Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
masterNS

Re:

Post by masterNS »

Vojvodinas wrote:DJel umemo mi da napravimo neku pompu oko nečega,a da to nije farsa...
Ne umemo...

Ali ajde i da pogledamo isini u oci... Zasto bi se ta Joma potrudila da nama ugodi(a tu spada cak i novi dres svake sezone)? Kakav je imidz naseg kluba? Ko nam je u upravi? Ispadamo od Vaduca u Evropi, ne trajemo duze od 1-2 kola kvalifikacija za drugo po kvalitetu takmicenja u Evropi, pljuvanje po blizancima, pa onda lizanje sa njima, sikaniranje sopstvenih fudbalera ukoliko nam nije podoban menadzer, sikaniranje sopstvenih fudbalera ukoliko nece da produze ugovor, maltretiranje sopstvenih navijaca na stadionu. Zao mi je sto moram ovo da kazem, ali trenutno nam je klub na jako niskim granama(da ne kazem da smo smesni), i pitanje da li ce i oni hteti uskoro ikako da nam budu tehnicki sponzor, jer je ocigledno da mi nikako ne mozemo da nadjemo ikakog sponzora. Budimo srecni i sa ovim, jer nam preti NAAI ponovo... :-(
Radoye
Administrator

Re: Uprava

Post by Radoye »

Novi dres svake sezone ima smisla samo u varijanti kada navijaci masovno kupuju dresove omiljenih igraca. Pa te onda naloze da si saban ako nemas najnovijeg Rio Ferdinanda nego nosis onog od prosle sezone ili nedajboze od pre dve-tri godine. Zato "veliki" klubovi (citaj: fudbalka industrija) svako malo promene neki detalj na dresu, cak i kad ne menjaju spoznore, samo da bi svake godine iznova prodavali jedno te isto go**o.

Iliti sto kazu Cigani-sibicari sa Najlona - ovce postoje da bi se sisale.

Posto nas klub ne prodaje dresove toliko masovno (a cesto je problem da se oni uopste i nadju negde da se kupe) nema potrebe ze menjanjem dizajna samo eto tako da se nesto menja.

Ako se nesto u skorasnje vreme promeni po tom pitanju i pocnemo prodavati po hiljadu dresova u sezoni mozda onda i bude imalo smisla menjati dizajn dresova.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Vojvodinas

Post by Vojvodinas »

Nisam znao da je to razlog da vec cetvrtu sezonu ne izlazimo iz ovih dresova. Po toj pretpostavci ,Mi onda od 1992,3 ne moramo da menjamo dizajn jer vise nema velike juge i nostalgije i trzista... Jos samo cekam da nam golman nosi reusch golmanski dres, a ostali od ovih spanaca... Savremeni fudbal nalaze da cak i mi mali moramo svake druge godine da radimo na poboljsanju kako dizajna,tako i profesionalizma,pogotovo kada Rabren mulja sa opremom. Ne boli mene to sto nista ne menjamo a morali bi hitno,ako nista bar zbog osvezenja nekog,vec kakav strucnjak nam potpisuje ugovore sa tehnickim sponzorom i za koje novce...
STO SE RADI
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Vojvodinas wrote: Ne boli mene to sto nista ne menjamo a morali bi hitno,ako nista bar zbog osvezenja nekog,vec kakav strucnjak nam potpisuje ugovore sa tehnickim sponzorom i za koje novce...
E to je vec jedna sasvim druga prica!
masterNS

Post by masterNS »

Kako mozemo da prodamo 1000 dresova kada cak i nemamo originalne dresove u prodaji vec se prodaju neke jomine majce sa pogresnim bojama?
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

masterNS wrote:Kako mozemo da prodamo 1000 dresova kada cak i nemamo originalne dresove u prodaji vec se prodaju neke jomine majce sa pogresnim bojama?
Upravo o tome i pricam, u klubu se ni ne sekiraju oko prodaje dresova pa stoga ni nema potrebe za menjanjem dizajna svake godine.

A kao sto rekoh ni oni koji menjaju dizajn svojih dresova svake sezone to ne rade zbog nekog "umetnickog dojma" nego da bi svake godine istu stvar mogli iznova prodavati istim ljudima.
vosa do groba

Post by vosa do groba »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=625230" onclick="window.open(this.href);return false; :roll:
Mars iz kluba ciganski olosi !!!
FkpCascais

Post by FkpCascais »

http://www.sportal.rs/news.php?news=78895" onclick="window.open(this.href);return false;

Citao sam ovaj clanak i posle njega ne mogu da odolim a da ne kazem neke stvari.

