STOPEROV VOLEJ ZA NOKAUT
Prvi prvoligaski pogodak,pa jos presudan za trijumf protiv do tada vodeceg OFK Beograda.Normalno je sto je za 20-godisnjeg Igora Djurica subotnja noc trajala\do jutra.Imalo je sta da se slavi.
Red je bio da se to obelezi.Vazan prvenac,i za mene i za Vojvodinu.
U tom odlucujucem 83 minutuproradila je africko-sremska veza:Kizitov centarsut i i Djuricev volej:
Zajedno smo stigli u Vojvodinu a znamo se jos iz Srema.Cekao sam loptu i docekao je na pravom mestu.
Pre toga je bio korner,zato je u prekidu dosao pred gol "romanticara";
Takav je dogovor,od mene se trazi skok.
Beogradjani su rascistili opasnost posle udarca sa ugla,ali za njih je bio koban novi centarsut Kizita.
Nabacio je desnom nogom,sto mu inace nije jaca strana.Ucinio je to idealno,lopta je doletela pravo pred mene.
Usledio je neocekivani potez za jednog stopera:
Nisam imao izbora,morao sam da se odlucim za volej,Ispalo je idealno.Niko me nije ometao,pogodio sam kako treba i lopta se od zemlje odbila u raslje.
Otkud stoperu hrabrost da sutira volejom?Kaze,to za njega nije nista novo:
Bio sam nekad centarfor,sa 13-14 godina.Eto,vredelo mi je to iskustvo,nisam zaboravio napadacke finese.
Kad je poslednji put zatresao protivnicku mrezu?Seca se,iako nije bilo bas skoro:
Bilo je to pre otprilike 3 godine,dok sam igrao za Indjiju.Ipak,nije za poredjenje.ovaj protiv OFK-a je nesto posebno.
Jeste bio covek odluke,ali oseca potrebu da u prvi plan istakne nesto drugo:
Mnogo smo se potrosili za ova 3 boda.izgarali smo,padali i ustajali,u pojedinim trenucima imali i srece,da bi na kraju docekali taj srecni 83 minut.Presudio sam ja,ali pobedio je kolektiv.
Hvali drugove,a jedno ime izdvaja na posebnom mestu;
Stepanov je odigrao sjajno,bez greske.Svaka mu cast.
On jos nije ispunio sve svoje zelje u Vojvodini.Jos se bori za mesto u prvom sastavu:Kandidat sam za stopersku ulogu,a tu su u prednosti Stepanov i Pekaric.Cutim,radim i cekam svoju sansu.nadam se da prosla subota moze biti najava lepsih dana za mene u Vojvodini-kaze IGOR DJURIC
M.Gavrilovic