Rabba wrote: ↑Mon Jul 15, 2024 7:55 am
Karlsson wrote: ↑Sun Jul 14, 2024 11:56 pm
Ne znam zašto ne jurimo takve igrače koji nisu skupi, a Vojvodina bi im predstavljala korak napred u karijeri.
1. Superliga je smeće u evropskim okvirima do nivoa da je ta prva poljska liga za ove poljane debela zapadna evropa.
2. Vojvodina nije nikakvo ime ni u takvoj ligi.
3. Ako finansijsku sposobnost da nekog dovedemo procenjuješ na osnovu cene na transfermarktu, samo ću te uputiti na cenu našeg trećeg špica. Ova dva momka koja si naveo imaju prostora za napredak, obojica su veoma skoro izašli iz mladih reprezentacija svojih (ne nebitnih u evropskim okvirima) reprezentacija i prvotimci su. Znači, verovatno i izvesno njihovi klubovi žele da ih naplate, ili da ih u slučaju neadekvatne ponude zadrže i da idu prema promociji. Verujem da Poljak u ovom trenutku ne košta manje od milion, a verujem i da Danac košta debelo. Na to sve treba još dodati koliko oni sami mogu da se naplate kroz ugovor, jer kad odigraš takve sezone, nećeš preći u Vojvodinu "da se razvijaš i dalje" i da igraš za kikiriki. Sigurno da njihove brojke nisu prošle neopaženo u njihovim državama, jer nemoguće je da Esbjerg i Arku prati jedino par ludaka sa foruma FKV, pa da su prošli ispod radara.
Nisam pisao o prvoj, već o drugoj poljskoj ligi gde dotični igra. Finansijsku moć merim po tome što možemo da priuštimo igrače iz druge francuske, druge portugalske lige (pretprošlo leto Baraj je došao iz prve portugalske), pa ne vidim zašto ne bi smo mogli da dovedemo igrače koji godinama ne mogu da mrdnu dalje od nižih danskih i poljskih liga, pogotovo ako i prodamo nekoga. Poljak već tri godine igra na visokom nivou drugu ligu, pa njegov klub ne uspeva da ga proda. Zato čisto sumnjam da imaju neke nadrealne ili barem visoke želje po pitanju njegovog transfera.
N13 wrote: ↑Mon Jul 15, 2024 8:29 am
Stvarno ljudi, ajmo biti realni.
Ovde se prica da ni slucajno ne smemo prodati Ivanovica (dao 7 golova) za manje od 3 miliona, i ako se to desi, kao zamenu moramo dovesti nekog ko ce dati 15+ golova
Pa ako mi hocemo da uzmemo 3+ miliona za igraca koji je dao 7 golova, zasto bi neko dao igraca koji daje 15+ golova za manje od jedno 6-7 miliona?!
U poslednjih 10 godina 15+ napadača u ligi osim blizanaca su imali IMT, Radnik, Javor, Mladost, Spartak, Radnički Niš, TSC, Borac iz Čačka... Neki i više puta.
Pa i mi smo jednom sa Malbašićem.
Đorđe Jovanović je za polusezonu u Čukaričkom dao 11 golova 21/22, Melunović je u Napredak došao novembra 2020. i uspeo da postigne 14.
Zašto onda misliš da je nerealno da pronađemo takvog napadača?
Ivanović je cenjen zato što je klinac, važi za talenta i tek se očekuje da eksplodira. Ja od njega ove sezone očekujem minimum 12 golova.