Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
N13

Re: Transferi

Post by N13 »

Stvarno ljudi, ajmo biti realni.
Ovde se prica da ni slucajno ne smemo prodati Ivanovica (dao 7 golova) za manje od 3 miliona, i ako se to desi, kao zamenu moramo dovesti nekog ko ce dati 15+ golova :mrgreen:

Pa ako mi hocemo da uzmemo 3+ miliona za igraca koji je dao 7 golova, zasto bi neko dao igraca koji daje 15+ golova za manje od jedno 6-7 miliona?!

Da ne bude zabune, slazem se da Miha vredi i ne bi smeo da ide za manje od 3m, ali te price da dovodimo instant kvalitet u napadu koji daje 15+ golova nisu realne. Nemamo mi za taj luksuz i kraj. Pogotovo ne iz EU zemalja gde su igrali u mladim reprezentacijama gde su ti talentovani igraci vec na radaru bogatijih klubova.
Nasa jedina sansa je da iskopamo nekog anonimusa iz Afrike i da nas usere da taj eksplodora kod nas i da 15 golova. Za tako nesto postoji ogroman rizik da se ispostavi kao promasena investicija... a i u tom slucaju bili bi komentari ovde 'opet dovodimo anonimuse iz egzoticnih zemalja'.

I jos jednom... mi nemamo taj luksuz da mozemo dovesti instant kvalitet napadaca koji ce sigurno dati 15+ golova. Ne treba se time zanositi. Bolje se posvetiti pravljenju tih igraca u omladinskoj skoli.
ElMaestro13

Post by ElMaestro13 »

Rabba wrote: Sun Jul 14, 2024 4:22 pm Od igrača koji su prošle godine bili u Mladosti, Kokanović i Abadžija se i dalje pojavljuju u pripremnim utakmicama.
Kokanović u pregovorima sa FK Radnik Bjeljina, novi član premijer lige BiH. Ne znam u ovom momentu da li pozajmica ili transfer.
Karlsson

Post by Karlsson »

Rabba wrote: Mon Jul 15, 2024 7:55 am
Karlsson wrote: Sun Jul 14, 2024 11:56 pm Ne znam zašto ne jurimo takve igrače koji nisu skupi, a Vojvodina bi im predstavljala korak napred u karijeri.
1. Superliga je smeće u evropskim okvirima do nivoa da je ta prva poljska liga za ove poljane debela zapadna evropa.
2. Vojvodina nije nikakvo ime ni u takvoj ligi.
3. Ako finansijsku sposobnost da nekog dovedemo procenjuješ na osnovu cene na transfermarktu, samo ću te uputiti na cenu našeg trećeg špica. Ova dva momka koja si naveo imaju prostora za napredak, obojica su veoma skoro izašli iz mladih reprezentacija svojih (ne nebitnih u evropskim okvirima) reprezentacija i prvotimci su. Znači, verovatno i izvesno njihovi klubovi žele da ih naplate, ili da ih u slučaju neadekvatne ponude zadrže i da idu prema promociji. Verujem da Poljak u ovom trenutku ne košta manje od milion, a verujem i da Danac košta debelo. Na to sve treba još dodati koliko oni sami mogu da se naplate kroz ugovor, jer kad odigraš takve sezone, nećeš preći u Vojvodinu "da se razvijaš i dalje" i da igraš za kikiriki. Sigurno da njihove brojke nisu prošle neopaženo u njihovim državama, jer nemoguće je da Esbjerg i Arku prati jedino par ludaka sa foruma FKV, pa da su prošli ispod radara.
Nisam pisao o prvoj, već o drugoj poljskoj ligi gde dotični igra. Finansijsku moć merim po tome što možemo da priuštimo igrače iz druge francuske, druge portugalske lige (pretprošlo leto Baraj je došao iz prve portugalske), pa ne vidim zašto ne bi smo mogli da dovedemo igrače koji godinama ne mogu da mrdnu dalje od nižih danskih i poljskih liga, pogotovo ako i prodamo nekoga. Poljak već tri godine igra na visokom nivou drugu ligu, pa njegov klub ne uspeva da ga proda. Zato čisto sumnjam da imaju neke nadrealne ili barem visoke želje po pitanju njegovog transfera.
N13 wrote: Mon Jul 15, 2024 8:29 am Stvarno ljudi, ajmo biti realni.
Ovde se prica da ni slucajno ne smemo prodati Ivanovica (dao 7 golova) za manje od 3 miliona, i ako se to desi, kao zamenu moramo dovesti nekog ko ce dati 15+ golova :mrgreen:

