Halo Zurnal, ovde Sport!

Djumi

ZURNAL,18 OKTOBAR 2005-UTORAK

Post by Djumi »

IGOR DJURIC,COVEK ODLUKE U MECU VOJVODINA-OFK BEOGRAD (1:0)

STOPEROV VOLEJ ZA NOKAUT

Prvi prvoligaski pogodak,pa jos presudan za trijumf protiv do tada vodeceg OFK Beograda.Normalno je sto je za 20-godisnjeg Igora Djurica subotnja noc trajala\do jutra.Imalo je sta da se slavi.
Red je bio da se to obelezi.Vazan prvenac,i za mene i za Vojvodinu.
U tom odlucujucem 83 minutuproradila je africko-sremska veza:Kizitov centarsut i i Djuricev volej:
Zajedno smo stigli u Vojvodinu a znamo se jos iz Srema.Cekao sam loptu i docekao je na pravom mestu.
Pre toga je bio korner,zato je u prekidu dosao pred gol "romanticara";
Takav je dogovor,od mene se trazi skok.
Beogradjani su rascistili opasnost posle udarca sa ugla,ali za njih je bio koban novi centarsut Kizita.
Nabacio je desnom nogom,sto mu inace nije jaca strana.Ucinio je to idealno,lopta je doletela pravo pred mene.
Usledio je neocekivani potez za jednog stopera:
Nisam imao izbora,morao sam da se odlucim za volej,Ispalo je idealno.Niko me nije ometao,pogodio sam kako treba i lopta se od zemlje odbila u raslje.
Otkud stoperu hrabrost da sutira volejom?Kaze,to za njega nije nista novo:
Bio sam nekad centarfor,sa 13-14 godina.Eto,vredelo mi je to iskustvo,nisam zaboravio napadacke finese.
Kad je poslednji put zatresao protivnicku mrezu?Seca se,iako nije bilo bas skoro:
Bilo je to pre otprilike 3 godine,dok sam igrao za Indjiju.Ipak,nije za poredjenje.ovaj protiv OFK-a je nesto posebno.
Jeste bio covek odluke,ali oseca potrebu da u prvi plan istakne nesto drugo:
Mnogo smo se potrosili za ova 3 boda.izgarali smo,padali i ustajali,u pojedinim trenucima imali i srece,da bi na kraju docekali taj srecni 83 minut.Presudio sam ja,ali pobedio je kolektiv.
Hvali drugove,a jedno ime izdvaja na posebnom mestu;
Stepanov je odigrao sjajno,bez greske.Svaka mu cast.
On jos nije ispunio sve svoje zelje u Vojvodini.Jos se bori za mesto u prvom sastavu:Kandidat sam za stopersku ulogu,a tu su u prednosti Stepanov i Pekaric.Cutim,radim i cekam svoju sansu.nadam se da prosla subota moze biti najava lepsih dana za mene u Vojvodini-kaze IGOR DJURIC
M.Gavrilovic
Image
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Djumi

ZURNAL,19 OKTOBAR 2005-SREDA

Post by Djumi »