Stvar je ta da razumem nezadovoljstvo mnogih prema upravi. Ali ono sto me brine oko Vose je: koja je alternativa? Recimo, moram da kazem da je Vosa zadnjih godina mnogo dobrih stvari uradila. Recimo, da je klub u normalnoj zemlji gde postoji zakon i gde se postuju prava, Vosa bi imala barem jednu titulu u ovim zadnjim sezonama, a vrlo moguce i vise. Svi znamo da Vosi nije dozvoljeno da uzme titule. E sad, cinjenica je da su neprijatelji Vose uspeli da okrenu i navijace Vose protiv uprave ali isto tako se u isti dzak kritike stave i neke dobre stvari koje su uradjene. Recimo, Vosa je koliko toliko uspela da postane nacionalni brend, i povratila je mesto pri vrhu koje jos pripada. Zasluzila je te titule koje su joj oduzete dobrim radom na stvaranju tima. Bilo je perioda u poslednjim sezonama kada je Vosa igrala najlepsi fudbal u zemlji. Dovedena su pojacanja koja cak ni blizanci u mnogo laksim okolnostima i pored sve pomoci Toleta nisu uspeli, kao Apija, Mereba, Plec i sad Grin (tek ce te ga videti bolje i shvatiti da je on najvece pojacanje ovoga leta ne samo u Srbiji, nego u celoj ex-Yu). Stvoreni su Stevanovic, Katai, Poletanovic, Mitosevic, Medojevic, Brkic, itd. Skola radi punom parom, omladinci su prvaci. Dovode se talenti iz Vojvodine, ali Vojvodina zadnjih godina je klub u Srbiji koji najvise talenata iz regiona isto dovodi. Ime Vojvodine je postalo redovno na spiskovima mladih reprezntacija i Srbije i regiona. I upravo radite ono za sta se cela zemlja slaze, a to je da na mlade snage dodajete nekoliko kvalitetnih uvoza. Bilo je tu i promasaja naravno, ali i jedan Real Madrid ima promasaje, to je neminovno, tu je upravo i sarm fudbal, jer nije precizna nauka.

Ono jedino sto fali je bolji skauting. Nekad je sokantno videti kako se posle jednog iznenadjujuce kvalitetnog transfera odjedanput dovode igraci sokantno razlicite kategorije. Cini mi se da je uprava shvatila da je procenat bivsih igraca vecitih koji se isplatio znatno manji u odnosu od onih koji su se ispostavili kao promasaji, i mislim da je to pozitivno, jer licno smatram da je bolje dati sansu onda mladom iz skole nego dovoditi neke istrosene igrace koji gledaju na Vosu kao privremenu destinaciju dok ne nadju nesto bolje. I najvaznije je da mi se cini da je uprava shvatila da ko se najbolje isplatio Vosi su svoji mladi igraci i dobri stranci.

I sad da se vratim clanku. Moze ova uprava da ima mnoge mane, ali nacin rada ipak vise lici na jedan jak nacionalan tim, nego na neki lokalni tim kakvog mi se cini da recimo Vislavki preporucuje. Mislim da isto tako Vislavski zaboravlja da je Vojvodina u periodu stare Juge bila isto nacionalno orijentisana, u smislu da je njen igracki kadar bio sacinjen od dobrih igraca iz skoro cele Jugoslavije. Ta tendencija lokalpatriotizma mislim da je kontraproduktivna klubu sa dimenzijama Vose, i cak i taj populizam koji je uprava pokusala da iskoristi tim parolama krajnje cinicak i pogresan. Vojvodina nije vise samo klub Vojvodjana i Novosadjana, Vojvodina je vec odavno klub koji je nacionalan, jer znam da ima simpatizere i u Uzicu, i Banja Luci, Vukovaru, i Niksicu pa cak i u Skoplju. Vojvodina bi sa boljim marketingom i jacom politikom preorijentisanom u razvijen klub i alternativa blizancima lako mogla te simpatizere da pretvori u navijace (nesto kao Hajduk Split u staroj Jugi).

Vosa treba da se jos jace preorijentise u nacionalni klub, i pogresno bi bilo ograniciti ga insistiranjem na lokalpatriotizam. Svako mesto ima svoj lokalni klub, a Vojvodina je uvek predstavljala vise od samog Novog Sada. Mislim da je put uspeha za Vojvodinu nastaviti ovim radom i pojacati jos vise skauting, a imati ambicije u celoj Srbiji, pa i sire. Vojvodina je jedini klub u Srbiji koji moze da stvori "veliku trojku" u Srbiji i da bude predstavnik svih srba (opet, pa i sire) koji se ne identifikuju sa beogradskim blizancima. (Nesto slicno je Valensija u Spaniji, koja ima simpatizere po celoj Spaniji i nije limitovana samo Valensiji). Uspesna uprava treba da bude ta koja bude umela da ovaj potencijal iskoristi. Ali to se nikad nece postici lokalpatriotizmom i laznim pricama kako je lokalpatriotizam koren kluba. Krajnje, Vojvodina je jos u samom pocetku bila ambiciozan klub u kojem su igrali igraci iz raznih krajeva, i u kojem su se cak stranci u ono doba dovodili, klub koji je medju prvima uveo profesionalizaciju i dovodio najbolje strucnjake iz inostranstva da budu treneri. To je tradicija i koren kluba. To je razlika izmedju kluba sa nacionalnim ambicijama kao sto Vojvodina prirodno treba da bude, ili jednog obicnog lokalnog kluba sa sredine tabele (sto bi taj lokalpatriotizam neizbezno postigao).
nssale