Pa ako mi hocemo da uzmemo 3+ miliona za igraca koji je dao 7 golova, zasto bi neko dao igraca koji daje 15+ golova za manje od jedno 6-7 miliona?!
U poslednjih 10 godina 15+ napadača u ligi osim blizanaca su imali IMT, Radnik, Javor, Mladost, Spartak, Radnički Niš, TSC, Borac iz Čačka... Neki i više puta.
Pa i mi smo jednom sa Malbašićem.
Đorđe Jovanović je za polusezonu u Čukaričkom dao 11 golova 21/22, Melunović je u Napredak došao novembra 2020. i uspeo da postigne 14.
Zašto onda misliš da je nerealno da pronađemo takvog napadača?
Ivanović je cenjen zato što je klinac, važi za talenta i tek se očekuje da eksplodira. Ja od njega ove sezone očekujem minimum 12 golova.
N13

Post by N13 »

Karlsson wrote: Mon Jul 15, 2024 8:58 am U poslednjih 10 godina 15+ napadača u ligi osim blizanaca su imali IMT, Radnik, Javor, Mladost, Spartak, Radnički Niš, TSC, Borac iz Čačka... Neki i više puta.
Pa i mi smo jednom sa Malbašićem.
Đorđe Jovanović je za polusezonu u Čukaričkom dao 11 golova 21/22, Melunović je u Napredak došao novembra 2020. i uspeo da postigne 14.
Zašto onda misliš da je nerealno da pronađemo takvog napadača?
Ivanović je cenjen zato što je klinac, važi za talenta i tek se očekuje da eksplodira. Ja od njega ove sezone očekujem minimum 12 golova.
O tome i ja pricam.
Da li si za te napadace iz Javora, Lucana, IMT-a, Spartaka, itd smeo pre pocetka sezone da kazes da garantovano daju 15+ golova? Ne, jel tako?. Jednostavno usere ih da se pojavi jednom u 10 godina igrac koji jedne sezone eksplodira.
To naravno moze da se desi kod nas. Ali to ni u jednom slucaju nisu bili provereni igraci. Bili su talentovani klinci (ono sto sam ja predlozio u mom prethodnom postu), iskusniji igraci koji vec 10 godina igraju ovu ligu, pa su uspeli da jednom posle 10 godina imaju dobru sezonu (nisam za dovodjenje takvih, nemaju vrednost, a postoji veca sansa da ipak nece eksplodirati kod nas), jeftini anonimusi iz Afrike (takodje predlozio u mom prethodnom postu, moze biti dobra stvar, ali opet rizik ogroman).

Samo su blizanci, zvezda pre svega, u stanju da dovedu igrace koji zaista prave razliku u napadu. Cak i ako ne daju 15 golova, doprinose dovoljno da ceo tim daje golove.
Karlsson

Post by Karlsson »

Znači da je izvodljivo. Ekipe poput Mladosti, Javora, Radničkog, Čukaričkog su više puta poslednjih godina imali takve igrače. To što mi nismo ili je kao što ti kažeš produkt loše sreće ili zato što nismo imali pojma.
Možda su navedene ekipe imale bolje skaute i trenere koji su znali kakve igrače žele i kako da ih uklope sa onim što već imaju. I mi smo Serija i Koraća doveli kao (za nas) totalne anonimuse od kojih nismo znali šta da očekujemo, pa su se nametnuli kao lideri ekipe. Zašto to ne bi učinili i sa novim potencijalnim špicem?
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Karlsson wrote: Mon Jul 15, 2024 8:58 am Nisam pisao o prvoj, već o drugoj poljskoj ligi gde dotični igra. Finansijsku moć merim po tome što možemo da priuštimo igrače iz druge francuske, druge portugalske lige (pretprošlo leto Baraj je došao iz prve portugalske), pa ne vidim zašto ne bi smo mogli da dovedemo igrače koji godinama ne mogu da mrdnu dalje od nižih danskih i poljskih liga, pogotovo ako i prodamo nekoga. Poljak već tri godine igra na visokom nivou drugu ligu, pa njegov klub ne uspeva da ga proda. Zato čisto sumnjam da imaju neke nadrealne ili barem visoke želje po pitanju njegovog transfera.
Liga o kojoj misliš da pišem se zove Ekstraklasa. Liga o kojoj obojica pričamo se zove 1. liga. Slično kao kod nas.

