Ne bi da pretvaramo baš u međusobnu polemiku, ali nije loše da malo i tako razgovaramo, forum je dobro mesto za to
Znači, nisam ja nigde rekao ni tvrdio da nam je teren u fenomenalnom i nikad boljem stanju.
Samo sam reagovao na omiljeni forumski narativ i tvrdnju da neko negde ne zna, ne ume, ne želi, ili šta već ... da radi svoj posao, ili čak da ga svesno i namerno sabotira i da je usled toga teren loš. Naprosto, u ovom konkretnom slučaju se ne radi o tome nego je uzrok u nečemu drugom i to sam pokušao objasniti jer ponešto malo znam o tome.
Kakva je situacija na drugim mestima teško je napamet govoriti, ali sam zaista u prenosima video dosta terena koji izgledaju slično ili još gore od našeg i prilično sam siguran da su uzroci isti. Postoje naravno i oni koji su u znatno boljem stanju ali da bi se govorilo o svakom od njih, pored klimatskog okruženja, vremensko temperaturnih prilika i drugih meteoroloških uslova koji tamo postoje, treba znati starost i vrstu zasada jer svaka ima svoje karakteristike, nivo ukorenjenosti te "hibridnosti" podloge itd, a svakako i stepen opterećenja terena, odnosno koliko se koristio.
Da ne bi sad, kao neki drugi, bajao napamet onda ja to i ne komentarišem i ne tvrdim ništa jer ne znam te detalje, a ovo što sam rekao važi za uslove na Karađorđu i stojim pri tome da je to ključni faktor trenutnog stanja terena našeg stadiona. Ko ga trenutno održava nisam siguran, znam kao i svi da je u medijima bilo objavljeno da će to raditi ona ista inostrana firma koja ga je i postavila, a ako je tako onda sumnjam da su baš tako nestručni ili nemarni pa su zbog svog neznanja i neodgovornosti pustili da teren propada. Ali ako neko ima drugačije informacije bilo bi sjajno da ih podeli s nama ovde.
Što se tiče utisaka, ako se desi da budem u prilici pitaću i nekog od igrača kako su trenutno zadovoljni terenima i napisaću šta kažu o tome. Za SC stvarno ne znam, nisam bio u prilici da vidim kako je tamo ali pretpostavljam da stanje mora biti lošije nego na Karađorđu jer su tamo tereni u svakodnevnoj upotrebi a usled različitih formi treninga opterećenje podloge je još i veće.