Rabba wrote: ↑Thu Dec 14, 2023 11:57 pm
Rezultatski lošije, utiskom nemerljivo bolje su izgledali TSC u odnosu na Čukarički. Pošten odnos prema utakmici, ova ekipa ako ostane na okupu i malo se pojača, imali bi šansu da izađu čak iz ove grupe. Ovo je jako loše po nas, jer ovaj TSC je trenutno eonima daleko od nas i sa puno jeftinijom ekipom tek nešto ispod blizanaca. Iskreno mislim da ih vodi neki sposobniji trener, da bi bili značajno, značajno bolji. Lazetić nije toliko dobar trener, ali je verovatno najbolji domaći trener u ligi trenutno.
Dva gola za koje je direktan krivac bio Stojić, koji je do danas bio stena. Dve magije Podencea. Peti gol su primili kad su ostali sa igračem manje a opet bili u igri... TSC je rastao ove sezone u Evropi definitivno.
A nama su uvalili Vukića
Da su krenuli iz kvalifikacija, ispali bi od Apoela, tj. da su uloge obrnute.
Ta ekipa ima neki smek i podseca dosta na onu nasu ekipu sto je uzela Kup 2014. Ima par prekaljenih i premazanih domacih igraca poput Cvetkovica, Radina i Jovanovica, uz par povratnika (Vulic, Kuveljic, Rakonjac) i dobrih klinaca. Kao sto smo mi tada imali Pekarica, Alivodica, Zakulu itd. Ipak, van drzavnih okvira, nije to neka ekipa. Razbili su ih u pojedinim utakmicama, i uz rezultate svih ostalih u Evropi, ogolili koliko je ova liga jadna i bedna. Mozemo se mi busati u grudi (mada ne znam zbog cega), ali ova liga je smehotres i ono oducavanje od fudbala Cukarickog od strane Ferencvarosa i ''Mistera'' (
let that sink in...) samo pokazuje koliko ni TSC, a ni Cukaricki, nisu ni za ku**c cim taj carter let napusti nas vazdusni prostor.
Mnogi te stepenike kvaliteta, ili klase evropskog fudbala, posmatraju kao podjednake, odnosno da je podjednak trud dovoljan da se napreduje iz jedne u drugu, ali rezultati u Evropi pokazuju da se ne pitamo samo mi, vec i ostale ekipe, drzave i lige. Mi smo pre 8 godina razglavili MTK, koji je vazio za instituciju u Madjarskoj. Par godina pre toga je jedan Nemanja Bilbija oducio Honved. Kao liga smo nazadovali, zarad neke zvezde i nekog partizana, koji bi danas mozda i dobili Ferencvaros, ali na ustrb toga da vise niko u ovoj ligi ne moze da dobije Ferencvaros. Danas imamo ekipe koje su kvalitetne da uzmu bod-dva u grupnoj fazi, nedovoljno kvalitetne da u istu udju kroz kvalifikacije, dok je prolaz apsolutna misaona imenica za sve osim za blizance (kada pricamo o LE i LK recimo). Isti ti blizanci mogu samo da sanjaju da u LS uopste i razmisljaju o trecem mestu, a to je pokazala ova grupa tvorzinih galaktikosa kojima se lopta odbija od noge kao od direka.