Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ice

Post by ice »

Zeljafcv wrote::wink: Ma za sve to su krivi zvezda i partizan, Tole, Mrdja, Djenova, Kurta i Murta. Dok se mi nerviramo i pišemo ovde, "brkati" će i dalje burgijati i terati po svome. Ja ne vidim problem u Rabrenu, nego u onome ko ga plaća... ima i on nadređenog!

Ponavljam dokle god nam u klubu budu sedeli paraziti kojima se lični interes ne poklapa sa interesima kluba nama će se ovakve slične i gore stvari dešavati. Kada će klub konačno početi da radi zbog nas koji ga volimo i pratimo?! Bog te mazo, govori se već 7 godina o rekonstrukciji stadiona, a oni ni 1 sijalicu neće, ne znaju, ne mogu da postave. Kako da privučemo gledaoce kada nam je eksterijer i enterijer stadiona kao u štali. Reći će grad nam je kriv. Ma nemoj, da neće možda da razbijaju sijalice, ruše tribine, reflektore, zapale zvanični shop? Kako da ne, dozvolićem im. Samo da podsetim da je na prethodnoj skupštini kluba doneta odluka da se otpočne rekonstrukcija stadiona, bez obzira na protivljenje grada. Baš da vidmo oće li se to sprovesti. Hoću da nosim suncobran i peškir sa logom FK Vojvodine kada idem na kupanje, hoću da imam originalan dres, hoću da nosim trenericu FK Vojvodina, kačket... Napraviti klubski shop nama spolja izgleda jako jednostavno: zakupiš lokal, odštampaš što treba ("Foto Oko" nam je sponzor i mislim da bi oni sa oduševljenjem preuzeli na sebe projekte) i zaposliš 3, 4 trgovca. Molim lepo, pređite više sa reči na dela. Svima nam je dosta demagogije.
:!:

Kod nas je izgleda samo problem to što Rabren nije obrijao brkove. :roll:
toftir

Marketing kluba

Post by toftir »

Kada smo vec kod marketinga zanima me vase mislenje o tome koliko Vosha u Novom Sadu ima podrsku (otprilike, u procentima), a koliko blizanci.
Koja mesta u Vojvodini (autonomnoj pokrajini) vaze za uporista Firmasa?
" Only don't tell me that you're innocent. Because it insults my intelligence and it makes me very angry."
Junior

Post by Junior »

Pa slabo van Novog Sada ima jakih uporista Firmasa. Znam par momaka iz Rume,Indjije,Sremske Mitrovice,a dolaze momci i iz Beceja,Backe Palanke (oni su koliko znam vrlo dobro organizovani),Sombora... A sto se tice procenata,ko ce to znati...
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Nekada davno sam kontaktirao upravu Bayerna i od tada,posto im je ostala moja adresa,svake godine dobijam katalog navijackih rekvizita.Pogledajte,koliko jednostavna stvar.Sve je uradjeno u velicini koverte,i katalog uopste nije upakovan,vec samo naslovna malo zalepljena,kao nalepnica,i cim ga dobijes,odmah moze u upotrebu... e to je marketing... da tebe jure,a ne da ti juris

Image
Image
Passion

Re: Marketing kluba

Post by Passion »

toftir wrote:Kada smo vec kod marketinga zanima me vase mislenje o tome koliko Vosha u Novom Sadu ima podrsku (otprilike, u procentima), a koliko blizanci.
Koja mesta u Vojvodini (autonomnoj pokrajini) vaze za uporista Firmasa?

Evo...posto sam mladji,pa svrljam gradom stalno...slobodno mogu da kazem da za Vosu navija oko 60-70% NSa,verovali ili ne :wink: ...znaci otprilike od 15-16 delova Novog Sada u 10-11 se navija za Vosu,a i tamo gde smo u manjini nas ima...al naravno to treba pokazati tako sto ce doci na stadion...al da se nelazemo...ljudi bas i nemaju neki poseban povod da dodju na stadion...