MLADI FUDBALER VOJVODINE ZBOG POVREDE PAUZIRA U NAREDNOM KOLU

KACAR IZOSTAJE PROTIV ZEMUNA

Gojko Kacar 18-godisnji prvotimac Vojvodine koji je zbog povrede zamenjen u 24 minutu meca proslog kola sa OFK Beogradom,nece biti na raspolaganju sefu strucnog staba Zoranu Maricu za subotnje gostovanje u Zemenu.
U pitanju je teza povreda ligamenata skocnog zgloba,ali je sreca da nema kostanog ostecenja.Kacar ne trenira,pod terepijom je.Kako sada stoje stvari,nece biti spreman za Zemun.-kaze lekar novosadskog prvoligasa dr,Borko Vukosav.
Sto se tice Miodraga Stosica,koji je u susretu s romanticarima,takodje zbog povrede zamenjen u 67 minutu,izvestaj dr.Vukosava je nesto povoljniji:Stosic ima laksu povredu lista.I on redovno prima terapiju,s tim sto postoje sanse da se njegovo stanje do subote popravi.Dakle,moguce je da ce Stosic biti spreman za Zemun.
Ovih dana u redovne treninge ukljucio se Aleksandar Popovic,koji je u medjuvremenu sanirao obnovljenu povredu skocnog zgloba.
Standardni stoper Nino Pekaric u susretu s OFK Beogradom izdrzao je kaznu zbog iskljucenja u 8 kolu na gostovanju u Ivanjici i on ce se u Zemunu vratiti na svoje mesto u poslednjoj liniji odbrane.
To je,svakakoo dobra vest buduci da kapiten Stepanov u proslom kolu iskoristio pravo da igra i sad je,zbog zutih kartona,u subotu obavezan da pauzira.Nema sumnje da je to hendikep za Vojvodinu jer je Stepanov na poslednjim utakmicama,posebno protiv romanticara,bio istinski komadant odbrane i jedan od najzasluznijih za dobre rezultate.
M.Gavrilovic
mile bronx

Post by mile bronx »

U danasnjem Zurnalu je izasla lista evropskih klubova po udruzenju evropskih fudbalskih statisticara. Vojvodina je sa proslonedeljnog 444-og mesta skocila na 398-mo 8) :lol:
Joe

Post by Joe »

tooooooooooooooooo!!! Idemo dalje, niko nam nista ne moze :lol:
Djumi

SPORT,21 Oktobar 2005.

Post by Djumi »

VOJVODINA CE U ZEMUNU POKUSATI DA SACUVA RENOME TIMA KOJI PRIMA MALO GOLOVA

ODBRANA DA BUNKER NE

U sedam kola koliko na njenoj klupi sedi Zoran Maric Vojvodina je osvojila 14 bodova,primivsi samo 5 golova i to na svega 2 utakmice(Partizan 0:3 i Habitfarm 2:2).U preostalih 5,njena mreza je ostala netaknuta, a upravo je neprobojnost odbrambene linije ono sto Maric pokusava da ustanovi kao jednu od glavnih odlika igre njegovog tima.
Radimo puno na tome,analiziramo svaki primljeni pogodak,pokusavamo da otklonimo greske-kaze strateg Novosadjana.Od pomenutih 5 golova smo,tako,cak 4 bprimili iz prekida.Dakle,igra u prekidima je ono sto moramo da popravimo.
U skladu sa strategijom "gvozdene odbrane"zastita sopstvene mreze ce,prema Maricevim recima ,biti opredeljenje i u sutrasnjem mecu u Zemunu,ali to neznaci da "lale" zele da "bunker"promovisu kao zastitni znak.
Da,odbraniti gol bice nas prvi zadatak,ali cemo,istovremeno,da mi zatresemo mrezu domacina.No,tek cemo da vidimo dali cemo uspeti i u jednoj i u drugoj nemeri-oprezan je Maric.

Zbog zutih kartona on na sutrasnjem mecu nece moci da racuna na kapitena Stepanova,cije mesto ce zauzeti strelac pobedonosnog gola protiv OFK Beograda Igor Djuric.Istovremeno,posle kazne zbog crvenog kartona,u odbranu "lala" se vraca izuzetno pouzdani Nino Pekaric.,sto bi trebalo bitno da doprinese njenoj cvrstini.
Dj.VUKMIROVIC
Djumi

ZURNAL,22 OKTOBAR 2005-SREDA

Post by Djumi »

