Прибојавам се да се ближи дан када ћу схватити да моја Стара дама не станује више на мом Карађорђу.

Odgovornost za mestarenje Rabren-Butoroviću svega dosta
Butoroviću svega dosta
Vojvodina, iako to ne žele da priznaju ni fudbaleri ni stručni štab ni rukovodioci, definitivno, u ovoj sezoni nema snagu, moć, volju ili već „nešto", da ostvari željene ambicije kluba i navijača. Bar kada je reč o borbama u prvenstvu. Jer, Novosađani su iza Crvene zvezde i Partizana zaostali sa gotovo dvostruko manje osvojenih bodova, a ispred su i Spartak i OFK Beograd, dok im za vrat dišu Metalac i Jagodina, pa je i večito treće mesto, „rezervisano" za novosadske crveno-bele, pod velikim znakom upitnika.
Predsednik Ratko Butorović, koji je uz Upravni odbor mnogo učinio da „lale" procvetaju, ulažući ogromna sredstva, stvaranjem fantastičnih uslova za boravak i rad na terenima velelepnog fudbalskog centra „Vujadin Boškov", izmirivanjem svih obaveza, odustajanja od kažnjavanja igrača... nije krio razočaranje ne samo zbog slabih rezultata, već pre svega zbog nezalaganja. Mnogi su mu zamerali očinski odnos prema fudbalerima, prebacivali da ih je razmazio...
- Nema se tu šta dodati, jer jasno je da je „dara prevršila meru" - kaže Butorović, a prenose Novosti. - To znači da bi svi u klubu trebalo pošteno da se zamisle. Stalno sam preuzimao krivicu na sebe, ali ne može više tako. Ubuduće, svako će nositi svoj teret, od igrača, stručnog štaba, zaposlenih do direktora, pa izvolite! Ako nikog od njih nije sramota da ja stalno preuzimam sve obaveze, da li to znači da predsednik kluba treba da istrči na teren i igra. E, pa gospodo, ja to zaista ne mogu.
Butorović je potvrdio da će ta priča biti predočena danas-sutra na sednici Upravnog odbora kluba, kao i da ubuduće treneri neće baš imati odrešene ruke u svemu.
- Nikada se nisam mešao u izbor tima, što mogu svi treneri da potvrde. S druge strane, potvrđujem da je u par navrata bilo sugestija s moje strane, ali i da me šefovi stručnog štaba nisu poslušali. Ispostavilo se da sam imao pravo po nekim pitanjima i sada se sam pitam: zašto nisam odrečnije zahtevao pojedine poteze - istakao je Butorović.
Pozicija, ni malo zavidna, za tim koji je kao klupski cilj proklamovao pohod na Evropu, trku za titulu i, po svemu, jedinu preostalu šansu, pehar kupa.
Nade Novosađana usmerene su ka najmasovnijem takmičenju, pa se hvataju se za kup kao za slamku spasa, gde se za dve nedelje u polufinalu odmeravaju s Partizanom na njegovom stadionu. Ako im i pođe za rukom da pobede crno-bele, a pozivaju se na igru prikazanu u drugom poluvremenu derbija na „Karađorđu", u finalu će ih dočekati, neumorni lider na tabeli, ekipa sa „Marakane" na kojoj su minulog vikenda primili „trojku". Hoće li Novosađani posle toliko oscilacija u igri, promena u ekipi, a posebno na klupi uspeti da se izdignu iznad svih problema i zaprete u Kupu, teško je poverovati.
Sličnu informaciju imam i ja, s tim što je razlika u tome da su igrači i dobili neku siću, a zaposleni ništa, uz navedene blokade naših računa toliko o finansijskoj stabilnosti Voše. Očigledno nas čeka rasprodaja na kraju sezone, sve u pola cene, daj šta daš! Zanima me da li su stigle pare od Aleksić možda su se ovi iz Đenove uverili kakav talenat poseduje pa zato i odugovlače sa uplatom, ko zna možda on do kraja i završi kod nas, gde bi smo i mi kao klub i on bili na gubitku!Grba_NS wrote:Koliko je meni poznato, igraci 3 meseca nisu primili platu!
Italijani su poznati po tome da odugovlace isplatu transfera. Nije to slucaj samo sa Djenovom i nasim klubom.Mare wrote:Zanima me da li su stigle pare od Aleksić možda su se ovi iz Đenove uverili kakav talenat poseduje pa zato i odugovlače sa uplatom, ko zna možda on do kraja i završi kod nas, gde bi smo i mi kao klub i on bili na gubitku!
Sta tek da ocekujemo od Brke i Udinezea, ako ode tamo naravnolimanfkv wrote:Italijani su poznati po tome da odugovlace isplatu transfera. Nije to slucaj samo sa Djenovom i nasim klubom.Mare wrote:Zanima me da li su stigle pare od Aleksić možda su se ovi iz Đenove uverili kakav talenat poseduje pa zato i odugovlače sa uplatom, ko zna možda on do kraja i završi kod nas, gde bi smo i mi kao klub i on bili na gubitku!