dok su ostali stajali u mestu i nisu znali sta da rade. Tip zadnjeg veznog je meni Kacar, Radoja, Medojevic ...da ne govorim od mnogo godina ranije, recimo Sapuric...

Niko ne trazi da nam stalno igraju klinci od 17-18 godina i budu vecina na teren, vec da dobijaju minute za razvoj.

Nas problem je sto stariji igraci ne prave razliku i ne daju prostor za razvoj mladih, a treneri ne smeju ni da probaju dati 15-20 minuta drugom mladom igracu, osim ,,odabranom". Uglavnom fizicki sporom i tromom, neizgradjene tehnike i pregleda igre.
Tako godinama. Zato smo i tu gde smo sa igrom i rezultatima.
Tako je. Naravno preduslov svega je sređena omladinska škola.
Karlsson

Post by Karlsson »

Šta ima kod Majdevca da se ne sviđa ako donosi golove? Zličić ih ne donosi, Ivanović isuviđe zelen, a nije da se nadavao u mlađem timu Sampdorije.
Nisam previše Majdevca gledao, ali sećam se protiv Partizana u Novom Pazaru iako nije postigao gol bio je odličan i baš je mučio Partizan. Nad njim je načinjen penal koji je doneo pobednički gol i drugi žuti Saničaninu.
Što se tiče mlađih kategorija ne vidim problem što se ne osvajaju titule. Cilj je da se iz svake generacije ''rodi'' par talenata koji će moći da igraju za seniorski tim, tako da bih radije da imamo generaciju koja je sedma na tabeli, a izbaci 2 esktra talenta nego da osvojimo trofej sa 10 dobrih talenata kao recimo naša generacija 2002. koja se razišla i danas niko od njih (osim donekle Pantovića) ništa nije uradio.
Zvezda se poslednjih godina naosvajala trofeja u mlađim kategorijama i izbacili su samo ovog Erakovića kojeg nikako ne uspevaju da prodaju. S druge strane naša generacija sa Miloševićem, Majstorovićem, Bukincem ništa nije osvojila.
Turija

Post by Turija »

Dajte centarfora koji daje golove, ma kako se zvao.
Da li Majdevac, da li Gigic, da li taj iz Radnickog ili neko peti, nelogicno je da je nama prvi strelac krilo. Lepo je to, ali znaci da nemamo centarfora.

Sjajno je krilo Vinisijus Junior, ali je prvi strelac Reala, ipak, centarfor Benzema.
Tako da, pustite te price o laznoj devetki, poluspicu da ce se oni nadavati golova za dobre rezultate.
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Devetka samo iz Afrike, pa makar promasili skroz.

Od kad se mi zadovoljavamo trećim mestom.Al su nam urušili kriterijume.Godinu za godinom.To je jedino što se radi sistemski u ovoj državi.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Hvatamo se za slamčice i likove koji ne bi mogli da prođu pored stadiona pre 10-15-20 godina kujemo u spasioce. Ni najmanje poverenja nemam u Majdevca, kao ni Vukčevića, a još manje u ljude koji ih dovode i vode. Stresna sezona je opet pred nama, deluje da kao klub tonemo sve više i dovedeni smo na nivo da se zadovoljavamo surovim prosekom. Čak je i to ok, samo kad bi se nešto videlo na horizontu. A ne vidi se. Okanite se više Ašćerića, Mrkaića, pa i Matića i Majdevca, i nađite nekog crnog brata koji će da u zubima nosi protivničke defanzivce. Super liga NEMA dobrog špica srednjih godina. Majdevac je bacanje para i mazanje očiju.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Post Reply