Bogmeeee..... sad se malo udubih u analizu Tima decenije,ali i B tima.Bilo bi tu cupavoooo...
Sto se golmana tice,ajd recimo da je to tu negde...
U odbrani mislim da je Tim decenije bez premca... Vule,Stepi,Pekara i Kiza... Ima tu i cvrstine i lucidnosti,ali opasnosti po gol protvnika prilikom prekida (Pekara,Stepi)
B tim,u odbrani isto odlican,rekao bih malo manje opasan u prekidima,ali zato mnogo probojniji (konkretniji) po bokovima,a i lucidniji.
Sredina terena - Tim decenije - sta znam... nekako,iskreno,nije po mom ukusu...mislim cak da ni po pozicijama nije lepo skockana,tako da ne verujem da bi bili mocni na terenu.Uzmimo za pretpostavku da su Lane i Krasa krilni spicevi,David centralni poluspic... u toj postavci,Kacaru samo ostaje funkcija zadnji vezni... ok,ali s kim?Duca mi se nekako ne uklapa tu...jedino kao zamena Krasi mozda!?E sad,jos vise me zbunio Bekvalac koji bi dao Davida za Govedaricu!?Ok,dobijamo partnera Kacaru,ali gubimo pleja i najkreativnijeg igraca u tom timu.A sad opet razmisljam... Bekvalac je magistar... Covek zna fudbal... ja bih nekako pre dao Ducu za Dekija... Slicno Bekiju razmislja i Dzimi,ali on opet gura "neke svoje"

Da skratim: u ovaj vezni red ne polazem mnogo...
B tim - kad pogledam spic igrace B tima (igraci za u dubinu,bez igre po krilima) dolazim do zakljucka da je vezni red B tima fantasticno ukomponovan.Zadnji igraci spoj mladosti i velikog iskustva (Meda,Deki),a ispred njih fudbalski virtuozi i vrhunski distributeri lopti (Franc,Mereba)
Mislim da bi na terenu u duelu ove dve ekipe B tim imao dominaciju na sredini.
Napad - Tim decenije - David,Krasa,Jova,Mrdja.... Mislim da bi se ovakvog napada pribojavali i najjaci evropski timovi
B tim - Ranko Despotovic i Milan Belic.... pa ljudi... ovo meni deluje onako... skroz VOJVODINASKI za prethodnu deceniju!!! Lucidnost,privrzenost,znanje,zalaganje,isplativost,pravi smekerica napad... ne znam kako bih mogao navijati za tim na suprotnoj strani (bez obzira od kojih igraca on sastavljen bio) protiv ovakvog napadackog tandema!?
Dakle.... ukoliko bi se desilo,da ova dva tima izadju na megdan jedan drugom... najiskrenije mislim da bih.... navijao za B tim!!!
Imao sam ideju,da se ne zadrzimo samo na ovom sirovom izboru,vec bas da pokusamo ovo sto su Vecernje danas uradile,da napravimo malu analizu,da se uvek tokom nastavka prvenstva vracamo na ovaj topic,i na neki nacin sami iniciramo taj revijalni mec.Mada,moja prvobitna ideja je bila da TIM decenije,sa sve rezervama izadje na megdan nekoj drugoj ekipi... pa sam mastao,zamisljao ko bi to mogao biti.Znam da je ime nekog jaceg protivnika tesko obezbediti,a onda sam pomislio da mozda ne bi bilo lose angazovati jednog ucesnika lige sampiona,za sparing partnera... cisto da vidimo,gde bi ovaj tim otprilike bio,a mislim,da ne bi bio samo revijalni mec,jer bi igraci verovatno imali i motiva... ja zamislio da protivnik bude.... Partizan
mada,i ovaj duel Tima decenije i B tima bi bio fudbalski spektakl,za sve nas.Dajem svoj glas,za odrzavanje takvog meca!!!!