Uf, kakva utakmica...Pre nego sto se udubim u analizu, da kazem je sudijska odluka (koju cu u ostatku teksta ostaviti po strani) zaista skandalozna, na ovom (i svakom) nivou takmicenja. Ono prosto ne moze i ne sme da se svira!!! Tu cu zavrsiti svaku dalju pricu o tome - sudjenju.
E sad, mi, ekipa... Da kazem da sam ocekivao da cemo izaci u onako defanzivnoj varijanti, jesam, cak sam ocekivao/naslucivao citajuci izjave trenera, da cemo igrati sa 3 stopera (ne daaaj boze), a opet sa druge strane nadao sam se nekoj, za nijansu "hrabrijoj" postavci. Neko je vec spomenuo i slozicu se, pitanje je
koliko je ovaj tim uopste sposoban da odigra otvorenije? Iskreno, mislim i da nije, jer nemaju/mo pojedinca (a ni igru) zarad kog/koje bi vredelo otvarati se, bar ne protiv neke ozbiljne ekipe. Bas tu dolazim do onog
najveceg pitanja koje sam i sam sebi postavljao ovih dana -
koliko je ustvari Rapid ozbiljna ekipa? Ostavimo po strani price o budzetu, ligi itd. Sad, onako hladne glave mogu da kazem da su oni za mene
ispod prosecna ekipa, protiv koje smo ipak trebali
malkice hrabrije odigrati. Naravno, to kazem sad, nakon zavrsene utakmice (lako je), ali i ja sam sam pre pocetka meca razmisljao, vredi li uci otvorenije? No nebitno, ono u sta svakako jesam ubedjen, jeste da nam Rapid ne bi dao gol da smo igrali jos 3 dana, osim na ovakav (skandalozan) nacin. Zato, zelim igracima da cestitam na borbenosti i agresivnosti, i to je sigurno glavni razlog zasto u ustima nemam totalno gorak ukus, nakon svega. Opet cu ponoviti, kao i posle prve utakmice,
takvo zalaganje/profesionalnost mora da bude pravilo, a ne pojedinacan slucaj!!!
To je taj osvrt na ono sto desilo sinoc, ali, ajd' sad da se postavimo u situaciju da smo prosli Austrijance?! Sta bi se desavalo dalje? To je ono sto mi nekako pomaze da koliko toliko lakse podnesem ovo ispadanje... Ako pogledamo realno, ovaj Rapid je verovatno jedna od najlaksih ekipa sa kojom bismo/jesmo igrali, u ovoj malo ozbiljnijoj fazi. Sta bi se desilo i da smo prosli? Da, svakako, vetar u ledja ekipi/navijacima, euforija, pun stadion, ali mislim da ova ekipa ni blizu nije za ikakvu pricu o/u Evropi. Svaka sledeca utakmica bi se svodila na jos vecu bunkercinu, jos vecu strepnju i na kraju neko tesko guzenje, predpostavljam. Da kazem, da je ekipa mlada, da ima perspektivu, nije, jer svi oni mladji igraci nisu ni blizu ne prvih 11, vec ni onih 14 sto ucestvuju i kao izmene, tako da u pricu ne moze uci ni ona varijanta o skupljanju iskustva, sazrevanju itd.
Rekao sam i posle Suduve i opet cu ponoviti. Ovu
ekipu koce pre svega bekovi, jedan sa izrazeno losim ofanzivnim karakteristikama (Vule), drugi sa "izmisljanjem fudbala" - bockanje i davanje "gol lopti" (Pavlovic), i uzasno ali
uzasno losim ofanzivnim bocnim igracima (Boske i Skuletic) koji nemaju ni u najavi ono najvaznije za bocnog igraca - 1 na 1 i centarsut. Ovoj ekipi treba osvezenje na tim pozicijama, i to ne sa igracima koji ce popuniti broj vec koji ce praviti razliku, dakle igraca sposobnog da resi utakmicu kad nikome ne ide!
I za kraj, savet/molba Zagorcicu -
pocni da gledas malo dalje od sutra