Iz tih drugih francukih i portugalskih liga, mi nikako ne dovodimo bitnije igrače. Zadi Seri bio na tribinama i igrao često za drugi tim. Prvi koji je bio neki faktor je ovaj Barros, koji je bio na pozajmici u drugoj ligi. Ne kažem da ti je ideja loša, ali pričao je mislim gospodinFKV o terminu "FM vakuum". U FMu ova dva transfera su potpuno logična i validna, u realnosti, mi nismo ni blizu ovakvih igrača. I to je surova realnost našeg kluba, fudbala i pozicije našeg kluba u našem i evropskom fudbalu. Arka, drugoligaški poljski klub, je veće ime od nas na tržištu, i to je nažalost tako, koliko god se mi pravili da smo nekakvo ime.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
ElMaestro13

Post by ElMaestro13 »

Malo da se našalim na post za Melunovićevih 14 golova u sezoni 2020. To je relevantno nekako kao i Makarićevih 25 onda. Ili recimo onih Gavrićevih 3 Bačkoj Palanci poslednje kolo da ne ispadnu iz lige :mrgreen: :mrgreen:
kuzma liman

Post by kuzma liman »

@Karlsson
Druga liga poljske se zove 1 liga.
Ekstraklasa je prva liga.
@rabba

Superliga je smeće gde je skoro sve namešteno u korist jednog kluba.Korupcija,kriminal i sve po redu... Ali po kvalitetu igrača je po meni jača od Ekstraklase.
Ekstraklasa izgleda sa strane super ko da je bundesliga lepi stadioni puni navijača fino i ti prenosi izgledaju na tv itd...
Nagledao sam se dosta mečeva u ekstraklasi i igrači koji nisu prolazili bog zna kako u našoj ligi su ovde bili zvezde (Đorđe Čotra, Ubiparip, Mudrinki,Vranješ,Radović...) Najveći transfer u ligi je upravo oboren prema poljskim medijima transferom golmana Kovačevića iz Rakówa u Sporting za nekih 5 M eura .
Jedan od pluseva poljskog fudbala je taj da imaju mnogo više para od nas da iza klubava stoje VLASNICI a ne drugovi zbilja/terza itd iz partije (iza rakova npr stoji čovek koji sad možda i milijarder) i preplaćaju igrače iskreno i mi te plate jednostavno ne možemo da ispratimo.

Suma sumarum smatram da bi taj dečko iz arke bio čist promašaj i da nema kvalitet za nas a i on niti iko iz poljske lige bi hteo da dođe kod nas zbog svih sranja u našoj ligi niti bi bio jeftin.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Kuzma, igraci koje ti navodis su tamo otisli pre deset i vise godina.

Danas je ipak malo drugacije - Bojan Nastic odigrao svega tri utakmice za sampionski tim, dok bi u nasoj ligi mogao da pojaca bilo koji klub maltene, izuzev crvenih. Isto vazi i za Pankova. Poletanovic je kod nas najavljen kao povratnik, u ekipu koja gaji evropske ambicije, dok je tamo bio tzv. squad player u ekipi iz sredine tabele. Rundic i Plavsic, doduse zbog povreda, na marginama ekipe, ali ni do povrede Plavsic nije pruzio bog zna sta. Obojica bi u ovoj ligi bili starteri za gotovo svaki tim, ponovo, izuzev zvezde.

Postoji razlog zasto je broj srpskih igraca opao u odnosu na period koji ti navodis, a to je zato sto postoji taj jaz izmedju percepcije lige i toga koliko je liga zapravo kvalitetna. Legija, kao treceplasirani tim tog prvenstva bi raskostila TSC. Da se razumemo, nisu oni sad bog zna koliko kvalitetniji, ali imaju sistem i imaju i sve ono sta bi recimo nasu ligu izdiglo do nivoa Belgije npr, kada bismo mi to imali. Najveci plus im je to sto nema mesetarenja i liga se ne igra u sluzbi jednog ili dva kluba. Sama cinjenica da je recimo Rakov uzeo titulu pre koju sezonu je recimo ravna tome da titulu uzme TSC kod nas, ili Jagjelonija prosle sezone, sto je ravno tome da Radnicki iz Nisa dodje i uzme titulu. Ono sta tu ligu odlikuje je sistem.

Nisu bili nista posebno u Evropi, ali se nisu ni obrukali. Legija prezimila. Pre toga izbacila sasvim pristojna imena u kvalifikacijama za LK, poput Austrije i Midtjilanda. U grupi zavrsili ispred AZ-a, dobili Aston Vilu kod kuce. I to sve kao ekipa koja nije osvojila titulu u ligi. Koji nas tim bi to mogao da uradi?
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

Ми више не можемо да се поредимо са Мађарима и хрватима, а ви се поредите са пољацима у било ком сегменту, играчком, лигашком...они су са инфраструктуром и осталим сегментима деценијама испред нас..
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Karlsson

Post by Karlsson »