VOJVODINA SA NOVIM TANDEMOM NA CELU ODBRANE GOSTUJE U ZEMUNU

PEKARIC I DJURIC CUVAJU TODICA

Zoran Maric,sef strucnog staba Vojvodine,razresio je glavnu dilemu uoci gostovanja u Zemunu:
Umesto kapitena Stepanova,koji pauzira zbog zutih kartona,igrace Nino Pekaric.Izdrzao je kaznu zbog isljucenja u Ivanjici,na gostovanju u B.D.Polju ,u prijateljskoj utakmici protiv domace Sutjeske(1:0),potvrdio je da je u dobroj formi,i ocekujem da cemo gubitak Stepanova,jednog od kljucnih igraca na poslednjim utakmicama,Pekaricem uspesno nadoknaditi.
U tandemu sa Pekaricem,igrace Igor Djuric,strelac pobedonosnog gola u prethodnom susretu sa OFK Beogradom.
Ta zamena se prosto namece,prirodna je,jer Djuric igra na toj poziciji i zasluzuje poverenje posle vazne uloge koju je odigrao u susretu sa romanticarima.
Hoce li Novosadjani pred Zemuncima igrati sa 4 igraca ispred golmana Todica ili ce se Maric odluciti za neku drugu varijantu?
Na nekim ranijim utakmicama sasvim korektno smo izgledali sa 4 igraca pozadi,stim sto su tada u timu bili Pekaric i Stepanov,pa mi se sada cini dacemo ispred Todica u poslednjoj liniji imati trojicu,Pekarica,Stosica i Djurica.
Mnogo vise problema strucnom stabu Vojvodine zadaje cinjenica da je Kacar povredjen,odnosno da mladi Pavlovicizostaje zbog obaveza prema omladinskoj reprezentaciji.
U manevru,kakav je izbor igraca sa kojima raspolazem,nema bas puno prostora za kombinovanje.Za kacarevu ulogu imam dvijicu raspolozivih igraca,Milutinovica i Milosavljevica,a kako sad stoje stvari izgleda da cu se odluciti za Milutinovica.
Sto se domacina tice,njih je na nekim utakmicama posmatrao Maricev asistent Curcic i njegov izvestaj,detaljan i sa svim pojedinostima,nalazi se pred sefom strucnog staba.
Znamo dovoljno o Zemunu,o njegovom sistemu igre sa 2 isturena napadaca,sa osnovnim rasporedom 4-4-2.Nece nam biti lako sa Zemuncima,ali nece ni njima nista biti lakse ,jer i mi smo u dobroj formi.
Kad je o pojedincima rec u redovima domacina,Maric na prvo mesto istice jedno ime.
Milijas je u sjajnoj formi.Ima izvanrednu levu nogu i opasan je suter.Dakle,jasno je da o tome moramo povesti racuna,posebno kada se Milijas nadje u zoni da ugrozi nas gol.
Po tradiciji Vojvodina igra veoma dobro na zemunskom stadionu i za ocekivati je da se taj niz nastavi i danas.
Zadovoljan sam formom ekipe i zato se nadam da danas mozemo postici rezultat koji bi potvrdio da se Vojvodina sasvim stabilizovala.Da budem sasvim precizan,bio bih sasvim zadovoljan da u Zemunu ostanemo neporazeni-kaze prvi strucnjak Novosadjana Zoran Maric
Djumi

ZURNAL,24 OKTOBAR 2005-PONEDELJAK

Post by Djumi »