Post by nssale »

1.Kada Vojvodina makar JEDNE godine, duže ostane u Evropi od blizanaca, tada će moći da se priča da Vojvodina ima bolji tim od njih i da se postavi pitanje kako smo to u Evropi bolji, a u Srbiji nismo? Do tada su izjave o oduzetim titulama smešne.
2.Šta je alternativa Upravi? Nema je, jer je Uprava nesmenjiva! Kada se uspostavi demokratska procedura izbora i razrešenja članova Skupštine i same Uprave, tada će se stvoriti osnovni uslovi za konkurenciju IDEJA, iz čega se dalje može doći i do stvaranja alternativa.

Već sam o tome pisao, ali da ponovim:
Ljudi koji dolaze na stadion da gledaju Vojvodinu i u dobru i u zlu treba da imaju pravo glasa.
Oni svake godine treba da biraju članove Skupštine, čime se uspostavlja kontrola i ocena rada članova Skupštine.
Ako neko postane glasačka mašina Uprave, verovatno na prvom sledećem izboru neće biti izabran za člana Skupštine.
Tako pročišćena Skupštine može postati prava kontrola rada Uprave. Samim tim mogu se pojaviti različita razmišljanja, ideje i ALTERNATIVE, a ne kao do sada ćutanje i podizanje ruke da bi se glasalo kako Uprava kaže.

Treba utvrditi kriterijume za prepoznavanje ljudi koji dolaze na stadion tj. ko to ima pravo glasa? (članske karte, pretplatne karte itd.)
Treba utvrditi kriterijume ko to može da se kandiduje za člana Skupštine?
Treba utvrditi još mnoge kriterijume, ali ovo je početna osnova...

Mislim da se življenjem na ovim prostorima u poslednjih x godina mogla naučiti makar jedan osnovna lekcija: Vlast-Uprava koja je nesmenjiva tj. koja je smenjiva jedino SILOM je NAJGORA VLAST-UPRAVA! Navijači crnog blizanca su protestvovali protiv svoje uprave x vremena dok nešto nisu pomaknuli sa mrtve tačke, to znači da će ova uprava da ostane doživotno u našem klubu jer ne postoji energija-sila koja će da ih smeni...a stogodišnjica kluba samo što nije...TUŽNO!
FkpCascais

Post by FkpCascais »

To se sve potpuno slazem NSSALE, ja bas odavno branim demokratizaciju nasih klubova kao resenje. Demokratizaciju u smislu da pravo glasa imaju svi oni koji kupe godisnju kartu (tim bi postao clan, ili ako vec jesi, renovirao clanarinu), da izbori u klubu budu odrzavani svakih barem 4 godine, i da se cak recimo i budzeti glasaju od strane clanova. Ja cak vise branim ovaj sistem "samoupravljanja" od recimo privatizacije, mada su oba moguca da rade zajedno. U Portugalu su se klubovi privatizovali, ali pored toga, potencirala se politika "clanarine navijaca" koji svojom clanarinom dobiju pravo da biraju upravu, glasaju sve vaznije predloge, i naravno, dobiju sezonsku kartu. Kad su klupski izbori, to je prava ludnica (u pozitivnom smislu, ljudi se angazuju da glasaju za svoj klub, na hiljade ljudi ne radi tog dana...), ima neka pravila o tome ko moze da se kandiduje (moras da budes clan odredjene godine), ali sem toga prilicno svako moze da iznese svoj plan i pravi kampanju. Sve je mnogo transparentnije.