Baraj je došao iz prve portugalske gde je odigrao standardno drugu polusezonu, Baros i Traore su standardno odigrali u drugoj portugalskoj, Butean standardno u prvoj rumunskoj. Ne vidim zašto bi onda bio problem dovesti igrača iz druge poljske pogotovo nakon višemilionske prodaje Ivanovića? Ako prodaš prvotimca za ogroman novac onda valjda moraš nešto i da uložiš da bi doveo kvalitetnu zamenu, a čini se da smo mi poslednjih meseci počeli da se otvaramo po tom pitanju.
Nešto mi je teško da zamislim da bi taj Poljak radije ostao da fudbalski ''truli'' i troši godine u drugoj poljskoj ligi, nego da dođe kod nas na godinu ili dve i ide dalje. To da li se kod nas namešta sve u korist jednog ili dva kluba njemu je nebitno. On ne dolazi ovde da bi isterivao nekakvu pravdu i uživao u našoj infrastrukturi, već da bi radio posao za koji je plaćen, nabio sebi statistiku, izborio se za bolji ugovor i više novca i nastavio dalje.
Dakle suvi profesionalizam, nikakve emocije i borba protiv nepravde.
kuzma liman

Post by kuzma liman »

gospodinFKV wrote: Mon Jul 15, 2024 11:19 am Kuzma, igraci koje ti navodis su tamo otisli pre deset i vise godina.

Danas je ipak malo drugacije - Bojan Nastic odigrao svega tri utakmice za sampionski tim, dok bi u nasoj ligi mogao da pojaca bilo koji klub maltene, izuzev crvenih. Isto vazi i za Pankova. Poletanovic je kod nas najavljen kao povratnik, u ekipu koja gaji evropske ambicije, dok je tamo bio tzv. squad player u ekipi iz sredine tabele. Rundic i Plavsic, doduse zbog povreda, na marginama ekipe, ali ni do povrede Plavsic nije pruzio bog zna sta. Obojica bi u ovoj ligi bili starteri za gotovo svaki tim, ponovo, izuzev zvezde.

Postoji razlog zasto je broj srpskih igraca opao u odnosu na period koji ti navodis, a to je zato sto postoji taj jaz izmedju percepcije lige i toga koliko je liga zapravo kvalitetna. Legija, kao treceplasirani tim tog prvenstva bi raskostila TSC. Da se razumemo, nisu oni sad bog zna koliko kvalitetniji, ali imaju sistem i imaju i sve ono sta bi recimo nasu ligu izdiglo do nivoa Belgije npr, kada bismo mi to imali. Najveci plus im je to sto nema mesetarenja i liga se ne igra u sluzbi jednog ili dva kluba. Sama cinjenica da je recimo Rakov uzeo titulu pre koju sezonu je recimo ravna tome da titulu uzme TSC kod nas, ili Jagjelonija prosle sezone, sto je ravno tome da Radnicki iz Nisa dodje i uzme titulu. Ono sta tu ligu odlikuje je sistem.

Nisu bili nista posebno u Evropi, ali se nisu ni obrukali. Legija prezimila. Pre toga izbacila sasvim pristojna imena u kvalifikacijama za LK, poput Austrije i Midtjilanda. U grupi zavrsili ispred AZ-a, dobili Aston Vilu kod kuce. I to sve kao ekipa koja nije osvojila titulu u ligi. Koji nas tim bi to mogao da uradi?
Ima istine u vezi igraca koje sam nabrojao to je bilo aktuelno kad sam se doselio ovde jbt al vreme leti :shock:
Za Nastića mi je baš krivo zadnja sezona užas sad je napustio jageloniju i otisal u Wisła Płock u 1. ligi žao mi dečka bio mi je gotivan.
Sad nije tolika navala na igrače iz Srbije sad dovode anonimuse iz Španije,Hrvatske i Slovenije, moja poenta je da u zadnjih xy godina nije bilo igrača koji su se afirmisali u Poljskoj i posle napravili zapaženu karijeru.
Trenutno najveća "zvezda" u usponu je Zalewski koji nikada nije ni igrao u Poljskoj.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Možemo mi da pričamo šta hoćemo ali naša liga individalnim kvalitetom ne zaostaje za Poljskom i to je istina.

Nama je generalno najveći problem infrastruktura i regularnost, kvalitet nam nije loš ma kako ga neki predstavljali.
Forza Voša

Post by Forza Voša »

Napustio nas je i Vukic sto znaci da cekamo napadaca.
„Hasta la Victoria Siempre!“
Maki

Post by Maki »

Forza Voša wrote: Mon Jul 15, 2024 1:34 pm Napustio nas je i Vukic sto znaci da cekamo napadaca.
Vidi stvarno, 2. kineska liga.
https://www.transfermarkt.com/stefan-vu ... ler/690479
Post Reply