U TRCI SA SEKUNDAMA VOJVODINA ISPUSTILA POBEDU U ZEMUNU

FOTO-FINIS POMUTIO SRECU

Cilj ispunjen a niko mu se neraduje?Da je neko uoci polaska u Zemun Vojvodini ponudio bod,oberucke bi ga prihvatila.
Medjutim,buduci da je pobeda ispustena u sudijskoj nadoknadi vremena,u trenucima kad su tri boda vec bila u dzepu,normalno je sto na kraju niko nije skakao do neba zato sto je zavrseno 1:1 i sto je cetvrta uzastopna prepreka savladana bez poraza.Bez obzira na sve,zadovoljstvu ipak ima mesta jer samo pre dva meseca Vojvodina je delovala potpuno beznadezno i nemocno,kao orahova ljuska u nemirnom moru.
Uprkos neizbeznom osecanju da je njegov tim zapravo pre izgubio dva boda,nego sto je osvojio jedan.Zoran Maric ipak na pozitivan nacin analizira zemunskih 90 minuta.
Posle utakmice,u svlacionici,zatekao sam igrace sa pognutim glavama.razimem ih,bili su tako blizu velikoj radosti i tesko im je da slave nesto sto,bas zbog tog gola,u poslednjim trenucima meca ,i nije za slavlje,ali pokusao sam da im misli okrenem na drugu stranu,na onu koja je pozitivna.Ohrabrio sam ih i odao im priznanje za sve sto su ulozili.Sad, sto sreca do kraja nije bila nas saveznik,to je druga prica.Vratice nam se mozda na nekom drugom mestu.
Da je pre tog za Novosadjane kobnog trenutka kada je Zemun izjednacio razvoj dogadjaja na terenu bio drugaciji,taj pogodak nebi nista znacio.
U tome je verovatno veci problem nego u padu koncentracije koji je pomogao Zemuncima da izjednace.Bilo je,naime,nekoliko situacija kad nam je nedostajao samo jedan korak,mozda kvalitetniji zavrsni pas ili malo vise spretnosti kada se razdaljina do mreze merila sa 2-3 metra.Da smo nesto od toga iskoristili,onda pogodak Zemuna nebi nista znacio.
Dakle,i u Zemunu se ponovio problem sa realizacijom.To je jedino sto maric zamera svojim izabranicima.
Tu se jos mucimo.Sve bi,na primer,bilo drugacije ako bi 4 sanse bile dovoljne za 2 pogodka.Ovako,sa jednim golom u protivnickoj mrezi,trebalo bi imati i srece da to u gostima bude dovoljno za pobedu.

Vojvodina je,pred publikom u Gornjoj varosi,to je opsti utisak,delovala vrlo dobro.Takvim ocenama pridruzuje se i njen trener,koji je do sada ostavrio 4 pobede,3 neresene i jedan poraz.
Meni licno dopada se kako smo delovali kao ekipa na terenu,koliko se trcalo i kako smo se borili.Bez toga nebi bilo moguce da se nadigra dobar tim kakav je nesumnjivo Zemun.
U pohvalama na racun kolektiva ima mesta i za komplimente na adresu pojedinaca.
Ponavljam svi su igrali dobro a izdvojio bih Kizita i Vukelju.Bilo bi nepravedno ako im ne bih odao posebno priznanje za ucinak.
Posle zemunskog remija ,na redu su dve utakmice kod kuce.Jedinstvo,pa Zeta.Ta cinjenica otvara lepe perspektive.
Trebalo bi ici korak po korak.Prvo je na redu Jedinstvo,ekipa od koje bi,objektivno gledano,trebalo da budemo bolji.Moramo se dobro pripremiti-vec razmisljam o novim iskusenjima trener Novosadjana Zoran Maric.
Djumi

ZURNAL,26 OKTOBAR 2005-SREDA

Post by Djumi »

