budababa wrote:ragazzi di Neoplanta wrote:Nazalost, ovaj forum sam počeo da pratim tek nedavno, i verovatno su se ovakve diskusije i pre vodile, pa se unapred izvinjavam ako potezem nesto sto se već diskutovalo, ali moram da pitam par stvari. Iz sveg srca bih zeleo pre da igramo treću ligu, bez ovih mufljuza, da nas bude 300 istinskih navijača na nekom Kabelu, ili pitaj boga kom nizeligaskom terenu, da se igra fudbal za narod, ali koliko mislite da je realno da moze da se igra istinski fudbal ovde, i ako moze, kako?
Kad oteramo ovo go**o, ko bi došao? Da li postoji neko u ovoj zemlji da je pošteno stekao svoj kapital, a da zeli da ulozi u klub? (po mom skromnom mišljenju, NE!)
Najpre, dobrodošao na forum. Upravo ovaj topik predstavlja mesto gde su se različita mišljenja o ovoj temi "izvrtela" u krug ne mali broj puta. Ako te ne mrzi, pročitaj barem poslednjih 10-20 strana. Ako krene da se diskutuje o tvom postu, idemo još jedan krug

Hvala na dobrodoslici. Da, naravno da sam aludirao samo na to da klub cini nesto mnogo vise od rezultata i plasmana, sto potvrdjuje sto puta pominjani engleski primer. Kao sto je neko spomenuo gore, da ne citiram sada, na stadion vise odem iz navike, vidis se sa prijateljima, navijate, uvek iznova u nadi da cu videti nesto posebno sto moj klub cini drugacijim od drugih, ali taj osecaj uvek izostane, sa par izuzetaka koji su za mene posebni,u kojima sam osetio delic onogo sto Vojvodina treba da bude, i sto je verovatno nekada pre i bila, posto kao clan jedne mladje generacije titulu nisam imao priliku da proslavim i da osetim nesto sto generacije pre nase su imale priliku. To su poslednje finale kupa, posle koje se cinilo da cemo se izdici po postupcima iznad fudbalskog taloga ove zemlje, i krenuti u jednu veliku borbu. Čuveno ćiribu-ćiriba je najlepše oslikavalo taj period, sve je bilo u velikom zaletu, bila je pozitivna atmosfera, sve je trebalo da ide napokon nama na ruku! Nazalost, taj osecaj je bio kratkotrajan, jer malo posle toga krecu pomirenja i zajednicka saopstenja, kao i tiho odustajanje vecine ljudi od te borbe. Druga znacajna stvar za mene nije vezana za teren, vec za tribinu (odnosno i ceo stadion), a to je teranje uprave. Tu se osetilo na trenutak jedinstvo svih na stadionu, svih onih koji vole Vojvodinu.U to zašto se prestalo sa time neću da ulazim, diskusija po internetu je i previše.
Koji su načini da se ljudima vrate osmesi na lica, da se ponovo nekad u budućnosti igračima na terenu peva ćiribu-ćiriba, da dolazimo na stadion znajući da ćemo gledati novosadsku Staru Damu, i znajući da smo drugačiji od ostalih, i da to mozemo sa pravom svima "njima" da kazemo, to je samo na nama. Klub je veliki onoliko koliko ga navijači vole, sve ostalo je sporedno. Vojvodinu čine Slaninari, Novosadjani, niko drugi!
Da vas ja ne bih dalje ometao u diskusiji na ovoj temi, ja ću polako da češljam forum, da vidim šta se tu još diskutovalo, da ovde ne mlatimo nešto ako se već pre diskutovalo.
"Kontam da 99% mase sa ovog foruma stoji pola sata ispred rafa sa hlebom, ne znajuci koji da izabere."