To su neke strukturalne promene koje su kod nas neophodne, jer kod nas nazalost klubovi funkcionisu i dalje kao da postoji Berlinski zid... Ja sam vise govorio o necemu superficijalnijem, o strategiji uprava. Po onome sto sam citao, Vislavski bi da Vojvodine postane mnogo vise "lokalna", a to je po meni velika greska... Na to sam samo isao. Srdacan pozdrav!
Buca

Post by Buca »

Evo da ja tebe pitam nešto, mada čisto sumnjam da ćeš znati odgovor, pošto si pogrešno i protumačio reči Vislavskog. Da li je svima nama koji navijamo za Vojvodinu i idemo na njene utakmice iz godine u godinu, bolje da na utakmicama viđamo ljude koji su (neki i posle 20 godina) prestali da idu na utakmice, ili nam je super što imamo podršku nekog pojedinca iz Leskovca, koji pritom navija za zvijezdu a eto hteo bi da neko treći osvoji titulu pošto njegov klub već ne može? Klub se jako puno udaljio od onih koji ga vole najviše, pogotovo od stanovnika Novog Sada. Svedoci smo ponovnih sramnih saopštenja kluba, koje blati ime i tradiciju Fk Vojvodine. Ja ne znam da li tebi kao FkpCascais-u to odgovara, a ne vidim ni tvoju potrebu za pisanjem na ovakvim temema.
Željko Brkić jedan je od nas!!!
nboya
Administrator

Post by nboya »

A, sto da ne pise?! Dobru je temu pokrenuo.

Ja se slazem sa njim, i vise puta sam ponavljao da Vosa treba da bude vise od lokalnog novosadskog kluba. Polazis od pogresne pretpostavke da u Leskovcu za Vosu moze da navija samo zvezdas. Nije tacno. Ima ljudi koji su pasivni u tom pogledu i sad ne simpatisu nikog jer nemaju stomak za to, a navijali bi kad bi se pojavilo nesto sto nema veze sa Zekama, Toletima, Lukicima, itd... Nekada su ti ljudi navijali za Hajduk ili za Velez, a sada nemaju za koga.

Npr, rukometasi Metaloplastike su osamdesetih bili hit u Jugoslaviji. U svakom gradu su imali navijace. Gde god da su igrali, dobar deo hale je navijao za njih. Svaki igrac te generacije posebno istice te navijace, iz drugih gradova i republika.

Moguce je imati svoje navijace u drugim mestima, i ima prostora da se Vosa razvije u klub koji bi imao podrsku i kad igra u Uzicu ili u Krusevcu.

Jedini problem je to sto je za tako nesto neophodan dobar imidz kluba. Sve te ljude, kojima je dosta namestaljki i prljavstine, ne mozes privuci sa kaznjavanim bivsim sudijom u upravi.

Znaci, potrebni su novi ljudi, nov imidz i veliki rad na pridobijanju tih ljudi.

Sto se tice povratka onih koji su otisli... Od toga nema nista. Taj koji je otisao, nece se vracati. Ocito ima neke druga interesovanja u zivotu. Kao kad neko omatori i prestane da ide na svirke, npr. Nekad je mogao na stanici da spava a sada mu smeta kisa, smeta mu to sto nece dovoljno spavati, itd... Od povratka starih nema nista i uvek se treba boriti za nove.
UPRAVA NAPOLJE!!!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

nboya wrote:Moguce je imati svoje navijace u drugim mestima, i ima prostora da se Vosa razvije u klub koji bi imao podrsku i kad igra u Uzicu ili u Krusevcu.
Naravno da ima prostora. Ali svaki rast mora prvo iz kuće da krene. Neprirodno je da pola gradskih kvartova ne diše za Vošu, a da nas vole na 500 kilometara. Dok je tako, mesta nekoj drugoj priči nema.
Io odio Belgrado
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Red Marquis wrote: Naravno da ima prostora. Ali svaki rast mora prvo iz kuće da krene. Neprirodno je da pola gradskih kvartova ne diše za Vošu, a da nas vole na 500 kilometara. Dok je tako, mesta nekoj drugoj priči nema.
Upravo tako. Ne bih nista ni dodao ni oduzeo.
laki

Post by laki »

Ja bih dodao da niste u pravu po mom misljenju. Ok je da ljudi navijaju za Vosu koji nisu iz NS ali nije ok da navijaju za petokraku i partizane?!?! Kako se iznerviram kad ovako nesto procitam! To je ono sto vas ja iznapusavam na forumu pa mi kazete kako nisu primerene reci koje upotrebljavam. Kad se radi o nama onda je ok, a kad se radi o drugima onda nije. Elem: NIJE OK DA BILO KO KO NIJE IZ NS ILI OKOLINE NAVIJA ZA VOSU NITI ZA NOVI SAD FK!
Ogroman respekt imam prema Divljoj teladi iz Valjeva i ostalih simpatizera tog i kluba. Nemaju kompleks igranja u cetvrtoj ligi ili kojoj vec. Ima i ljudi po manjim mestima koji simpatisu klubove iz svojih gradova ali je jako veliki problem sto pored toga navijaju i za nekog od blizanaca. Taj idiotski mentalitet treba iskoreniti! Rodjen si u Nisu: Navijas za Radnicki ili za neki drugi manji lokalni klub! To je to!
Image
Post Reply