U VOJVODINI TRAZE POBEDNICKU KOMBINACIJU ZA JEDINSTVO

POVRATAK KACARA,DILEMA SA JOVANOVICEM

Posle 2 pobede i dva remija u poslednja 4 kola,u Vojvodini kuju planove da produze seriju uspesnih rezultata.Objektivno gledano,Jedinstvo iz B.Polja,subotnji gost u N.Sadu,ne bi trebalo da pokvari domacinove optimisticke racunice,s tim sto je sefu strucnog staba Vojvodine Zoranu Maricu,jasno da utakmica kao sto je postojeca nosi u sebi puno skrivenih opasnosti,ako joj se ne pristupi sa potrebnom dozom ozbiljnosti i,naravno,obaveznog postovanja prema rivalu.
Buduci da ce u naredna dva kola prvo biti domacini Jedinstvu,a zatim i Zeti,u Vojvodini ovih dana najvise razmisljaju o tome kako da rasporede snage da bi u oba meca imali dovoljno jak tim.Te dileme posebno potencira okolnost da centarfor M.Jovanovic u jednom od 2 naredna kola mora da pauzira zbog zutih kartona,pa je na treneru Maricu da donese odluku kada ce to biti,ove subote protiv Jedinstva ili naredne kada stize Zeta.
U isto vreme,s posebnom paznjom prati se oporavak mladog Kacara,koji se povredio pocetkom susreta sa OFK Beogradom i zato ga nije bilo u ekipi koja je prosle subote igrala u Zemunu.
Situacija sa Kacarom je povoljnija nego sto je bila - kaze dr. Borko Vukosav.On je u ponedeljak poceo sa individualnim radom i kad jos obavimo dodatni test,znace se da li ce biti na raspolaganju treneru Maricu za utakmicu sa Jedinstvom.
Dr Vukosav pominje da je Popovic,posle duze pauze,sasvim fit,ali na drugoj strani pojavile su se nove brige:
Kapiten Stepanov ,koji je u Zemunu izdrzao kaznu zbog zutih kartona,povredio je misic na treningu.To ga sprecava da radi sa ekipom,a tek posle snimka povredjenog mesta znace se sta je u pitanju,odnosno hoce li Stepanov u subotu moci da predvodi odbranu.
Konacno lekarsku pomoc zatrazio je i Afrikanac Kizito,koji je u zemunskom remiju,po opstoj oceni,bio medju najboljima u redovima Vojvodine.
Kizito je dobio udarac u stopalo i zato,kao i Stepanov,za sada trenira individualno.Videcemokako ce se situacija sa njim dalje razvijati.uzdrzava se od prognoze lekar novosadskog prvoligasa dr B.Vukosav.
Djumi

ZURNAL,27 OKTOBAR 2005

Post by Djumi »

ZORAN MARIC,SEF STRUCNOG STABA VOJVODINE,ODLUCIO

S JOVANOVICEM NA JEDINSTVO

Dileme vise nema:M.jovanovic predvodice navalu Vojvodine u subotnjem mecu s Jedinstvom u N.Sadu.To znaci da ce centarfor,koji u ovom sampionatu igra u odlicnoj formi,kaznu zbog zutih kartona izdrzati u 12 kolu kada novosadjani docekuju Zetu.
Zasto se Z.Maric odlucio da talko postupi sa Jovanovicem,posebno jer nema sumnje da je prvoligas iz Golubovaca jaci od Jedinstva.
Za mene je uvek najvazniji prvi sledeci susret.Tog pravila drzao sam se i u ovom slucaju i zato ce Jovanovic iskoristiti pravo da igra u subotu a pauzirace kad budemo domacini Zeti-objasnjava prvi strucnjak novosadjana.
Da bi ovakav stav dodatno osnazio,Maric jos napominje:U mecu sa Jedinstvom nemamo pravo na gresku.U poslednje vreme dosta toga smo uradili i sad bi zaista bilo nedopustivo da zbog eventualnog kiksa u mecu u kojem smo favoriti upropastimo ono sto smo stekli dobrim igrama u prethodna 4 kola.
bas zbog toga,znajuci dakle koliko se opasnosti krije i kolika bi cena bila ako bi se gost iz B.Polja docekao s potcenjivanjem,priprema za utakmicu bice obavljena krajnje ozbiljno.
Nastojacu da mobilisem igrace kako bi imali ozbiljan pristup,uz obavezno postovanje prema ekipi koja jeste poslednja na tabeli,ali koja ce sigurno sa puno motiva igrati u N.Sadu.Na kraju krajeva,jedinstvo ima samo bod manje od Podgoricke Buducnosti skojom smo na svom terenu odigrali 0:0-nudi i tu argumentaciju Z.Maric kao upozorenje za svoje izabranike.