Sve vise i vise klinaca od malih nogu navijaju za Vosu...i to mogu da tvrdim!
Sto se tice uporista...pa ima nas u Vrbasu,B.Palanci,Somboru...ma ima nas svuda po Vojvodini...al naravno nigde to bas nije uporiste...eventualno mozda Vrbas...tu nas ima dosta...tolko od mene...
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
Turija

Post by Turija »

Bogdane, otkuda ti ova informacija za Vrbas?
Po Bačkoj, u svakoj Opštini, FK Vojvodina ima svojih navijača (naravno, period od 20 godina neuspeha i afera u Klubu, odrazio se katastrofalno po broj starih, a naročito novih navijače i simpatizera FK Vojvodine, širom Pokrajine, pa čak i u samom Novom Sadu :cry: ), ali za Vrbas bih pre rekao da je mesto gde je Voša najgore stojala (ako se nešto nije promenilo od dolaska Šapurića u FK Vojvodinu - mada okom se to ne vidi?).
U Banatu i Sremu mislim da stojimo mnogo gore nego ranije.
Međutim, i pored svih aktuelnih nevolja, Voša ima skriveni navijački potencijal, ali on ne može da oživi, jer nema rezultata i nekadašnjih osobina Kluba (po kome se on izdvajao od ostalih i vezivao ljude uz sebe).
Dvadeset godina je jako mnogo.To je u pitanju generacija.Za svaki razvoj je potrebno 3 generacije.Jedna da počne od nule (ili iz minusa), druga da utre razvojni put, a treća da oseti blagodeti razvoja, na temeljima znanja i znoja predhodnika.
U prilog tome je i Prva Titula, osvojena tek 1966 (dakle, u trećoj generaciji- zato što je bila poštena i zrela), pa je kasnije nastalo mučno koprcanje za održavanje na vrhu (polovično toplo-hladno).Za drugu Titulu smatram da smo vešto iskoristili okolnosti posvađane ,,velike četvorke" i vratili navijače na Naš Stadion.Ali, posle toga: potop.Postali smo klub za sprdnju i ispiranje usta zlobnika, a tugu navijača Voše.
I u neviđeno slaboj konkurenciji, ne možemo da ponovimo 1989, ni na terenu, ni na tribinama.To naravno utiče da se sve više ljudi udaljava od fudbala i stadiona, i da je sve manje onih čije srce zalupa, kada lopta krene sa centra stadiona u Novom Sadu.Da je sve manje onih u svojim kućama i stanovima, koji slušaju ili gledaju prenos utakmice FK Vojvodine (već odavno su se prebacili na Barselone, Mančestere, Čelzije, Intere, Reale...da ne pogube živce i zdravlje).Tuga, čemer i jad od Kluba koji uskoro treba da proslavi 100 godina postojanja. :cry: :cry: :cry:
Ne treba navijačima Vojvodine veštačka titula na stogodišnjicu:TREBA IM SAMO PRAVI FUDBAL NA TERENU U NOVOM SADU, I SVIM OSTALIM GDE GOSTUJE FK VOJVODINA! Tj Klub za ponos.
To ne može biti brzo, ali verujem da će se Klub u budućnosti vratiti nekadašnjoj tradiciji.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Passion

Post by Passion »

Turija wrote:Bogdane, otkuda ti ova informacija za Vrbas?
Ima organizovana grupa iz Vrbasa na severu koja je redovna i po njihovim recima tamo stojimo sasvim solidno...a pod to da nas ima po celoj Vojvodini nisam mislio da su to horde navijaca nego jednostavno - ima nas.Naravno,ne kolko bi trebalo da nas ima.
Turija wrote:Međutim, i pored svih aktuelnih nevolja, Voša ima skriveni navijački potencijal, ali on ne može da oživi, jer nema rezultata
Potpuno se slazem sa ovim, i to je istina.I sto je najgore,uopste ne treba puno da bi se masa vratila na stadion.Ne treba nikakva titula i sl...setimo se samo kad smo usli u finale kupa,pa posle toga sa Spartakom kolko je bilo ljudi...evo jos sveziji primer...kolko je bilo ljudi na otvaranju sa Jagodinom...znaci ljudi su culi da su dobro igrali na pripremama i dosli na taj stadion!A naravno,igraci su se potrudili za to da ti ljudi na stadion nece doci do nekog novog finala...
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
Marcello

Post by Marcello »

Ne znam...Ja sam malo skeptičan po pitanju broja ljudi, kojima je FKV u srcu, govorim o gradu Novom Sadu...

Taman sam se uljuljkao na lovorikama, kako je grad ponovo - "naš", kad se desi nešto!