Mladi Kacar ,koji zbog povrede izostao iz tima na poslednjem gostovanju u Zemunu,u medjuvremenu se oporavio,ukljucio se u rad sa ekipom i bice na raspolaganju treneru Zoranu Maricu za mec sa Jedinstvom.Medjutim i dalje traje neizvesnost oko kapitena Stepanova.Posle izdrzane kazne zbog zutih kartona , Stepanov je trebalo da se vrati u subotnjem kolu,ali povredio se na treningu i za sada je neizvesno hoce li moci da bude u timu protiv jedinstva.
Djumi

ZURNAL,28 OKTOBAR 2005-PETAK

Post by Djumi »

"DISCIPLINAC" ZAJEDNICE SUPERLIGASA`RESAVAO SLUCAJEVE

CURCIC PLACA SAULINE RACUNE

U prostorijama Zajednice Meridijan Superlige juce je disciplinski sudija Nikola Latinovic odmerio kazne za incidente u 10 kolu odigranom proslog vikenda.
Novcano su kaznjeni treneri Vojvodine Zoran Maric i Miroslav Curcic sa po 10 000 dinara , jer su udaljeni sa klupe od strane glavnog sudije A.Markovica,ali je tu primecena i jedna paradoksalna situacija.Svi prisutni na mecu u Zemunu sasvim su jasno uocili da je pored sefa struke Marica na tribine poslat i Goran Saula,a ne Miroslav Curciccije ime je kasnije notirano u yapisniku.Ipak saula nije bio upisan u protokol kao sluybeno lice ,a ipak mu je doyvoljeno da sedi na klupi,sto je nesumnjivo velika greska delegata Slavka Bojovica iZ Niksica.
Djumi

ZURNAL,30 OKTOBAR 2005-NEDELJA

Post by Djumi »

VojvodinaTodic 7
Nastic 6
Stepanov 6,5
Stosic 6
Mandic 6
Milutinovic 6
od 52 pavlovic 6
Vukobratovic 6
od 60 Kacar 6
Dobric 6,5
Kizito 6,5
Vukelja 7
Jovanovic 7,5

Igrac utakmice Marko Jovanovic

Ovako je izvestac Zurnala ocenio igrace Vojvodine
Djumi

ZURNAL,1 NOVEMBAR 2005.UTORAK

Post by Djumi »

Gospodinu u crnim naocarima ipak necu odgovoriti jer vreme daje najbolje odgovore :!:
Last edited by Djumi on Mon May 08, 2006 12:01 am, edited 1 time in total.
Stoik
Starosedelac

Re: ZURNAL,1 NOVEMBAR 2005.UTORAK

Post by Stoik »

Djumi wrote:...Zoran maric,inace vlasnik "profi" trenerske licence stecene u Spaniji,uliva poverenje i donosi toliko potrebno samopouzdanje medju svoje igrace,odavno vec istraumirane metodama raznoraznih trenera-alhemicara.

Image

Pun stomak - prazna glava, prazan stomak - ???
ISUS

Re: ZURNAL,1 NOVEMBAR 2005.UTORAK

Post by ISUS »

Djumi wrote: Mozda su za objasnjenje svega u vezi sa Vojvodinom najblize istini sledece reci Ljubise Vukelje:
Radimo mirno,bez tenzije i nepotrebnog dramatizovanja.ranije su pripreme za utakmicu izgledale kao da nas ceka odlazak na front.Kod Zorana Marica toga nema.zato,karantin dozivljavamo kao odlazak na izlet,a ne kao mucnu radnu obavezu.Ponovo se,posle duzeg vremena radujemo fudbalu.Tako i igramo.

Image
ako je on sastavio ove recenice onda ....
Zabranili ste forum,ali nije prestalo da se pise!?
Владика
Administrator

Post by Владика »

Sramota, to je jedini komentar za ovakav tekst. Da li može neko da mi kaže koliko košta naručen tekst u našim sportskim novinama?
Opet drago mi je što su pojedinci uspeli da pronađu radost u obavljanju njihove "radne obaveze"!
Locked