A, to nešto, je plasman FK Najgorih u Ligu šampiona...I šta sad, reći će neko???

Pa, ljudi! Svi kafići su bili krcati, to se pucalo, čak sam i sirene automobila čuo, kad je ovaj, "naš", promašio poslednji penal...J E Z I V O!!!

Bio sam toliko besan i potrešen, da sam jedva oka sklopio te, proklete, noći...Istinski sam mrzeo svoj grad te noći.

A, šta bi tek bilo, da je zvjezda to postigla, bojim se i da pomislim...
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
One and only

Post by One and only »

Istina je da rezultati dovode publiku na stadion, ali posto istih nece biti u skorije vreme moramo naci drugo resenje. Glupo je porediti se sa Bundes ligom, ali pogledajte njihove stadione, svi su krcati, a nemaju svi klubovi dobre rezultate. Jeste da se tamo igra neuporedivo kvalitetniji fudbal, ali opet mislim da to nije jedini razlog punih stadiona. Treba krenuti od marketinga, edukacije mladjih po skolama, otvaranja shopa, mnogo veceg pojavljivanja u medijima, pogotovo televizijskim. Ako treba jednu celu sezonu da ulaz na stadion bude besplatan ili pri ulasku da se pokaze neki Vosin navijacki rekvizit. I onako klub, kako su u par navrata izjavili zivi od prodaje igraca, i onako je poseta stadionu bizarna da se to moze shvatiti kao neki veci finansijski dobitak. U par navrata smo vec videli da mnogo vise ljudi dodje kada je besplatan ulaz. Znaci klub ne bi bio u nekom vecem finansijskom gubitku, a verujem da bi takav potez privukao ljude na stadion, koji bi mozda sledece sezone kupili sezonsku kartu. Mislim da je to na dugorocnom planu veoma dobar potez. Novi Sad je pun simpatizera Vojvodine koji ne posecuju utakmice, a zadatak uprave mora biti da ih privuce na stadion, na njima je da nadju najbolji nacin.
United of Vojvodina
lexa

Post by lexa »

Klub kao sto je Vojvodina svakako zasluzuje bolji marketing,ali ocigledno
da niko iz kluba ne zeli da radi na tome i tu nema pomoci.

Evo recimo,moj poznanik dizajnira (da tako kazem) majice,smislja
slogane i radi na svom stroju. Pokusao je da kontaktira neke ljude
iz kluba u nadi da ce se sve to pomeriti sa mrtve tacke ali bez uspeha.
Ono sto je odradio podelio je klincima iz komsiluka jer za nesto vise ipak
treba podrska odredjenih ljudi.
Zalosno je sve to,lepo rece jedan forumas,umesto da oni vijaju tebe,ti
moras vijati njih.

Poslao mi je par primeraka,mada kako rece,ima ih na desetine ali nece
nastaviti sa ovim iz vec pomenutih razloga.

Image
Image
Image

Uploaded with ImageShack.us
Image
Image

Uploaded with ImageShack.us
ice

Post by ice »

Lepo to izgleda zaista, dobra je to ideja, ali marketing nam je nikakav.
ristoo7

Post by ristoo7 »

Ал је зато аутосервис, пар локалних радио станица и других "познатих" предузећа уложило у свој. Када видим ко се све рекламира за време утакмице дође ми да уплатим и ја неку сићу клубу и да напишу моје име и још неки поздрав ил честитку уместо слогана.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Jel neko pogledao sastav timova iz tekme sa Javorom, na zvanicnom sajtu? OK, pogodili su imena, ali zar je bilo toliko tesko da i brojeve ljudima napisu kako treba...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Rabba wrote:Jel neko pogledao sastav timova iz tekme sa Javorom, na zvanicnom sajtu? OK, pogodili su imena, ali zar je bilo toliko tesko da i brojeve ljudima napisu kako treba...
Šablonski je urađeno od 1-11 i tako piše za svaku utakmicu.
ice

Post by ice »

Pozdravio bih malu reorganizaciju zvaničnog sajta što se tiče izveštaja sa naših mečeva, a takođe i redovno izveštavanje vezano za naše mlađe selekcije.Eto, kada ima razloga za to, sigurno da treba uputiti i pohvale.
Post Reply